HAI Ela_anda! BV Veronicach,Remy, Cusa iun10 (85)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Sabina, , Mary, f frumos ati tinut azi "vie" Odiseea.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Rocsy, tensiunea din san dispare relativ repede dupa ce incepe bebe sa bea.

Bia, bun sosit in Brasov!

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Ale nu are prietene cu cine sa se joace acasa, o are doar pe soacra mea cu care isi petrece timpul in casa, se pune mult la mintea ei si ii cam permite orice. Dar daca este frumos afara stau mai mult plecate in parc, vin doar sa manance si in rest afara. Azi a fost o vreme tare stupida cu vant si nu am vrut sa o las de teama sa nu o intoarca raceala.

Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006)

Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase.

Da, uite, nu ma gandisem. Intr-adevar, acum e frumos afara si sta in parc sa socializeze cu copii de varsta ei.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Mesaj de la fundul butoiului depresiv:

Scriu ca sa mai uit de ale mele si poate chiar va intereseaza si va prinde bine ce am de povestit.

In documentarea mea despre sarcina si ingrijirea copilului, am gasit acu ceva timp DVD-ul www.amazon.com/Happiest-Baby-Block-Crying-Longer/dp/B0006J021C/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1274014957&sr=8-2" target="_blank">The happiest baby on the block si dupa ce am citit review-urile parintilor care au aplicat metoda respectiva, mi s-a parut interesant si l-am comandat si eu de pe ebay (exista si carte, numai ca ma plictisisem de atata citit).
Ieri in sfarsit am avut timp sa-l si vad si impresia generala e una buna - metodele de linistire a bebelusilor prezentate acolo mi-au trezit interesul. Sunt curioasa daca l-a mai vazut cineva si daca a incercat ceea ce povesteste nenea ala.
Stiu ca mai povesteau fetele mamici ca infasatul bebeilor, mai ales in prima perioada, ajuta la calmarea lor, la fel si despre utilizarea "white noise" - aspirator, foen, radio, etc.
Nenea dr pediatru asta cica a ajuns la o metoda in 5 pasi simpli (ce le mai plac americanilor metodele tip mura'n gura ) de calmare a bebelusilor urlatori. Se bazeaza pe teoria ca micutii au o reactie-reflex de calmare, si trebuie doar sa stii exact cum sa o declasezi.
In fine, partea funny e ca in video are zeci de exemple si "demonstratii" pe care nu prea ai cum sa le truchezi - copii chiar se opresc din plans .
Mai mult decat atat, asa-numitii "pasi" sunt lucruri destul de cunoscute si utilizate de parinti, iar el prezinta mai mult niste detalii-fineturi, de ex. cica obtii rezultatul mult-dorit doar daca legani copilul intr-un anumit fel si ritm.

Buuun, in speranta ca nu v-am plictisit chiar de tot, mesajul meu are si o parte constructiva, pentru cine este interesat: pot sa "share"-uiesc cu voi filmuletul, pt ca apoi sa facem schimb de opinii si experiente.
Acest lucru se poate realiza prin mai multe modalitati:

1 - preferata mea(din pacate doar pt fetele din Buc): Veniti la mine in vizita si facem o vizionare cu cafea/ceai/prajituri/etc;
2 - tot pt fetele din Buc - ne intalnim in oras si va imprumut dvd-ul;
3. Ne sincronizam pe messenger si va tranfer toata treaba asta care are putin peste 500mb (ca l-am cautat special pe net pt voi si l-am gasit pe un torrent);
4. Imi indicati un site bun care poate stoca fisiere mari - unde eu sa il pot incarca, iar voi descarca. Am incercat azi toata ziua minunatul transferpunctro si se blocheaza pe la upload 4% .

Astept reactii

Corina 33s+ cu Maria

AMR - mai putin de 7s si apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cusa spune:

Buna seara fetele!
Va salutam pe toate si va puupam, suntem acasa in formula completa- Mami, tati si micuta Emma. Suntem cumintele si exersam binisor la supt acum ca avem ce papa din plin!
Nu am timp acum sa citesc din urma , dar va multumesc din suflet pt sustinere!

Felicitari Veronicah si Remy, am vazut in titlu dar revin cu felicitarile!

Am pus cateva pozici cu micuta Emma in primele 2 zile din viata! http://family.webshots.com/photo/2907811110105580295ANSJBd

Revenim cu povestea nasterii cand putem!

Madutza ms mult pt ca ai tinut felele la curent cu stirile despre mine!

Pupam pe toate!

