Bobocei de sept-oct 2008 (286)
Raspunsuri - Pagina 4
elly_16 spune:
nikolici multa bafta azi la dr. cu alunita 
andy_p multa sanatate Alexiei, sper sa nu fie nimic grav 
denisa_g mult succes la rezultatele de la analize! 
aly_c20 spune:
Laura, imi pare rau ca e bolnavioara Alexia.
sa treaca cat mai repede!
Nikolici
, sa treaca si mancarimea si sa fie bine si cu alunita!
Felicitari Tina, pentru rezultate la olimpiada! Chiar daca nu ai luat nici un loc! Mami oricum e mandra de tine
!
Ada, iti urez si eu (cu intarziere
) la multi ani! Sa fii sanatoasa!
Lumiiii, cum e Robi?
Fetelor, eu nu stiu cum sa mai reactionez la shotiile lui Sebi! Cu pedeapsa nu merge, cu na na la funduletz nu merge. imi vreau copilutzul cel ascultator de acum 2 saptamani...sper sa nu mi cer osanda si peste o luna sa zic ca mi vreau copilutzul cel ascultator de acum 2 sapt
.
Daca nu i place ceva, urla.Daca i zic sa nu faca aia sau ailalta ca se loveste, si o sa l doara...urla! Il ia pe "nu" in brate si o tine numai pe a lui!
Pe strada nu mai vrea sa mearga de mana, la traversat strada trebuie sa fim atenti ca se zmunceste din mana noastra...sau sa l luam in brate.
Se cocoatza pe unde apuca si vrea sa sara direct in picioare...
In parculet vrea sa se dea pe tobogan in picioare...din leagan se arunca din mers![]()
Puteti sa o intrebati si pe bitza ce copil ascultator aveam eu...mai pocnea el din cand in cand prin surprindere...dar acum...oare o fi vreo etapa...si va trece?
ClaudiaH spune:
Aly_c, eu zic sa nu te ingrijorezi prea tare ci sa te inarmezi cu rabdare. Cred ca e vorba de "mica adolescenta" care teoretic incepe in jurul varstei de 2 ani si se termina pe la 4. Manifestarile difera de la un copil la altul in functie de firea lui, de temperament si de rezistenta la frustrare cu care e inzestrat. Daca voi ca parinti ramaneti calmi, fermi si consecventi in atitudinea voastra fata de comportamentul lui neadecvat o sa invete de la voi atitudinea respectiva. Agresiunea verbala si fizica nu fac decat sa-i dea un exemplu gresit de rezolvare a conflictelor de pareri. In perioada asta copilul descopera ca are propria lui vointa si ca e un individ si face primii pasi catre independenta iar noi trebuie sa-l ajutam sa invete limitele. Faptul ca protesteaza (doar tipand poate acum, argumentatia vine mai tarziu) sau ca vrea cu orice pret sa-si indeplineasca dorintele dovedesc un copil cu o vointa puternica, un caracter puternic asa ca ai rabdare cu el. Stefan al meu a inceput tot asa undeva pana in 2 ani si l-a tinut pana pe la 3 ani. Pe masura ce a invatat mai bine sa se exprime si a reusit sa inteleaga mai bine argumentele noastre s-au potolit semnificativ crizele. Initial cand nu-i convenea ceva se trantea jos si urla ca din gura de sarpe (indiferent unde eram). Nu voia sa fie luat in brate sau potolit in vreun fel. Ma asezam pe vine langa el si ii explicam cat de calm puteam care e situatia in cuvinte cat mai simple si ii spuneam mereu ca e decizia lui daca ramane acolo tipand sau vine cu mine mai departe si apoi plecam. In scurt timp venea dupa mine. Am ramas insa mereu consecventa si NU ramanea NU desi uneori as fi vrut sa o las ca el numa' sa scap de circ iar alteori imi venea sa-i trag cate o mama de bataie, vorba aia, sa stiu de ce plange. Acum e un copil ingrozitor de cuminte. Nu ne iese din vorba sub nici o forma chiar daca uneori negociaza pana in panzele albe. Asa ca nu-ti pierde cumpatul nu ai un copil obraznic ci doar un copil cu un caracter puternic.
300 spune:
Si eu cred ca e o chestie trecatoare. Nu am mereu aceeasi doza de rabdare dar intotdeauna m-am felicitat cand am ramas calma si... iubitoare. La noi a mers asa si, chiar daca plange ca din gura de sarpe din te miri ce motive.
