**Zmeurici de iulie-august 2009 (40)**
Raspunsuri - Pagina 21
sara_amira09 spune:
Salut fetele!!!
Nu am mai dat pe la voi de un veac.Am fost plecati mai mult pe la ai mei la curte si nu am net acolo.Si chiar daca as avea...nu am timp de Sara.Va multumesc pentru urarile de ziua mea.
La multe lunite si celor care au mai crescut azi cu inca o lunita!
Am citit ultimul capitol dar mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta, inca nu si-au revenit neuronii
Giova- pup Edisoru sa treaca repede buba si sa doarma toata noaptea!
Meleea- insanatosire grabnica!
Noce- sa va fie de bine mutarea!Cum rezistati la temepraturile de acolo?Am citit niste chestii despre Qatar pe DC, pare sa fie foarte frumos!Tare as vrea sa stau si eu acolo macar pt putin timp.
ClaraJ-Bryce e mortal!Cred ca si Sarei o sa ii placa in piscina abia astept caldurile.LA noi zici ca vine iarna.E cam frig....
Blanca- imi pare rau pentru pierderea suferita!Poate daca luati altu o sa va mai treaca durerea.
Am vazut ca va apucati de curatare imi doresc si eu dar vointa NEMA!
Sara e la socrela am dus-o sa fac ceva de mancare.Ca nu am mai facut de nu mai stiu cand!Toata ziua tre sa umblu dupa ea ca se agata de mobila de canapea si mi-e frica sa nu pateasca precum Edi.Ta-su i-a luat aseara un cort.L-a montat si toata ziua ar sta in el.I-am bagat jucarii si sta acolo.Mai iese ea dar mami nu o scapa din ochi.In rest... danseaza la greu pe orice melodie uneori chiar fara.Zice ea ceva acolo si se bataie, ne place Vaca Lola, Nu mi-e frica de bau bau, Sade rate pe-un butoi...
Ma duc sa halesc si eu ceva ca azi am mancat cat o vrabiutza si nu stiu cum naiba nu slabesc.Am facut linte verde si ii dau si piticei cand o aduc acasa adik peste juma de ora ca soacra are treabaca de obicei.offff
va las, sper sa mai am timp sa intru, caci vreau sa descarc niste poze.
blanca000 spune:
Eu fac ce fac si tot greu intru...
raceala asta ma daramat..azi, pentru ca doctora mea de familie e plecata, m-am dus la un control la o clinica privata..rau ma mai simt, capu' greu, muci incontinuu, sinusurile incarcate, stare nasoala..mi=-au facut o radiografie la sinusuri si spre fericirea mea nu e ceva grav..doctora auzind ca alaptez a ezitat s aimi dea antibiotic asa ca sunt pe paracetamol (normal nu sinus)+homeopate..insa daca nu se amelioreaza si daca e cazul in 2-3 zile sa bag amoxicilina..vad ca se poate cu ea in alaptare daca e musai..vad eu..
Eva e tot cu muci, BB e imposibila parca nu are nici un efect, mai bine tragem noi cu gura si furtunelul, iese ceva..., tuse in continuare..ce mai urla la medicatie saraca..in rest e vioaie, m-a teminat la starea mea...fitze insa la mancare..la greu..cred ca e de la raceala sau ca are nasul infundat si nu poate manca calumea (asa sper eu), mai mult de 100-120 g nu mananca..
Deja are un vocabular Evita mea..si cu adresa, ba char spune "caca" si nu minte e acolo, sau imi intinde o jucarie la gura si zice "papa" si plescaie si ne inebuneste urechile cu "acolo" care iese un "acolio" si intinde mana sa ne arate ce vrea, pune telefonul sau telecomanda la cap (ceafa sau ureche) si zice "alio"..si vocifereaza intr-una., nu ii tace gura un minut...lesini daca o auzi Avem 6 dinti si vad ca mai baleste..sta singura bine in picioare dar nu paseste, alearga in patru labe insa daca vreau sa o prind, iar iubirea mare sunt cablurile, butoanele si prizele...
