Scolioza si pozitia la scris
Raspunsuri - Pagina 3
olympia spune:
Iasmin, copiii au cativa idoli (copii mai populari) in clasa si multi erau incantati sa stea grupati in jurul lor.
Faptele invatatoarei ma intriga si ma revolta si pe mine. Si nici nu stiam cum sa le cataloghez pana n-am citit ceva ce se potriveste la subiectul cu educatoarele de la "parintii intreaba..."
Scria o mamica acolo ca multe educatoare si adaug eu invatatoare "n-au exercitiul gandirii".
Ca daca doamna noastra avea acest exercitiu nici nu mai aveam ce discuta. Cand asezi copiii in jurul unor mese lipite, automat unii stau cu spatele la tabla, altii intorc capul s-o priveasca din lateral, aplecandu-se sau lasandu-se in spate ca sa vada pe dupa coleg. E logic ca nu-i bine ca sa faca asta incontinuu. Si atunci NU folosesti tabla la astfel de aranjamente.
DACA gandea, realiza ca n-au cum sa stea bine cu manuale si rechizite 6 copii la 2 mese de cate 2, ca se stanjenesc , se sicaneaza si numai socializare nu e aia. Vorbesc aici de copii care nu sunt prieteni ci doar colegi ce nu se simpatizeaza in mod deosebit ca doar lor ar trebui sa li se adreseze acest sistem de socializare. Deci nici beneficiul psihologic nu-l obtine daca nu filtreaza prin gandire cum sa aplice la clasa un sistem.
Din nou cand si-a varsat naduful pe "mama lui Ingrid" care i-a zis sa mute mesele n-a gandit DE CE trebuie sa faca asta si nici ca automat copiii o vor blama pe Ingrid...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
xelanoimis spune:
Sincer mi se pare scandalos ce s-a intamplat.
Si nu as fi convinsa ca remarca invatatoarei e "nevinovata".
Daca e o persoana orgolioasa, sunt convinsa ca o va taxa si in continuare.
Felicitari pentru atitudinea ta ferma. E uluitor cati parinti nu iau pozitie in apararea copilului pe motiv ca invatatoarea/profesoara/alt adult stiu mai bine si nici nu isi pun problema ca si cei mici pot avea dreptate.
olympia spune:
Si azi si ieri, fata mea a luat cate doi de zece cu felicitari, deci aici e corecta.
album
gradina
simali spune:
Ideea doamnei voastre de a face grupe de masute nu este in esenta rea. Numai ca in tarile in care se aplica sunt indeplinite si anumite conditii:
- programa scolara este astfel alcatuita incat se scrie extrem de putin la tabla.
- activitatile mai mult de grup, temele nu se pot face decat impreuna, de catre toti copiii.
- invatatoarea supravegheaza ca niciunul dintre copii sa nu monopolizeze grupul si daca acest lucru se intampla se muta la masuta respectiva pana cand situatia se rezolva.
- copiii au voie sa vorbeasca intre ei in timpul orelor (cu conditia sa o faca pe un ton jos si discutiile sa fie predominant despre ceea ce au de facut)
- copiii au voie sa se plimba de la un grup la altul, sa se aseze pe covor, sa stea in ce pozitie vor, etc.
- invatatoarea nu sta la catedra (pentru a fi copiii nevoiti sa intoarca capul) ci sistemul de predare este "fiecarui grup in parte". Deci invatatoarea se duce efectiv la fiecare grup de masute, se aseaza si explica fiecarui grup iar si iar.
Este un sistem de lucru informal care da rezultate excelente la copiii mai mici de 10 ani. Din pacate imposibil de aplicat in clase cu mai mult de 15 elevi si la programa scolara din Romania. Parerea mea!
Imi pare rau si de invatatoare care incearca saraca sa faca lucruri deosebite intr-un sistem de rahat dar nici nu poti sa te uiti cum o apuca pe dumneaei experimentele pe spinarea copiilor. (in cazul tau... la propriu).
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
olympia spune:
Din punctul meu de vedere poate sa experimenteze cat vrea cu o singura conditie: copilul meu sa stea pe scaun la jumatatea ei de masa neimpartita cu nimeni si orientata cu fata la tabla.
In rest pe ceilalti poate sa-i puna si in cap daca parintii lor sunt ok cu asta.
Simali, la noi sunt 25 de copii, nu cred ca numarul lor e problema. Evident n-aveau voie sa se ridice, sa se mute sau sa vorbeasca intre ei, de fapt ora era ca de obicei numai ca ei erau pusi suciti.
De fapt cred ca a fost asa o chestie de "hai sa facem ceva altfel" dar n-a existat intrebarea daca asta inseamna si "mai bine"...
album
gradina
simali spune:
Ai obtinut pana la urma mutarea masutelor in forma initiala sau doar promisiuni?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
olympia spune:
Le-a mutat imediat dupa telefonul meu, dar nu cred ca a prins esenta si importanta motivului...
album
gradina
Iasmin08 spune:
Poate ar trebui propuse ore in care sa vina sa le vorbeasca medici, pompieri, brutari, etc.
Si cine stie, medicul ar putea ridica problema asta printre picaturi.
recunosc, e cam acelasi lucru cu scarpinatul urechii drepte cu mana stanga, dar ce sa-i faci, cand n-ai cu cine discuta.
Poate crede ca daca nu esti medic nu stii care-i treaba. S-au mai vazut cazuri.
Am dat si eu o idee....Adevarul ca nu stiu ce as face intr-un astfel de caz.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
olympia spune:
Iasmin, nu stiu ce zici tu cu pompierul si brutarul ca n-am inteles legatura...
Nu-s medic, sunt doar mama unui copil in tratament si tratamentul presupune si evitarea posturilor incorecte, interzicerea ducerii de greutati, a sporturilor cu miscari asimetrice repetate, toate acestea fiind factori ce favorizeaza curbarea unei coloane in crestere.
Sporturile ce pot influenta negativ afectiunile coloanei sunt mai multe, printre ele se numara de ex. ciclismul si chiar gimnastica ritmica:
"Scolioza idiopatica este predominanta la femei si poate fi chiar mai frecventa la sportive (Omey et al., Clin Orthop 2000). Astfel, incidenta scolizei este de 1,1% la non-sportivi fata de 12% la practicantele de gimnastica ritmica."
Sursa:http://www.sportscience.ro/html/articole_conf_2003_-_52.html
album
gradina