HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
ade24 spune:
Iata si extrasul promis despre ceea ce inseamna asigurarile sociale pe care le platim obligatoriu la stat si care cuprind aceasta indemnizatie. Va rog sa cititi si sa nu mai veniti cu chestii gen "nu e un drept", etc.
Asigurarile sociale cuprind un sistem de ocrotire, de protectie si de ajutorare a cetaenilor activi, a pensionarilor si a membrilor lor de familie, care consta īn acordarea de catre stat sau anumite organizatii de indemnizatii, ajutoare, pensii, trimiteri la odihna, la tratament balnear si alte gratuitati, īn perioada īn care se gasesc, temporar sau definitiv, īn incapacitate de munca, sau īn alte cazuri cānd ajutorarea este necesara.
Īn concordanta cu cerintele acestui principiu, persoanele fizice care desfasoara activitati aducatoare de venituri si īndeplinesc conditiile prevazute de lege sunt cuprinse, prin efectul legii, īn sistemul public national de asigurari, beneficiind de drepturi si avānd obligatii reglementate.
Asigurarile sociale cuprind: personalul din companiile nationale, regiile autonome, societatile comerciale, īntreprinderile private, cooperatorii, asociatii, agricultorii, avocatii, slujitorii cultelor, toti pensionarii si membrii lor de familie.
Practic, astazi toti cetatenii activi ai tarii, pensionarii si membrii lor de familie sunt ocrotiti prin asigurarile sociale, ceea ce īnseamna ca la baza asigurarilor sociale se afla principiul generalitatii si ca statul garanteaza aceste drepturi prin Constitutie si prin alte acte normative.
Garantarea de catre stat a drepturilor de asigurari sociale. Statul este garantul acestui drept exercitat prin sistemul public national al asigurarilor sociale. Statul sprijina acest sistem al asigurarilor sociale, īn situatii temeinic motivate, prin acoperirea deficitelor financiare potrivit prevederilor legii bugetului de stat.
d) Cetatenii sunt ocrotiti īn toate cazurile si pentru toata perioada de pierdere a capacitatii lor de munca, iar mamele se bucura si de ocrotire sociala deosebita īn caz de sarcina, lehuzie, pentru cresterea si īngrijirea copiilor, cānd au copii mici bolnavi etc..
Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ariadnabr spune:
Ohh there Nelly! Ca tocmai ma duceam inapoi sa mai pun o virgula ca se intelege mesajul gresit. Nuuuuuu nu zic nicidecum ca 600/800 de lei sunt suficienti!!!!
Si da summertime iote exact acolo vroiam sa ajung. Nu mai sunt bani, da. Pentru ca se iegzista economie subterana. Nu se platesc darile la timp. Se cheltuieste de 5 ori mai mult fie pe lucruri inexistente sau inutile, si fie chiar utile ajung de 5 ori mai scumpe decat in alte parti...si tot asa. De la cap se impute pestele.
Christy76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IRA_LIZA Mai, eu nu inteleg de nici un fel 2 aspecte - si categoric nu am cum sa fiu de acord cu ele: UNU: de ce tre' sa justific cat si cum mi-ar ajunge sau nu banii pt CIC - cat pe pampersi, cat pe lapte, cat pe medicamente, etc; NU are nici o relevanta acest calcul, realmente! el difera de la bebe la bebe si de la familie la familie! e k si cum m-ar intreba patronu' "da ce faci cu banii de salariu?? fa-mi lista cu ce cumperi din ei!" SO: care-i treaba cu cat consuma un bebe pe luna?? NU aici e miezul problemei!! miezul problemei este, in opinia mea, asta: o lege in vigoare care stabileste un drept al meu e pe punctul sa fie incalcata, motiv pt care protestez! asta pana nu e incalcata, moment in care ma duc in instanta si ma judec cu statul! scurt! DOI: de ce tre' sa negociez? si CE anume tre' sa negociez? mai dai tu, mai las eu?? nici o negociere! Ira, mamica Elizei |
corecta atitudinea ! bravo !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
nu-i sariti in cap Ariadnei, joaca un pic rolul de av al diavo..unele aspecte merite luate in calcul. Cum spunea o mamica:nu accept sa discut un drept al meu...adica sa-l negociez, odata ce el a fost stabilit prin lege.
Pe noi ne-a pus careva sa alegem:vreti afaceri cu borduri sau patinoare de 14 mil euroi, ce alegeti sa va furam, bani pt x sau pt z?si acum vor solidaritate din banii bbeilor, mamicilor, batranilor si handicapatilor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
Basescu e bugetar .
As dori sa stiu ce salariu are si ce salariu va avea dupa ce i se va LUA .
mai are cativa ani pana la pensie
ce pensie va avea si de ce ?
cand va avea un nepot , ce indemnizatie va avea fata lui si de ce ?
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf
summertime spune:
citat din mesajul lui unducthable Basescu e bugetar . As dori sa stiu ce salariu are si ce salariu va avea dupa ce i se va LUA . mai are cativa ani pana la pensie ce pensie va avea si de ce ? cand va avea un nepot , ce indemnizatie va avea fata lui si de ce ? "Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc." http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf |
sie l si familia lui, impreuna cu toti prietenii si familiile lor impreuna cu prietenii prietenilor lor, 3 generatii de acum incolo, sunt cu banii grasi furati in conturi si bunuri, nu se lasa TOCMAI EI pe mana statului :))))
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 21 saptamani
alex_andra spune:
citat din mesajul lui camy_pus Fetelor, gata..deja au filmat!!! Daca vreti sa ne vedeti, diseara la Antena 1, la stirile de la ora 19:00. Am dat si un mic (foarte scurt) interviu! Cami, ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- ingerasul Darius-Andrei Poveste si POZE |
o sa ma uit!
camy, pentru mine esti o invingatoare, pt tot prin ce-ai trecut si cum te-ai mobilizat
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
grety_niku spune:
Fetele daca vrea cineva flyerul sa il distribuie prin parcuri in week-end va rog sa ii scrieti Ralucai de pe celalalt forum... adresa de mail (raluca.ghinea@gmail.com)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
Pozici
![](foto.gif)
www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html" target="_blank">Petitie: "Indemnizatia pentru cresterea copilului sa ramana 85% din salariu"
ariadnabr spune:
summertime eu nu zic ca statul va face o favoare. Statul va zice asta acum. Legea cu 85% a fost f clar cu tenta electorala si nu a avut baza financiara. SAU s-a furat atat de mult incat acum s-a ajuns la fundul sacului asa cum imi zicea mama aseara. Ideea e toate celelalte state obliga firmele la care s-a lucrat sa plateasca acesti bani sau e o colaborare intre stat si firma pentru a oferi mamei acel an de crestere. Nu e obligatia statului (si aici vorbesc clar din punctul de vedere al diasporei). In schimb statul ofera alocatia care are un nivel acceptabil. Probabil de aceea au discutiile de la topicul trecut. Pentru ca invariabil, traind aici, voi compara metoda de acolo cu cea de aici. Repet, eu una sustin aceasta actiune, pentru simplul motiv ca din punct de vedere economic, nu poti compara diaspora cu ce e acum acasa. Dar, nu sunt de acord ca statul ar trebui sa sustina prin acei 85% o mama timp de doi ani. Faceti si voi un calcul. O mama de 30 de ani munceste de la 18 ani sa zic, deci 12 ani. A platit taxe la stat si e asigurata. Ia 1200 Ron*24= 28800 Ron in doi ani de stat acasa. Oare contributia ei personala acopera aceasta suma? Si nu spuneti ca nu va intereseaza, pentru ca la astfel de intrebari va trebui sa raspundeti.
Discutiile astea sunt extrem de productive zic eu, pentru ca explica, clarifica si ofera argumente catre sustinerea actiunii voastre. Chiar daca la sf acestei discutii ies eu "mai putin informata - indoctrinata- diasporata" iar voi aveti un raspuns pregatit care va va intari pozitia, eu is happy
Bedrosmart spune:
citat din mesajul lui unducthable Basescu e bugetar . As dori sa stiu ce salariu are si ce salariu va avea dupa ce i se va LUA . mai are cativa ani pana la pensie ce pensie va avea si de ce ? cand va avea un nepot , ce indemnizatie va avea fata lui si de ce ? "Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc." http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf |
Pai ala din care i-a luat lu fii-sa a mica masina de 70000 euroi si lu fii-sa cea mare apartament de 700.000 euroi (fara amenajari interioare). Aoleu, stai mai ca astea mici au tot lucrat, saracutele: EBA la Luxten si a mare ca notarita. Cu siguranta fetele lui isi vor intretine copiii din munca lor proprie cinstita, respectiv din succesurile proprii.
Cer scuze moderatorilor pentru off-topic, dar nu m-am putut abtine.
Bedrosmart