Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *147*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

La multe lunite Ana! Sa fii sanatoasa!

Si eu m-am intristat rau rau de Vladut, parca nu mi-a venit a crede ca in zilele astea, in zilele astea in care noi nu am simtit cum trece timpul, s-a nascut un pui dorit asa tare, cu atatea necazuri, si parintii avand atatea sperante, si acum... nu-mi vine sa cred... Dumnezeu sa-l odihneasca si sa le dea putere parintilor.

Si m-am mai intristat cand a intrat Bia ieri. M-am suparat pe mine, sa nu intelegeti gresit. M-am suparat pe mine, ca ea zicea ceva de ecograf si eu nu stiam despre ce vorbeste. Si tin minte ca am citit postarea ei de saptamana trecuta, dar nu stiu, am inceput oare sa uit asa de rau, sau nu am fost atenta? Pai daca nu acord importanta oamenilor dragi, ce rost are sa intru numai asa, la o barfa?...

Diamar imi pare tare rau de lovituri

Giani daca ai febra, paracetamol. Daca nu, ceaiuri multe cu lamaie, echinaceea, vitamina c, propolis, usturoi, treburi din astea... sper sa treaca repede

Aricel-mami de fetita frumoasa- dar de ce te gandesti sa inlocuiesti sanul cu formula? Am si eu fixul meu, stiu...

dar vezi cum se intoarce impotriva mea? nu e bine sa avem fixatii...

Ahhh, ceva mi-a adus totusi zambetul pe buze acuma seara: filmuletele cu Ebru!!! Minunat! Minunat!

Vik ma bucur mult pentru progrese si sper ca in vacanta de vara sa va puteti bucura una de alta

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Fetelor, va salut respectuos
Scria cineva ce copilasi mari avem...am avut si eu revelatia aceasta ca am vazut un bebe nou nascut si mi se pare bebeloiul meu imens

Va multumesc mult pt comentariile de pe picasa, sunteti prea dulci cu mine. Am demonstrat ca nu merit
Baiatul a fost minunat daca ar fi reusit sa nu planga
Are 9700 gr ca ma intrebau ceva fete iar eu am trecut la freza de femeie cumsecade pt ca nu am mai avut timp sa ma tund si sa ma vopsesc asa cum imi propusesem.

Incerc sa culc baiatul si poate mai revin.
Va imbratisez

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

nu pot sa cred ca s-a stins Vladut!ma gandeam ca saptamana viitoare ma duc sa-l vad! off Doamne!

Luto sa fie intr-un ceas bun crestinarea voinicului. Ati aratat fantastic cu totii!

Selen Ebru e intr-adevar fantastica...si tare tare dulce! legat de noptile "zbuciumate" in care se trezesc dovleceii si vor sa mearga sa stea in picioare, etc exista o explicatie..un pediatru american sustine ca toate achiziile noi sunt permanent in constiinta bebelusului si ca noaptea viseaza miscarile si tot...si exerseaza odata deprinderea capatata...tot el povesteste ca inaintea fiecare achizitii importante copilul trece printr-o perioada de "dezorganizare"...dupa, lucrurile reintra pe fagas iar momentul mersului este din acest punct de vedere tare solicitant...inclusiv noaptea...nu stiu cat de corenta am fost dar...intelegeti voi (Fragutza sper sa nu ma depunctezi pentru exprimarea nu tocmai "psihologica" )...Ama abia acum se rostogoleste perfect si fara incetare...si a inceput sa faca asta si in somn; la inceput am crezut ca vrea sanul dar de cele mai multe ori il refuza...baga un stand pe burta cu sprijin in coate, revine si apoi back to sleep! e funny!

Ioana, Selen, Lali si Dana va foarte multumim pentru aprecieri Acum, finally, seamana Ama si cu mine!Era obositor sa aud numai " e tati toata"!

