Cat de grava este situatia la nivel global?
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Mie mi-a zis un neamt cu ceva influenta economica si politica ca suntem buni de randul intai la granita uniunii, vorbea serios si chiar credea ce spunea.
Dar mai e o perspectiva pe care o uiti: poate si romanul sa pape linistit chifla cu ce vrea el la muntele propriu sau la marea nationala si sa se bucure ca macar la pozitii suntem mai tari ca altii !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,693973,00.html
uite aici afacerile nemtesti in gretia! ....pe o parte dau banii de la bugetul nemtalailor...din taxe... pe de alta ii iau inapoi aia smecherii din germania.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
"The German defense industry has also apparently been just as active as Siemens in Greece. Athens spends between €3 billion and €4 billion on arms imports each year, according to estimates -- an absurd amount for such a small country. "
uite aici alti destepti si ei au aceeleasi idiotenii bagate in cap cu atacul fantomelor de la opera asupra gretiei si rachetele lui bin laden indreptate.
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Sigur ca extinderea pietelor de desfacere in Romania a fost un element important, dar importanta economica a tarii merge dincolo de asta: mana de lucru relativ ieftina (mutarea fabricii Nokia din Bochum la Cluj), teren arabil, unele industrii OK (Renault), mobila pt. Ikea. |
Aaa, in sensul asta spuneai de importanta economica a Romaniei ptr UE.
E cu dus-intors. Asa cum intotdeauna se va gasi una mai tinara si mai frumoasa :)), uite cum Kraft paraseste Brasovul in favoarea Bulgariei, si mina de lucru si mai ieftina, si facilitati fiscale mai apetisante, se vor gasi mai spre est, si....
Eu ma gindeam c-o fi vorba de un potential economic independent de acest soi de neo-colonialism al multinationalelor, care mi-a scapat mie :). Dar nu-i, ca n-are de unde sa fie...
Lali, Guestus e rautacios, el inca mai sufera ca n-am cumparat un scut antiracheta made in China si-l acceptam pe-al americanilor
![](icon_smile_tongue.gif)
craciunitza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
spune si tu...de 20 ani auzi povesti nonstop cu pozitia strategica....munti.. iesire la mare si delta. a mincat cineva de aici 1 chifla in baza pozitiei sau nu? si cum naiba vinzi tu pozitia... ![]() |
Dupa ce nemtii isi vor face 25% TVA-ul, asta intamplandu-se curand, vom avea multe produse mai ieftine decat la ei. Asta da mandrie nationala.
Lali spune:
citat din mesajul lui iileana Lali, Guestus e rautacios, el inca mai sufera ca n-am cumparat un scut antiracheta made in China si-l acceptam pe-al americanilor ![]() www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Stiu, dar e haios cand e rautacios, asa ca, de ce nu ?
![](icon_smile_cool.gif)
Lali spune:
citat din mesajul lui Guestus http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,693973,00.html uite aici afacerile nemtesti in gretia! ![]() ![]() |
Este ca imi sustii teoria ?
Asa ca se poarta si pe la case mai mari plimbatul banilor din public in privat, doar ca se face la nivel mare si pe rute mai ocolitoare. Adika mai avem de invatat si mai trebuie sa terminam cu furaciunile, pardon cu democratia asta pentru catei, sa o lasam doar pentru dulai, sa ne putem integra mai usor in Ieuropa...
Edit ca mi-a mai venit o idee: poate de asta suntem o piata buna pentru UE, ca vad ca din gretia transpira in Spiegel usor lucrurile...
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui iileana Aaa, in sensul asta spuneai de importanta economica a Romaniei ptr UE. E cu dus-intors. Asa cum intotdeauna se va gasi una mai tinara si mai frumoasa :)), uite cum Kraft paraseste Brasovul in favoarea Bulgariei, si mina de lucru si mai ieftina, si facilitati fiscale mai apetisante, se vor gasi mai spre est, si.... Eu ma gindeam c-o fi vorba de un potential economic independent de acest soi de neo-colonialism al multinationalelor, care mi-a scapat mie :). Dar nu-i, ca n-are de unde sa fie... |
Eu unul cred ca exista. Desigur, nu industrii traditionale (otelu' si chimia raposatilor) ci mai degraba "soft". Sunt in continuare uimit de cat de prost este organizat turismul in Ro (incluzand agroturismul), si aici nu ma refer doar la starea drumurilor (!) ci la prezentarea pe internet, transparenta, facilitati. Spania o duce relativ bine, practic din vanzari de vinuri si din turism :)) Poate ca am putea chiar si mai bine de-atat, dar... some other time :(
felicic76 spune:
citat din mesajul lui alina023 Intr-un cerc de persoane influente se discuta intens zilele acestea cat de grava este situatia economico-sociala la nivel global. Framantarile sociale generate de criza economica se intensifica (pana si la noi, dupa cum se vede) iar ingrijorarea in ceea ce priveste posibilitatea izbucnirii unor conflicte violente (mi-e si teama sa scriu cuvantul...razboi) este crescuta! Alina, mami de Ana Antonia ![]() ![]() Ana, minunea mea iubita ![]() ![]() Povestea nasterii Anei ![]() ************************** Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!! |
S-ar repeta istoria de acum 70 ani, s-ar iesi rapid din criza prin fabricare de armament si apoi prin reconstructie....Doamne fereste de asa o solutie radicala, daca stranuta USA sigur noi facem gripa, pana la urma avem sau nu avem scuturi antiracheta????? Acum chiar ne trebuie, plus avioanele alea la SH
![](icon_smile_big.gif)
Si da, si eu as declara razboi Germaniei si apoi i-as spune : ia-ma prizonier!!!!!
![](icon_smile_big.gif)
Nu am fost deloc fericita atunci cand am intrat in UE, faptul ca s-au dat niste bani (de care nu stiu cine a beneficiat, de fapt stiu
![](icon_smile_big.gif)
Lali spune:
Io stiu ca este foarte placut sa crezi ca esti important ca om, familie, oras, tara etc, da' zau ca acum imi pare bine ca suntem insignifianti si ca criza noastra si incompetenta politica de la nivel inalt romanesc nu poate provoca cine stie ce valuri si ca altii, cei importanti isi vad de treaba lor de a iesi din criza si poate, la un moment dat ne trag si pe noi dupa ei.
Da' cred ca sunt legate astea doua din pacate nu conteaza decat cine conteaza, nu ? La bine si la greu...