Prietene la bine si la greu - 16
Raspunsuri - Pagina 8
mami.ilinca spune:
Ieri am fost la pediatra pt vaccinul de 6 luni, afost ok, nicio reactie adversa, multumesc lui Dumnezeu.
Ne-a facut un program de masa pe care ma gandesc sa il scriu,poate inspira/ajuta pe cineva.
ora 6-7: laptic topfer(papa cam 180ml,rar 200)
0ra 9-10: piure de fructe: mar, banana, para,piersica+nectarina(nu i-am dat inca),pepene galben. Eu ii amestec si avocado,pedi zice sa nu-i dau inca.
ora 14: laptic
ora 18:piure legume cu carnita de pui.
ora 22 laptic cu 2-3 masuri de cereale(orez cu banane de la topfer).
Cateva "trucuri"de la pedi":
-daca administrati fier: se da dupa masa de fructe ,in 20 ml suc de portocala ( vitamina c creste absorbtia fierului) ; nu se da dupa masa de lapte(calciu scade absorbtia fierului)
-glutenul + pestele dupa 8 luni
-dupa 6 luni :carnita de vita,curcan , paste fara gluten cu legume, orez alb cu legume (inca nu le experimentam,mai astepatam un pic)
va
Ilinca ,buburuza noastra 14.11.2009
:)
mami.ilinca spune:
Daca tot m-am apucat sa scriu ...sa continui cu cra-cra( pt cine a inventat expresia): pisica mea are 7800 g si 67 cm si a zis pedi ca e bine dezvoltata.
Darrrrrrrrr,pedi o suspecteaza de infectie urinara si tb sa recoltez urina intr-o punguta sterila. A fost circ dimineata din acest motiv, bineinteles fara niciun rezultat. Incercam si maine. A mai avut cineva problema asta?
Gata, ma opresc
va
laurairina13 spune:
da..scrisesem un mesaj frumos si mi-a luat pana de curent munca offf
Andre, deci imi astept cumintica numarul de ordine de pe lista ta de 'to do'
Asadar buni' a ta nu se dezminte deloc
Mamzel de Dozz tre sa exerseze mai mult statu pe burtica, si are tatzi la discretie pan la 6 luni , si in rest e in grafice
Monis, deja vizualizez o gaina cum alearga pe aici hihi Am probat si eu cu papica calda, dar eu i-am nimerit-o prea calda de a facut fiimea o mutrita si nu stia ce sa faca sa scape mai repede de papica din gura si cum sa planga..
Lavi, pai tu chiar te muncesti cu diversificarea aia..Eu sunt la abia 2 mese pe zi, prima fructe a doua legume ametite cu o tona de cereale cu lp, ca altfel mandra nu papeste..brr..nici nu vreau sa ma gandesc cata munca cu 3-4 papici diversificate pe zi, o sa fiu numa intr-un pun'te masa, scoal'te masa
Mami Ilinca , de ce e suspectata Ili ta de infectie urinara, ce ar trebui sa urmarim???
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
monis5 spune:
moama, Lavi, dar l-ai diversificat tare pe Rares. Ultima masa la 9 seara nu e prea tarziu? adica ma intreb, oare apuca sa digere stomacelul lui papa inainte de somn? Laptic mai papa? Ma bag ca musca in dar mie mi se pare ca e diversificat cam pt varsta de 9 luni. Sper sa nu te superi ca-mi dau si eu cu parerea
Mami. Ilinca - multumim pt ponturi si merci mult pentru 'cantariri'. Asa ma gandeam si eu cu mare aproximatie, dar imi trebuia o confirmare
Dozz - ai PM
spor la alaptat si enjoy maxim ultima luna de san exclusiv!
Coquelicot - nu ai intrebat si pe ce baza nu recomanda avocado, dar mai ales brocoli? si pana la un an... .
Ce fain tre sa fie cu Mateiutz care o ia indata la piciorus
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
monis5 spune:
mai Laura si am vrut sa scriu - grija mare sa nu fie prea fierbinte, dar m-am gandit ca toata lumea gusta inainte sa dea la copil si nu am mai considerat necesar sa scriu si asta ca o baba cicalitoare . Pup rechinasa
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
mami.ilinca spune:
Laura: Cand a desfacut pampersul,pedi a zis ca miroase cam tare a pipi...bine, nu cred ca putea sa miroasa a trandafiri,dar ma rog ,o stii ea ceva.. In rest, Ili nu are nimic, nu are febra, mananca bine, e vioaie ....pe mine nu m-a convins pedi, dar am zis ca nu strica sa-i fac o urocultura.