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Buna seara da. intelegeti voi ce vreau sa spun. Copil fara astampar care se ridica in picioare, cade, se loveste. o ia de la capat,se tarasete prin toata casa, urla dupa mine la usa de la baie/bucatarie, vrea in brate apoi pe jos, vrea o jucarie, ba vrea alta,nu mananca, maraie de gingii etc. Nu, n-avem dinte dar e clar pe cale ca e mai rosie gingia si da cu limba acolo si plescaie... sper s anu dureze o luna pana sparge

hmm croco, acum se explica "somnambulismul" lui Dragos cand eu radeam ca el se trezeste noaptea sa exerseze ridicatul in 4 labe si asezatul in fund. Oricum, cred ca a fost si un puseu de crestere pentru ca intr-un timp extrem de scurt a dobandit extrem de multe abilitati. E cu totul alt copil fata de puturosul de acum 2 saptamani.

Off, i-am pus protectii din nou la pat pentru ca m-a disperat cate cazaturi a luat. Am facut o inovatie dar nu e prea safe. NU stiu ce sa fac. E tantalau ca se ridica, apuca ceva de pe masuta de infasat sau de pe unde se ridica si cand are obiectul in mana il ridica sa arate "cucerirea" si isi da drumul si la mana cealalta. Sau vrea sa faca pasi, desprinde o mana, face pasul si o desprinde si pe cealalta si inevitabil face buf ca nu are stabilitate ca Ebruska inca. NU va mai spun ca il banui ca s va ridica in curand in picioare din de-a busilea. Face o schema, nici nu stiu cum sa va explic, ca in loc sa se aseze in fund sta cu picioarele ridicate si sprijinit intr-o mana si se impinde dar aterizeaza tot in fund sau in frunte Pana acum a fost parfum fetelor, cei care inca nu se ridica, eu va zic, mai bine rugati-va sa mai dureze putin. E frumos, sunt niste dulci cat sunt ei de fericiti de reusita dar credeti-ma pe cuvant ca sunt mari dureri de cap si tre sa fiti cu ochii in 4 non stop.
Hai ca m-am plans

VA pupilez pe toate pe frunti sa aveti un somn usor

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna fetele

noi suntem raciti .. in frunte cu mama capra, adica je .. anna muceste si tuseste, socrela la fel, eva mai putin .. bagam siropuri sa treaca ..

alex din ce zici tu, pare roseola .. acum ca i-au aparut petele, n-ar mai trebui sa faca febra. daca vezi ca se scarpina, ia-i o solutie mentolata de la farmacie. pupam printesa.

selen e minunata ebru! ce bine se misca. zic si eu ca mary ... eva tare precoce era, asa ca ebru. anna e tare ca soseta .. abia acum incepe sa puna si ea picioarele mai tepene in pamant. insa nu se rostolgoleste, insa, sta in popo .. mare realizare ..

luci pup proaspatul crestinat! ati fost niste frumosi la botez .. iar davidutu' ... e febletea mea, stii, da?

croco ama iti seamana leit!! e o frumoasa pletosica!

va pupacesc

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

am inceput sa-i dau si eu fructe annei .. azi a papat un mar si jumatate de para coapte, cu 2 linguirte de iaurt .. i-a cam placut .. o sa-i mai introduc piersica si banana sapt viitoare plus branzica petitte suisse. papa si supica, nu foarte convinsa, insa, deschide gura si coopereaza .. papa cam 160ml .. dupa supica, bea apa cu lingurita .. ii place apa, o sa-i cumpar o canuta cu cioc moale sa vedem cum o accepta.

cat despre peste, eu as vrea sa-i dau salau insa nu am gasit la real .. cum n-am gasit nici cartof dulce ..

biaz ma bucur ca e bine busici!!

kateryna mami .. raisa ta e in rugaciunile mele .. Doamne ajuta sa fie bine si multa putere sa luptati pentru piticuta.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Doamnelor, va salut!

In primul rand va multumesc pentru urarile pentru Strutza. Buchetul acela de trandafiri pe care l-ati gasit de dimieata la capul patului, pe noptiera, cu miros proaspat, curat, care sa va faca dimineata frumoasa, este de la mine si de la Ana, sa stiti! VA pup cu drag pe toate!