Multumesc fetele pentru gandurile bune referitoare la catelusa...e greu, avea 13 ani mititica, stiu ca pe aici se invarte limita lor insa cand ai ajuns fata in fata cu momentul asta DOARE al naibii de tare....altul nu mai imi iau..nu mai pot.
Azi e si ziua sotului meu, saracul ne-a prins intr-o pasa asa de proasta incat a fost serbat doar la birou..eu nu am putut nici sa pregatesc ceva nici sa ii iau cadou..efectiv sunt leguma..dar ma revansez eu zilele astea, sa imi treaca doar.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
blanca000 spune:
Am gasit ceva info despre greutate, poate intereseaza:
Sporul în greutate este:
Lunar:
- lunile I, II, III, IV – 750g/lun#259; =3000g;
- lunile V, VI, VII, VIII – 500g/lun#259;=2000g;
- lunile IX, X, XI, XII – 250g/lun#259; =1000g.
Greutatea la 1 an = 9000g.
Între 1-2 ani cre#351;te cu aproximativ 250g/lun#259;.
Greutatea la 2 ani = 12kg.
Dup#259; vârsta de 2 ani se folose#351;te formula lui Herman:
G = 2xV + 9 Kg (V = vârsta în ani)
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
dariaioanaxx spune:
buna fetelor !
la multi ani zmeureelor !
am revenit , o sa intru mai des acum ca am net la serv.; Dariuca mea este bolnavioara, a avut faringita si acum a facut laringita, sper ca suntem pe drumul cel bun spre insanatosire, azi mergem la control;
Blanca- dar are un vocabular destul de bogat pitica, instanatosire grabnica !
Dariuca, nu prea zice multe cuvinte, decat tata, mama, nana, tataia si cateodata mai repeta nume daca o pun, are 8,700 kg si 2 dintiosri si cred ca urmeaza si altii curand pt. ca se vede ca o mananca gingia de sus acum;
tuturor
Giova spune:
Neatza!
eu la , cu piticul printre picioare.
Luna asta nu a pus nimic pe el.
Poate nu o mai fi asa consistent lapticul meu, ca bea cam de multe ori, mancare baga ca spartul si tot degeaba. dar nici nu sta loclului o clipa...asta o fi cauza.
Oricum, de 2 seri i-am introdus laptele de crestere de la parmalat, bea cam 150 ml, dupa care adoarme. Se mai trezeste dupa vreo ora, mai suge si la tzitzi si somn pana dimineata.
Blanca si noi tot cu muci si putina tuse. Sanatate si LMA sotului din dotare! felicitari pt. vocabularul evei si pt. progresele facute!
Interesant graficul, Edi e peste, Marco e in minus cu 1 kg. aceeasi greutate de 2 ani.
Sara super ca sunteti mai mult pe afara.
Dienutza felicitari pt. dinti. Gummy bear ii place la marco, i-am pus si lui Edi dar nu e interesat.
si voi cu batzaiala.
Corinna sananate si voua.
Andra_80 imi pare rau si de catelusha ta. sper sa pape zmeurica in concediu, sa nu faca fitze.
Incerc de vreo ora sa-l adorm pe edi...ba urla, ba suge, ba papa fructe....ma dispera sincer.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
tanimi spune:
Sal'tareeeeee!
Ce fac prietenele noastre dragi? Tare dor mi-a fost de voi.
Noi suntem la tara de aproape o luna, iar acolo net ... mai greu, dar, zic eu, e mult mai bine asa.
Saptamana asta am venit 3 zile acasa si azi plecam iar printre oratanii la aer (mai) curat.
Nu am prea apucat sa citesc din urma, decat asa ... mai pe verticala; am vazut ca Noce a plecat spre tari mai calde. Sa aveti o viata buna si linistita acolo.
