Cat de grava este situatia la nivel global?
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
iileana asta cu off-topicul e mai curand un trend pe DC ca si cearta. Esti fata "dasteapta" si cu si fara oja si posetuta asa ca shimba focusul ca-i pacat. Io zic sa tintim sus la "maitre sommelier"-ul cela. Cica prezindentul DC-ist Guestus l-a recuperat de la Bristol pe cel de l-a gonit Sarko cel bautor de suc de portocale la pranz.
In alta ordine de idei problema ridicata de Vikinga are destula generalitate in ea. Cum ti-a dat un hint Beren (asta-i hint negoogalizabil:)) unde sa pui banii nu-i problema celor bogati. In statele mai liberale (US ii fruncea) banii de pensie si pentru studiile copiilor sunt problema tuturor. Nu-ti inchipui ca-s nu-s ce, lumea pune intre cateva zeci si cateva sute pe luna si spera sa creasca ca poata plati zecile de mii pe an in timpul facultatii.
Si in general cand clasa medie e afectata stabilitatea unei tari se duce.
Wkd fain s-aveti!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC iileana asta cu off-topicul e mai curand un trend pe DC ca si cearta. Esti fata "dasteapta" si cu si fara oja si posetuta asa ca shimba focusul ca-i pacat. Io zic sa tintim sus la "maitre sommelier"-ul cela. Cica prezindentul DC-ist Guestus l-a recuperat de la Bristol pe cel de l-a gonit Sarko cel bautor de suc de portocale la pranz. In alta ordine de idei problema ridicata de Vikinga are destula generalitate in ea. Cum ti-a dat un hint Beren (asta-i hint negoogalizabil:)) unde sa pui banii nu-i problema celor bogati. In statele mai liberale (US ii fruncea) banii de pensie si pentru studiile copiilor sunt problema tuturor. Nu-ti inchipui ca-s nu-s ce, lumea pune intre cateva zeci si cateva sute pe luna si spera sa creasca ca poata plati zecile de mii pe an in timpul facultatii. Si in general cand clasa medie e afectata stabilitatea unei tari se duce. Wkd fain s-aveti! |
(scuze de lungul quote, nu-s genul, dar e o masura de siguranta impotriva eventualei disparitii a postarii, ceea ce se mai intimpla)
AB_AC, sint convinsa ca esti la fel de sigura ca si mine ca sotul Vikingei, pentru a-si manageria afacerea, asteapta cu sufletul la gura fix sfaturile culese de nevasta-sa de la ratzushtele de pe DC, sfaturi asortate cu oja si cu posetuta, si fara ele e pierdut
![](bandit.gif)
Oricum, de ce nu ii raspunzi tu, in loc sa ma tragi pe mine de urechi? Ca, uite, eu i-am raspuns, dar, din nefericire, cam prost.
Si, asa cum ma stii, vad, de "dasteapta", ar trebui ma stii si de fan al off-topicurilor, care, intr-o anumita cantitate si daca au o anumita calitate, dau sarea si piperul unui subiect. Nu insa si cind sint impuse cu insistenta impotriva cursului general al discutiei, si, mai mult decit atit, stirnesc, daca n-au "prins", un asemenea val de reprosuri la adresa hlizelii si capacitatii intelectuale ale celorlalti.
Nah, bine ca s-a dus naibii si subiectul asta, ce-i drept faza faina il tinuse nepermis de mult, acuma ne-am mai linistit
![](alcool.gif)
Llaura spune:
Pai na, cine a inceput cu "cine nu e cu noi e impotriva noastra", hm?!
On topic, stiu si eu una din asta tardiva dar interesanta, cel putin t ignoranti ca mine: www.vanityfair.com/business/features/2010/04/wall-street-excerpt-201004" target="_blank">Betting on the blind side.
iileana spune:
citat din mesajul lui Llaura Pai na, cine a inceput cu "cine nu e cu noi e impotriva noastra", hm?! |
Nu stiu, zi-mi tu.
![](bandit.gif)
Eu am inceput cu pliz, Vikinga, povesteste-ne mai bine despre ce zic politicienii de la voi vis-a-vis de tema topicului, cum ai mai facut-o dealtfel, si lasa datele excesiv de amanuntite despre organizarea restaurantului sotului pe alta data.
Link-uri ma sfiesc sa mai citesc/dau, ca iar m-aleg cu reprosuri :/.
Llaura spune:
Ei nu, acum vreo saptamana parca nu conta ce spun politicienii (si aia din Ro tot asa se numesc), conta situatia din teren
In fine nu mai conteaza, eu personal am lasat-o balta.
iileana spune:
O lasi numa' partial balta, vad.
