fisuri anale si nasterea

fisuri anale si nasterea | Autor: lixamarm

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Numele meu este Maria si sufar de 12 ani de constipatie, hemoroizi si fisuri anale. Cam de 8 ani am reusit sa controlez cat de cat constipatia cu diete sanatoase, am reusit sa renunt la foarte multe mancaruri grase si mai nou am devenit lacto-ovo-vegetariana...sa zicem ca problema constipatiei este cat de cat rezolvata, dar am capatat aceasta boala extrem de urata care este fisura anala...si zilnic cand merg la toaleta pierd sange, am dureri extrem de mari, nu pot sta nici pe scaun, nu pot dormi de dureri si spasme, este groaznic intr-un cuvant (acest lucru intamplandu-se zilnic). Viata mea a devenit un calvar de mai bine de patru ani, si nici un tratament, nici o crema sau pastila nu da rezultate.
Problema mai grava este ca acum cand m-am hotarat sa merg la medic sa gasesc o solutie, am aflat ca sunt si insarcinata! Acum sunt in 21 de saptamani si nici un medic nu reuseste sa imi dea un tratament care sa functioneze cat de cat in aceasta perioada. situatia se inrautateste pe zi ce trece iar durerile sunt extrem de insuportabile, eu sunt extrem de irascibila si nervoasa, si uneori chiar si desfigurata de durere.
As vrea sa stiu daca nasterea va fi naturala sau va trebui sa apelam la cezariana, caci sincer eu ma ingrozesc cand ma gandesc la maomentul nasterii! Daca pentru un scaun ma chinui atat, cand voi naste un copil oare voi muri? eu una as prefera operatia, chiar daca nu este cea mai sanatoasa.

Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ce tratament ai luat?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixamarm spune:

pai sunt 12 ani de cand le tot incerc...am mai uitat din ele, dar imi aduc aminte pe cele mai recente...Proctolog (Romania), Anusol, GTN (glyceryl trinitrate), ceva pe baza de hydrocortisone, germoloids, anestezic local pentru a nu mai avea spasme s.a.
iar pentru constipatie, caci orice as manca scaunul este tot tare: fybogel, laxative cu pumnul, nimic nu calmeaza situatia!

orice as lua isi face efectul pentru maxim 3 zile, dupa care situatia revine, as putea spune chiar ca se inrautateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Du-te la un proctolog sau chirurg si intreaba de isosorbit dinitrat.
Tocmai am fost la un congres de Coloproctologie si s-a discutat despre tratamentul fisurii anale. In cazul tau singura optiune este operatia ajutata de tratament cu isosorbit.
Oricum , trebuie sa discuti cu un ginecolog si un proctolog/chirurg ce metoda veti aborda acum ca esti insarcinata.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Merci mult pentru sfat....vineri o sa merg la spital unde or sa imi faca un examen endoscopic, iar joi o sa am intalnire cu un medic ginecolog care o sa imi supravegheze sarcina (sper!). o sa ii intreb de acest medicament, desi mi s-a spus ca nu se fac operatie de fisuri in perioada sarcinii...dar macar facem planuri pentru dupa sarcina!

multumesc mult pentru sfat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Maria,
Sper ca esti bine si sarcina ta evolueaza corespunzator.
Eu am avut fisura anala naspa...
Nu stiu cum e cu sarcina, dar vreu sa-ti spun ca sper sa nasti prin cezariana....ca zau nu-ti doresc nastere normala cu astfel de probleme.

Oricum sa stii ca operatia de fisura nu este foarte dificila...
e putin incomod cateva zile dupa...
Nu te speria...
Pentru tratamentul constipatiei iti recomand Benefiber...
Dupa cateva zile se regleaza tranzitul si nu cred ca e o problema
sa-l iei pe sarcina..
cauta pe net despre el...
Multa sanatate si nastere usoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Nu iti recomand nicicum nasterea naturala! Eu nu am nici pe de parte problemele tale, sunt constipata in general, nu ma stresez mult cu asta, m-am obisnuit asa, uneori se formeaza cate un hemoroid nedureros insa .. dar nasterea precedenta a fost horror (de fapt recuperarea, ca in momentul nasterii inca tinea foarte bine epidurala si, chiar si asa, imagineaza-ti ca nu simteam deloc contractiile, insa simteam durerile de anus .
Daca as avea problemele tale si as sti ce stiu deja dupa o nastere naturala, CLAR nu as mai naste vaginal!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sendina spune:

Am si eu o problema similara, mi-am facut programare la centrul medical academica. http://www.academica-medical.ro/ O fosta colega de facultate mi-a recomandat-o ca fiind rezolvarea a 10 ani de chin si vizite la medic. Ma duc luni. Doamnea'ajuta! :fingerscrossed

Mergi la inceput

Sarcina mea merge destul de bine pana la momentul actual...sunt in 29 saptamani si totul decurge normal. doar ca nenorocita asta de fisura nu ma lasa sa traiesc dar nici sa mor....este din ce in ce mai greu sa trec peste dureri. Am fost la un chirurg in Scozia si mi-a recomandat si el tot cezariana caci nu vrea sa sufar de incontinenta, ceea ce este foarte posibil sa se intample daca nasc natural...si nu vrea sa mi se intample asta de la 28 de ani, caci cica nu se poate trata...vai de mine!!!!!!
asa ca voi merge pe cezariana, numai sa fim noi bine! Mai am 10 sa ptamani de chin pana nasc, dar simt ca nu mai pot, ma sfarsesc in fiecare zi. acum mai rau este ca si copilul a crescut considerabil si miscarile lui incep sa ma deranjeze la fisura...Dai Doamne sa fie bine!

Multumesc pentru sfaturile voastre!

Mergi la inceput

Aici doctorul chirurg nu s-a aratat foarte incantat de operatie caci a zis ca exista un mic risc (care totusi este risc) sa nu reuseasca operatia si sa sufar de incontinenta!!!!!ceea ce m-a socat si nu vreau sa sufar de asta!
dupa nastere vrea sa incercam tratament cu botox, si apoi in ultima faza daca chiar nu se trece facem si operatie.
Constipatia nu este o problema mare la mine, ma plang chiar ca merg de doua ori pe zi la toaleta, doar ca este destul de tare si asta face sa fie si mai mari pierderile de sange si durerile. orice medicament incerc si orice regim, nu reusesc sa fiu deranjata sau sa fie mai moale! Cred ca am stomac de fier!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns replicha spune:

si eu am hemoroizi de multi, multi ani. dar am reusit sa controlez constipatia prin alimentatie. laptele cu cereale integrale nu-mi lipseste dimineata. si de fiecare data cand ies cu scaunul ma dau inainte atat pe exteriorul anusului cat si in interior cu unguent de galbenele cu propolis de la plafar. in felul acesta ies mai usor si nici nu ma zgarii. cand insa se intampla sa ma ranesc folosesc cateva zile supozitoare cu glicerina pt a ajuta la ameliorarea hemoroizilor.

Mergi la inceput