Am citi tot, am vazut tot.
David este un cuceritor, of course, nu se dezminte. M-a dat gata, in special acea floare din piept!
Si am vazut-o si pe Sonia, scumpa mica si pe mami, de care mie mi-era tare dor.
Si vorbind de poze, eu m-am mai uitat zilele astea si la semnatura Katerynei, recunosc, am tras cu ochiul si am vazut poze cu Trandafirasul ce frumos. Nu am intrat pe mail azi, dar o sa o fac sa vad si de retetele pentru mancarica de bebelusi.
Si cu ocazia asta ii multumesc si Mimikai, stiu ca si ea a trimis ceva retete zilele trecute, n-am apucat sa ma uit, dar o voi face azi (am downloadat numa').

Selen, super reteta de dovlecel. Asa i-l dadeam si eu Anei dovlecelui, numai ca fiert si fara ceapa. Ardeiul in combinatie cu dovlecelul acela verde si cu un pic de puiut era combinatia castigatoare la noi. Zic era pentru ca ne-am oprit inainte de a merge in Singapore, ii dam numai cereale cu lapte si san. Revenim insa la alimentatie diversificata dupa ce ii trece efectul virusului asa (are februta, muci si tuseste un pic). Apetitul este un pic scazut asa ca eu ii dau ce ii place, ceea ce stiu sigur: san si cereale! Momentan suntem ok. Insa ma gandesc cu ingrijorare ca noi nu prea suntem diversificati in adevaratul sens al cuvantului. Oricum, la problemele ce le-am avut noi o sa mergem extrem, dar extrem de incet. Anan n-a mancat dupa gastroenterita decat acest dovlecel faimos, pui si vita. Sunt o gramada ce trebuie sa le incercam: oua, branza, fructe (nu i-am dat deloc de cand si-a revenit), peste. Cum spuneam, o luam incet, incet.
Important este ca ne revenim cu greutatea in parametri cat de cat acceptabili si ca isi ia aportul de lapte, foarte important pentru perioada aceasta de crestere. Dupa mine este mai important decat mancarica. Hai ca m-am intins. Uite unde am ajuns, vroiam de fapt sa iti multumesc pentru reteta de dovlecel.

Asa, si tot tie iti zic ca sunt super impresionata de progresele Ebruskai. Este precoce si se vede ca o face natural, fara sa o stimulati voi prea mult. Comparativ cu Ana este foarte, foarte dezvoltata. Ana de-abia sta in funditz sprijinita, tremura toata. But then again, fiecare copil cu ritmul sau de dezvoltare, eu incerc sa nu-mi fac prea mari griji pentru ca sunt convnsa ca isi va da drumul in curand.

Monica, ma bucur ca te-am citit si pe tine. Si ca papusica Dragos este bine, sanatos.

Mely, te pup si pe tine si pe baieteii tai frumosi. Eu astept poze cu Razvi, sa stii. De fapt cu amandoi, indiferent de progrese.

Si am ratat pozele Danei (crocosdana), ai mai pus altele in afara de cele de pe FB, pe care le-am vazut mai demult? Te pup, Dana, si ma bucur ca mai scrii. Cartea aceea de psihologia copilului pare super interesanta, rogu-te sa ne mai zici din ea, cand gasesti ceva interesant despre dezvoltarea bebicilor. Te pup.

Acum ma duc sa citesc si blogurile fetelor, ca le-am deschis de azi de dimineata!

Va pup.

PS: eu n-am mai auzit demult de Monique, pe care o imbratisez. Sper ca e bine si ea si fetele sunt cuminti. Probabil ca e bizi cu jobul. Ceea ce o sa mi se intample si mie de saptamana viitoare.

Fram, puishor, te pup. Sa te faci bine, auzi!?
Si le pup si pe Ukutza (hai lasa filmele si mai zi-ne una doua de Carinosu') si pe mama Maiei (cu "i"). Ce mai faceti, doamna? Ce mai mananca Maia?

