Prietene la bine si la greu - 16

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Andre, intrebai despre gluten. Iata ce am salvat eu, este o postare a Dianei:

Glutenul este partea alergenica din faina de grau care introdus prea devreme (sub 6 luni, ideal peste 8 luni) poate determina intoleranta secundara la gluten si bebelusii nu mai iau in greutate si/sau au scaune pastoase, albicioase, au malabsorbtie intestinala, deficiente calorice, inapetenta etc. Asta e un fapt dovedit stiintific de ani de zile ... Nu toti vor face intoleranta la gluten, dar de ce sa risti?

Mergi la inceput

Acum sa va zic si despre noi.

Am fost la controlul de 5 luni si mi s-a spus ca fie mai stau o luna calma si alaptez copilul, fie incep sa ii dau cereale si apoi niste suc de mar. Sucul sa i-l dau doar cateva zile, dupa care sa il ingros cu pulpa. Eu voi alege prima varianta, adica mai raman la laptic pana la 6 luni.

Mamzel e bine, la cm si kg e in grafic, dar i s-a trasat sarcina sa exerseze statul pe burtica pt ca nu prea ii mai iese. Asta a fost tot.

Ieri seara a fost mai dificil, mama s-a simtit rau, sotul a lucrat pana noaptea tarziu pt birou, asa ca dupa ce am terminat procedurile de seara, am trecut la mama sa o doftoricesc. Si ma gandeam ca asa sta treaba cu mamicile de 2 sau 3 copii, cand a adormit cel mic nu inseamna ca gata, acum trec la ale mele...

De asta nu am mai reusit sa fac nimic pe bancuta, de vrut am vrut, dar de putut ciu-ciu.

Poate ce soir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

A zis cineva Capisoana?

prezent...am scris azi un mesaj lung pe care l-am mancat.

Asa, in mare, am avut garnitura la beibicuca in cutia originala. Uitati-va in punga cu instructiuni, trebuie sa fie.M-ati pus pe ganduri cu apa Humana, dar parca o vad ca pe ochelarii de soare la bbei, adica un pic pe dos, asa.Nu am vazut cele 7 izvoare la supermarket.
Si mie mi s-a spus ca nu e ok avocatele dar venind de la doctorita careia i-am ignorat si alte/multe sfaturi nu m-am stresat prea rau. Insa mai cercetez. N-am gasit nimic bad inca.
La fel am primit interdictiune la brocoli pana la 1 an.

Mi s-a mai spus ca evit fructele cu samburi mici, sa iau doar d-astea cu sambure mare. Papaya nu are samburi mici?

Cam atat dar mai aveam multe de adaugat insa cer clementa azi pentru ca e ziua sora-mii si petrecem ziua impreuna dar promit sa nu ma prezint cherchelita pe bancuta. Aduceti niste zeama de varza, just in case.

Ma duc sa busilez cu Capisonul ca a incept sa se tarasca cu mainile sub el si cu zvarcoliri de picioare, nu face elegant ca rechinasa.

pup.
pup

mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dozz
Andre, intrebai despre gluten. Iata ce am salvat eu, este o postare a Dianei:Glutenul este partea alergenica din faina de grau care introdus prea devreme (sub 6 luni, ideal peste 8 luni) poate determina intoleranta secundara la gluten si bebelusii nu mai iau in greutate si/sau au scaune pastoase, albicioase, au malabsorbtie intestinala, deficiente calorice, inapetenta etc. Asta e un fapt dovedit stiintific de ani de zile ... Nu toti vor face intoleranta la gluten, dar de ce sa risti?
Iti multumesc frumos, retinusem ceva, dar nu si raspunsul la "de ce". Tocmai puricam lista de la pediatra sa vad cum o "adaptez" si taiasem peste "paste cu gluten" asa, de chichi. Eu chiar sper ca instinctul meu sa fie corect si sa nu tremur ca se ingrasa fata, avand in vedere ca acum in aproape 3 saptamani a pus doar 200 de grame. Sper din suflet sa nu fac vreo prostie, dar prefer s-o umflu cu ce vad ca accepta cu drag, fructe si legume fara "prafuri". Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

of, eu alerg pe aici si nu stiu zau de ce... parca sunt o gaina fara cap

asa ca apuc acum sa raspund doar la:

Citat:

Monis, Dankutza: stiu ca voi ati fost in grija celebrului Doc cat timp erati gravide.

Am sfatuit o prietena graviduta sa mearga la el, a mers, i-a placut si e f multumita ca si-a gasit doctor. M-a intrebat cam cand ar fi rezonabil sa ii ceara nr de mobil. I-am zis ca sigur i-l va da el mai incolo, evident ca nu am linistit-o, doar ne amintim si noi ce de anxietati pe capul nostru pe vremea gravidoseniei.

Voua cand v-a dat doctorul nr lui de telefon? Prietena mea este in a 13-a saptamana.

