Ce facem cu covoarele!

Ce facem cu covoarele! | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Am avut covoare f. valoroase,unul persan facut la Manastire cu nu stiu cate noduri/cm si altul tot de 12mp.,oltenesc,ciuruite de molii!
Le-am distrus din indolenta si sufar f. mult!
Acum nu mai suport ideea de covor!

Am vazut intr-un catalog covoare din alta structura decat lana si ma intreb daca nu-mi stric imaginea casei folosind aceste "copii" din poliester?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Nu cred ca iti strici imaginea, insa nu iti recomand. Covorul la inceput arata foarte bine numai ca dupa un an, doi arata urat si se elecrizeaza fiecare scama, se curata greu, retin o gramada de praf.... Sa stii ca si acum se gasesc covoare de lana, mai scumpe decat cele din "plastic", dar o carpeta un covoras poti lua si te tin si mai mult si isi pastreaza statura in timp....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si eu am covoare lucrate manual...unul dintre ele are 30 de ani si arata tare frumos (s-a dus din plus dar nu se compara cu unul sintetic cu un an vechime). Pentru ca-s scumpe tare covoarele lucrate manual am gasit o alternativa rezonabila: covoare de lana de cisnadie. Au punct de desfacere langa Home Mall Design din bdul Ghencea. Modelele-s deosebite si preturile ff rezonabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Sa stii ca acum au aparut fibre sintetice care se comporta f bine, noi ne-am luat mochete.

Si am vrut sa iau din lana, dar ne-a convins vanzatorul sa luam unele sintetice, antistatice, cu strat de pasla izolator termic si fonic. Daaaa, erau mai scumpe decat cele de lana!

Dar dupa vre-o 5 ani sunt in stare f buna, adica zici ca-s noi, se curata perfect orice pata, si una e f deschisa la culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

Buna
Despre ce covoare este vorba? si de unde le-ai luat?
Eu caut 2 covoare pt un hol, de lungime cam 3 metri, latime 80 cm si pana acum nu am gasit nimic.

Citat:
citat din mesajul lui cristiama

Sa stii ca acum au aparut fibre sintetice care se comporta f bine, noi ne-am luat mochete.

Si am vrut sa iau din lana, dar ne-a convins vanzatorul sa luam unele sintetice, antistatice, cu strat de pasla izolator termic si fonic. Daaaa, erau mai scumpe decat cele de lana!

Dar dupa vre-o 5 ani sunt in stare f buna, adica zici ca-s noi, se curata perfect orice pata, si una e f deschisa la culoare.

cristiama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu recunosc cinstit ca am numai 2 covoare: unul in windfang, pe care il folosim numai iarna sa nu se vada asa groaznic mizeria pe gresia deschisa, unul in dining room pe jos sa nu stea copiii cu fundul pe gresie cand se joaca.

Ambele sunt de la Ikea (simple, maro f inchis si rosu intens) si le spal la masina. Si cand se vor strica, le arunc fara probleme si imi iau altele...

Si arata f bine, jur, se potrivesc la fix si au costat max 200 RON impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

b.nica parerea mea este ca va tebui sa reinvestesti in alte covoare de calitate (macar aproximativa)asemanatoare.am patit si eu povestea si am zis ca tine sa caut alta varianta dar nu am gasit ceva potrivit asa ca am ...nu crezi schimbat parchetul si caut covoare.stiu ca este ciudat dar ...la ikea sunt citeva superbe dar ori prea mici ori culoarea nu ma ajuta mai cautam.bafta la inoire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cu parchetul este rezolvata problema,este un parchet vechi,care dupa ce va fi raschetat si lacuit va arata splendid(are niste "ape",un joc de nuante deosebit!),de aceea sunt in asa impas!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

nu te supara dar eu nu am gasit un ceva sa pot inlocui covorul pe care il iubeam maxim si nu aveam inca parchet.nu am gasit covor dar am gasit un parchet cu aspect de paie si unul de dusumea si am luat si si acum caut inca covorase si nu cumpar pina nu gasaesc ceva sa ma fericeasca.lasa asa frumusetea parchetului pina gasesti cava multumitoreu sunt exagerata la detalii si caut...pina gasesc.nu gasesc nu am.nu pun orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Acum nu mai suport ideea de covor!

chiar daca-i scoasa din context afirmatia :) este exact ce simt eu, dupa cativa ani de viata fara covoare. Nu mai am "rezervoare" de praf, acarieni sau produse toxice pe care le emana in general covoarele ( ca sunt tratate cu tot felul de produse chimice) si mi-e mult mai usor sa curat pirin casa.

Mergi la inceput