Cornelia
38+ cu Emma

AMR -6 zile

Be gracious to everyone,good company to many, known to a few, companion to one, enemy to none!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cusa

Buna seara fetele!
Va salutam pe toate si va puupam, suntem acasa in formula completa- Mami, tati si micuta Emma. Suntem cumintele si exersam binisor la supt acum ca avem ce papa din plin!
Nu am timp acum sa citesc din urma , dar va multumesc din suflet pt sustinere!

Felicitari Veronicah si Remy, am vazut in titlu dar revin cu felicitarile!

Am pus cateva pozici cu micuta Emma in primele 2 zile din viata! http://family.webshots.com/photo/2907811110105580295ANSJBd

Revenim cu povestea nasterii cand putem!

Madutza ms mult pt ca ai tinut felele la curent cu stirile despre mine!

Pupam pe toate!

Cornelia
38+ cu Emma

AMR -6 zile

Be gracious to everyone,good company to many, known to a few, companion to one, enemy to none!

Felicitari inca o data, mamico!!!
Bine ati revenit acasa, acomodare usoara si multa-multa sanatate!

Emma e o papusica frumoasa
Ti-am trecut o poza de-a ei in albumul Floricelelor, sper ca nu te superi

Corina 33s+ cu Maria

Mergi la inceput

Ehei, Cusa, bun revenit acasa! Vai, ce frumoasa e Emma!

Corina, ce cauti in butoi? Uite, ptr tine, sa iesi repede de acolo
http://www.f-jokes.com/glume_jocuri_poze_haioase/tag/images/upload/27498_scara_rulanta_haioasa.jpg

Nu stiu nimic despre ce povestesti, dar as veni la o vizionare

Despre leganstul copiilor; pe baieti i-am leganat, mult, mult. Acum pe Sabina nu am leganat-o deloc pana acum; o linistesc in brate, si nu plimbata/leganata, ci o mangai. E f adevarat ca la cat de rar e ea agitata nici nu ne trebe altceva.
Ma feresc deci de alte metode decat tinut in brate, cantat, vorbit, mangaiat; Si ii place si ei si mie sa stea sa doarma pe mine. Facem asta cat de des si nu doar la nevoie.

Nu imi plac nici scaunele/leaganele cu vibratii; avem si noi unul insa il folosim doar ca sa o pot tine cu mine in bucatarie cat mai spal un vas sau in living sa priveasca si ea lumea de sus. Mi se pare aiurea sa lasi copilul sa zbarnaie acolo.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

p.s am editat ptr greseli ca scriu cu stanga ca doarme mandra pe mine

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Ehei, Cusa, bun revenit acasa! Vai, ce frumoasa e Emma!

Corina, ce cauti in butoi? Uite, ptr tine, sa iesi repede de acolo
http://www.f-jokes.com/glume_jocuri_poze_haioase/tag/images/upload/27498_scara_rulanta_haioasa.jpg

Nu stiu nimic despre ce povestesti, dar as veni la o vizionare

Despre leganstul copiilor; pe baieti i-am leganat, mult, mult. Acum pe Sabina nu am leganat-o deloc pana acum; o linistesc in brate, si nu plimbata/leganata, ci o mangai. E f adevarat ca la cat de rar e ea agitata nici nu ne trebe altceva.
Ma feresc deci de alte metode decat tinut in brate, cantat, vorbit, mangaiat; Si ii place si ei si mie sa stea sa doarma pe mine. Facem asta cat de des si nu doar la nevoie.

Nu imi plac nici scaunele/leaganele cu vibratii; avem si noi unul insa il folosim doar ca sa o pot tine cu mine in bucatarie cat mai spal un vas sau in living sa priveasca si ea lumea de sus. Mi se pare aiurea sa lasi copilul sa zbarnaie acolo.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

p.s am editat ptr greseli ca scriu cu stanga ca doarme mandra pe mine

Ioana -
Nu zic cum am ajuns in butoi, ca sa nu ma urmeze careva
Promit sa ma catzar constiincios si ies in 1-2 zile. Oricum mai scot nasul meu mucios de acolo - de dragul vostru

Ce v-as mai primi la vizionare pe tine cu mandra pe burtica

Si eu sunt adepta linistirii prin apropiere, contactul cat mai mult si neintrerupt intre copil si mama (sau tata). Dar ma gandeam la mamici cu bebei ceva mai coliciosi, sau la Sabina, careia nu-i prea ajung brate si burti de leganat/adormit. Parca lor mai ales le-ar prinde bine o metoda "magica"...

