Help! Nu mananca decat lapte de la san la 10 luni!

Help! Nu mananca decat lapte de la san la 10 luni! | Autor: Andruscutza

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de sfaturile voastre, dragi mamici. Baietelul meu de 10 luni si jumatate nu vrea sa manance decat lapte de la mine, si asta de vreo 2-3 luni. Am inceput diversificarea la 6 luni, la sfatul medicului (nu a mancat decat lapte de la san pana atunci, fara ceai, fara nimic altceva) si incet incet a inceput sa manance fructe pasate, legume, iaurturi, carnita. Nu a fost el niciodata un mancacios, manca mai mult pacalit (cu reclame), dar manca, in orice caz. Pana cand a racit si pt ca avea secretii si rosu in gat a inceput sa vomite orice manca, mai putin laptele meu. Vomita mult si cu jet puternic, ca ma si speria, dar el radea pe urma. De atunci nu mai vrea sa manance nimic, iar medicii mi-au spus ca s-a speriat si acum nu mananca de frica. L-am lasat o vreme doar cu lapte, si apoi am reinceput, dar nimic. Tot ce vrea acum este banana, de la mine din mana, si sticksuri, bucatele. In rest, isi face sila din orice sau ii ramane in gat si vomita iar. Ce ma fac, AJUTOR!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ce as face eu:
i-as da mancare cat mai apropiata de a ce mancati voi, toata famila. Nu pire, ci ghiveci de legume, etcetc.
Si-a exprimat f ferm preferinta p[t bucatele.
pasul doi: il lasi sasi ia cat doreste din acele bucatele si continui cu sanul.

Cu relxare ii va trece teama si isi va reveni.

In niciun caz nu-l mai pui la reclame(ii nenorocesti ochii....)

deci, sintetizand, il lasi in pace si ii oferi bucatele gustoase si sanatoase de mancare.

PS. DE la nimic la banana si stocksuri e un pas urias.
Ai incredere in copilasul tau, stie el ce-i trebuie, cand ii trebuie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Si eu as scoate mancarea de bebe.
San cat vrea, ca rau nu-i face, si in rest papica de-a noastra. (ok, deci nu rantasuri, nu ciorbe/tocanite gretoase, mai mult mancaruri fierte sau in aburi, usoare). I-as oferi de 3 ori pe zi mancare "de om mare". Dimineata painica plus ou moale, sau paine cu unt, sunculita de pui, branzica, etc. La pranz supa plus felul doi, exact ce mancam si noi. Dupa masa la gustare/cina asa pe la 6-7 fructe, cereale, etc. Si in rest, san la cerere.
As evita sa-l fortez sa manance, as exclude televizorul din incaperea in care mananca. Nu e bine sa invete de mic sa-si caste ochii in tv in timpul mesei. As respecta orarul celor 3 mese principale, si in afara meselor nu i-as oferi decat san, eventual fructe, in nici un caz porcarii gen pufulet sau alte rontaieli.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

DRAGA MEA
yolanda fetita mea de 15 ani acum
nu manca decat lapte,nu a vrut banana,branzica calcica,etcpana pe la 7-8 luni cand a vrut piure de cartofi si supa de zarzavat
de cate ori racea la fel voma si nu mai manca 2-3 saptamani
nu cred ca e de la speriat ci de la senzatia de iritatie de pe gat
la fel alergam prrin casa faceam avioane ca sa manance sau cand a ami crwescut adunam toti copii de la bloc sa manace cu ea la masa sa vada ca altii mananca si astfel sa manance si ea
si am dus-o asa pana la 2 ani cand nu i-am dat de mancare nimic intr-o zi si i-am arata copanelul de pui si mi-a zis ca e caca si nu papa
mentionez ca manca doar piure si supa de zarzavat strecurata
nu a mancat carne pana la 2 ani
am rezistat eroic pana dupa amiaza la 18.00 cand rupta de foame s-a apropiat de copanel si a inceput sa manace incet,incet
acum are 64 de kilograme
ideea era nu-l forta cu mancarea iti va cere el singur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Fetita mea a trecut printr-o faza d-asta, tot pe la 10 luni, de unde manca numai pasat f fin, altfel se ineca si vomita, a refuzat brusc mancarea si a trecut la bucatele de legume fierte sau de fructe. Nu-si nimerea gurita, se ineca, dar refuza cu incapatanare sa-i dau eu cu lingurita. 10 zile am lasat-o sa manance asa, s-a si perfectionat, apoi a acceptat din nou sa manance cu lingurita dar nu pasat.
Tot asa, 6 luni alaptata exclusiv, la 6 luni diversificare, etc

