Va rog ajutati-ma!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Algocalimul arunca-l, diazepamul ia-l tu si alcoolul da-l sotului iar fetei dai alternativ paracetamol cu nurofen, maxim 4 doze de paracetamol si 3 de nurofen pe zi. 39.5 nu este asa o febra mare ca te panichezi in halul asta, ideal ar fi sa reusesti sa o scazi la 38.5 cu paracetalomul si nurofenul de care ti-am zis. Daca copilul este confortabil (va fi mai moale si fara interes fata de mancare) lasa-l in pace la 38.5, daca nu atunci incearca sa ii pui comprese cu APA pe manute, picioare si fata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Doamne,cind citesc de algocalmin ma cutremur!!Eu era sa-mi omor barbatul cu o tableta de algocalmin si dupa ce am citit ca in tarile alea mai cu "cap" este interzis si nu se comercializeaza sub nicio forma,foarte rar se utilizeaza doar in spitale...brr,algocalmin la bebelusi .Aruncati-l mai bine decit sa-l dati copiilor.

Dati o cautare pe net si informati-va despre efectele negative ale algocalminului.
Iar compresele cu otet nu fac decit sa deshidrateze foarte mult,am inteles ca nu`s bune/recomandate.Poate doar comprese reci,"perne"(speciale) inghetate in congelator ...
Multa sanatate tuturor!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Buna fetelor multumesc mult ca sunteti langa mine,aserai-am facut un dus cu apa calduta si am tinut-o numai in pempars toata noptea si asa am reusit scad temperatura la 38 cu5 fara algocalmin(cumnata mea care este farmacista mi-a spus ca esta bun pentru febra mare agocalminul fiole).Azi i-am dat smecta si a vomat,incerc sa-i dau ceai de afine si de menta dar degeaba nu vrea sub nicio forma sa bea.Azi la ora 17 ne ducem la pediatra ei sa vedem ce ne spune...oricum m-am mai linistit putin in privinta febrei acum are 38. Amsa scriu diseara ce tratament am primit..Va multumesc mult de sfaturi pe care cei drept i-mi vor prinde foarte bine in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Bursucelu, ma bucur ca fetita e mai bine.
Mai mult ca sigur are o enteroviroza....e neplacuta si cam violenta in simptome, dar va fi bine. De cele mai multe ori nu necesita niciun tratament, ci doar regim...si evient tratate simptomele, de la caz la caz...diferite.(febra, diaree, deshidratare)

Da, foarte bine ca ai tinut-o dezbracata. Si eu cand are febra fiica-mea, o tin doar in chilotei si incerc sa fac cat de racoare in casa...

Pana mergeti la dr, nu o obliga sa pape nimic daca nu vrea.
Incearca sa o hidratezi, cu apa, ceai, apa cu saruri de rehidratare (hidrasec, humana elektrolyt), zeama in care ai fiert morcovel si/sau orez...dar nu ii da sa bea mult deodata, ci numai cate o gurita, si des (din 5 in 5 minute), ca sa nu vomite din nou.

Daca vrea sa pape...in general da-i uscaturi...paine prajita, sticks-uri.... Mar copt si banana, branza de vaci, orez fiert, morcov fiert...sau orice combinatie din toate astea care ii place.
Lapte ar fi bine sa nu ii mai dai, decat daca poti sa iei din cel fara lactoza.

In mare cam asta ar fi...sanatate multa!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

bb ralukuta ,asa e e enteroviroza ,pediatra a spus ca a luat-o din aer,Ne -a dat CEDAX 3 ml o data pe zi si regim drastic,plus hidrasec.Problema este ca hidrasec nu vrea sa bea sub nicio forma...azi a papat 2 felii de paine prajita dar orez,morcovi nici nu vrea sa vada.Oricum este mult mai bine azi spre seara chiar am dansat amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

bb ralukuta ,asa e e enteroviroza ,pediatra a spus ca a luat-o din aer,Ne -a dat CEDAX 3 ml o data pe zi si regim drastic,plus hidrasec.Problema este ca hidrasec nu vrea sa bea sub nicio forma...azi a papat 2 felii de paine prajita dar orez,morcovi nici nu vrea sa vada.Oricum este mult mai bine azi spre seara chiar am dansat amandoua.

