HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Ariadna dc mi se trezeste fata tu o distrezi
Chestia cu 85% nu e de acum, s-a renuntat la ea cu alti destepti care s-au trezit sa "economiseasca " astfel bani. S-a revenit la ea pt ca era discriminatoare fata de mamicile cotizante de asigurari obligatorii mai mari. S-a revenit la initiativa unei doamne care nu avea nici o treaba cu puterea actuala sau trecuta, deci nu scop electoral si a fost data ca lege de Parlament.
Electorala a fost treaba cu alocatia de pana la 2 ani data tuturor copiilor indif dc parintii au muncit au ba. Chipurile cu scopul de a incuraja natalitatea. Si da, a incurajat natalitatea pt acei "parinti" care nu doresc sa munceasca si care mai nevoie de un leu pt inca o dusca, copiii lor mor de foame la propriu. Parinti care mai fac inca un copil dupa sau in timmpul celor doi ani. Si nu isi fac probleme cu alocatiile mici de dupa cei 2 ani, pt ca nu isi fac probleme oricum pt copiii lor. Mai sunt si altii saraci si cuminti, necajiti si loviti de traiul ro dar majoritatea o fac primii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ariadnabr spune:
ariadna33 multumesc F buna demonstratia. Acum alta intrebare. Contributia aia e si catre pensie nu? sau e separata cea catre pensie...?
summertime spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariadnabr summertime eu nu zic ca statul va face o favoare. Statul va zice asta acum. Legea cu 85% a fost f clar cu tenta electorala si nu a avut baza financiara. SAU s-a furat atat de mult incat acum s-a ajuns la fundul sacului asa cum imi zicea mama aseara. Ideea e toate celelalte state obliga firmele la care s-a lucrat sa plateasca acesti bani sau e o colaborare intre stat si firma pentru a oferi mamei acel an de crestere. Nu e obligatia statului (si aici vorbesc clar din punctul de vedere al diasporei). In schimb statul ofera alocatia care are un nivel acceptabil. Probabil de aceea au discutiile de la topicul trecut. Pentru ca invariabil, traind aici, voi compara metoda de acolo cu cea de aici. Repet, eu una sustin aceasta actiune, pentru simplul motiv ca din punct de vedere economic, nu poti compara diaspora cu ce e acum acasa. Dar, nu sunt de acord ca statul ar trebui sa sustina prin acei 85% o mama timp de doi ani. Faceti si voi un calcul. O mama de 30 de ani munceste de la 18 ani sa zic, deci 12 ani. A platit taxe la stat si e asigurata. Ia 1200 Ron*24= 28800 Ron in doi ani de stat acasa. Oare contributia ei personala acopera aceasta suma? Si nu spuneti ca nu va intereseaza, pentru ca la astfel de intrebari va trebui sa raspundeti. Discutiile astea sunt extrem de productive zic eu, pentru ca explica, clarifica si ofera argumente catre sustinerea actiunii voastre. Chiar daca la sf acestei discutii ies eu "mai putin informata - indoctrinata- diasporata" ![]() ![]() Madalina , mami de 2 spiriduse ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-) ![]() |
Draga mea, iti raspund chiar foarte concret. Am 32 de ani, muncesc cu carte de munca de la 18 ani, am avut diverse salarii pe cm, iar din 207 pana in prezent platesc LUNAR taxe la stat de 3600 lei (pe luna, 3600 lei taxe!!!!). Ce zici, imi acopera indemnizatia??????
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 21 saptamani
ariya spune:
Ariadna sunt in CIC pt al treilea copil...am muncit in Romania,6 ani,cu salariul brut,pe cartea de munca 5000ron.In fiecare luna,mi se retineau taxe in valoare de 1600 ron.Iti fac socoteala:
6anix 12 luni fac 72 luni.
72 luni x 1600 fac 115200 ron cotizati la stat,da?
acum iau 2954 ron pe luna ca indemnizatie,deci
2954x24 fac 70896
Ce zici?As mai putea sta acasa nu si de restul de 44304 ron,nu?