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruscutza spune:

Va multumesc de sfaturi. Pe mine ma sperie ca refuza constant orice fel de mancare, de bebei sau de oameni mari, cu exceptia bananei. Ca sa nu mai spun ca nici nu bea nimic (suc de fructe, apa, ceai), decat lapte. Bine, inteleg ca laptele matern tine si de sete, avand 85% apa si ca bebeilor alaptati la san le face mai bine decat, sa spunem,ceaiul... Dar tot as vrea sa "creasca" si el, in sensul ca sa manance si el altceva decat lapte si iar lapte... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Eu am avut aceias problema cu basietelul meu pana lam intarcat la un an si 5 luni avea perioade cand nu manca decat lapte de la titi nici cu bibe nu vroia nui placea deloc am incercat si cu vitamine si a mancat bine o perioada si iar sia revenit cua inainte . In schimb am avut noroc ca aveam lapte dar cred eu ca nu era de ajuns sa se sature el si ma stresam si io tot timpul ca aveam impresia ca noaptea plange de foame dar daca el nu vroia sa manance in schimb ii placea si ii place si acum mamaliga si o mananca si rece credeam ca nu va manca niciodata cu biberonul dar si acum ar vrea sa manance numai lapte toata ziua ar vrea lapte vine cu sticla la mine si ma bate la cap sai pun si nu mananca decat de doua ori pe zi mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruscutza spune:

Draga adda_lili, eu in schimb cred ca am lapte destul, pt ca el este mereu satul, doarme toata noaptea (de pe la 22.30 pana pe la 8.30 dimineata) si nu plange niciodata.
Cat despre biberon, nu a mancat niciodata din el, stii si tu cum e daca ai alaptat atat de mult. Nici nu stie ce sa faca cu tetina, pentru ca nu vrea nici suzeta, sunt doua chestii total straine pentru el. Pe de-o parte e bine, ca nu mai am de ce scap mai tarziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Andruscutza eu am o fetita de un an si 7 luni care mananca doar cand vrea ea. Azi sunt fericita ca a mancat juma de borcanel si putina paine. Ieri a fost de acord sa guste niste mar si nu-mi aduc aminte ce-a mai mancat. Insumat nu cred ca ajunge la cat mananca un copil obisnuit la o masa, dar are si zile cand chiar mananca bine acum; ce pot spune e ca zilele astea s-au inmultit cam dupa un an si jumatate. Si eu alaptez si fetita mea, din august pana acum, a crescut cu 200g pe luna in medie, deci regulamentar. I-am facut acum o saptamana analize, luni am rezultatele. Mi s-a pus asa pata pe creier sa vad daca e totul OK cu ea (eu cred ca da, nu-i lipseste neaparat apetitul cat interesul fata de mancare. Si da, vrea sa manance aproape mereu singurica.

Din proprie experienta, insistand si pacalind-o sa manance la reclame sunt chestiuni care dau rezultate doar pe termen scurt si foarte scurt. Fiecare procedura devine fumata foarte repede. Poate ca avem noi copii cu imaginatie sau vesnic in cautarea noului.

Nu stiu, cert e ca mi-au crescut nervi de otel si te sfatuiesc sa te linistesti la randul tau. Cand incepi sa te ingrijorezi sau sa te superi incearca sa iti imaginezi cum te-ai simti tu daca ai fi pusa sa mananci ceva cand nu ti-e foame sau n-ai chef (eu am simtit pe pielea mea cand Anda imi dadea mancare dupa ce tocmai terminasem de mancat). Bebele tau, din fericire, are laptele de san si asta nu e nimica toata, este un atu de care porti profita pentru a te misca incet incet, pentru a-i trezi pofta de mancare micutului tau. Este un drum lung, se poate sa se termine cand va avea 20 de ani (nu putini sunt copiii pretentiosi la mancare), dar cu putin tact si efort din partea ta este posibil sa nu mai priveasca actul de a manca ca pe o amenintare.