Am mai vazut pe Edi, imi pare tare rau ca ai cazut puiut; un si pt tine si pt Giova.
Pooh, pftii, ce frumuseti ai tu acolo ...
Inutsa vad ca se distreaza de numa numa; te invidiez! Daca ai timp, dati o fuga pana la lacul Carezza (e spendid si relativ aproape de Trento, inspre Vigo di Fassa, canazei, Cortina d-Ampezzo). Have fun!
Ungaras sa ii fie de bine botezul proaspetei crestine! Iar despre cele 2 romancutze ... tre sa aiba tata grija de voi sa nu va fure vreun olandez!
solike cat de frumoase is poeziile Olgutei ! Bravo mami! Preferata mea e cea cu dintisorii.
Clara ce fain e Bryce la balaceala; cat despre tine - curajoasa mami la asa drum cu bebe. Dar vad ca primesti acum rasplata daca tot e mama Rica la voi!
Mq doamne, ce fata poti sa ai !!! Mi se pare tare desteapta, cuminte, inteleapta, funny, asa, un copil de suflet; ce alceva sa iti doresti mai mult de la un copil? Iar pepitzelul, mamamama ce de inimi a frange.
Corina tare dragutza Maria ta.
Montana ce face frumoasa Daris? Cum stati cu gradele acolo?
Eu una sunt satula pana peste cap de ploaie; sper ca mai vine vara anul asta ...
Noi crestem, ne-am bronzat - cred ca mai tare de la vant decat soare - umblam tinute de manuta/manute si vorbim una-ntruna.
Ne plac la nebunie toate animalele (cu cat e mai mare cu atat e mai interesant) si viata la tara; ce ziceti, o fac zootehnist?
Stim cum face calutul, stim sa strigam catelul (tetete) care face 'am'am, sa mirosim florile (asta e cu strans de nas si cascatul mare al guritei), ii strigam pe pui-pui, vaca face mmmuuu (la fel si trenul, s-a confuzat fata si o fi crezand ca trenul e asa, o vaca mai moderna), stim cere pa-pa, ap' (apa) si sisi . De mancat ne place muuuult mamaligutza cu untulet si ou si galustele, iar dintre legume morcovelul. La fructe ... ne plac toate (mai mult sau mai putin. (i-am dat capsune - o fi bine, o fi rau, nu a avut nimic).
De dormit 2-3 nap-uri/ zi, depinde de oboseala, iar noaptea de la ~9:30 pan' pe la 8 dimineata cu cela 2 pit-stop-uri de rigoare la ~ 2 si 5.
De vreo luna si ceva dormim 3 pe o saltea (http://adelle.ro/co-sleeping-trei-pe-o-saltea/) ca asa vrea fata, nu mai vrea in patutul ei, plange si ma cauta disperata, asa ca ne-am informat si ne adaptam (ori lipim patutul ei de al noastru ori facem un pat mai mare; cele care practica sportul, cum ati procedat? cat e de mare patul?).
tuturor celor care s-au sarbatorit meantime si pentru gasca de ; nu s-a mai anuntat nimeni?
Pupam toata tufa de zmeurici cu mamicile din dotare, ca azi maine incepem cheful de 1 an!
PS Pt cine ne-a uitat, sau nu mai poate de al nost dor ... poze pe contul comun.
Dienuta79 spune:
Hola fetele!!
Astept sa se trezeasca baiatul meu sa plecam afara ,mai pe racoare ,ca e canicula,de data asta chiar cred ca a venit vara
Mai e putin si pe 9 iunie sarbatorim prima zmeurica,nu era bine daca treceam pe listuta de-acum si bebeii,sa stim cand face fiecare un anisor?
MOTANA sa fii sanatoasa,fericita si sa te bucuri de copilasul tau
Sa trezit,plecam afara,mai intru pe seara sau maine,va pup