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
cristies spune:
Ariadna, cresa este o solutie pentru multe din femeile care se intorc la serviciu inainte de doi ani. Din pacate trebuie sa se intoarca pe bani foarte multi ca sa-si permita acest "lux" pentru ca nu sunt locuri in cresele de stat iar la cele particulare preturile sunt foarte mari.
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
Cresc
www.cordcenter.ro/gallery/image/432.html" target="_blank"> VRETI SA VOTATI O ?
nilufera spune:
Fetele spuneti-mi varog daca ati auzit si voi din surse mai mult sau mai putin autorizate de ce am auzit eu la amdinistratie ca mi s eurca sangele la cap de nervi!! si ca sa-i raspund fetei cu calculul, la mine cel putin cei 13 ani de contributii la stat acopera perioada de 2 ani pe care o sa-i petrec din "marele dar" al statului..ca sa nu mai zic ca dupa asta or sa mai fie inca 25-30 de ani de contributii date in van...ca sistemul sanitar e varza si oricum dau bani peste tot unde ma duc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
citat din mesajul lui ariadnabr lucialu - you caught me! ![]() La faza cu legea, vreau sa iti spun atat. ORICE lege poate fi modificata. Asa cum pana acum 2 ani parca era legea cu 600 de Ron. Tot asa v-o modifica acum de sub pres pentru ca...sunt alesi. Repet, pentru actiunea asta va trebuie o lista extrem de clara de argumente implacabile. Va trebuie raspuns la orice intrebare, fie chiar si la intrebarile puse la topicul trecut... Exemplele diasporei oricare ar fi ele, pot fi folosite intr-un mod pozitiv, de ce nu? Pentru ca sa stiti ca diaspora nu sta in fata computerului si va crede nebune ca aparati ce credeti voi ca e un drept. Nu, diaspora e setata sa vada lucrurile prin prisma a ceea ce li se aplica lor... Insa am o intrebare. Daca vi s-ar oferi numai 1 an la 85% si crese...asta ar fi o solutie? Madalina , mami de 2 spiriduse ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-) ![]() |
ei vor ceva rapid sa puna in aplicare sa scoata bani ACUM, intelegi? daca propun asa ceva, vor asigura cresele la anu' asteapta! dar pana una-alta noi ne ducem la servici si lasam copii de 1 anisor cu bone care la noi sunt femei iesite la pensie!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
![](mamica.gif)
![](buggy.gif)
![](buggy.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
citat din mesajul lui ariadnabr ariadna33 multumesc ![]() Madalina , mami de 2 spiriduse ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-) ![]() |
separata
noi platim contributii pt
-asigurari sociale
-pensii
-sanatate
-somaj
si impozit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vias/vias.jpg)
vias spune:
fetelor....va lasati prinse intr-un joc care nu se mai termina...
Terminati cu atatea explicatii...
Pentru ce? Unde duc?
Chiar simtiti nevoia sa dati explicatii???
Si chiar daca intelege, ce? si daca nu intele, iar...ce???????
Haideti sa ne focusam pe problema noastra!
Cami, de
Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
summertime spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui camy_pus
sI EU MAI ZIC ASA.. VIN TELEVIZIUNILE LUNI!! atunci le spunem ca am depus cereri inca de miercuri si nu am primit inca raspuns..sa li se suie in cap! Nu au voie sa faca asa ceva! Si apropo! Cat este amenda aia frate???????? dar ne lasam intimidate???? E clar, primariile sunt mana in mana cu Guvernul! Fetelor, le punem televiziunile in cap! cine mai vb cu primaria...sa-i amenintam! Cami, ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- ingerasul Darius-Andrei Poveste si POZE |
EU LUNI LA 12 SUNT ACOLO, NO MATTER WHAT, CHIAR AS VREA S AVAD CUM DISPERSEAZA SI ARESTEAZA MAME CU BURTI, MAME CARE ALAPTEAZA, MAME CU COPII ACASA SAU IN CARUCIOARE. CARE ESTE POLISTUL ALA CARE VA VENI LA BURTA MEA SA-I DEA AMENDA????????????? HUOOOOOOOOOO
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 21 saptamani