Otite recurente... cum le tinem sub control?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_b spune:

Si copilul meu a trecut prin multe otite in primul an de gradinita, la varsta de 2 ani. Practic din februarie pana in iunie lua mai mult antibiotic, sinupret si altele. Otitele au fost de toate felurile. Si mie mi s-a recomandat operatia de polipi, spunandumise ca nu este sigur ca nu va mai face otite, dar poate ajuta. De asemeni mi s-a spus ca, de la copil la copil, polipii se pot reface. Am ajuns la concluzia ca nu este o operatie sigura si, pentru ca nu avea probleme cu polipii, nu i-am facut operatia. Si ni s-a mai spus si de acele tubusoare. Dar mi s-a mai spus ceva: daca vreau sa nu mai faca otite sa-l scot din colectivitate (2 medici). Nu am mai facut nimic din toate acestea ca a venit vara si racelile, inclusiv otite, s-au terminat. La reinceperea toamna-iarna-primavara cred ca a mai facut otita de 1-2 ori si anii urmatori deloc. Tratamente nenumarate am facut si noi, in principal antibiotic Klacid (f bun pentru noi), si chestii de drenare a mucilor (sinupret), spray-uri de nas (si Biorinil), Colargol etc.
Am fost la 4 medici ORL ca sa fiu sigura ca operatia de polipi ar rezolva ceva si am refuzat sa i-o fac. Si auzul lui incepuse sa scada. Daca stateam in spatele lui sa nu ma vada si il strigam nu-mi raspundea. Toate au trecut odata cu venirea verii, a numarului mai mic de copii din gradinita. ce m-a speriat cel mai mult la operatia de tubusoare, in afara de anestezie) era ca trebuia sa am grija sa nu-i intrea apa in urechi, ori la baie nu se putea asa ceva. Se scufunda, nu sta locului. Sper sa iei decizia care sa-l ajute pe copilul tau, pentru ca fiecare caz in parte e special.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.iat spune:

Ela, tubuletele se elimina singure dupa aproximativ 6 luni de la montare. Pe noi ne-a chemat la control dupa 3 luni, apoi vom vedea cand vom mai merge.
Prevenar am facut si noi, fara nici un rezultat, dimpotriva...

Mergi la inceput