Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(58)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

am fost la endocrinolog si se pare ca am dat in hipotiroida,ca mi-a fost inhibata prea mult.sunt tare suparata

problema cu hipotiroismul este ca este grav atunci cand esti insarcinata pt ca iti privezi copilul de hormoni, deja am fost trecuta pe alte pastile. Cred ca nici organismul meu nu mai stie cum sa reactioneze. Fetele mai vechi de pe forum poate stiu ca eu aveam hipertiroidism(palpitatii, sufocare, risc de avort, transpiratii, insomnie). mi s-au dat pastile pt blocarea tiroidei si ma simteam perfect, dar o luna jumate eu nu am mai fost la medic ca sincer ma saturasem de ei si tocmai in acest interval m-am transformat din hiper in hipo(nu ma intereseaza persoana mea, ca ma ingras, etc, eu chiar nu contez in aceasta ecuatie), mi-e frica pt copil. De la sapt 20 nu mai sunt probl pt ca incepe bebe sa produca hormoni dar cand ma gandesc ca o luna jumate poate nu a avut de unde sa ia.....!
In fine, momentan merg la dna Simescu, dr endocrinolog.
Cred ca am racit putin...ma duc inca des la toaleta si am usturimi, ma cam doare putin burtica pe dedesubt.

17+
Mami de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Buna!
Nu am mai scris pana acuma pe acest forum .Din pacate ,si eu am endometrioza si am facut dipherelin.
Daca ma puteti ajuta ,si pe mine ,cu cateva raspunsuri ..
Dupa cat timp apare primul ciclu?In prospect scrie ca apare dupa 70 de zile - in medie.La voi cum a fost?
Este ciudat dupa tratamen..astepti si astepti.Nu-mi place aceasta incertitudine.Eu am facut 6 inj.Mai sunt fete care au facut 6 injectii?Va rog din suflet sa-mi dati un semn.Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Beatrice75 ce aiurea ca ai trecut dintr-un diagnostic in altul..bine ca macar bebe este ok pana acum...trebuie sa ai grija de tine si va fii totul bine

Missipi eu am facut 6 injectii dar de Zoladex.Ultima am facut-o pe 3 mai si inca nu mi-a venit menstra.Din ce am citit eu pe aici la fetele care au facut Diphe le-a venit cam la 60-70 zile.Si eu astept...si nu mai suport..dar trebuie sa avem rabdare...

pupici fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdalena78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui misspii

Buna!
Nu am mai scris pana acuma pe acest forum .Din pacate ,si eu am endometrioza si am facut dipherelin.
Daca ma puteti ajuta ,si pe mine ,cu cateva raspunsuri ..
Dupa cat timp apare primul ciclu?In prospect scrie ca apare dupa 70 de zile - in medie.La voi cum a fost?
Este ciudat dupa tratamen..astepti si astepti.Nu-mi place aceasta incertitudine.Eu am facut 6 inj.Mai sunt fete care au facut 6 injectii?Va rog din suflet sa-mi dati un semn.Va pup!

Eu am ovulat la 50 de zile si mi-a venit cm la 70 de zile.
Fruntea sus ca va veni si la voi cm, sau poate nu mai vine deloc inca 9 luni
Pupici pentru poate fetele

Mergi la inceput

Magdalenatu stii ca ai ovulat la 50 zile pt ca ai facut monitorizari sau teste de ovulatie???

Eu nici macar nu stiu cum o sa-mi dau seama..organismul meu pare inca neschimbat..adica aceleasi reactii ca si pana acum..cd faceam injectii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinuta78 spune:

Mie dupa 3 injectii de diphe, mi-a venit la peste 100 de zile. Am simtit ceva intepaturi prin ovare de prin z 60-62 si am crezut ca ovulez, am facut chiar si teste de sarcina prin z75-80, iar in z90 n-am mai rezistat si am fost la o eco la Tutunaru( chiar mi-a zis ca sa am rabdare c-o sa-mi vina in maxim 2 saptamani).Dupa 2 saptamani mi-a venit si menstra, asa ca nu e stas (este o fata careia i-a venit dupa un an). E bine sa va relaxati mai ales pana vine primul CM, cred ca sunt vise frumoase asta cu ramasul in prima luna.
Va pup sa treaca cat mai repede aceasta perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fancy_mona spune:

Buna fete ,
Vin si eu printre voi ... cu aceeasi nesuferita problema endometrioza . Am fost operata anul trecut in ianuarie de chisturi endometriozice , am facut diphereline 3 luni de zile .
Din nefericire pentru mine in noiembrie au reaparut ceva chisturi mai mici ,care par a fi endometrioza .
Deoarece nu am inca copii (am facut FIV si embrio transfer-nereusite)
doctorul mi-a spus ca ar fi bine sa mai fac 3 luni diphereline , inainte sa putem incepe o noua procedura de FIV.
Daca a mai fost careva dintre voi in situatia sa faca diphereline de 2 ori , va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am tot cicit despre diphereline si sunt tare gandita daca ar fi OK sa-l mai fac o data .
Tare m-am mai saturat de doctori si de chisturi si de tratamente .

Mergi la inceput

...si eu cred ca trebuie sa ai mult noroc sa ramai din prima...
Eu m-as bucura sa raman si apoi..numai sa raman...
Deocamdata semnele mentionate de voi nu sunt..semn ca ovarele mele inca dorm :P

Mergi la inceput

Tinuta78 si tu ai luat ceva sa-ti revina CM??..chiar si dupa 100 zile..
Doamne eu sper sa nu dureze atat de mult...
Daca nu revine dupa 60 zile..merg la medicul meu ginecolog..poate imi da el ceva..

Si cand ma gandesc ca eu am facut injectii chiar daca mai am un chist mic..si poate dupa ce trece efectul injectiilor o iau de la capat cu amaratul ala de chist..
Dar injectii nu mai fac..clar!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Mai fetelor, nu vreau sa produc indoieli pe aici, insa trebuie s-o spun: ma contrariaza faptul ca unele din voi sunt bagate pe diphe, in cdtiile in care au chisturi extrem de mici, chiar daca de endo! Nu inteleg de ce!
Endometrioza am avut si eu, chiar si sub FIV...si nu m-a bagat nimeni pe diphe. Am continuat cu incercarile FIV. Ma operasem intre timp laparoscopic(suspiciune de Hydrosalpinx, am mai povestit), iar verdictul operatiei a fost catastrofal (ovarele, uterul, trompele alipite unele de altele de aderente intr-un conglomerat mare, numit "conglomerat tumora") ...si chiar si in aceste cdtii nu m-a bagat nimeni pe diphe, am continuat tot cu FIV. Doctorul mi-a explicat pe atunci ca daca reusim, tumora va disparea la sarcina, de aceea am si continuat cu FIV. O operatie ar fi facut mai rau.

Acum nu stiu ce sa spun, medicii stiu si ei mai bine ce fac acolo si de ce...dar parerea mea e sa nu va panicati pt un chist mic. Da, ele vor creste, cum am spus si mai inainte, lupta cu endometrioza e o lupta contra-timp...cu cat asteptam mai mult, cu atat e mai rau. Insa FIVul de aia e acolo, nu numai sa ne aduca un bebe dar si sa ne faca gravidute, "arma" cea mai buna in lupta cu endo.

pup pe toate

Mergi la inceput