Intrebare despre vaccinul Prevenar
Buna ziua tuturor doamnelor,
Ma tot chinui sa postez de vreo 2 saptamani un anunt legat de vaccinul
Prevenar.
Anume, ca m/ar interesa sa cumpar la liber o doza de vaccin PREVENAR.
De ce nu apare nicaieri postul meu? Vi s/a mai intamplat asa ceva?
Multumesc pt eventualele raspunsuri!
Raspunsuri
Ralukutzza spune:
Noi l-am facut la 3 luni, 5luni, 7 luni si 15 luni insa l-am facut la Medlife ca acolo avem medicul de familie si l-am luat de fiecare data de acolo...oricum fiecare doza ne-a costat in jur de 300 lei.
Stiu ca poti alege sa faci doar o doza dar nu stiu la ce varsta...parca pe la 15 luni, noi am ales sa facem asa treptat ca sa fie imunizata si cat a fost micuta.
Happiness_4_us spune:
Vaccinul Prevenar il gasesti in orice farmacie, si nu e nevoie de reteta de la medic.
Eu l-am cumparat in decembrie de la farmacia Gify.
Cum se utilizeaza Prevenar?
Schema de vaccinare utilizata depinde de vârsta copilului si trebuie sa tina cont de recomandarile oficiale:
• La sugarii cu vârsta cuprinsa între 2 si 6 luni sunt necesare trei doze. Prima doza se administreaza de obicei la vârsta de 2 luni, cu un interval de cel putin o luna între doze. A patra doza („de rapel”) este recomandata în al doilea an de viata.În mod alternativ, în cazul în care Prevenar se administreaza în cadrul unei scheme de imunizare generala a sugarilor (atunci când toti sugarii dintr-o zona sunt vaccinati aproximativ în aceeasi perioada), pot fi administrate doua doze la un interval de cel putin doua luni, urmata de o doza de rapel la o vârsta cuprinsa între 11 si 15 luni.
• La sugarii cu vârsta între 7 si 11 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin o luna între doze. A treia doza este recomandata în al doilea an de viata
• La copiii cu vârsta între 12 si 23 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin doua luni între doze.
• La copiii cu vârsta între 24 luni si 5 ani este necesara o singura doza.
Vaccinul se administreaza sub forma de injectie intramusculara în zona coapsei, la sugari, sau în brat, la copiii mici.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stefy22 spune:
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri. Eu vroiam sa cumpar Prevenar pt un var de-al meu care e casatorit in Africa de Sud si am inteles ca acolo nu se gaseste. Fetita lui are aproape 3 ani. Ma gandeam sa-l cumpar si sa-l trimit prin avion cu o cunostinta care pleaca acolo luna viitoare. Acum ca ati avut amabilitatea sa ma lamuriti, stiu ce am de facut.