Si mi-am adus aminte si de Aricelu' (de fiecare data cand vad post de la tine imi vine in minte melodia ce ne-a pus-o odata Dana cu aricioaica si cu puii pe care ii mangaie, a lui Tudor Gheorghe). Sanatate multa fetitei si succes la ingrasat. Pai daca aveam noi greutatea voastra, de 7 kile si... phuaii, parfum era! Dar nu ne lasam, venim tare din urma!

Hai ca am facut peseul mai mare decat postul in sine!
Asa, si o pup si pe Iulika, care e in plimbari cu Brucu Somonelu'.
Gata, acu chiar ca plec. V-am pupat!

Acu' ar fi fain sa pierd postul, ditamai carnatztul...

Nela si Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neatza dovlecime!!
Las un rand scurt de ,vine acusi Alex si mai da unul pentru somnoroase!
Imi pare bine ca "am tarait"degetele pe taste si au mai venit fete dupa ce m-am pus eu la nani.
Nela ma bucur ca Ana e bine,sau inspre bine.Imi e asa draga cum e ea micuta,iar poza aia de pe blog cu rochita si coronita roz o am in minte mereu cand ma gandesc la copilasi micuti si dragalasi.
Raluk chiar ma intrebam ieri-dimineata ce faci,daca intradevar ti-ai luat pauza aia de blog de care spuneai acum cateva zile,si m-am bucurat cand am vazut ca de fapt a fost altceva .La faza cu sarit faze importante,ai vazut,mai toate am spus asta,e greu de explicat de ce uitam sau sarim exact posturile fetelor care ar trebui incurajate,pupate sau imbratisate.Eu una ma gandesc tot timpul la fetele care au cate o problema,chiar le discut si cu sotz.Mi-a spus intr-o zi ca vorbesc mai mult de voi decat de prietenii nostri apropiati .
Cum spuneati voi,Raluk si Hepi,pe fitzuica mea,ca prietenia asta virtuala pentru mine inseamna mult... da inseamna mult pentru ca aici am gasit mana aia de oameni exact cum imi place mie,care stie sa spun omului in fata " gata ca mergi prea departe",in legatura cu orice problema/lucru, fara sa o spuna vulgar sau taios.Aici am gasit intelegere si oameni care stiu sa te mangaie pe crestet atat cat trebuie,fara sa iti scoata ochii mai tarziu,fara sa rada in spate .
Mai spunea si Catalina,in acelasi loc,ca inca nu am scapat de complexe.Ei bine,ba da,in proportie de cel putin 50% le-am aruncat la gunoi.Mai am de lucru,mai fac cativa pasi inainte,unul inapoi,iar inainte si tot asa.Mai am de scapat de invizibilitztea aia pe care o simt ca imi atarna pe umeri,atat.
Mamideandrei voiam sa te intreb inca de cand ai postat,dar am uitat ...De la ce starea aia de blue de ieri? Spuneai ceva de sotz,da nu am inteles.El o ia razna,sau tu din cauza lui? Nu mai tine in tine mami,ca nu te ajuta.Prima data am vrut sa iti trimit PM,dar m-am razgandit,am zis ca e mai bine sa te intreb aici,poate vor sa te imbratiseze si celelalte fete .
Alex
X_gggggg pistolul era la mine ,dar nu am vrut sa ti-l dau,na,sac-sac.Ti-ai revenit si fara el,nu-i asa?
Kateryna saru' mana de retete,intru si le iau imedit.Pe cele de zilele tyrecute le-am copiat...Nu ma prindeam eu de la cine sunt si s-a dezlegat misterul ,de la Mimika eu pe ea de harnicutza.
Diamar de cola nu stiu ce sa iti spun,eu stiu oricum ca esti o mama buna,chiar daca bei cola
anamaria azi mergeti la decalotare,nu? Sper sa nu il doara prea tare pe micut,sa nu plangeti nici unul
Iulika pe Bruculica fara DA ,poate el face parte din ceilalti 20 % dintre suedezi,care nu au alergie la polen.Si totusi,daca sunt atat de multi,s-a gasit si ceva care sa le tina in frau alergia,nu?
Selen foarte tare reteta ta cu dovlecel.Simpla,usor de facut ,dar pare tare buna.O sa incerc si eu sa vad ce parere are Paul.El oricum mananca,rar refuza ceva.Acum mananca mai putin,ca ii mai dau doi dintoci sus,e umflata gingiuta de o saptamana,sper sa nu il tina ier trei saptamani ca la ceilalti doi de sus,ca o iu pe campii.Bine ca o sa fiu la soacra de duminica incolo,o saptamana si un pic,ma intorc acasa ,stau nitel,sa imi alint soatza,si plec iar in deplasari ,la Bucuresti. Stau mai bine de o saptamana si pe acolo,sper ca in timpul asta sa reusesc sa vad toate fetele,sau macar o parte . Ma tot uit la filmuletele cu Ebru,i le-am aratat si la sotz,care era chior de somn,ca ieri dupa tura de noapte dormise doar doua ore,ca a venit cineva cu un laptop de formatat .Aseara a cazut lat,dar dupa ce a vazut pe Ebrusca mergand,dand din fundic ,ce tare imi placea cum batzaia ea dupa ce apasa pe butoane.Mami ,se face DJ-itza ,ii place la platane...
Zic si eu ca si Catalina,daca ai sti cat de invidioasa suuunt ,dar invidie placuta sa stii .
Mely exact de aia invidia mea e placuta,pentru ca stiu ca fiecare copil se dezvolta in ritmul lui.Al meu a facut o gramada de progrese in doua saptamani.El care abea se rostogolea timid acum doua saptamani,acum sta in fundulet singur,se ridica pe marginea patutului in genunchi,de ieri a invatat sa se aseze inapoi fara sa cada pe spate,isi ia singur biberonul cu laptic sau ceai de langa el,si tipa cand e gol,tre sa fie plin tot timpul,si sa fie langa el,altfel il cauta si smiorcaie...Rezultatul? Multi pampersi cu pipi .Nu imi fac griji,si mie imi suna burta a lac pentru ca beau apa multa.
Aricel eu te pup ,de fapt va pup pe amandoua.Cand aud de "aricei" exact la tine ma gandesc,si ma gandesc ca nu toti aricii autepii teposi
Trimit ca acusi se trezeste Paul si parca vad ca imi da iar peste tastatura,exact peste tasta magica ce face mesajul sa dispara.
I will be back : sau ?

