Iesim in criza construind biserici

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Era o vorba romaneasca: ''unde-i dragoste putina..lesne-i a gasi pricina''
Oameni buni, eu nu va invinovatesc pentru ceea ce simtiti. Are dreptate Mamagiuliei ca daca te doare sufletul de cineva si ai dragoste lupti si dai un leut acolo (mai cu seama ca e vorba de cauza unui copil bolnav)
Are dreptate Rufus cand vine si spune ca nu toti preotii sunt asa si pe dincolo cum spun unele persoane (ca doar vin si fete cu exemple pozitivie si mai am si eu un card de astfel de exemple, ca eu am dat mai mult peste exceptiile alea pozitive, ca asa am avut eu sansa in viata)
Si nu, subiectul nu este despre preoti, oameni buni, oricat va oripileaza faptele unora. Subiectul este despre faptul ca nu e momentul sa continuam cu catedrala neamului, suntem in criza adanca si de aceea e de dorit sa nu fie continuata aceasta lucrare. Nu zic sa lasam sa cada bisericile pe noi, cele care necesita consolidare (dar sa mai punem si noi, ceilalti mana de la mana, mai o caramida, mai un sac de ciment si ajutam cum putem in vremurile astea, ca totusi sunt vremuri de pace inca).
Suntem, oameni dragi, intr-un moment extrem de greu, asta mai lipseste... sa sarim la gatul unul altuia...
Pace sa avem si intelegere, si sa ne lumineze Bunul Dumnezeu (de care toti ziceti ca exista si ca e bun). Si de vreme ce nu ne convine cum e croita lumea, sa facem noi primii exemplul cel bun (de aici si interventia Mameigiulia cu umanitarele).
Iertati-ma!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

da, si eu ma gandeam ca cei 1-2 lei pe care ii dau pt un pomelnic (cu vreo 50 de nume) la liturghie, ar putea ajuta economia Ro sa iasa din criza.

Ana Stroe, Iasmin, Rufus

mamagiuliei slava desarta, mandria de sine iti spun ceva?!
sunt oameni care hranesc si imbraca zilnic straini si sarmani dupa modelul lui Hristos. daca nu i-ai zarit tu pe DC la umanitare, asta nu insemna ca nu fac milostenie.

Momentan ne aflam pe DC, de aia e vorba de umanitarele de pe DC. Si pentru un pomelnic nu se dau 1-2 lei, poate in alta parte, in Piatra Neamt nu, e minim 5 lei. Si fara chitanta spaga se cheama, Dumnezeu nu-mi cere bani cand face ceva pentru mine, preotul/biserica de ce cer? Nu ma refer la aia cu chitanta, ca sunt constienta ca mai exista, totusi, cheltuieli ce trebuie acoperite de undeva.

Lora, mami de Iustina si 24+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Natasa, n-am de ce sa ma supar.
Fiecare crede ce vrea. Daca am comentat, n-am facut-o decat la fraza cu biserica ca afacere si preotii afaceristi. Eu nu o critic pe mamagiuliei (chiar ma gandesc cum o fi sa stea cu greata ziua-ntreaga), insa asa cum am intrebat-o pe ea, va intreb pe toti credinciosii care nu suportati preotii si biserica: ce cautati, oameni buni, in biserica, la diferite evenimente?
Adica majoritatea tuna si fulgera pe forum (si in alte discutii) si, cand au nevoie, brusc devin mielusei?
E drept, un preot cu har nu sta pe toate drumurile, dar anumite taine nu ti le poate impartasi decat preotul: botezul, cununia, impartasania, pomenirea...vreti sa renuntati la ele, alegerea voastra, dar nu va folositi de preoti si apoi aruncati cu pietre.
Mie asa mi se pare corect.
In plus, daca sunteti credinciosi cu adevarat, o sa intelegeti ca fatarnicia e un pacat: de ochii lumii faceti ceva, prin spate criticati la greu.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, eu nu fac nimic de ochii lumii, nu ma prezint ca un mielusel la biserica, apoi, sa-mi ierte preotul pacatele sau mai stiu eu ce...relatia mea cu Dumnezeu n-are nevoie de intermediar. Si nu am nimic cu cei care merg la biserica, ii asculta pe preoti, e problema lor, le respect modul in care cred, eu nu de ei m-am luat, ci de preoti. O fi existand si vreo exceptie, dar mie nu mi-a fost inca dat s-o aflu.

