Crestinismul si evolutia spirituala 11
Raspunsuri - Pagina 14
crinuta spune:
Nu am timp acum, stiti voi:), insa vroiam sa spun asa: Nicole, daca nu isi boteaza copilul, copilul va fi mereu in pericol, ma refer la suflet. Isi asuma parintii aceasta raspundere in fata lui Dumnezeu? Daca da, e grav.
In ceea ce priveste Imaculata Conceptie, da, credem cu tarie, si e mai mult decat logic. Se putea naste Cristos din oricine?
Si nu este inventia oamenilor, sunt mesaje date Sfintilor de catre Isus, Maria.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Legat de subiect, cand l-am creat am vrut sa fie un locsor al nostru, unde sa putem discuta free despre crestinism ( strict despre crestinism, deci nu ne intereseaza religia comparata, exceptand catolicismul, ortodoxismul si religiile protestante daca e cazul), dar nu numai.
Suntem un grup in care ne simtim bine impreuna, este firesc sa discutam si sa deviem de la subiect, nu avem norma de discutat pe saptamana. In plus, trebuie sa ai si o anumita stare pt a discuta despre diverse, si nu intotdeauna o avem.
De asemenea, cum a zis si Iasmin noi incercam sa aplicam la viata reala cele discutate aici, si totodata povestim despre obstacololele intalnite.
Nu vrem sa fie un subiect rigid, strict la subiect, ci vrem sa ne simtim ca " acasa" aici, chiar daca nu mereu gandim la fel. E firesc sa fie asa, chiar daca toate suntem crestine sunt situatii cand exista diferenta dogmatice.
Revin
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Gresit, Crinuta. Nu tu, cea care ai facut primul capitol, stii ceea ce s-a vrut de la subiect... Altii stiu, mai bine decat tine, ce ai gandit...
Hai, mey, chiar nu ti-ai dat seama?? Nik nu stii... (nici io)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Io nu cred ca Bnica ne-a certat, probabil chiar vrea sa continuam discutiile despre religie, ceea ce este de bine pt ca inseamna ca lumea ne citeste.
pupici tuturor
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
Pentru cei interesati, am gasit www.holynativitychurch.com/ro/home.php?page=sfantaliturghie" target="_blank">aici toata randuiala Dumnezeiestii liturghii a Sfantului Ioan Gura de Aur.
kariguld spune:
hallo dragele mele,
cred ca trebuie subliniat un aspect, legat de acest topic. fetele care l-au initiat s-au gandit la mamicile cu copii care vor sa-si impartaseasca credinta, trairile sufletesti si cum pot evolua mai bine spiritual. nu la discutii filozofice si sofisticate. acelea le lasam pentru cei care au timp si sunt interesati de ele, pe alt topic evident. a nu se intelege ca minimalizez ce spunea B.nica.
eu ma bucur ca pot sa citesc ce scriu fetele, invat de la ele si nu mereu am ceva de spus. prefer sa le ascult!
un sfarsit plin de liniste si soare va doresc si sarbatoriile Rusaliilor cu binecuvantare.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Iasmin08 spune:
Ei, dupa ce v-am trimis sa vedeti care este deplina randuiala a Sfintei Liturghii, acuma s ava trimit sa vedeti si talcuirea acesteia, de catre sfantul Nicolae Cabasila (Mamabear, nu de el zicea sotul tau?)
Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii (asta tot pentru cine doreste si e interesat, desigur...
Ica 1975 spune:
Hristos S-a Inaltat!
Katya, noi ne culcam odata toti adica cand eu scriiam ea misuna pe aici
Nikole, eu vad asa, daca eu aleg sa fiu ortodox si sa ma botez ptr ca-i cea mai buna alegere in ceea ce ma priveste atunci aleg si pentru copilul meu acelasi lucru; el este inca prea mic sa inteleaga si sa decida. Daca il vad ca merge pe drum si se indreapta spre prapastie il las sa cada pe principiul ca se va ridica si va invata singur sau incerc sa-l pazesc? Nu alegem noi scolile pentru copii, medicii la care mergem cu ei, mancarea pe care le-o punem in fata? De ce n-am alege si sa-i botezam, stiind ca de fapt botezul este pecetea Sf Duh?
Referitor la diferentele ortodoxie - catolicism am gasit un marturia unu episcop
http://www.familiaortodoxa.ro/2010/05/03/episcopul-pavel-ballester-convolier-al-nazianzului/
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
patou spune:
'neata buna fetelor si multe imbratisari de la mine.
Chiar daca nu e in spiritul subiectului, si probabil ca nu sunteti de acord cu mine, vreau
sa va spun ca maine ma botez la o biserica evanghelica. Sunt emotionata, nu sunt in stare sa va scriu mai multe acum...
va pup pe toate
Iasmin08 spune:
Patou inima mea e rupta in doua. M-am gandit mult la tine zilele acestea mai ales dupa ce am vazut ca ai scris la subiectul tau. M-am tot framantat sa intru si sa iti spun ceva, dar ce?
Desigur, dragostea noastra este crestineasca, desigur faptul ca apartii unei Biserici acum te va face sa simti mai mult ajutor si cel mai probabil te va face mai puternica.
Afara de dragostea mea, de care te asigur, nu stiu ce sa spun referitor la asta, nu pot decat sa plang si sa ma rog. Atat
Sa-ti dea Dumnezeu mantuire dupa cele ce stie El, si sa-ti umple inima de bucurie duhovniceasca. Amin.