Mai devreme a fost tare frustrata ca am pus in sticla de biberon avent niste suc de portocale si nu i l-am dat exact cand a vrut ea.
In acelasi timp, trece printr-o faza in care nu accepta mesele programate de mine si faptul ca am pus sucul in biberonul avent i-a spus ca e pentru ea in mod clar, ceea ce a enervat-o. Azi a fost o zi cu mai putina rabdare (m-a trezit des
) asa ca pana la urma i-am zis ca n-are decat sa urle ca eu una m-am cam sastist de comportamentul asta :). Ma rog, ea ar fi plans oricum, pentru ca asa functioneaza crizele astea. Cred ca pe masura ce plange si le autoalimenteaza (ma refer la crize), plansul asta ii creste frustrarea (vai, ce neinteleasa sau nefericita sunt eu) si trebuie sa oboseasca sau sa faca un efort constient sa iasa din starea asta, mai ales ca vede ca eu ii arat dragoste neconditionata. Sau incerc...
Una peste alta, cum eu amd draci din orice sau ma deranjeaza unele lucruri, nu pot sa am pretentia ca Anda sa se comporte liniar sau sa fie foarte docila (de fapt asta m-ar cam deranja). E si ea omulet si invatam sa traim una alaturi de cealalta, cum fac toate mamele cu coopii lor :)
dyanira spune:
Laura cum se mai simte Alexia?Multa sanatate
Lumiii pe unde sunteti??Sper din suflet ca sunteti bine.
Aly cred ca e o etapa normala.Trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa speram ca trece.
Nikolici capu sus.O sa fie totul bine.D-zeu le aranjeaza pe toate cand vine un sufletel mic si nevinovat.
Ada cum ati petrecut ieri??
Denisa tinem pumnii pt rezultatele de maine.Sa ne dai vesti bune.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
aly_c20 spune:
Claudia, Ramo, Dya...
, multumesc mult! Parca m am mai linistit
!
Deci, multa rabdare...si voi avea un "copil model"
, daca voi fi la fel de norocoasa ca tine, Claudia!
Va pup, noapte buna!
baby_boy spune:
Buna seara
Laura multa sanatate Alexiei!! Cum mai sunteti?
Lumi hai la apel..ca ne sperii. Sper ca sunteti bine
Claudia mi-a placut mult postul tau. Sunt total de acord cu ce ai scris
Denisa te asteptam maine cu vestile bune!! Tinem pumnii
Nicole imi pare rau ca treci printr-o perioada mai grea..sper sa se rezolve toate!!
nikolici spune:
Neatza, dau eu lapticul cu sau fara cafea, pepsi sau cola plus suc natural.
Multu fete de incurajari, am trecut cu bine peste interventie, mi-am luat la revedere de la alunita pe care o aveam de la nastere.Era cea mai cea alunita a mea, acum se sa fac daca am rupt-o
, bye bye alunita welcome cicatrice pe umar, l=am rugat pe nenea dr sa taie in forma de floare, mi-a zis ca i-a iesit un romb amarat
, ma rog fac si eu haz de necaz.
lumi unde ziceai ca sunt povestile in format mp3?Le vreau si eu pt noua papusa povestitoare a Karinutei.
in 16s si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
gaia.nevia spune:
Aly, multumesc pentru urari!
Dya, nimic special, o zi de stat cu copilasii, ca multe altele. Nu am apucat sa ma simt de 36 de ani, oricum, de cand am nascut am dat in mintea copiilor, am un an, ba doi, ba trei...
Imi amintesc ca ma mai apuca cate o panica mica pe vremuri, ziceam uite, am facut 30 si n-am realizat nimic... uite 32... cand
am fost de ziua mea o saptamana la Roma si TL (pe vremea aia domnul arici sef suparat pe viata si care nu-si dorea copii in lumea asta de cacat) n-a avut chef sa facem sex in istoricul oras, doar ne-am tarat talpile ranite pe drumuri inhaland maretie si mestecand trecut glorios.
Iar mie imi parea putin rau, pentru ca imi propusesem sa raman insarcinata la Roma, ca sa suprapun putin istoria mea umila cu misterele antichitatii. N-a fost sa fie, dar a fost sa fie ultima noastra vacanta de oameni singuri si fara obligatii si fara griji si fara stress... si nu, atunci nu ne simteam deloc asa... ce pacat.
Apoi s-a schimbat totul, m-am schimbat eu, am primit o sansa de a ma naste si a creste din nou. Si nu odata... ci de doua ori... AMIN!

5+