Maple-syrup babies (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Doloress, felicitari si sarcina usoara!

Dragaica, mai ai putin, dar vad ca sunteti pregatiti bine

Sophia a terminat seria de inot, a absolvit nivelul 1- starfish.
Mai nou, a inceput si ea sa stea in 4 labute. Nu stie inca sa se deplaseze, dar ii place sa se ridice si mai exerseaza ridicand cate o manuta in aer, mai se leagana, mai se arunca in nas... distractie mare pe ea, doar eu stau acum cu grija. A reusit singurica ca in cateva minute, prin rostogoliri si viermuiri, sa se deplaseze doi metri si sa prinda pisica (de cand o pandeste, prevad ca vin vremuri grele pentu Totane).

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Laura felicitari micutei starfish ;)!!! In piscina era clorina? acelasi gand i l am pus si eu Francescai(11 luni) si am vazut ca bebelasa ta era cu ochisorii deschisi sub apa. Au fost ok ochisorii? multumesc mult.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Multumesc, Corina . Din pacate da, apa din piscina era cu clorina. Andrei mi s-a plans jumatate de zi ca are ochii iritati dupa bazin (iar el nici macar nu a intrat cu capul sub apa)! Sophia in schimb, nu a avut nici o problema- nu a avut nici ochii rosii, nici nu s-a agitat mai mult dupa sedintele de inot... cred ca depinde de sensibilitatea fiecaruia.

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Multumesc mult Laura!!! o sa incerc si eu cu bebelasa mea. O sa te mai urmaresc , sper sa mai pui filmulete, sa vad si eu care mai este urmatorul step. Oricum este o curajoasa fish ulica ta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

corinadana, pana vine LauraB... pepitul meu face sportul asta de la 6 luni deja. Nici o problema n-a avut. Cu incredere inainte.

LauraB, felicitari pentru graduare.

Llaura si de luni cu cine sta??? Ce superba perioada asta intre al mare si pui. Vrem sa-l ducem pe chistoc undeva sa vada animale, ca e hipnotizat de ele. Se anunta 30 de grade cu soare, plus ca ma gandesc sa incepem cu animalele domestice , asa ca dilema-i cat casa. Va povestesc eu.

Doloress, mintenas. Uelcam!

Ana, la 10 saptamani nu se face amniocenteza. Eu cred ca au vrut s-o trimita la CVS, care e o alta procedura si s-au incurcat borcanele pe undeva. Nu se ia lichid amniotic la cvs ci celule din placenta pentru analiza. Se poate lua prin col sau prin burta, depinde de pozitia placentei si a copilului. Asta se face intre 10 si 13 saptamani aproximativ. Nu o poate forta nimeni sa faca nimic ce nu doreste, dr pot doar sa-i ofere teste si sa o sfatuiasca, ea decide. De durut e relativ, fiecare cu pragul ei de durere, eu am facut cvs si a fost cam ca si un pap test. Eu l-am facut la cerere, doc meu m-a sustinut si a facut referral. Numai ca nu m-am uitat pe pereti ci la ecran si ma distram teribil de pepit care tocmai atunci avea partida de box, asa ca nici n-am realizat ca in 2 minute eram gata. Sa faca o introspectie cand decide prietena ta. Si daca are nelamuriri sa indrazneasca sa arunce aici cu ele chiar si prin intermediari.[:P]
... Duminica merg si eu sa vad o bebelusa surpriza proaspata de mamica de 42 iarasi, erau superbe si extrem de fericite impreuna acum o sapatamana cand s-a nascut micuta. Nici varsta mea nu era chiar departe de a ei.

Varsta ei nu are nici o legatura cu modul de nastere. Dar daca doreste cezariana sigur va gasi un dr care sa o rezolve. I always wondered de ce ar face oamenii asa ceva, dar nu ma bagati in seama, just wondering.

Probabil ca fiind surpriza are nevoie de mai mult timp sa se adapteze la idee, chiar si pentru mine, care munceam la proiect de ani, vitamine prenatale, tot tacamul, si totusi cand s-a hotarat sa vina exact pepitul, m-am simtit putin overwhelmed de responsabilitate pana m-a luat valul de extaz.

Sunt doua aspecte:

Ea trebuie sa cantareasca ce va face cu informatia in cazul in care rezultatul nu este bun... o ajuta informatia asta in vre-un fel? Daca nu o intereseaza, atunci sa zica pass.

A doua chestie la care trebuie sa se gandeasca este ce eventualitate este mai traumatizanta pentru ea si familia ei: sa creasca un copil cu defecte genetice sau sa piarda sarcina in urma interventiei.

All in all riscul de a pierde sarcina este dependent de clinica unde se face. Poate sa intrebe dr ei. Si nu e chiar asa de mare cum se spune.

Daca isi raspunde la aceste doua dileme va stii daca vrea testele invazive. Apoi daca vrea amnio sau cvs e altceva. Amnio in general se face daca la screening tests iese ceva in neregula, sau daca mama devine pretty nervous, la cvs nu se mai face nici un screening. In general gravida spune de la inceput: "trebuie sa stiu sigur, cu cat mai repede, cu atat mai bine"...

M-am intins, dar sper ca n-am scris prostii imbarligate... sarcina usoara prietenei tale.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Pana am scris eu romane vaz ca v-ati lamurit deja.

pepit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Multumim de primire!

Laura ce simpatica e Sophia in apa! Si ce frumos mangaie ea pisica!

Eu la Patrick n-am vrut sa fac nici un test, am zis ca eu nu renunt la copilul asta nici sa ma taie cineva, si nu voiam sa suport presiunea anturajului. Acum mi se pare ca am fost egoista. Cat sunt eu aici e OK, insa nu traim vesnic, ce s-ar face dupa? Cu al doilea am sa fac prenatestul, nu cred ca amnio, ma mai gandesc daca Doamne fereste n-ar iesi bine. Oricum, chestiunea e tare personala, eu am fost in ambele tabere, cert e ca atunci cand ai deja un copil se schimba mult perspectiva.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -DPN 15.02.2011
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Sunteti foarte faine , multumesc de raspunsuri!
eu sper ca amica mea va face toate testele posibile si necesare (cel putin eu le-as face in locul ei si o imping spre asta; au zapacit-o cu informatiile, inteleg, oricum se lamureste ea;
Laura, eu stiu ca a avut doua operatii, una cu doi-trei ani in urma (chisturi) si alta mai veche, nu stiu daca asta conteaza, dar e cam speriata de nasterea naturala;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

mQQm multumesc mult!!! Pepitu tot asa, scufundari cum am vazut la Laura? sau mai mult?

Mergi la inceput

Corina, pe sub apa, dar e un alt program, cu alt flavour din ce am vazut eu in pozele si filmuletele cu Sophia. E aquaplay, fitness pt mami, cantecele, miscari prin apa, joaca intre ei la bebei. Bagatul sub apa e o bucatica mica. Am vrut piscina cu apa sarata, poate gasesti tu, acum e mai mare Francesca, dar am aflat ca nu-i bine la bb mici ca n-au voie sare. Asa ca i-am dat clorina.:))

pepit

Mergi la inceput