Gravidute cu trombofilie -cap2-

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mrnscmnc spune:

Felicitari pt viitoarele burtici si pt cele care cautati Clexane de 0,4 am gasit eu azi la Sensiblue-Aripa Splai la Unirii.Va urmeresc din ianuarie, va urez sarci usoare si sa auzim de cat mai multe burtici, poate carand ma alatur si eu voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry75 spune:

dangabriela,utrogestanul se poate administra si oral si vaginal. Daca ai ameteli de la el, si sunt sanse foarte mari, atunci va trebui sa alegi calea vaginala cu conditia sa stai culcata aprox 2 ore dupa administrare. Probabil din acest motiv a insistat dr sa le iei oral! Daca lucrezi, poti sa-ti pui doza de dimineata cu 2 ore inainte sa te ridici din pat, doza de la pranz o iei oral, iar seara din nou vaginal.
Am o intrebare: iei si clexane, sau doar aspenter?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Da sa stii ca la varianta asta m-am gandit si eu, sa iau la pranz oral pt ca lucrez, si in rest vaginal, dar nu stiam daca este ok asa.Nu i-au Clexane, atat dr ginecolog cat si hematologul ( Avram de la Coltea) mi-au spus ca nu e cazul deocamdata.Sunt la prima sarcina deci nu am antecedente.Am vb si cu Uscatescu prin mail si mi-a zis ca nu e neaparat nevoie de Clexane depinde de valorile care ies la analize in timpul sarcinii.

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 7 +

Mergi la inceput

Am luat aseara unul de proba oral si cam dupa 2 ore ziceai ca sunt beata! Abia ma puteam ridica din pat, am avut ameteli f mari. In ritmul asta nu cred ca pot continua, cum sa merg asa la serviciu? Mai am o intrebare daca il pun vaginal oare curge repede? daca stau cumintica pe scaun o fi ok sau treb sa stau neaparat intinsa??

Mergi la inceput

dangabriela, poti incerca sa vezi, dar la mine a insistat medicul sa stau intinsa 2 ore. Mai incearca sa iei doza de la pranz, poate te obisnuiesti si nu mai ametesti atat de tare. Eu luam si 2 si 3 utrogestan odata. Daca nu poti suporta, atunci intreaba medicul daca iti poti administra seara 2 utrogestan si sa sari peste cea de la pranz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna,

Eu am facut un compromis cu administrarea utrogestanului , dimineata si seara il pun vaginal iar la serv iau 2 pastilute de duphaston care este tot progesteron dar este de sinteza. Nu am ameteli si nici stare de somnolenta de la duphaston.

Nu stie numeni sa-mi spuna un gineco care urmareste sarcini cu trombo?

mutatie A1298C homozigota

If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Mergi la inceput

Nu am cum sa-mi administrez 2 utrogestan odata, ca deja este de 200mg si pe prospect scrie clar sa nu se depaseasca aceasta valoare la o administrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxy80 spune:

Terry75, pana la cate saptamani ai luat utrogestan?L-ai intrerupt treptat presupun.

Si Letzy81,imi spui ce analize ai facut la Fundeni?Eu nu voi merge , e prea departe, dar as vrea sa le fac in Tm.
I-am scris dnei Uscatescu despre D Dimerii mei care sunt mariti, dar nu a zis sa schimb doza de Clexane(0,4). Pentru multi medici sunt irelevante vaorile lor in sarcina, cu tot cu Clexane.
Va pup
Oxy,19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

PT.secTs
PT.%TS.Mc
PT.INR.TS
Fibrinogen
LA1
LA(APS
aF X a
APTT
Le-am scris asa cum sunt pe foaia de analize,sper sa-ti fie de folos!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

19+

Mergi la inceput

Oxy80, nu mai sunt sigura, dar cred ca am luat pana la 17 - 18 sapt. Eu am avut sangerari pana la 3 luni si cred ca si ca masura de precautie mi-a dat asa de mult. Cand l-am oprit am facut-o treptat.
In legatura cu un hematolog, daca esti din Timisoara poti incerca la d-na dr Ionita. Are mai multe gravidute cu trombofilie sub tratament si e un hematolog foarte bun. Val ddimerilor creste in sarcina.

Mergi la inceput