incearca sa-i dai supa crema de morcovi, indulcita cu glucoza sau poate o prefera putin sarata (Teo numai sarata voia). Noua pediatra ne zicea sa punem un varf de cutit de calciu carbonic.
o sa treaca curand, vad ca deja e bine, aseara a fost hopul cu febra.
sanatate

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Ciudat ca v-a dat Cedax. Nu prea se da antibiotic (si e unul destul de puternic), la asa ceva...Dar cine stie? Stie dansa mai bine...

A avut si fiica-mea enteroviroza o data, la 8 luni (acum 3 ani ) si m-a cam marcat faza....
Stiu ca atunci ea a mancat f bine mar copt cu banana...facute piure. Altceva nu a acceptat nici ea. Mai ales ca era si suuuupeeer-mofturoasa la mancare.
Mi-a subliniat medicul ei atunci...sa n-o oblig la nimic de mancare...a zis ca daca nu vrea sa pape nimic, s-o las in pace, ca daca o oblig, va voma iar, si iar o iau de la capat. Mai rau sa vomite decat sa nu manance.

Am avut noroc ca ea era si este pana in ziua de azi o devoratoare de lapte. Si am tinut-o vreo saptamana numai pe lapte fara lactoza...cu ala a trait.

Daca nu vrea hidrasec, mergi la farma si cere si alte saruri de rehidratare. De la humana au cu aroma de banane si cu aroma de fenicul. Poate una din astea ii plac. Si poate mai sunt si altele.
Daca nu si nu...macar apa sa bea.

Si un pont: Am citit in multe locuri ca in astfel de cazuri, se recomanda, mai ales in alte tari...Sprite. Da-i o cautare pe google si ai sa gasesti diverse pareri despre asta....

Sanatate multa!
Ce era mai rau a trecut.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Compresele se fac cu APA chioara, nu se pune nici otet, nici spirt indoit sau nu pentru ca alcoolul intra in piele si dati in alte alea. Sunt bune metodele bunicii, dar trebuie intrebt si-un doctor inainte daca se mai aplica.

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Solutiile de rehidratare cu diferite arome le poti pune in cutii de iaurt cu un bat in mijloc la congelator si le dai fetei pe post de inghetata .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Solutiile de rehidratare cu diferite arome le poti pune in cutii de iaurt cu un bat in mijloc la congelator si le dai fetei pe post de inghetata .

super ideea, sau tot asa cu bete in carcasa aceea de cuburi de gheata ce se pune in congelator.

si pe mine ma mira ca i-a dat antibiotic.

a mea a facut ceva in genul asta acum cateva luni, tot asa a debutat cu febra, apoi voma, si apoi diareea.
tratamentul prescris a fost: fara medicament care sa opreasca diareea.
regim: apple sauce (sos de mere, contine fibra), multe lichide clare si neacide (exclus lamaie), orez, banana, paine prajita, morcovi, cascaval.

hidratarea e f importanta. daca incepe sa aiba buze uscate, si urineaza f putin si galben inchis inseamna ca e deshidratata si trebuie insistat si mai mult cu lichidele.

diareea ar trebui sa treaca in vreo 3-5 zile in felul asta iasa si bacteria din corp.
s-ar putea sa se planga o perioada de durere de burtica, pana ii revine scaunul la normal si poate manca la fel ca inainte.

daca nu vrea orez, incearca sa il faci cu mere coapte, un pic de zahar si scortisoara ca si budinca de orez dar fara lapte, poate asa il ia.

pt recuperarea de dupa diaree e f bun ceaiul de chimen.

Sanatate multa si recuperare rapida!

Mergi la inceput