Crestinismul si evolutia spirituala 11
Raspunsuri - Pagina 15
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 b.nica, uite vezi, aici gandim diferit. Total. Eu nu consider ca evolutie spirituala inseamna discutii filozofice si invartit cuvintele pana cad lata jos. Ma scuzi, eu nu ma simt implinita spiritual asa. Si nu uita ca nefiind in manastiri, noi evoluam printre cratiti, sters copiii la fund, curatenia in casa etc.. Cat despre ce s-a vrut initial, de ce nu ma intrebi pe mine si pe Crinuta? Ca eu am senzatia ca nu ai priceput cam ce am vrut noi initial, ca noi am creat subiectul... Cred ca nu prea ai priceput ce am vrut noi...dar greseala nu e la noi, sa stii. Pe mine chiar ma intristeaza ca fetele s-au si conformat, speriate cumva de postul tau sarac in vorbe de duh. Eu nu cred ca ele trebuie sa se dezica de faptul ca sunt mame in primul rand, si nici sa uite ca site-ul se numeste desprecopii, nu crestinism.ro. Dar cred ca iti poti implini asteptarile in privinta evolutiei spirituale (care la fiecare este altceva, aminteste-ti de mama care considera ca nu exista evolutie spirituala fara Bach Beethoven etc) si in alt fel decat cernind cuvintele noastre, ca vad ca nu prea functioneaza... Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iasmin ,ma judeci aspru si nedrept!
De la ultima postare a mea am constatat ca raspunsurile care au urmat au fost instructive si m-au surprins intr-un mod pozitiv prin acuratete si asta inseamna spiritualitate asumata in mod constient si analitic!
Dupa mine,asta inseamna evolutie spirituala!
patou spune:
Iasmin , am ezitat si eu sa va spun, sa nu va spun... dar cum sunteti prietenele mele virtuale...pana la urma v-am spus.
Iasmin08 spune:
Da, b.nica, judec exact ca tine, nici mai mult nici mai putin.
Sa inteleg ca esti pe post de politai? Esti numita sa evaluezi raspunsurile noastre?
Dupa cum am spus, cu tristete am remarcat ca fetele chiar au marsat la postarea ta seaca de orice evolutie spirituala....Nu am vazut nici macar o singura postare la tine aici, demna de acest topic.
Cu acestea fiind zise, de vreme ce cu satisfactie singura constati ca lumea se teme de tine, te las, sa evoluezi si tu la aparat, ca vad ca la critica esti as..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Eu as vrea sa va rog sa nu mai insistam pe diferentele dintre catolici si ortodocsi, pt ca nu despre asta este vorba.
N-am venit cu exemple, pot aduce si eu, vezi Monsenior Ghica, propus pt beatificare, fost ortodox, convertit la catolicism.
Deci sincer nu as dori sa continuam pe linia aceasta pt ca se ating puncte sensibile de ambele parti.
Chiar daca Nikole a pus o intrebare legata strica de convertire, nu inseamna ca a deschis cutia Pandorei.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Si inca ceva: cand vb despre diferente, specificam ce parte o reprezentam, ce punct de vedere, pt ca ELE SUNT DIFERITE.
Partea catolica sustine ca Biserica Catolica este Singura Adevarata, Biserica Ortodoxa la fel, ma rog, termenul de adevarat nu e bun, dar nici nu am timp acum sa ma gandesc la alt termen mai potrivit.
Cand se prezeninta doar un punct de vedere este deja o afirmatie subiectiva, pt ca punctul de vedere al celeilalte Biserici este diferit de al acesteia, deci unde este adevarul?
Simplu, eu as spune la catolici, ortodocsii ar spune la ortodocsi.
Tocmai pentru a nu ajunge la astfel de " ba a mea e cea mai buna" as dori sa incheiem dezbaterea despre diferentele intre cele 2 biserici.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Ziua buna Ro...
Fetelor, da...eu am sfatuit-o pe amica de care va spuneam, sa mearga sa vb cu un preot ortodox, si unul catolic, eventual sa mearga la librarii sa caute carti referitoare la istoria religiilor, sa caute cat mai multe info. si apoi sa decida, si absolut...neaparat sa-si boteze copilul...
parintii ei sunt evanghelisti, ea insa nu a fost botezata:(...
eu nu concep sa nu-mi botez copilul, in familia sotului sunt copii nebotezati(nepotii), nu stiu cum pot oamenii aia sa doarma noaptea linistiti...
eu chiar m-am oferit sa-i botez copilul cumnatei, cand locuiam in Jp, insa am inteles de la preot ca nu pot, odata ce ea mi-a botezat mie, eu nu-i pot boteza copilul.