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

mamagiuliei , iarta-ma si tu daca te-am suparat. m-au durut cuvintele urate spuse de tine la adresa preotilor. ma gandesc cu drag la parintele meu duhovnic din vremea studentiei, prof universitar, care avea pantofii rupti in talpa de atata mers pe jos, care ma intreba daca am bani pt bilet de tren sa ajung acasa, care mi-a fost adevarat parinte in vremuri grele.

Ei, uite, poate daca l-as fi cunoscut si eu, aveam alte idei!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui fritz

In curand va incepe constructia catedralei mantuirii neamului, care va costa 400 de milioane de euro. Din reducerea pensiilor, statul va face o economie de 240 de milioane de euro... Oare ce zice Dumnezeu cand vede toate astea?...

Asta dovedeste cat de cinici sunt actualii guvernanti si ca nu le pasa absolut deloc de noi, bietii muritori de rand.
Nu ar fi fost mai corect sa se amane constructia acestei catedrale si sa lase salariile, pensiile si alocatiile/indemnizatiile neatinse ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
........... va intreb pe toti credinciosii care nu suportati preotii si biserica: ce cautati, oameni buni, in biserica, la diferite evenimente?
Adica majoritatea tuna si fulgera pe forum (si in alte discutii) si, cand au nevoie, brusc devin mielusei?
E drept, un preot cu har nu sta pe toate drumurile, dar anumite taine nu ti le poate impartasi decat preotul: botezul, cununia, impartasania, pomenirea...vreti sa renuntati la ele, alegerea voastra, dar nu va folositi de preoti si apoi aruncati cu pietre.
Mie asa mi se pare corect.
In plus, daca sunteti credinciosi cu adevarat, o sa intelegeti ca fatarnicia e un pacat: de ochii lumii faceti ceva, prin spate criticati la greu.

Rufus, cred ca ai inteles gresit. cel putin eu, nu sunt de acord cu faptele preotilor (evident cu cei cu care am venit negativ in contact). nu cu ei ca oameni. cu ceea ce fac.
a, si as mai putea sa spun ca am luat mereu atitudine, le-am spus pe fata ce am avut de spus.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Catedrala Mintuirii nu se construieste datorita coruptiei preotilor ci guvernantilor, care prin asta isi <cumpara> voturile populatiei; preotii sunt <lideri> mai ales la sate, si manipularea lor si prin ei a populatiei le asigura voturile; pestele se impute de la cap, si degeaba voi tot loviti pe la <coada> daca nu va atingeti de cap.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Si biserica.....a ramas o mare manipulatoare a maselor, cu o putere cum alta nu e.

Mai putin la orase, unde oamenii au acces la mai multa informatie.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

As vrea si eu sa vad ca mai-marii bisericii gandesc pentru oamenii simpli si sunt alaturi de ei - sa vad ca atunci cand ies guvernantii si spun: construim Catedrala Neamului, ei zic: nu, fratilor, nu avem acum nevoie de asta, e criza, lasati banii batranilor si somerilor si copiilor, folositi-i pentru oameni. Da' asta vreau doar eu, probabil...ca daca s-ar face un sondaj de opinie printre pensionari, de exemplu - ce doriti? sa vi se ia 15% din pensie, dar sa se construiasca aceasta Catedrala, sau sa ramana asa pensiile si sa nu se mai construiasca, probabil ca toti ar raspunde "luati din pensii mai bine, ca e in interesul nostru sa fie construita Catedrala, noi renuntam".

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Lora, pentru cultura mea si foarte ontopic, bine am inteles eu pe la alte topice ca tu ai alta religie decit ortodoxia? (martor al lui Iehova, din cite retin, sau fac o confuzie)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput