Otite recurente... cum le tinem sub control?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Baietelul a fost diagnosticat cu alergie la polenul de pini(de care e plin orasul). I-am facut teste pe piele, la vreo 30 de substante si a iesit f alergic la asta.
El are si astm declansat in urma a doua pneumonii plus alergia asta nenorocita. Face tratament pt astm si alergie. din fericire sezonul de polen s-a terminat si asta a coincis cu disparitia otitei de asemenea.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.iat spune:

Fetita mea a facut 9 otite, dintre care ultimele 6 la interval de 1 luna. Am rezolvat problema cu tuburi aeratoare la Bucuresti, la Budimex. E o minune, dupa ce am intoxicat copilul cu antibiotice 10 zile in fiecare luna. Eram disperata la fiecare stranut, ca face iar otita. Nu va speriati de interventie, e simpla si chiar merita. Noi am venit din Iasi pt asta si a meritat . Operatia de polipi nu a ajutat-o cu nimic.Ni s-a spus la Bucuresti ca am avut mare noroc ca nu are afectat auzul, asa ca trebuie sa va ganditi la avantaje versus dezavantaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Oana tuburile trebuie scoase la un moment dat sau ramane cu ele toata viata?

Sincer nu prea mai sunt dispusa sa supun copilul la o alta anestezie.
Inainte de operatie citeam despre efectele pozitive ale op. de polipi: raceli mai rare care trec mai repede si fara antibiotic, scaderea riscului de otite.
Buuun. Am operat copilul si ce am rezolvat: a inceput sa faca otite (inainte de op. nu a facut niciodata otita), de antibiotic n-am scapat, raceste la fel de usor si racelile nu trec cu saptamanile.

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Din cate stiu eu tuburile cad singure la un moment dat. Daca nu cad, sunt scoase dupa un timp de medic.
Si mie tot de anestezie imi este frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Si eu am avut problema asta cu fetita mea. Anul asta, bat in lemn, nu avuseram nici o otita.
Insa anii trecuti, pe timp friguros, facea otita cam o data pe luna. 6 luni din an fata era pe antibiotic. De abia ce termina antibioticul, mai treceau 2 saptamani si iar facea infectie.
Se stia clar ca daca avea muci, pasul urmator era otita. Ce am observat ca a ajutat-o pe Eva a fost ridicarea patutului cand dormea si aspirarea mucilor cat de mult am putut.
Noi am facut ai testul auditiv ca ne era teama sa nu ii fie afectat auzul. Asta a fost factorul decisiv pentru instalarea tubuletelor. Pentru ca a trecut testul, doctorul a considerat ca nu e necesara instalarea lor pentru ca el crede ca pe timp frumos Eva nu va mai face infectii. Si exact asa a fost.
Intr-adevar tubuletele se pun sub anestezie generala si depinde de tipul lor, unele cad singure, iar la altele e necesara extractia de catre doctor.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

istoria noastra...
A inceput gradinita la 2 ani. Pana la 2 ani si 7 luni facuse 8 otite. A luat litri de antitermice si antibiotice..a fost cosmar..cum siti si voi de fapt. L-am scos din gradinita, s-au oprit otitele.
La 3 ani i-am scos polipii si tot cam in acelasi timp a facut si un tratament homeopat. A reinceput gradinita si a facut otita foarte rar..poate 1 pe an. Nici pana in ziua de azi nu pot spune ce la-a ajutat mai mult: scosul polipilor sau tratamentul homeopat. Am hotarat atunci sa-i scot polipii pentru ca alternativa era sa-i pun tuburi.

Acum are aproape 9 ani si e vesnic cu nasul infundat, sta mereu cu gura deschisa si cam fornaie.

Am fost la 2 ORL-isi..unul (cel care l-a si operat) mi-a spus ca polipii nu s-au refacut si l-a diagnosticat cu alergie nazala (el are si multe alte alergii: la praf, la puf, la polen, la caini, la pisici..). Celalalt ORL-ist mi-a zis ca nu i s-au refacut polipii si sa faca exercitii de respirare pe gura...ca are doar un obicei prost.

Experienta mea cu Prevnar e jalnica: i l-am facut inainte sa implineasca 1 an, si cu toate astea a facut otite pe banda rulanta.

Poate sa incerci si un tratament homeopat?

Mergi la inceput

Si eu i-am facut Prevnarul si nu l-a ajutat cu nimic. Spunea in prospect ca ()combate si pneumonia provocata de streptococ.
La fix o saptamana dupa cea de a treia doza copilul a facut pneumonie. Va las pe voi sa ghiciti ce fel de pneumonie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza78 spune:

Mi-a spus cineva ( si baietelul meu face destul de des otita)sa nu-i mai dau antibiotic ci sa-i iau de la magazinul naturist lumanare speciala pentru ureche care cica se aprinde la un capat, iar cel introdus in ureche curata foarte bine tot lichidul.data viitoare voi incerca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinutza78

Mi-a spus cineva ( si baietelul meu face destul de des otita)sa nu-i mai dau antibiotic ci sa-i iau de la magazinul naturist lumanare speciala pentru ureche care cica se aprinde la un capat, iar cel introdus in ureche curata foarte bine tot lichidul.data viitoare voi incerca

Ai mare grija cu otitele, sunt tare pacatoase si pot avea urmari urate.

Nu stiu exact despre ce lumanare vorbesti, dar nu cred sa ajute cand exista o infectie deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001

Geniest medicul ORL-ist ne-a prescris Rhinocort asta dupa ce i-am pus 5 zile Biorinil fara efect (asta tot la indicatia medicului orlist).
Geniest ati reusit sa scapati pana la urma de antibiotic? Cu ce anume?
Fetitza mea are muci la greu, nu e nici o imbunatatire dupa atitea zile de aerosoli cu flixotide (care mi se pare ca n-are nici un efect, din contra mai rau tuseste) si spray-uri de nas.
Chiar nu se poate scapa de muci fara antibiotic?

Editez ca sa intreb daca cineva a scapat de otite cu alte tratamente decat clasicele antibiotice (homeopatie sau altceva).

Vlad Stefan 04.06.2009

Depinde de otita. La baietelul meu era timpanul putin rosu si asta a insemnat tot otita, fara febra dar cu muci la greu si tuse din aia grohaita (nu stiu cum sa-i zic).
In aceeasi perioada am fost si eu fff racita si am incercat Biorinilul pe mine. Era alta viata. Chiar puteam dormi noaptea, altfel avand nasul infundat tot timpul (nu mi s-a mai intamplat asta din copilarie).
Noi am scapat cu aerosoli, de 3 ori pe zi, cu Flixotide, Sinupret pastile, Biorinil pt. nasuc si miere cu scortisoara in fiecare seara.
Cam intr-o saptamana a trecut cu tot cu tuse (ceea ce e minunat, pana acum dura cel putin 2 saptamani). La noi noutatea a constat in aerosoli. Ne-am cumparat aparat si-l folosim la greu.

Trebuie sa spun ca baietelul meu nu are nicio alergie din asta care sa afecteze sistemul respirator.

Mergi la inceput