ADHD sau ce?
Raspunsuri - Pagina 9
anuscha2009 spune:
VA multumesc tuturor pentru raspunsurile date.
Psihologul gradinitei zice ca este pregatita de scoala, educatoarea la fel. Acum logopeda mi a spus sa o mai tin un an la gardinita ca e mica de statura, copilaroasa sensibila etc.
Eu sunt 95% hotarata sa o dau la scoala.
Ea in septembrie va implini 7 ani.
anuscha2009 spune:
Din nou vin cu o rugaminte la voi! Sunt disperata! Fetita mea a inceput clasa 1. Si doamna zice ca are foarte mari dificultati de adaptare si de atentie.
Ea acasa face eforturi sa si faca lectiile sa inteleaga sa scrie, dar la scoala doamna zice ca nu este atenta.
Saptamana trecuta a dat primultest la abecedar si din 5 puncte a facut unu pen care a luat foarte bine si la celelalte puncte a dat foia goala. Acasa am pus o sa raspunda si a stiut foarte bine 3 din patru.
Doamna este o persoana destul de colerica si cand o intreb ce este de facut sa ajutam aceasta fetita da din umeri, ijn schimb ii inroseste caietele si mereu imi spune ca nu este atenta. Copilul acum este bulversat nu mai stie ce stie si ce nu stie, doamna tipa la ea si mititica este foarte speriata viseaza urat si plange la un zgomot mai puternic.Mai este speriata de doamna deoarece aceasta domana are un bat - o stinghie de fapt si bate cu ea chiar in banca fetei mele. Am ridicat aceasta problema doamnei si a zis ca fata mea tresare din neatentie nu ca este speriata de ea.
Nu stiu ce sa fac? Oare nu o fi buna invatatoarea ca este prea dura pentru stilul fetitei mele? Oare o avea o problema serioasa si nu i am gasit eu inca rezolvare? NU stiu unde sa o mai apuc
Fertita merge de la 5 ani la logoped si de anul trecut la psihologul gradinitei care acum este si psihologul scolii. Ambii profesionisti imi spun ca nu are nimic copilul doar un ritm mai greoi de dezvoltare care este cauzat si de 2 separari puternice pe care copila le-a avut pana la aceasta varsta.
Nu stiu daca am fost logica in ceea ce am scris aici dar credeti ma ca sunt foarte stresata - azi are test la matematica, nota care i se va pune si in catalog si nu stiu daca va lua o nota mica daca o sa am putere sa trec peste acest esec si sa o fac si pe fetita sa inteleaga ce este o nota mica. Am intrat in panica si mi e teama ca aaceasta panica am sa o transmit si fetitei.
Daca mai sunt mamici care se confrunta cu un ritm de dezvoltare mai greoi al copilului lor as dori sa mi spuna cum trebuie lucrat, unde trebuie mers si ce e de facut cu un asemenea copil pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa.
Multumesc de intelegere!
wapi spune:
Mai este speriata de doamna deoarece aceasta domana are un bat - o stinghie de fapt si bate cu ea chiar in banca fetei mele. Am ridicat aceasta problema doamnei si a zis ca fata mea tresare din neatentie nu ca este speriata de ea.
Parerea mea - schimba invatatoarea. Nimeni nu poate invata sub teroare. Ce face ea cu batul - e ca si cum ai trage cu un pistol din cand in cand, in plan vertical; sunt sigura ca si invatatoarea ar tresari daca ar bate cineva cu batul in catedra ei, asa, din simpatie...
Trebuie o invatatoare normala (adica calma, care sa nu ameninte, care sa-i atraga la scoala). Noi suntem la gradinita si anul trecut eram la o grupa unde doamna tipa, nu la copilul meu pentru ca el era asa de speriat incat nu scotea o vorba, ci la colegii lui. Am schimbat grupa = rezultatul: abia asteapta sa mearga la gradi.
anuscha2009 spune:
wapi - m-am gandit si eu mult la asta sa schimb invatatoarea, dar mi e teama ca mut copilul mut problema, scoala este muuult diferita de gradinita! Pana nu sunt sigura ce poate si ce nu poate fata mea, ca este strict legat de invatatoare nu o mut!
wapi spune:
Sunt copii care ajung mai greu sa performeze la potentialul lor. Daca de la inceput sunt blocati, foarte greu va fi mai tarziu. Daca fetita ta poate sa faca acasa mai mult de jumatate din sarcini, si la scoala nu - este clar ca exista un mediu insecurizant pentru ea la scoala.
Nu o cunosc pe fetita ta - dar de cazuri de copii care sa nu poata "absolvi" clasa I nu prea am auzit. Tu ai putea sa te concentrezi daca ti-ar bate cineva cu o stinghie in birou si ar mai fi si coleric?! Exista nenumarate metode de a capta atentia unui copil, violenta de niciun fel nu se regaseste printre ele.
anuscha2009 spune:
Asa este wapi nu as putea sa ma concentrez. Si eu am avut cosmaruri din cauza unei invatatoare care batea copiii cu o linie de lemn in forma de triunghi si parca istoria se repeta si sunt foarte stresata, dar in stresul meu nu gasesc solutii pentru ca mi e frica sa nu dau de o invatatoare si mai rea.
