Maternitatea Giulesti / 2010

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Niki,

Am vazut din mesajele tale ca esti sau erai inscrisa la dr. Celus Tarpan pentru a naste. Vad ca spui ca il vizitai pe dr. la cabinetul SECS. Acolo poate merge oricine, adica nu e un cabinet destinat doar adolescentelor sau studentelor/elevelor? Ca daca poate merge oricine, as merge si eu, ca vad ca o consultatie de gravide este 50 lei, iar la cabinetul de la Gara de Nord, langa IBIS platesc 100 lei. Pe de alta parte, eu voi naste la sfarsitul lui noiembrie. Celus nu mi-a zis ca ma transfera la alt doctor, probabil ca in noiembrie va fi deja intors in tara. Tu spui ca la nastere normala se dau la Giulesti 1500 lei??? La dr Tarpan?? Mi se pare enorm...Noi mamele producem nasterea, dr. e acolo sa asiste. Ai vorbit cu el de epidurala ? Eu nu, dar as dori sa nasc cu epidurala, nu simplu, este de acord cu epidurala ? Mersi de detalii.

o zi buna,
july

mami de Alex si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela1984 spune:

Neata July,

eu am zis ca merg la SECS, unde este f ok - exista si ecograf. consultul total cu ecografie era cam 70-80 ron.

eu din cate am citit mai in urma cu ceva pagini am dedus ca o nastere normala te duce cam pe la max 1500 ron dar in astia 1500 intra atentia medicului, epidurala, moasa , neonatologul si alte mici atentii pe la asistente. cred ca vivela povestea cam ce a dat mai acum 2 luni.

Mergi la inceput

Ok, mersi de lamuriri, Mihaela. Tu la ce doctor esti? La dr. Tarpan? Cand are ore de consultatie la SECS ? Multumesc mult,

july

Sarcina cat mai usoara iti doresc!

mami de Alex si 21+

Mergi la inceput

july, acesta este linkul catre cabinet.
Celus este miercurea acolo. dar eu in ultima vreme nu m-am mai dus nici acolo. m-am dus la |Obregia unde este el alocat ca si medic, si nu este cabinet particular... mie mi-a convenit mult mai mult. nu este deloc aglomerat plus ca poti sa stai de vb cat vrei ca nu trebuie sa intre urmatoarea programare.

Niki la ecorafie a fost ok eu mi-am facut-o la sanador decebal si adurat cam 40 min. rezultatul ok :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu am nascut cu dr Tarpan in 2007. Nu avea tarif si nu-ti cerea nimic. O prietena a nascut in 2009. Idem. Nu cred ca s-a schimbat in vreun fel, dai cat vrei, daca vrei

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Andra,

vroiam sa te intreb dc ai nascut natural, cu epidurala sau prin cezariana.

la nasterile naturale ti le provoaca sau asteapta sa se declanseze de la "mama natura"?

dc e sa te apuce noaptea crezi ca e cazul sa-l deranjez eu sau suna de la maternitate si-l anunta ei?

mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

niki, esti foarte darnica .
eu am zis "atentiile" colaterale - adica moasa, asistente, etc...n-am zis de atentia doctorului. am dat eu ca am vrut, nu mi-a cerut nimeni, nu mi s-a sugerat ca ar trebui sa dau...
am vrut sa mentionez eu asta ca sa nu se inteleaga altfel, dr. Tarpan e chiar un medic ok - iar eu sunt cusurgioaca de felul meu .
medicii de familie - pt mine si pt copii - i-am schimbat pe banda rulanta cand mi se parea mie ceva in neregula; ginecologul il am de 10 ani, deci chiar e ok.

sarcini usoare in continuare .

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Draga Mihaela,

Stiu ca pot sa merg la clinica spitalului Obregia pentru dr. Tarpan, dar e foarte departe de casa mea, eu stau prin Dr. Taberei, iar serviciul e la Piata Unirii, deci nu ma ajuta.

Referitor la daca si cat trebuie sa dam la nastere, am mai citit din mesajele fetelor care au nascut cu Celus si toate au zis ca nu pretinde nimic. Eu vroiam sa stiu orientativ daca e cazul sa dau ceva, ca sa am timp sa ma pregatesc, desi sincer, la ce vremuri traim mi-e foarte greu sa ma pregatesc pentru cadouri, atata timp cat nu stiu ce-mi rezerva ziua de maine.

