Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui rox_y

si ca sa nu uit....mai zic ceva si ma duc la culcare..

aseara pe la 20 (adica joi seara) m-am mancat insa o duc pe matza la teatru...desi nu am vazut mai nimic...toata lumea s-a matzait la ea, toata lumea vroia sa o ia in brate....am ajuns cu fetitza deocheata home pe la 22 , plangand..nush cum sa o potolesc, tzitzi nu vroia, ma plimbam cu ea prin casa, faceam schimb cu sotul, o duceam la feon..nimic ..mi se rupea sufletul.Cica am ars 3 betisoare si le-am aruncat in apa si am zis Doamne ajuta! si asta a fost descantecul.(io habar n-am sa descant)Culmea, dupa 10 min i-am pus tzatza in gura a supt 10 min si a adormit de la 00.30 pana la 5 si apoi pana la 7.

Azi toata ziulica..ne-am iubit...ne-am pupat(io pe ea si ea pe mine..mai mult lins..da mie imi place sa zic ca e pupat ), am ras cu hohote, fara hohote, ne-am gadilit..ce mai ..a fost de vis ziua asta.

btw...cand plange eu am senzatia ca zice MA-MA..i-am zis sotului..dar deh..mandria de barbat..n-a crezut..zicea ca ea tre sa zica prima data TATA ...LOL

hai ca merg sa dorm..parca vad ca nici nu apuc sa inchid ochii ca se trezeste

31.12.2009 Roxi de Diana

Poze
Bebe Diana
Poze noi



descantece... eram o data foarte sceptica, si acum mai sunt (nu te atinge ceea ce nu crezi ca exista, si cum un bebel nu are habar de deochi, ar fi imun la asa ceva, nu?), dar... nu am certitudinea si atunci, ca o masura suplimentara de linistire, il descant - "Tatal nostru" de 9 ori si putin spalat pe fata cu aghiazma... (alt descantec nu stiu) si o rugaciune nu strica... deci "tatal nostru" si atat... la culcare ii mai zic "inger, ingerasul meu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Ruxita, m-ai dat pe spate! Poate vom mai fi pe aici peste vreo 14 ani sa ma temperezi si pe mine cand o da fi-miu la liceu. Esti asa degajata ca eu ma simt comunista...

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc


www.cordcenter.ro/gallery/image/432.html" target="_blank"> VRETI SA VOTATI O ?


... stateam ieri pe la 1 noapte cu ochii in tavan si imi tot tracasam sotul cu grijile mele legate de liceu - de ce se invata pe rupte, care e miza, de ce copii iau meditatii? inteleg pe vremea lui Ceasca daca nu aveai o medie mare nu intrai la faculta, ramaneai pe dinafara... acum poti merge la orice facultate cu taxa care nu e atat de mare, incat sa nu ti-o permiti, acum poti lucra si invata in acelasi timp, poti invata la distanta, poti invata in strainatate (cu media 8 si o limba straina), poti ajunge in GB pe banii tai si nu ca premiu ca ai fost studios si ca stii pe de rost jdemii de capitole... eu cred cu tarie, si aici puteti da cu oo, rosii, ce aveti la indemana, ca - copii trebuie directionati spre invatamantul vocational in principal, licee profesionale de nivel mediu grosul si doar 5% catre licee de elita care sa aprofundeze stiinte (elita academica care va face apoi cercetare) ... si daca nu faci cercetare, de ce ai nevoie de o educatie elitista???
Vreau ca fiimiu sa aiba sansa unei educatii alternative (Waldorf) si fiica-mea sa se bucure la maxim de cei 4 ani de liceu (i-am promis ca ii vom acorda mai multa libertate si foarte multe alte lucruri interesante, gen excursii, tabere, un sport, chitara si tot soiul de alte prostioare de adolescenta...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Din urma:

Alicredo BAFTA cat incape!!! Sa reusesti in toate si sa se finalizeze cu bine!

Ruxita felicitari pentru bb-le superinteligent...subscriu si eu ca mi-am pus aceleasi intrebari ca tine...
...dar totusi tineam sa-ti spun in legatura cu privitul la tv...banuiesc ca stii, dar ma mananca limba (adik degetele!) sa-ti spun...privitul la tv e nerecomandat pana la 2 ani, mai ales imaginile colorate si foarte rapide (reclame, de ex). Bblushii sunt foarte trasi de acest gen de imagini, dar, din cate stiu eu, s-a ajuns la concluzia, in urma mai multor studii, ca este una dintre cele mai importante cauze a aparitiei ADHD-ului. Si explicatia ar fi ca in aceasta perioada de pana la 2-3 ani se pun bazele tuturor proceselor psihice si cognitive...inclusiv a atentiei, care daca este supusa in timpul 'formarii' ei ca proces psihic superior unor stimuli foarte puternici, ea se formeaza asa pe "rapid-inainte" in defavoarea focusarii si concentrarii atentiei pe un anumit stimul. Si atunci mai tarziu pot aparea foarte multe probleme... cand copilul intra la scoala, de ex.