Topicul asta prindea, cel putin dupa parerea mea, doua teme interesante: daca se alege prafu' de euro implicit de UE -si aici evident conta parerea politicienilor, mai precis a celor care chiar conteaza :), si daca asta se va intimpla pe fondul/ va duce la framintari sociale.
Iar pe voi, Llaura si AB_AC, care considerati, acum, ca tema Vikingei era si mai on-topic ca astea, ma mir ca nu v-am vazut grabindu-va sa-i raspundeti fetei la momentul respectiv. Se evita acest deznodamint.
Atentie, insa, daca-i spuneti de plasatul banilor ptr pensie si colegiu, s-ar putea sa o jigniti.
Llaura spune:
Hai ma Ileana nu te enerva[ flo] ( ia exemplu eu una dupa trei zile cu jdemii de copii, unu bolnav, la doi le ies dinti, unu major si el bolnav etc, sunt zen si am ajuns sa apreciez oja in culori turbate ).
La topic n-am zis nimic, ca sfatul cu dolarii canadieni nu mi s-a parut chiar asa extraordinar, e adevarat bancile canadiene sunt mult-laudate ca n-a picat niciuna dar povestea lor seamana foarte mult cu povestea numaistiucarui miliardar, cum a facut el primul milion, pai s-a apucat sa cumpere mere din piata, sa le spele, lustruiasca, inveleasca separat in hartie de matase si sa le vanda cu doi dolari unul in loc de 1 dolar poundul cu cat le lua el. Pai si apoi? apoi peste o luna a murit unchi-su si i-a lasat mostenire un milion ideea fiind ca traiesc intr-o tara care are resurse naturale si le si valorifica, petrol, gaz, diamante, etc. Iar dolarul canadian e si el destul de volatil, in directa corelatie cu greenback-ul si, mai important, cu pretul petrolului.
Am spus bine de data asta?
![](images/user_man.png)
beren spune:
No shezi o tzara, AB_AC, ca acu' iti amintesc ce-ai scris cu vreo 2-3 saptamani in urma: daca-mi citezi postarile, fa-o in spiritul dorit.
Eu ii spuneam lui vikinga (nu altcuiva) sa nu se mire ca discutam aici despre (geo)politica economica (de interes pentru toata lumea) sau despre investitii la nivel de "median income" (fie ca-i in US, fie ca-i in Ro). Outlier-ii, precum oamenii de afaceri seriosi ca vikinga (15 familii! in germanika! pfui, pai asta inseamna cam 1 milion de euro pe an numai pentru salarii si beneficii, hardly your average DC user, if you don't mind my saying so) ori Lord Guestus (al carui sofer de Rolls Royce are un Mercedes LS :)) nu au, evident, de ce sa dea importanta discutiilor de amatori ale majoritatii.
Mai precis, sunt convins ca la peste o anumita cifra de afaceri ai angajat economist, stock broker, consultant financiar, you name it. Nu-ti iei ponturile din NYT de ieri.
Acum, si mai on topic: cate valuri va face colapsul lui BP, daca va fi lovit cu un val de procese si penalitati in US pentru mizeria pe care o deverseaza in Gulf?
AB_AC spune:
Beren eu chiar asta am inteles hint-ul. Daca nu as fi spus-o eu. Cat despre ponturi... nu cred ca-i DC locul. Dar uneori incercand sa contrazici ce zic unii prin ziare, forumuri poti ajunge si la idei corecte.
Si de la care suma incolo ai angaja tu pe altcineva sa-ti vada de investitii? Eu cred ca pana ajungi pe lista lui Forbes mai bine te dai cu capul de pereti pentru prostia ta decat pentru prostia si necinstea altora.
Iileana nu i-am raspuns pentru ca nu prea stiam ce sa-i raspund . Cat despre ce asteapta sotul lui Vik de la ea ... nu m-as hazarda cu estimatul. La fel ca atacul cu oja .. mi se pare irelevant.
BP-ul din pacate nu cred ca va falimenta, in schimb drill baby drill se va opri pentru ceva timp. Dupa exemplul lui Total se va recosmetiza, lua alt nume si merge inainte. Obama va primi un zero taiat la nominalizari prin statele golfului Mexic.
Tot on topic ma intreb care va fi procentul de populatie traind sub limita saraciei in estul si vestul european.
Llaura spune:
citat din mesajul lui AB_AC lua alt nume |
Poate nici atat, s-au umplut de waivere fix imediat dupa ce s-a intamplat, inainte sa se dumireasca lumea ce s-a intamplat.