nelamuriri menu gradinita
buna seara sunt bucatareasa la o gradinta de copii particulara .menu se face cu o asistenta pediatra iar eu nu sunt de acord cu ce este scris pe menu exemplu:marti;dimineata 9:30 orez cu lapte si scortisoara ;gustare 11:00 mere (in general ori ce fruct de sezon) pranz 12:30 ciorbita de legume felul doi tocanita de cartofi si pui la cuptor desert pandispan .joi 9-30 lapte cu cacao tartine cu unt si gem ; gustare 11-00 mere si menu este diversificat .vasi ruga sa ma sfatuiti daca este bine cea ce li se da la micul dejun si ce complicati pot aparea la copiisi daca este indicata baclavaua la cei mici intre 2 ani si 6 ani tinand cont ca baclavaua are multa nuca si mult zahar prin urmare eu una nu sunt deacord dumneavoastra ce ma sfatuiti va multumesc anticipat
Raspunsuri
Alizee spune:
Eu cred ca masa de dimineata ar trebui sa fie la 8.30, gustarea la 10, pranzul la 12.30.
Baclavaua NU are ce cauta in meniul unei gradinite.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Darria spune:
[quote]citat din mesajul lui elenadians
"buna seara sunt bucatareasa la o gradinta de copii particulara .menu se face cu o asistenta pediatra iar eu nu sunt de acord cu ce este scris pe menu exemplu:"
"marti;dimineata 9:30 orez cu lapte si scortisoara" ;
Nu.
Iaurt probiotic(recomand prodlacta 200 gr.) cu cereale(rec. Sanovita) dar la ora 9. Cost: pana in 2 lei. Cerealele se pot folosi la copii > 2 ani daca sunt tinute in iaurt pt. a fi moi.
Mai devreme nu se poate cred, fiindca multi copii stiu ca ajung la gradi la 8,30.
"gustare 11:00 mere (in general ori ce fruct de sezon)"
e ft. bine dar sa fie undeva in jur de 10 a.i. la pranz sa le fie foame si sa manance.
"pranz 12:30 ciorbita de legume
felul doi tocanita de cartofi si pui la cuptor
desert: pandispan"
ciorba: daca se respecta fierberea legumelor(sa mai ramana si vitamine).
tocanita de cartofi: nu. O salata de legume sau o leguma cu pui ar fi mai bine.
desert: se poate si fara. Ce aport aduce pandispanul? Mancand zilnic dulciuri le dezvoltam apetitul.
Sau daca e musai desert de ce nu o lingurita miere?
"joi 9-30 lapte cu cacao tartine cu unt si gem".
Iarasi iaurt cu cereale
"gustare 11-00 mere si menu este diversificat" [/u]
fructele sunt ft. bune dar un pic mai devreme.
"baclavaua la cei mici intre 2 ani si 6 ani tinand cont ca baclavaua are multa nuca si mult zahar prin urmare eu una nu sunt deacord dumneavoastra ce ma sfatuiti va multumesc anticipat. "
Baclava:nu prin continutul de zahar. Se rec. consumul a una sau doua nuci(neprelucrate termic)/zi f-tie de varsta.
Parintii de parere au de meniu? Fiind gradi particulara poate aproba
meniul sau nu.
Sunt gradi de stat si particulare care au meniul facut de un nutritionist.
witeflower spune:
Si eu ma gandesc ca la o gradi particulara parintii ar trebui sa aiba ceva de spus - daca ei nu se agita... nu cred ca aveti ce face, decat sa va mai incercati norocul in a comunica cu asistenta... sau cu directorul gradinitei.
De fapt si la o gradi de stat parintii ar trebui sa se agite primii cand meniul nu e in ordine - pe de o parte pt ca e vorbade copiii lor, pe de alta parte si la sat mancarea e platita de parinti (statul plateste doar salarul bucataresei, dar nu si mancarea).
toanca spune:
Darria, sincer eu nu inteleg:
Care e problema cu tocanita de cartofi sau cu orez cu lapte si scortisoara? sau cu pandispanul?
Nu-mi spune ca voi nu le dati copiilor tocanita sau orez cu lapte????
ingridnen spune:
mie, care sant "trecuta" prin 2 gradinite (una de stat si una particulare / catolica) mi se pare chiar OK meniul.
Poate ca nu este chiar in regula cu baclavaua, care este foarte dulce... dar daca se intampla rar, nu-i bai.
Ingrid si Cristi 7 ani
Laura25 spune:
In afara de orele cam decalate (micul dejun ar trebui sa fie la 8:30, nu la 9:30, gustarea la 10, ca sa le fie foame la pranz de ex.) si baclavalele eu chiar nu vad nici o problema. Copii au nevoie si de desert, si de dulce. Mai ales daca e pandispan, nu sugus sau acadele, e foarte bun. La fel, care e problema cu orezul cu lapte? Daca intr-o zi e iaurt cu cereale si in alta e orez cu lapte, in alta lapte cu fulgi de porumb, nu e bine?
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
gabitza2005 spune:
si eu vroiam sa o intreb tot pe Daria : nu crezi ca li se apleaca sa manance in fiecare dimineata cereale cu iaurt???
Eu cred ca dimineata ar trebui alimente mai consistente gen : lapte , ou, branza...
Eu zic ca meniul e chiar OK -nu cred ca am vazut nici un aliment interzis pentru copii.
si sa vezi la noi meniu- gradi de stat :
dimineata: ceai + o felie de paine unsa cu unt pe acre mai pun cascaval, branza sau gem
pranz : ciorba/ branza cu smantana+ carne de pui/vita (uneori au pus si porc) + sote legume/ paste
la desert : fursecuri, fructe bomboane rafaelo
la ora 5 : biscuiti, prajiturele -toate din comert f rar orez cu lapte si de sarbatori o felie de cozonac
Daca le zic ceva ma lupt cu morile de vant
toanca spune:
Credeam ca numai eu sunt dusa ....pentru ca nu vedeam nicio problema in meniul de la gradi...
Spre ex. azi al meu are: ceai cu paine cu unt si ou; la 10.30 gustare de fructe; la pranz: supa cu galusti si copanele de pui la cuptor cu cartofi si salata, fructe confiate; la amiza: placinta cu branza si stafide (facute la gradi).
Deci, repet ca si celelalte fete: care e problema?
Deborah77 spune:
Si mie mi se pare ok meniul, dar si ora....pai la noi (gradi de stat) este afisat micul dejun de la 8:30. Cei mai multi copii vin insa intre 8:45 si 9:15 - deci tot pe la 9:30 mananca
anya spune:
Daria...ai aruncat bomba. Nici eu nu inteleg ce are meniul? Exceptand baclavaua-poate.
Ai mei baieti au fost/unul inca mai e la gradinita de stat si meniul e aproximativ la fel, aprobat de sanepid. Nu au voie prajeli si peste.
Dimineata au o felie de paine cu unt si cascaval/sunca/gem + felie gogosar+ lapte/ceai, uneori cereale cu lapte. La pranz ciorbita/macaroane cu branza/mamaliga cu branza felul 1, carnita cu legume la felul doi si desert fructe. La gustarea de dupamiaza primesc placinte facute in gradinita/fructe/compot si laptele+corn de la stat. Placintele sunt strudele cu mar, branza, uneori chec cu cacao sau fructe.
Mie mi se pare un meniu ok si diversificat. Eu nu as reusi sa gatesc zilnic .