Nu te supara, eu am zis...dar pana la urma tu stii ce e cel mai bine pt copilasul tau.





mami de strumfita scumpa Daria-Ioana

mersi de sfat... nu-l punem special la TV, ci accidental, il pun pe canapea ca sa-l schimb si TV e pornit si atunci intoarce capul sa se uite si el sau daca nu-i prea usor si-l contorsioneaza ca sa se poata uita si el (de ex. sa se uite peste cap), cand ne uitam la TV il pun pe picioare cu fata spre mine si ma maimutzaresc eu la el ca sa nu-l distraga TV-ul si asa se supara ceilalti ca nu ma uit la niciun program-film ca lumea... dar nu era o chestie batuta in cuie (sa nu il expunem TV-ului), mersi de atentionare, nu mi-am dat seama de consecinte (nu ca s-ar ajunge la ADHD)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Fetiliiii....am obosit!
E ora 2...am mai citit din urma, as mai fi raspuns...dar, gata, pic!...si nu-mi ridica nimeni statuie ...ca s-o terminat concursul la aia de la Radio... Zu parca...

Ne mai auzim maine.

Somnic pufos!



mami de strumfita scumpa Daria-Ioana

statuie nu, dar niste pupici de la fete da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui plateea

io-s la cap 50, asa ca nu dati cu oo, da?
cristies... ADU??? cand zice ADI ne chemi sa luam lectii, sa-l topim si noi pe tati...
ruxita, ce frumos aipovestit cum s-a invatat fetita ta sa citeasca! distractie mare la AC/DC...



I will survive...

www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo


Maine e contzertul! ... si noi numai din povestirile lor, poate dau si ceva secvente pe la TV... au cumparat bilete in ianuarie cand inca nu nascusem, ma ofticasem atunci, acum chiar daca as avea bilet, normal ca n-as merge... dar ma bucur ca ei doi se inteleg de minune (fiica si sotul meu care nu e taicasu), merg la shoppinguri, la cinema, la librarie, la concerte, fiimea vrea si la teatru... sotul meu se lauda ca iese in oras cu o domnisorica "bine", sa-l invidieze toti marlanii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Salutare,

Fetele eu nu am mai intrat de ceva timp pt ca am cazut in butoi. Apogeul l-am atins ieri cand m-am pus pe un bocet cu sughituri cu copilul in brate si il intrebam de ce nu vrea sa se linisteasca si el putin. Pana acum am fost tare si nu am plans dar ieri nu mai puteam. Noaptea doarme doar mufat, deci vai de somnul meu pe o parte de ma doare mijlocul de nu mai pot si in plus de miercuri ma doare si burta in partea dreapta (deasupra apendicitei caree e operata) M-a auzit baiatul cel mare plangand si cum nu reuseam sa-i spun ce am, l-a cautat pe sot care lucra. A venit val-vartej la mine si m-a calmat, mi-au luat copilul si apoi am mers la doctor. Sfatul dr: eu sunt epuizata si sa iau Dafalgan pt durere iar lui print sa-i bag un bibe seara ca sa doarma mai bine. Zis si facut numai ca ce vrem noi si ce vrea el nu e tot una. A baut din bibe 50ml si apoi il impingea si plangea de parca avea kk in el. Pana nu l-am pus la ttii nu s-a linistit si apoi l-am lasat sa doarma la el in patut 2 ore pana la prima trezire. De la 12 iar la tt dar de data asta am preferat sa-l pun pe burta mea si sa-mi pun o perna sun brat, macar nu mai doare asa tare spatele si mijlocul. Prin vis l-am schimbat de la un san la altul si am dormit in pozitia asta pana la 8.30.
Nu stiu ce sa mai fac, am impresia ca sunt nula, ca nu sunt o mama buna si de aia nu reusesc sa-l invat sa doarma mai bine.
Si ca sa fie totul super, de sambata trecuta nici nu am mai iesit afara decat cu masina din cauza de ploaie si temperaturi de 8-9° cu vant si frig ca iarna. Abia azi a dat soarele si am putut iesi si noi o ora. Acum i-am dat sa pape, tocmai a terminat si mananc si eu si iesim iar afara. Poate asa reuseste si el sa doarma ca nu mai pot.

Scuze ca v-am deranjat cu probl mele si m-am plans aici dar simteam nevoia sa ma descarc pt a nu deveni si mai loca decat sunt.

si ca m-ati ascultat.




Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010






pozele mele


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Buna ziua si noi!
Vroiam sa va spun ca eu sunt colega de suferinta cu plateea si sunt geloasa pe cele care va laudati soacrele. Si eu i-am dat LM de la pompa (nu putea apuca sfarcul), si, la fel ca ea, mi-a pierit laptele din cauza problemelor din casa. Stiu ca nu poti sa o ignori, pentru ca degeaba iti vezi de treaba ta ca nu te lasa ea in pace. De 7 ani am invatat o lectie: nu poti fi diplomat cu cineva care nu stie ce e aia, prin urmare prefer sa ma creada crizata (asa mi-a spus ultima data) decat sa ma las calcata in picioare.
Cat despre LP, eu i-am dat Novalac la inceput(asta ii dadeau in maternitate) si il voma, si am trecut pe nan1. Noi suntem ok, nu ne constipam, facem kk 1 data sau de 2 ori pe zi si cand merge mai greu 1 masura de ceai de musetel (milutee, pe stomacul gol, inainte de lapte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

care-i superstitia cu tunsul inainte de motz?
ca noi tocmai am tuns-o pe Miruna

Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

care-i superstitia cu tunsul inainte de motz?
ca noi tocmai am tuns-o pe Miruna

Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria





Pai voi nu aveti motz baietii au .. LA fete e turta

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
Poze
Povestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Salutare,

Fetele eu nu am mai intrat de ceva timp pt ca am cazut in butoi. Apogeul l-am atins ieri cand m-am pus pe un bocet cu sughituri cu copilul in brate si il intrebam de ce nu vrea sa se linisteasca si el putin. Pana acum am fost tare si nu am plans dar ieri nu mai puteam. Noaptea doarme doar mufat, deci vai de somnul meu pe o parte de ma doare mijlocul de nu mai pot si in plus de miercuri ma doare si burta in partea dreapta (deasupra apendicitei caree e operata) M-a auzit baiatul cel mare plangand si cum nu reuseam sa-i spun ce am, l-a cautat pe sot care lucra. A venit val-vartej la mine si m-a calmat, mi-au luat copilul si apoi am mers la doctor. Sfatul dr: eu sunt epuizata si sa iau Dafalgan pt durere iar lui print sa-i bag un bibe seara ca sa doarma mai bine. Zis si facut numai ca ce vrem noi si ce vrea el nu e tot una. A baut din bibe 50ml si apoi il impingea si plangea de parca avea kk in el. Pana nu l-am pus la ttii nu s-a linistit si apoi l-am lasat sa doarma la el in patut 2 ore pana la prima trezire. De la 12 iar la tt dar de data asta am preferat sa-l pun pe burta mea si sa-mi pun o perna sun brat, macar nu mai doare asa tare spatele si mijlocul. Prin vis l-am schimbat de la un san la altul si am dormit in pozitia asta pana la 8.30.
Nu stiu ce sa mai fac, am impresia ca sunt nula, ca nu sunt o mama buna si de aia nu reusesc sa-l invat sa doarma mai bine.
Si ca sa fie totul super, de sambata trecuta nici nu am mai iesit afara decat cu masina din cauza de ploaie si temperaturi de 8-9° cu vant si frig ca iarna. Abia azi a dat soarele si am putut iesi si noi o ora. Acum i-am dat sa pape, tocmai a terminat si mananc si eu si iesim iar afara. Poate asa reuseste si el sa doarma ca nu mai pot.

Scuze ca v-am deranjat cu probl mele si m-am plans aici dar simteam nevoia sa ma descarc pt a nu deveni si mai loca decat sunt.

si ca m-ati ascultat.




Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010






pozele mele


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire






si noi mancam mult noaptea... cartile zic ca bebeii mananca pana la 1/3 din cantitatea necesara lor noaptea, prin urmare e important sa le oferim aceasta 1/3 cand ne-o cer, fie si noaptea... eu uneori sunt prea somnambula si in somn imi imaginez ca ii dau san si "adorm" la loc... ca sa ma trezesc de-a binelea de la maraiala lui si sa-mi dau seama ca numai mi-am imaginat ca-l alaptam nu si ca i-am dat san cu adevarat... dar lucrurile se cam amesteca si uneori nu pot spune daca l-am alaptat sau nu noaptea la ce ora sau de cate ori... pot spune numa ca am avut senzatia ca l-am alaptat toata noaptea... desi poate in realitate a fost vorba de 2-3 treziri (semitreziri) si 10 min de papa... pot constata insa mai sigur adevarul dupa cat de goi imi sunt sanii dimineata si imi cam sunt...
tot ce te pot sfatui eu e sa incerci sa recuperezi ziua cand doarme piciu, alta solutie nu prea exista... nu prea functioneaza schema cu terciurile pe care credem noi ca le dam bebeilor ca sa doarma noaptea...

si ah ce emotii m-au apucat in legatura cu diversificarea... mai ceva ca cele legate de intrarea la liceu!

Mergi la inceput