Cei 5 pasi despre care povesteste dr asta sunt, pe scurt:

1. Infasatul strans, ca bebelusul sa nu-si agite manutele;
2. Tinutul copilului (asa infasat) intr-o pozitie de culcat pe o parte si putin spre burtica;
3. Shhhhh-itul in urechea lui;
4. Leganatul in brate intr-un anumit fel si ritm;
5. Suptul suzetei.

Dupa cum spuneam, lucruri relativ simple si cunoscute.
De obicei bebelusul de linisteste dupa pasul 2 sau 3, iar daca nu, continui pana la 5. Cica metoda functioneaza in marea majoritate a cazurilor (bineinteles cand nu este vorba de copilas bolnav, cu dureri mari).
Tare as fi curioasa sa-l vezi si tu si sa-mi spui cum ti s-a parut (are sub 40 de min filmuletul, deci nu e f lung). Poate gasim o metoda sa-l incarc undeva, ca sa aveti toate acces.

Corina 33s+ cu Maria

Mergi la inceput

Corina, eu "primesc" poze cu gradina noastra din Ro prin transfer.ro. Nu ma pricep cum se face insa poate merge acolo? Zic si eu

Sabina se linisteste exact cu acei pasi (hi hi puteam sa scriu o carte); ma rog, mai putin faza cu infasatul; eu ii tin mainile in palma mea.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Buna seara dragutelor

Felicitari Veronica!!!
Cusa bun venit acasa! Ce dulce e papusa ta!!!!!!!!!!
Corina afara din butoi!!!!!
Legat de cei cinci pasi.
1. infasatul strans - infasatul la nivelul picioarelor nu este recomandat din cate stiu eu, riscul fiind displazia de sold. Eu pe Tudor, in perioada de inceput - asta insemnand primele...2 saptamani cam asa - l-am infasat din cand in cand, cand il vedeam un pic mai agitat, dar doar la nivelul manutelor. La nivelul picioruselor faceam din scutec un fel de bucla asa, ca el statea cu piciorusele broscuta. Prinsesem tehnica asta din spital, din Giulesti, ca acolo ii infasa asa. Nu il legam cu absolut nimic, pur si simplu bagam capetele scutecului printre cutele pe care le facea si statea asa. Cand a inceput el sa prinda putin putere, daca dadea de doua ori din picioare desfacea scutecul fara nici un fel de problema - asta fiind si momentul in care am renuntat sa il infas.
2. legat de pozitia asta de tinut in brate, nu stiu ce sa zic. Eu il tineam pur si simplu in brate, lipit cat mai mult de mine. Si nu am ezitat sa il iau niciodata in brate atunci cand avea nevoie de asa ceva. Lucru care continua si acum, la aproape 3 anisori, de altfel.
3. shhhhh-ul asta l-am practicat si eu cu Tudor si da, functioneaza. Eu la el nu am folosit niciodata aspiratorul, uscatorul de par, sau mai stiu eu ce alti furnizori de zgomot alb. Am preferat sa il tin in brate, sa ii cant, sa il pun sa doarma pe burta mea, shhhhhh-ul la urechea lui.
4.leganatul in brate - eu pe asta il asociez cu punctul 2, adica tinutul in brate. Eu nu as putea sa tin in brate pe bebe asa....ca pe o papusa. Te mai plimbi, te mai misti, il mai legeni, mai canti, mai vorbesti cu el, etc. Dar in timp, este adevarat, ca si Tudor si-a dezvoltat o pozitie si un ritm preferat cand era tinut in brate ca sa se linisteasca si sa adoarma.
5. suzeta - asta da, calmeaza, dar atentie la mamicile care vor alapta. Nu stiu exact cat de mult interfereaza introducerea suzetei cu (,) calitatea actului alaptarii. Asta investighez si eu acum.

Una peste alta, cei cinci pasi sunt lucruri de bun simt, nu mi se pare nimic iesit din comun. Nu pot sa comentez in legatura cu ierarhizarea lor. Eu le-am facut pe toate instinctual si in functie si de ce mi-a "spus" Tudor. Invatasem sa il ascult si in functie de cum plangea stiam de ce anume plange, care e problema, cum trebuie rezolvata.
Este adevarat insa si ca eu am avut un copil foarte cuminte, care nu a avut probleme majore cu colicii (am rezolvat atunci problema cu Infacol), care de la 4 luni a dormit toata noaptea (a mai avut perioada cand se trezea noaptea, trebuia luat in brate, linistit, etc dar au fost trecatoare).

Nu mai stiu ce vroiam sa spun da' revin

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 38+

Handmade by Alina

Mergi la inceput