Ma voi pregati pentru taxa de dat la anstezist pentru epidurala in caz ca ajung s-o fac, atentii catre asistente si daca e cazul pentru neonatolog. Pentru doctor, dau oricum 100 lei/luna la cabinetul particular, plus ca ma trimite mereu la clinica Alcosan pentru ecografiile mai speciale, unde preturile sunt foarte piperate.

Multumesc mult pentru mesajele voastre!

july

mami de Alex si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Am nascut prin cezariana, prietena mea a nascut natural.
La nastere depinde, prefera sa se declanseze natural, dar sunt si cazuri in care le provoaca. Cand eram gravida, il puteam suna la orice ora din zi/noapte, ba chiar, o data, pe o caldura infioratoare aveam programare la cabinet, si m-a sunat el sa ma intrebe daca pot sa vin, daca nu ma simt rau pe caldura aia.
Stiu ca imi spunea ca, daca eu cred ca mi s-a declansat nasterea sau am orice fel de urma de dureri sa-l sun si la 3 noaptea, deci trebuie sa-l suni tu, sa nu lasi pe cei de la spital.
Cu prietena mea a stat aproape tot timpul travaliului, iar la mine a venit in fiecare zi, dupa cezariana, sa vada cum ma simt.
Este de acord cu epidurala, dar trebuie vorbit dinainte.
Bani i-am dat, multicei e drept, dar am fost foarte multumita, am avut o sarcina cu probleme si as fi putut avea o nastere de cosmar, dar s-a comportat ireprosabil.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niki81 spune:

buna dimineata,
pai mai Vivela uite ce notai acum cateva zile:
"neonatolog cam 50-100 lei,
la asistente - 5-10 lei
la anestezie (eu n-am facut, deci nu am dat nici aici) - asistentele ziceau "300 cu totul"
la doctor, iarasi nu stiu tarifele, probabil depinde si de cum o sa nasti, si depinde si de cat dispui tu si de entuziasmul tau , de cat ai mai cotizat si pe parcursul sarcinii la controale - am auzit de "atentii" intre 300 si 1000 de lei.
la moasa, adica cea care sta langa doctor in timp ce nasti si te ajuta - intre 50 si 100 de lei."
deci facand un calcul simplu va rezulta: 700lei varianta ieftina si 1500lei-varianta scumpa (nu include atentiile asis.)
Ca sa rezum calculele mele sunt facute dupa cele scrise de tine (si regasite si in alte froumuri). Asta cu nu ne obliga nimeni sa dam ma face de fiecare data sa zambesc...hai mah sa fim sinceri de cate ori ati fost intr-un spital de stat si nu ati dat nimic si toata lumea a fost om cu voi...vreau sa va spun ca am mers la Polizu cu o cunostinta de-a mea ...niste pb m delicate de sanatate...si am FOST nevoita sa dau spaga de la portar (care nu ma lasa sa urc desi era ora de vizita) pana la medic...adica sa fim realiste. Aaaa ca au fost cazuri cand nu am dat si tot am rezolvat asta e alta...una la 1000.(nici eu nu sunt adepta spagii de aceea am preferat de fiecare data sa merg undeva la particular tocmai in ideea de a evita spaga...cel putin acolo platesc o taxa si nu tre sa ma furizez si sa le var banii in buzunar)
Medicul mi se pare super ok ca altfel n-as fi mers luna de luna la el...si nu m-as fi dus de fiecare data acolo unde ma trimitea...desi in perioada asta tare greu e sa dai luna de luna 100lei si la cate 2 luni cate 5mil numa pe ecografii.
julyjuly - nu merg altundeva decat la cabinetul lui particular (ma rog nu al lui...acolo unde activeaza marti) unde luna de luna am cotizat cu taxa de consultatie de 100lei...iar ultima oara chiar 120lei (atentie s-a marit!), nu am zis in nici un forum ca merg la SECS....am zis in schimb ca urm sa fiu vazut de un alt medic..si ca exista posib sa nu mai merg la acest cabinet..atat!

O zi buna va doresc in continuare!

Mergi la inceput