Tine cont ca un copil de genul acesta este reticent la noul culinar. E posibil sa agreeze gusturile fade, deci nu te ambala daca refuza mancare "noua" (i-am gatit si X si Y si tot n-a mancat). In cazul meu au mers niste borcanele (andei acum ii place pasta ham de la hipp, merge de la 6 luni, si spanacul cu branza si taitei, sunt doua sortimente care se gasesc in mega image; daca nu ai acces, te pot ajuta - nu m-am uitat sa vad de unde scrii). AM descoperit de asemenea ca Anda mea agreeaza ciorba acrita cu bors (cam la 10-11 luni i-am dat primele dati, facuta mai intai de soacra mea, apoi am prins curaj). Ca sa manance de toate i-am dat legumele prin maruntitorul de la blender (un blender cu cutit de fapt) pana au devenit ca niste firimituri si puteau fi lesne macate si de ea (nu s-a inecat niciodata, legumele astea sunt moi, le poate zdrobi cu limba).

Incearca sa mananci intotdeauna in preajma copilului, sa vada ca iti place, ca iti e pofta. Incearca sa modifici putin regimul familiei (ciorba fara legume calite sau afumatura, mancare cu legumele putin calite, nu prajite si tot asa), incat sa il pui pe copil cu voi la masa, indiferent cum vrea el sa stea (ma gandesc ca deja uraste scaunul lui de masa; noi mancam in dormitor, in living, in bucatarie la masa ca oamenii mari...) si initial nu-i oferiti mare lucru. Incearca sa nu fii invaziva, minte-l frumos, da-i impresia ca el alege. E si el un om mic.

Dupa boala si in timpul eruptiei dentare am avut exact aceeasi problema. E posibil ca si pe copilasul taus a-l deranjeze vreun dinte pe langa fosta lui raceala? Incearca niste homeopate care calmeaza durerile de dinti, la noi a mers foarte bine hyland's teething tablets, nu se gasesc la noi dar am un tub neinceput, costa 4 dolari si ceva cam 100 de pastile, doza e de 2-3). Sunt infoensive, le poti incerca. Mie mi s-a parut ca nu mereu am vazut simptomele clasice de eruptie dentara la fata mea, de fapt alea apareau mai tarziu, initial aparea refuzul mancare in diverse procente care mergeau spre 100%. :) si aboia peste o saptamana-doua restul- agitatie nocturna, manute mancate, etc. Cand mi-am invatat lectia, dupa o zi-doua de post i-am dat tablete si parca a acceptat mai usor sa pape. Concluzionez ca o deranja totusi gingia. Sunt si alte homeopate bune in cazul asta, merita sa incerci daca n-ai facut-o.

Mai trebuie sa intelegi ca, la copiii alaptati, ma rog, unii dintre noi (ai nostri in mod sigur) interesul ppentru hrana solida poate aparea mai tarziu, chiar la un an si jumatate. Fetita mea (si a lui kelly bonyata - am pus un citat de-al ei pe blogul meu) e un exemplu. Ca sa te mai relaxezi, ia si citeste tot ce gasesti pe aici, inclusiv experientele personale.

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/index.html

Dr sears are un articol foarte ajutatos despre poor eaters, in mare spune ca trebuie sa tii cont de ce mananca copilul intr-o saptamana ca sa-ti dai seama cate portii de legume, fructe carne sau carbohidrati a mancat cu adevarat. Voi sunteti inca mici, ia-o usor, bucura-te de faptul ca mai suge si vrea banana si lasa-l sa isi urmareasca propriul program. Revin la fetita mea, iata ea a refuzat diverse grupuri de alimente o vreme ( de ex. ouale) pana cred eu ca a fost pregatita din punct de vedere fizic sa le tolereze. A avut un fel de ceas biologic pe care m-am hotarat sa il ascult si cred ca am facut bine; in timp nu se va confrunta cu diverse intolerante culinare. Stiu multa lume care mananca foarte putin diversificat si cred din tot sufetul ca nu s-ar fi intamplat asta daca nu ar fi fost indopati cand erau mici. Bine sunt si copii care se uita in gura ta sa vada ce mananci dar mai sunt si copii care iau o bucata si ti-o dau tie s-o mananci :)) Ce sa facem, mergem mai departe si totul va fi bine. Sunt sigura ca ai un copil sanatos, asculta-l.

Mergi la inceput