Va rog ajutati-ma!
Raspunsuri - Pagina 4
bursucelu spune:
Aseara i-am dat antibioticul dar cu inima indoita deoarece la efecte adverse scrie diaree.Azi dimineata a macat 2 mere coapte cu orez fiert iar pentru pranz i-am facut supa de radacinoase cu orez,acum sa vedem daca o va manca.Ea este fff.mofturoasa la mancare dar acum ar manca orice...noaptea i-mi cere iaurt.Azi a avut 2 scaune dar insotite de crampe foarte puternice.Voi ce ma sfatuiti sa continui cu antibioticul?Eu am evitat foarte mult antibioticul si in raceli....acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac..
corap spune:
ideea e ca daca ai inceput cu antibioticul tb sa continui, cel putin durata minima de administrare.
iar daca cere iaurt, e excelent, pt ca reface flora intestinala.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
_Ralu_ spune:
Eu nu as putea sa te sfatuiesc in acest sens.
Stiu ca nu se da antibiotic in asa ceva, dar poate medicul a vazut si altceva acolo care a considerat ca necesita tratament cu antibiotic.
Fiica-mea a luat pana acum o sg data in viata ei antibiotic, si acesta a fost chiar Cedax. S-a intamplat anul trecut in toamna, dar ea a avut atunci o adenoidita cu puroi (in gat)...si, da, a facut diaree de la el, dar am tinut-o sub control, si am continuat tratamentul pt ca avea nevoie. Asa m-a sfatuit medicul ei.
Acum, la voi, e diferita situatia...nu stiu ce sa zic.
Cred ca daca as fi in locul tau, as merge la un alt pediatru cu copilul si as cere o a doua opinie.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
geta_florina spune:
buna
si eu am patit la fel cu baietelul meu, a facut o gastroenterocolita si am primit ca tratament cedax, smecta si hidrasec + regim sever. pediatra lui a spus ca e de natura bacteriana, asta dupa consultatie si dupa ce a vazut cum arata scaunul lui - la analize n-am ajuns ca era intr-un weekend. cum am incredere in ea, i-am dat tratamentul -desi si pe mine m-a speriat ca la efecte adverse la cedax scria ca poate da diaree - timp de 5 zile si intr-adevar dupa prima zi de tratament a fost deja mai bine. si nu, nu a facut diaree mai rau decat inainte, ba chiar a inceput sa-i treaca dupa o zi. insa crampele la burtica au mai ramas cateva zile. dar incet, incet, au trecut si alea. s-ar putea ca si la voi sa fie vorba de acelasi lucru.
eu as zice sa continui cu antibioticul daca tot l-ai inceput. nu e bine sa-l intrerupi, data viitoare cand va fi nevoie s-ar putea sa nu-si mai faca efectul. a, eu i-am mai dat si biotics sa-l ajute la refacerea florei intestinale si sa-l protejeze de efectele nocive ale antibioticului.
sanatate multa.
Geta, mami de Alex
"Daca stai sa judeci oamenii, nu mai ai timp sa-i iubesti"