Eu nu as putea sa ma concentrez si nici fetia mea, dar dceilalti copii din clasa se pare ca reusesc.
Stiu ca fetita are si niste mici probleme si nu as vrea sa i le pun in carca doamnei invatatoare nu stiu ce sa mai zic sunt foarte bulversata.
Si de unde sa iau eu o alta invatatoare la mijlocul trimestrului?
denizel spune:
Anuscha, schimba neaparat invatatoarea!!!!
Nu-ti poti imagina cat de mult conteaza pentru un copil o invatatoare care sa-i dea incredere in el, care sa nu-l sperie si care sa nu-l inhibe.
Clasele I-IV sunt extrem de importante in dezvoltarea unui copil si e pacat ca fetita ta sa piarda mult din cauza unei invatatoare care o baga in sperieti, o nauceste, o face sa nu-i placa scoala si sa nu se poata concentra.
Schimba invatatoarea acum, cat inca fetita nu e afectata major de intalnirea cu scoala!!!!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anuscha2009 dar ceilalti copii din clasa se pare ca reusesc. |
Fiecare copil e altfel decat celalalt, Anuscha.
Daca nu accepti asta si tii neaparat ca fetita ta sa fie la fel la alti copii, faci un rau fetitei tale.
De unde gasesti alta invatatoare?
La alta clasa.
La alta scoala.
In orice loc unde fetita ta are conditii pentru a se dezvolta armonios.
Vrei sa se dezvolte, nu sa dea inapoi si sa fie data de exemplu negativ de doamna cu batul, nu??
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
filofteia spune:
Citat: |
Doamna este o persoana destul de colerica si cand o intreb ce este de facut sa ajutam aceasta fetita da din umeri, ijn schimb ii inroseste caietele si mereu imi spune ca nu este atenta. Copilul acum este bulversat nu mai stie ce stie si ce nu stie, doamna tipa la ea si mititica este foarte speriata viseaza urat si plange la un zgomot mai puternic.Mai este speriata de doamna deoarece aceasta domana are un bat - o stinghie de fapt si bate cu ea chiar in banca fetei mele. Am ridicat aceasta problema doamnei si a zis ca fata mea tresare din neatentie nu ca este speriata de ea. |
Anuscha... eu as schimba invatatoarea, sau macar as vorbi cu ea mai clar.
Eu iti dau exemplul propriu... copilul (acum clasa a IV-a) are o dificultate citit/scris. In clasa I invatatoarea insisita foarte mult asupra lui cu romana, lua un S in carnet (sincer nu stiu cati au S in carnet in clasa I), copilul se plangea din ce in ce mai des ca-l doare stomacul... plangea des, totul a culminat cand am fost chemata sa-l iau de la scoala ca plange incontinuu. Precizez ca niciodata nu l-am certat pentru note si nici el nu este genul ambitios sa fie primul. Asa ca m-am dus la scoala si i-am explicat doamnei ca eu cred ca durerile de burta vin de la scoala, ca-l preseaza prea rau, ca eu nu-mi doresc FB, ca lui ii placea scoala si cred ca ar trebui sa facem ceva sa-i placa iar, etc... pe aceeasi tema. Am avut norocul ca invatatoarea sa schimbe ceva in atitudine si copilul a revenit la sentimente mai bune fata de scoala. Niciodata n-a luat FB la romana, nici nu i-am cerut. De cand au aparut punctajele la romana este undeva intre 70 -80 de puncte, mie mi se pare rezonabil, stiind cat munceste pentru asta.
Deci incearca sa vorbesti ea, eventual s-o mute din banca cu pricina (in care da cu rigla) iar daca nu gaseti intelegere mut-o din clasa. Nu da vina pe copil, indiferent ce probleme are ... desi ai confirmarea a doi psihologi ca este un copil OK... fiecare se dezvolta in ritmul sau...
rrox3 spune:
Anusha Schimba neaparat invatatoarea.
Fetita ta este speriata de invatatoare. E firesc sa nu se poata concentra cat timp e terorizata. Tu ai putea?
Oricum ar fi fost invatatoarea, probabil fetita ta ar fi fost putin stresata de inceperea scolii, dar cu o doamna colerica, cu un bat in mana, copilul nu are nici o sansa sa se linisteasca. Nicidecum sa se simta bine si sa-i placa scoala.
Copiii care s-au integrat sunt pur si simplu alti copii. Poate si ei sunt speriati, dar reactioneaza altfel. Te asigur ca nu e un climat bun pentru niciunul dintre ei.
Notele, defapt calificativele, chiar nu conteaza in clasele I-IV. Nu inteleg de ce-ti faci griji.
Cauta o invatatoare blanda si linistita, care s-o faca pe fetita ta sa se simta in siguranta. Abia atunci vei putea sa-ti dai seama daca fetita are intr-adevar si probleme cu atentia sau nu.
Dar mut-o neaparat. Altfel problemele or sa fie din ce in ce mai mari.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)