Cat mai costa o bona
Raspunsuri - Pagina 2
FlyLady74 spune:
Mie, pentru 4 ore pe zi la doi copii, mi s-a cerut inre 1200 lei si 400 euro. Ca fac si menaj, calca gatesc in timpul asta. (In timpul asta? Si atunci cum se mai ocupa de copii?)
Am gasit si la 400 lei, dar nu am fost deloc multumita.
In final am ales sa stau eu cu copii.
nictatiana spune:
Eu mai am de stat si anul acesta acasa cu cel mic de 2 ani si ceva( nu ma indur sa-l las la cresa) si ma gandeam sa dau un anunt sa mai iau unul mic in grija la domiciliul meu, ca tot am experienta cu ai mei in ultimii ani. Cel mare incepe scoala si de la 8 la 15 nu va mai sta acasa.
Sincer nici nu stiu care mai sunt preturile. Eu m-am mutat de curand in zona Piata Chiliei( Constanta), am terminat in mare de aranjat ap. (mai am baia)si ma cam plictisesc. Acum pictez strumfi pe pereti in camera celor mici![]()
![]()
Cat sa cer ptr. 8 ore tinad cont ca as vrea sa stea copilul la mine??Poate-mi spun cele care au avut bone la copil in varianta asta.
Am intrebat alte bone in parc dar mi-au zis ca nimeni nu vrea sa trezeasca copilul dimineata sa-l duca la bona...si ca nu voi gasi. In fine, poate-mi dati un sfat, o sugestie.
Tatiana@Florinel@Catalin
virgo spune:
Asta-i chiar buna ... cum adica 500 euro o bona !? Nici macar in strainatate nu se da atat, un au-pair ia maxim 400. Iar la faza cu calcatul/gatitul nici nu e cazul, treaba ei ce face cand cel mic doarme. Scurt pe doi.
Eu caut o bona, dar cred ca trimit pana la urma juniorul la mama si am terminat balciul.
Cat ar trebui sa castige un om ca sa mai dea 500 euro la bona !?????
Mami de Matei Cazimir
Miriluta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui virgo Asta-i chiar buna ... cum adica 500 euro o bona !? Nici macar in strainatate nu se da atat, un au-pair ia maxim 400. |
Un au-pair NU este bona si in plus, lucreaza doar 4 ore/zi, si sta la tine in casa, trebuie sa ii asiguri mancare si mijloc de deplasare.
marutzu spune:
prietena mea da 15 mil dar face si curatenie si gateste....cand doarme cel mic. eu una as da 8 mil si nu am nev de curatenie si mancare
mi se pare mult 15 mil mai ales ca ea sta in comuna domnesti si femeia e tot de acolo,deci o femeie obisnuita de la taradar nu are cum sa il duk la gradi pe cel mic si bona e sg solutie
m_ella2005 spune:
In ultimul timp s-a tot facut propaganda la tv cu bonele din Filipine. Cei care le angajeaza le asigura contract de munca, cazare, masa si un salariu undeva la 4-500$ lunar.
Facand o comparatie intre preturile pe care le cer bonele utohtone si cele de pe alte meleaguri, e mult mai avantajos din punct de vedere financiar cu cele autohtone.
Fiind o meserie ca oricare alta (numai ca, in marea majoritate a cazurilor, fara forme legale) fiecare care cat crede ca valoreaza.Dar romanul tot roman ramane... daca se poate cat mai multa munca si remuneratie cat mai putina.
Roxyn spune:
As dori sa va dati si voi cu parerea, in cazul nostru. Eu, de la 1 septembrie ma intorc la lucru si am gasit o bona, cu referinte bune, vecina.
Am vorbit cu ea si il va lua pe Vladut (1 an si 10 luni in sept) desi eu i-am spus ca am nevoie 10 zile pe luna, de la 8 la 14. A acceptat, fara probleme.
Problema este ca nu am discutat de pret (mie nu prea imi place chestia asta) si ma gandeam sa ii dau 350 de roni. E mult? E putin? Tinand cont ca nu se baga nici o bona la 10 zile pe luna...
mariana_flo spune:
Eu pentru fetita mea, dadeam bonei pentru 10 zile 5 milioane, de la 8-9 dimineata pana la 5 seara.
cecilia L spune:
Eu ii dadeam d-nei care a stat cu Cristi 7 ron pe ora, e adevarat statea langa mine, nu includea transport si nici nu trebuia sa faca nimic, doar copil. Ea statea in medie cam 4-5 ore pe zi. O recomand cu placere, noi o sa mergem la gradinita din toamna si nu o mai pot tine, acum este libera si o recomand cu mare placere.
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)