Si poate a fost mai bine, ptr ca eu as fi putut sa-l botez doar in biserica ortodoxa, si probabil ar fi rezultat o mare comfuzie in capul copilului(are 9 ani)...
Referitor la diferentele dintre ortodocsi si catolici, infailibilitatea Papei e ceva ce mintea mea nu poate intelege/concepe, concorda...
Katya, da l-am citit si eu pe parintele Cleopa...multumesc ca ti-ai rupt din timp sa-mi explici:)
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Iasmin,ma judeci aspru si nedrept! De la ultima postare a mea am constatat ca raspunsurile care au urmat au fost instructive si m-au surprins intr-un mod pozitiv prin acuratete si asta inseamna spiritualitate asumata in mod constient si analitic! *Dupa mine, asta inseamna evolutie spirituala! |
b. nica, nu te judeca nimeni aspru si nedrept. te duci mult prea departe...
evolutia spirituala are pentru fiecare alta insemnatate. nu mai repet ce am spus acum cateva postari.
dar repet ce spuneam acum cateva pagini, nu suntem datoare nimanui cu explicatii despre ce scriem aici. cine citeste si nu-i place sa treaca mai departe. cine citeste si doreste sa contribuie constructiv, e bine venit.
*evolutia spirituala nu sta in vorbe mari si sofisticate, nici in filozofie analitica. asta nu inseaman ca nu respect parerea ta.
si cred ca pretindem acelasi respect.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Iasmin08 spune:
Crinuta, iarta-ma,, eu una nu am vrut sa te ranesc cu nimic. M-a cam luat gura pe dinainte ce-i drept si ai tot dreptul sa te superi.
Acuma, fetelor, pe noi aici nu ne-au unit diferentele dintre noi, are dreptate Crinuta, ce rost are sa vedem ceea ce ne desparte. Sa vorbim mai degraba despre lucrurile care ne unesc ca si crestini.
Ca din cauza diferentelor s-a ajuns de avem crestinatatea impartita. Dar, nu e vina noastra ca ne-am nascut asa, in credinta in care ne-am nascut.
Deci Crinuta, eu te respect si respect credinta ta. Pentru ca asa cum orice padure are uscaturi, orice padure are si copaci falnici. Zic sa invatam de la cei mai vrednici ca noi.
Doamne ajuta! si o seara minunata!
Kari
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin mama, nu sunt suparata pe tine, nu as avea de ce, asa ca nu-ti cere iertare ca nu e cazul.
Nikole, ai Pm cu explicatia ( argumente apologetice) cu privire la infailibilitatea papala, cu citate si tot ce vrei. Eu zic ca te va lamuri.
Crinuta si minunea ei
Katya spune:
Hristos S-a-naltat!
Probabil ca v-ati culcat deja in Ro,ce sa fac,n-am avut timp sa intru mai devreme.
Fetelor,pai ce va tot ziceam sa invatam sa ne smerim si sa acceptam o critica?Uite,asta ar fi de ex o evolutie,nu sa tinem suparare ca a zis cineva ceva.Mai ales ca avea si dreptate intr-un fel,mai putin partea cu neparticiparea proprie la subiect.Si eu v-am spus ca,daca nu mai avem chef la un mom. dat sa dezbatem nu stiu ce,putem sa luam o pauza de o zi,cit e nevoie,nu tb sa fim cap de pagina.
Asta inseamna ca sintem mindre.Un bun crestin nu e mindru.Harul pleaca de la el.Il mai aveti?Ca eu de cind l-am pierdut...
Pe urma Crinuta, cum adica sa nu vorbim despre diferentele dintre celelelte religii crestine?Nu le cautam cu luminarea,fireste,dar daca vine vorba...ce facem?vorbim pe pm?Nu se supara nimeni pe nimeni,ca nu-i de ce,fiecare are religia lui,dar titlul ne include pe toate.Eu nu consider ca am vorbit de rau Biserica ta,am expus punctul de vedere al Bisericii mele,o poti face si tu,la fel Patou si tot asa.
Ei,sa ne bucuram,miine pogoara Sfintul Duh peste toti!Sa ne-ajute Domnul sa avem inimile mai calde,privirile mai blinde fata de ceilalti,sa avem ginduri bune indreptate unii catre altii si sa avem si curajul sa spunem adevarul si si intelepciunea sa acceptam critica,v-am pupat!