Monis:sa va fie de folos! Eu nu pot sa zic ca fac tot ce zice pedi , cam 60% poate , dar ma straduiesc sa aflu cat mai multe si abia apoi sa pun in practica.
pt toate mamicile
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laviniablaga Fetelor, hai sa va pove ce ii dau eu acum de mancare lui Rares. Dimineata...intre 9.00 si 10.00 are cereale! apoi intre 12.00 si 13.00 are masa de legume: ii fac pure sau supa de morcov+pastarnac+telina+dovlecel+cartof+ceapa(pe care o scot).II dau alternativ...intr-o zi supica, intr-o zi doasr legume pasate.... apoi intre 16-17.00 ii dau fructe blenduite sau pasate, la care adaug biscuite: fructe combinate astfel-mango+ananas+banana+avocado, pomelo+mar+para+ananas, banana+mar+para+avocado....la toate adaug biscuiti...si Rares papa tot pe nerasuflate ultima masa e intre 20.00 si 21.00 consta in branzica de vaci la care adaug portocala sau mandarina. Daca nu e combinata cu ceva, nu imi mananca deloc branzica.... Nu am avut deloc probleme cu tranzitul...are scaun de 3 ori pe zi...si nu il face nici tare nici moale...insa tzitzi primeste la discretie....chiar si acum...ori de cate ori cere.... |
moama ce de mese, pai si tzitzi cand ca vad ca-i dai la 3 ore papa, sfatul meu daca-mi permiti, as inversa mesele de branza cu cereale, adica branza dimineata si cerealele seara
Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu
mami.ilinca spune:
Am uitat sa zic de branzica , ar trebui sa o amestec cu fructele dimineata. Se face asa, 300 ml lapte 3,5 grasime se fierbe pana da in clocot, apoi se adauga un iaurt de 200 grame. Nu am incercat inca. Cred ca si voi ati scris despre brannza ca se face tot asa.
aaaa si a zis ca putem trece de la scoica la scaun de masina, sa stea in fundulet !
alinutza_24 spune:
Mami Ilinca si eu m-am confruntat cu o infectie urinara la Maria cand avea vreo 4 luni.Am mers la pediatra pt ca fata facuse febra,pt prima oara si nu stiam de ce.Dupa consultatie ,pedi a recomandat sa facem un sumar de urina si urocultura si surpriza ,iesise Proteus.Ideea e ca nu prea avea dece sa faca infectie urinara,dr a zis ca e posibil sa o fi luat din maternitate.... dar... sa o descoperim abia dupa 4 luni???am urmat tratament si dupa o saptamana a fost ok.intr-adevar pipi era un pic mai tulburel in acea perioada.si cam greu de luat proba sterila.... stateam cu fata mai mult in putza goala sa o urmaresc sa faca...
grigore_tina spune:
am intrat si eu.nu am apucat sa invat ca geo a vrut sa fie mai rasfatat azi.asa face intotdeauna cand lucreaza dan si suntem singuri.de invata,la noapte dupa ce il culc.am timp.nu adorm niciodata pana la 24.00 sau 01.00 chiar daca piciul doarme de la 21.30.
daca dam raportul la papa de bebe ma bag si eu.monis,al meu e inca bebe(nu stiu pana cand.probabil cat va mai papa tzitzi tot bebe va fi).
la 09.20:lapte de la mami(atunci se trezeste definitiv.pana atunci pe la 07.20 mai papa 1-2 min lapte)
la 11.00-fructe:banana+branzica/mar+cereale o lingura(faina de orez cu porumb)/para+cereale/piersica de la borcanel hipp
la 14.00 -tzitzi de la mami
la 15.00-15.15-piure de legume:morcov +cartofel+telina+dovlecel/ brocolli+conopida+morcov/spanac+cartofel+branzica;la piure ii pun si carne,o zi da una ba,fiarta separat.cand fierb legumele adaug si ceapa,loboda,mazare,fasole verde.
la 18.00-cereale de la milupa cu lp(au un sortiment vise placute.geo e incantat de ele.poate gasesc ceva si de la nestle pentru seara)
la 21.00-21.30-laptic de la maim.
daca doarme in patut nu se mai trezeste pana la 06.00-07.00 dimineata(asta in cazul in care nu il doare ceva.daca e in patul mare mai papa putin si noaptea-cam din 3 in 3 ore.).
dupa mese ii dau ceai de musetel in loc de apa pentru ca nu accepta sanul.asta il ajuta si la tranzit.
astazi nu i-am dat cereale pentru ca maine la ora mesei de cereale am examen si am vrut sa vad daca papa tzitzi sau nu.a mancat si la 18.00 si la 19.00 laptic.acum doarme.
Mami de Bebe George-Stefan (15.11.09)
poze geo