Multumesc!

daca vrei, iti dau eu nr lui de tel pe PM ca sa-l aiba linistita in caz de ceva, Doamne feri! si in rest sa astepte pana i-l da el, caci de dat i-l da cu siguranta. Oricum poate sa-l ceara si ea linistita, ca dr nu e fitzos si i-l da cu placere

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Monis : ba da ,e in garantie 1 an, dar mi-e greu sa ajung in militari(de acolo l-am luat), cred ca o sa-i sun maine sa vad ce imi raspund .
Ancutza: e beaba.Nici eu nu inteleg cum de s-a slabit asa repede,incerc sa vad dc au de vanzare la magazin.In rest sunt mai mult decat incantata de ceea ce face,dar asta oi fi avut eu ghinion!
Lalu ,uau nici nu ma gandisem sa caut acolo!Multumesc.Rezolv eu cumva si va anunt.

Legat de papa:
Monis:si eu am observat ca-i place mai mult sa fie calda decat rece ,inclusiv fructele i le dau caldute.

Dozz: folosesc apa plata dorna sau humana pt bebei depinde de care avem. Nu folosesc nici la supa apa de la robinet,sincer ,mi-e frica de ce bazdaganii contine.

Andre: pediatra mi-a recomandat introducerea glutenului dupa 8 luni.
Legat de avocado: eu i-am dat deja ,ii place si il tolereaza f bine. Pediatra a zis sa nu-i dau, cred cca cel mai bine e sa ne documentam, sa analizam si sa ne ascultam instinctul de mamici.

Va pup

Ilinca ,buburuza noastra 14.11.2009
:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Monis, intrebai cat cantaresc piureurile,iti zic ce am observat eu. Eu am de la avent recipiente in ml dozate, am pus piure si surpriza cantareau cam tot atata in grame ,pe cantarul electronic.

Va mai intreb ceva...ce ziceti de legumele/fructele bio? Le dati bbilor ? Pe mine m-a speriat ideea ca bananele sunt printre cele mai bogate in pesticide, ili mananca 1/2 banana pe zi asa ca ma gandesc serios la varianta bio.

Ilinca ,buburuza noastra 14.11.2009
:)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5

of, eu alerg pe aici si nu stiu zau de ce... parca sunt o gaina fara cap

asa ca apuc acum sa raspund doar la:
Citat:

Monis, Dankutza: stiu ca voi ati fost in grija celebrului Doc cat timp erati gravide.

Am sfatuit o prietena graviduta sa mearga la el, a mers, i-a placut si e f multumita ca si-a gasit doctor. M-a intrebat cam cand ar fi rezonabil sa ii ceara nr de mobil. I-am zis ca sigur i-l va da el mai incolo, evident ca nu am linistit-o, doar ne amintim si noi ce de anxietati pe capul nostru pe vremea gravidoseniei.

Voua cand v-a dat doctorul nr lui de telefon? Prietena mea este in a 13-a saptamana.

Multumesc!

daca vrei, iti dau eu nr lui de tel pe PM ca sa-l aiba linistita in caz de ceva, Doamne feri! si in rest sa astepte pana i-l da el, caci de dat i-l da cu siguranta. Oricum poate sa-l ceara si ea linistita, ca dr nu e fitzos si i-l da cu placere

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

merci, Monis
da-mi PM atunci - ca tot sunt in voga pm-urile astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami.ilincaVa mai intreb ceva...ce ziceti de legumele/fructele bio? Le dati bbilor ? Pe mine m-a speriat ideea ca bananele sunt printre cele mai bogate in pesticide, ili mananca 1/2 banana pe zi asa ca ma gandesc serios la varianta bio.
Eu da, mai nou, adica de vreo saptamana, ii amestec in pureul de legume cate un sfert/jumate de Hipp, nu-mi dau seama de ce, dar papa mai bine. Merele bio acum le incerc, dar se pare ca sunt cah, in timp ce alea facute de mami in baikul sunt yami. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Fetelor, hai sa va pove ce ii dau eu acum de mancare lui Rares.

Dimineata...intre 9.00 si 10.00 are cereale!

apoi intre 12.00 si 13.00 are masa de legume: ii fac pure sau supa de morcov+pastarnac+telina+dovlecel+cartof+ceapa(pe care o scot).II dau alternativ...intr-o zi supica, intr-o zi doasr legume pasate....

apoi intre 16-17.00 ii dau fructe blenduite sau pasate, la care adaug biscuite: fructe combinate astfel-mango+ananas+banana+avocado, pomelo+mar+para+ananas, banana+mar+para+avocado....la toate adaug biscuiti...si Rares papa tot pe nerasuflate

ultima masa e intre 20.00 si 21.00 consta in branzica de vaci la care adaug portocala sau mandarina. Daca nu e combinata cu ceva, nu imi mananca deloc branzica....

Nu am avut deloc probleme cu tranzitul...are scaun de 3 ori pe zi...si nu il face nici tare nici moale...insa tzitzi primeste la discretie....chiar si acum...ori de cate ori cere....

Mergi la inceput