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata!
va dau numai una, sa luati si de la Alex.
Ma plangeam ieri de multe multe treziri.
Aseara, am facut baitza pe la 8 si ceva, mai dragalit, supt tzitzi pana pe la 9 si a adormit. Se trezeste pe la 2 , iar tzitzi, din amandoua a supt, dupa aia la 4 iar s-a trezit. Zic in mintea mea: ei, am scapat lejer, ma gandeam ca dorm pana pe la 6-6 jumate. Ei, de la 4 pana la 6 a stat numai cu tzatza in gura. O lua, o morfolea si atipea. Daca incercam sa o scot, ma musca, sau daca reuseam sa o scot, se trezea si cauta cu guritza. Spuneti si voi ce inseamna asta. Azi voi suna la dr lui, sa vina sa il vada,eu nu ma pricep deloc la gingii, sa vada daca e de la dinti, daca nu sa vad ce ar putea fi. Am facut rana la un san, cum aveam in primele saptamani dupa nastere, nu e normal asa.

Va pup. Imi cer scuze ca ma plang.

--------------------------------------------

Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Sunt fara cuvinte.
Recunosc, am citit numai ultima pagina inainte sa scriu mesajul anterior, si abia acum am recuperat din urma.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru copilul meu sanatos, energic din cale afara, dar sanatos.
Condoleante familiei lui Vladutz, sa va dea Dumnezeu putere sa rezistati.

--------------------------------------------

Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput