Azoospermia -cap 37-
Raspunsuri - Pagina 6
amzulica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui krisad buna, sunt si eu un nou membru in categoria azoogirls cu zero barat. nu prea am multe de povestit, nu am in spate istoria si experienta pe care o aveti voi, dar pot sa va impartasesc putinele lucruri pe care le-am aflat in cele cateva luni de cand ne-am lovit de acest cuvant:azoo am inceput din iarna cu primele spermograme tot sperand ca la urmatoarea va iesi ceva in spermograma si ca totul a fost o eroare prima data, ei n-a fost sa fie, asa ca prin aprilie am ajuns la un urolog (ne-am orientat spre cluj fiind mai aproape de noi), dupa eco ni s-a spus ca e un varicocel bilateral, dar care da extrem de rar azoo mai ales la cei 30 ani ai sotului, au urmat hormonalele care au iesit fff bune, asa ca sapt viitoare urmeaza operatia de varicocel si biopsie (2 in 1) am ceva emotii ca medicul ne-a spus ca in urma biops vom stii daca avem vreo sansa sa ne gandim la un copil biologic sau e azoo genetic nu stiu ce sa cred, ce sanse vor fi, dar sunt convinsa ca vom avea la un moment dat un copil chiar daca e cu donator sau adoptie nu stiu cat dureaza pana vom primi rezult biops, poate imi puteti spune, mai ales daca a-ti trecut prin asa ceva |
sedere cat mai scurta iti dorim. Rezultatul biopsiei se afla pe loc, pentru ca ii preleveaza sperma din epididim si o studiaza pe loc la microscop. Eu cred ca daca are hormonalele f. bune are doar canalele infundate - daca a zis ca acel varicocel bilateral nu da azo. Asa ca aveti toate sansele prin fiv cu icsi. Tinem pumnii.
Cami
lui
Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
krisad spune:
poate m-am exprimat putin gresit, varicocel bilat poate da azoo dar peste 35-40 ani, la persoanele mai tinere poate da oligo sau alte variante azoo mai rar (dar nu imposibil) deci speram in continuare
daca ajuta, la clinica respectiva biopsia testicul era aprox 1500 ron (sau 2000, nu mai stiu exact)
si multa bafta tuturor
heracle spune:
Buna , si sunt in aceeasi situatie cu sotul tau , dar sincer nu am vrut sa fac pasul pe care la facut el, daca se poate poti sa ma ti la curent cu ce facut el , poate in felul asta ma hotarasc si eu si de ce nu invat din experienta voastra. Multumesc si va doresc succes si sa fie bine !adresa mea de email este heracle2504@yahoo.ca sau de ce nu astept raspunsul tau aici pe forum. Inca odata succes si astept raspunsul de la voi.
Iyoana spune:
Buna fetelor!
eu am facut sambata diphereline-ul, urmeaz eco si dozare de estradiol + progesteron luni, 14 iunie.
intre timp, incerc sa-mi procur gonalul si sa ma mentin in forma ![]()
emotii foarte multe si nerabdare!
va pup pe toate si sa citim de bine!
amzulica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ANITA75 amzule cat costa biopsia? offf nici nu vreau sa ma gandesc bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica |
pe mine nu m-a costat la Giulesti nimic. Biopsia este acoperita de asigurarea medicala. Si mi-a facut-o dr. Damian. In clinica privata este in jur de 20 de mil. Eu am facut 3 biopsii ... daca plateam era cat un fiv.
Cami
lui
flyhigher77 spune:
Buna fetelor, revin dupa o indelunga absenta, m-a stors munca de puteri!!! 
Am fost si la Bucuresti la Gynera. Pe scurt, dl dr Damian este excelent, un bun psiholog si un profesionist minutios! Analizele sotului sunt foarte bune, la fel si rezultatul ecografiei si examinarii si prin urmare dl dr este de acord sa facem punctie si/sau biopsia testiculara, spunand, asa cum a anticipat Amzulica, ca avem sanse reale sa gasim gigei! Ar mai fi de facut testele genetice, care-s in jur de 2000 de lei si pe care sotul meu inclina mai mult sa nu le faca, medicii recomandandu-le, dar mentionand in acelasi timp ca nu sunt obligatorii pentru FIV, voi ce parere aveti?
Si la mine analizele sunt foarte bune, mai ramane sa fac HSG dupa urmatoarea menstruatie,niic nu stiu exact ce presupune, am liber s-o fac la Bacau, pentru ca mi s-a spus ca la Gynera nu se face si ca ar insemna un drum in plus pentru a o face intr-un spital din Bucuresti.
Asa ca dupa ce rezolv HSG, doamna dr Dracea mi-a spus ca daca vreau, pot incepe tratamentul la sf de luna pentru FIV+ICSI.
Singura problema reala pentru noi in acest moment sunt banii, costurile ajung la aprox. 3500 euro, incluzand si biopsia testiculara (care e 650 euro, ca tot intreba Anita75), dar nu si tratamentul, drumurile, cazarile.
Asa ca, suntem nevoiti sa amanam probabil pana in septembrie, pentru ca in august toti sunt in concedii si speram ca pana atunci sa facem rost de toti banii! si sotul meu sa aiba vreme sa se obisnuiasca cu ideea de biopsie, pentru ca e totusi o decizie de cuplu si nu vreau sa facem nimic pripit sau impus. Eu am inteles si-mi asum tot ce am de facut
si sigur o va face si sotul meu, dar in timpul lui, cred ca fetele-s mereu mai infipte!
Echipa e apropiata si minutioasa si lumea ne asteapta sa ne hotaram
. Sunt multe informatii care trebuie procesate, partea cea mai importanta e ca reusim sa ne miscam destul de repede (azoo descoperita in aprilie 2010) si stiu sigur ca vom gasi toti banii si ca vom face tot ce ne sta in putinta sa ne implinim visul!

Am scris repejor, de-acum incep sa citesc pe indelete ce s-a scris de cand am lipsit eu ca sa adun banii de FIV ![]()
Va imbratisez pe toate si va spun ca inca de pe acum am emotii, pentru tot ce va urma, cu Dumnezeu inainte! Bafta fetelor si optimism maxim!!! 

amzulica spune:
Fetelor eu aseara am taiat motzul lui Lucutza Minune (asa ii zice mama lui) si dimi m-am trezit ca nu ma mai satur sa-l privesc ce fatzuca de barbatel are. Sotul meu e topit ... o sa pun pozici sa-l vedeti - asa ca o gura de fresh air.
Flyhigher - abia asteptam sa vii cu vesti de la Gynera. Deci sotul sper sa se fi linistit in privinta lui Damian care este un om ... jos palaria ... el stie perfect cum se simte un barbat cu azo si stie sa trateze si psihologic chestia asta prin felul lui haios de a fi, noroc ca este si un om tanar ca io ma gandeam ca daca mai aveai in fata si un mosh ...
te si gandeai la Ciomu - apropo, Ciomu a fost coleg de serviciu cu Damian, stiati? Eu tot radeam cu sotul meu pe tema asta ... Spune-i sotului ca biopsia nu e asa de rea pe cat suna ... in 2 zile e ca nou, psihologic te sperie, daca ar vedea ei cezariana - io am zis ca ar fi stat in convalescenta 6 luni nu 6 sapt. dupa.
Deci trebuie sa faci histeroscopie, nu HSG (histerosalpingografie) sa nu faci confuzie, da? Pentru ca sunt 2 chestii total diferite. HSG vizeaza trompele uterine - neimportante in FIV, in timp ce histeroscopia vizeaza uterul. Eu daca as fi in locul tau as veni la Giulesti si as face chestia asta gratis decat sa platesc cateva milioane bune intr-o clinica din orasul tau. Macar astia stiu si cu ce se "mananca".
In privinta momentului de incepere a FIV-ului si eu zic ca este mai bine sa lasati sa treaca concediu, va relaxati, sa nu faceti nimic pripit mai ales ca este vorba de o multime de bani, deloc putini.
Pupam si tinem pumnii - mama omida zice ca va fi cu reusita din prima, asa am eu un feeling. Ma duc sa-mi scot bobii ![]()
Cami
lui
flyhigher77 spune:
Amzulica 

La multi ani lui Luca!! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el!! 

Astept fotografii! ![]()
Multumesc mult pentru sfaturi, ma ajuta mult sa ma orientez in timp si spatiu
. Apropo de histeroscopie, sunt derutata pentru ca pe baremul de fiv asta scria histerosalpingografie/histeroscopie si asa am retinut eu ca trebuie sa-o fac pe prima, nu mi-a explicat nimeni diferenta, eventual intreb din nou la Gynera. Studiind piata in zona, asa ma bate gandul sa merg la Giulesti, chiar daca mai presupune un drum, pentru linistea mea.
Sotul meu va face biopsia, e la fel de amuzant ca dl. dr. Damian, au facut glume pe tot parcursul consultatiei
, doar ca, asa cum spui si tu, nu vrea sa ne pripim. Partea buna e ca stim sigur amandoi ca suntem dispusi sa facem fiv-ul.
Multumesc mult de incurajari Amzulica, sa dea Dumnezeu sa ai gura aurita si in cazul meu, ca pana acuma n-ai dat gres! 
O zi buna fetelor!

Jasmin012 spune:
Buna, fetele 
Ma scuzati ca intervin, am si eu o intrebare si am intrat la voi sa va intreb, poate stiti sa-mi raspundeti:
Avem deja un copilas de 2 ani si jumatate, care s-a lasat asteptat destul de multi ani, eu sunt ok d.p.d.v. medical, din cate stiu, ne dorim mult un alt copilas care se lasa asteptat... Sotul a fost diagnosticat cu oligospermie. As vrea sa incep si eu sa-mi refac unele analize si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa-mi fac histerosalpingografie sau histeroscopie (imi este cam frica de ele), adica daca mi se cere vreuna la dosar pt IA sau FIV. Se cer aceste analize si in cazul femeilor care au nascut deja? Mentionez ca acum 3 ani jumate mi-am facut laparoscopie pt niste chisturi si atunci mi s-au verificat si trompele si erau amandoua permeabile, dovada ca la 4 luni dupa laparo am ramas insarcinata. Ce credeti?
Imi cer inca o data scuze si sper sa nu va suparati pe mine ca intreb la subiectul vostru, dar stiu ca aveti multa experienta cu analizele. Va pup si va doresc numai bine.
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas