Cat de grava este situatia la nivel global?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Cum ziceam mai devreme: unde trebuie pusi banii? In gov. bonds: ori sunt onorate la iesirea din criza, ori nu mai iesim din criza si atunci vom merge la "cumparaturi" cu pusca pe umar (precum in New Orleans in timpul lui Katrina).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie


Sora mea e in SUA si la ea nu se vede nimic grav. Nimic mai grav decit cu alte ocazii. Nici la greci nu era nimic grav pina de curind.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog


Sirimie,bineintzeles ca sunt ramuri afectate puternic si altele mai putzin afectate(de criza economica)!Insa(te rog sa ma scuzi) sa afirmi ca "nu se vede nimic grav" mi se pare mult prea mult!Ceva de genul"nu vreau sa vad"sau "ochelari de cal"!Doar ca-mi asigura un confort personal!

Nu sunt de specialítate, insa si eu incep sa cred din ce in ce mai mult ca aceasta criza este o manevra a americanilor,fortza si amploarea pe care o luase euro la un moment dat a ranit orgolii imense!Parere personala,neavizata!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da imi pare tare ciudat cind se vede de fiecare data asa zisa "criza" si nu se vede sa zicem cum "un apt cumparat azi si vindut peste 1 an iti da un 25% extra"...sau cum BMW are o crestere de 30% in decurs de 2 ani...sau altele de genul asta.
de ce se spune ca este criza si nu se spune ca acum un an a fost surplus...

si acum cu derivatele de care se tot vorbeste..pai derivatele sint de vina sau comisiile guvernametale care le-au aprobat?..asta e ca aia din ciclul "sistemul in ro" e de vina pt orice
aia la morgan pot sa ceara orice idiotenie...asta nu inseamna ca trebuie sa le si aprobi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/05/25/AR2010052501089.html?nav=rss_email/components" target="_blank">Bad news and more bad news. Inca o zi neagra se pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

beren, multumesc frumos

Exista notiunea de datorie publica si datorie privata. Ziceau unii ca in 2008 datoria publica nu era mare si ca asta era un lucru bun. Nu stiu ce inseamna.

Nu exista si imprumuturi facute de tari altor tari? Nu avea Irak datorie la Romania si Romania a anulat-o?

Am auzit de curind o remarca foarte interesanta, nu mai stiu pe unde. Ca de acum tarile vor incerca sa se salveze singure.

As continua rationamentul: pina acum globalizarea a fost solutia pentru tarile/firmele mari sa isi creasca veniturile (inclusiv prin resurse ieftine offshore vindute scump). Dar tot globalizarea a insemnat si criza mondiala, scapa cine poate. In viitor probabil se vor face din nou politici anti globalizare inclusiv in tarile mari. Scapa cine poate cu resurse din interior.

Nu continui rationamentul cu ce inseamna asta pentru Romania, nu e optimist.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Citeam prin nu stiu ce ziar (serios, oricum) ca urmeaza o "takeaway decade": in urmatorii zece ani trebuie sa ne asteptam sa dam mai mult (taxe) si sa luam mai putin (salarii, beneficii). Articolul se referea la Canada si canadieni, dar cred ca asta e de asteptat pretutindeni.

Mergi la inceput