Burtici cu ursuleti nov - dec 2010 (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/6804156/Greece-defies-Europe-as-EMU-crisis-turns-deadly-serious.html in ce fel ti se pare ineptie afirmatia respectiva si pe ce te bazezi, m-ai facut curioasa.

Mami de (28.10.2008) si bb2 13+

Am citit, hai sa discutam pe seama articolului
Englezii, ca ei is autorii articolului, afirma la modul "glumet"ca mai bine ar oferi Germania Greciei ajutoare in bani, nu imprumuturi, asa cum fac pt fosta RDG, adica Germania de Vest sustine financiar Germania de Est... Sotul meu este Freelancer, deci functioneaza ca o firma, suntem printre cei care platesc grosul la impozite si taxe, printre care se numara si un impozit intitulat Fond de Solidaritate (bani care se duc in Germania de Est pt reconstructie, pt a o aduce la nivelul celei de Vest). Proportional, cam jumate din munca lui se duce pe impozite, din care o mare parte il ocupa fondul asta de solidaritate.
Acum vin englezii si-mi propun in articol sa fiu solidara si cu grecii... de unde crezi ca se vor duce sumele acelea pt Grecia? Nu stii, iti spun eu: tot din buzunarul platitorului de impozite si taxe... si zau ca as vrea sa fiu draguta si sa dau la toata lumea, dar nu am de unde, pt ca mie nu vine sa-mi dea nimeni, se presupune ca am ca doar locuiesc in Germania
Anyway... cine are urechi de auzit aude, inclusiv ultima fraza din articol arata clar ca englezii accepta ca o asemenea decizie de imprumut este disfunctionala pt Germania, care va trai o criza si mai mare daca va acorda imprumutul (The deeper truth that few in Euroland are willing to discuss is that EMU is inherently dysfunctional – for Greece, for Germany, for everybody.)
Scriam cu cateva pagini in urma ca Germania pe vreme de criza a platit alocatia majorata pt copii, nu m-a intrebat nimeni din ce fonduri... O sa va spun totusi... Sustinerea economica o fac tot pe baza celor care castiga putin mai mult decat media, pt asta platesc taxe si impozite majorate si anticipate... Adica anul trecut in miezul crizei am facut imprumut la banca sa pot plati anticipat impozitul pt 2008 si 2009 in conditiile in care abi anul asta le-am predat situatia contabila...

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

letzy81 la ce medic mergi din ploiesti??..si eu merg la un medic de acolo

10+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Sunt ingrozita,oare unde vom ajunge?
Mi-e frica sa ma mai uit la TV,sa dechid radio....
Sotul e bugetar...medic rezident anul 2,salariul lui fara 25%,eu castig mai bine.Dar oare cu o rata de 400 euro imi voi permite sa stau acasa(asta daca duc sarcina pana la capat)?Sigur nu,maxim 2 luni acasa cu bebe....
De mult timp vroiam sa plecam din tara...

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Pentru cele care nu au vazut declaratie lui base, mai jos textul acesteia confor realitatea.net live text

Întâlnirea de astazi a fost generata de solicitarea tuturor centralelor sindicale facute la întâlniorea de duminica,;, de la Cotroceni. Atunci s-a solicitat o discutie între sindicate, patronate, Guvern, partide politice, cu medierea Presedintiei. Nu a fost o întâlnire generata de Presedintie si nu a avut alt subiect decât dezbaterea noului acord cu FMI. Am observat foarte multi ca spun: de ce nu s-a discutat înainte? Ce sa se discute înainte? Eu am lansat discutiile imediat.
În ceea ce ma priveste, sustin fara rezerve ca solutia adoptata cu FMI, Banca Mondiala si UE este cea mai buna soluaie pe care România o putea adopa în acest moment
La baza acestei solutii au stat cifrele economice. Vad ca toata lumea da solutii, dar nu sunt sustinute de cifre solutiile. De aceea, pe acesti diletanti îi consider niste promotori ai dezinformarii românilor. Atunci când voi vedea solutii bazate pe cifre, le voi considera solutii alternative. Pâna atuni ramân cele doua variante discutate.
Solutia pe care eu si Guvernul am propus-o românilor este o solut;ie la ce poate România acum si o altenativa la cres;terea rapida a gradului de îndatorare a tarii. Este si solutia de a recupera ceea ce s-a consumat fara acoperire în productie sau productivitate, în perioada 2007-2008.
Noi toti am stiut atunci ca avem salarii mai mari si pensii mai mari. Atunci am avertizat ca vom ajunge la nesustenabilitate. Nu ma bucur ca am avut dreptate, dar nu avem alta solutie.
Alternativa la aceste masuri este continuarea spiralei împrumuturilor. Împrumuturile vor ajunge foarte repede sa sufoce orice sans#a a României.
Trebuie sa ac#tionam imediat. Unii spun "de ce nu s-a facut de anul trecut?". Probabil uita ca ultimul trimestru al 2009 a fost unul de criza politica
Urmarea abord#259;rilor pe care le-au avut centralele sindicale, c#259; pozi#355;ia ar fi împotriva românilor, nu numai c#259; ac#355;ionez categoric împotriva acestei atitudini, dar am hot#259;rât împreun#259; cu primul ministru ca scrisoarea c#259;tre FMI s#259; nu fie trimis#259; decât dac#259; este avizat#259; de CES. Dac#259; de acolo ies solu#355;ii mai bune decât cea pe care acum Guvernul o propune în scrisoarea c#259;tre Fond, m-a#351; bucura.
Cu cât întârziem astfel de m#259;suri, cu atât ele vor fi mai grele. Acest nivel, înc#259; acceptabil de îndatorare pe care îl are România este un nivel care ne ia din libertatea de ac#355;iune. De aceea eu insist pe m#259;surile interne.
Dac#259; noi implement#259;m programul pe care l-am convenit du Fondul, de reducere a cheltuielilor bugetului de stat, vom r#259;mâne cu un deficit de 6,8% anul acesta. Vom avea acord cu FMi #351;i dincolo de, nu dau o cifr#259; exact#259;, circa 3 miliarde pe care le mai primim de la Fond #351;i UE ar trebui s#259; mai împrumut#259;m de pe pia#355;#259; diferen#355;a pân#259; la 8 miliarde de euro. În cazul în care nu avem un acord cu FMI, am auzit #351;i aceast#259; teorie lansat#259;, deficitul bugetului de stat în acest an ar fi 11,7 miliarde, asta înseamn#259; 9% deficit. Îi rog atunci pe oamenii veseli din politic#259;, din pres#259;, din lumea sindical#259;, din lumea de afaceri, s#259; spun#259; cum ar putea s#259; împrumute România 11,7 miliarde de euro, f#259;r#259; acordul FMI?
Acum este cel mai mic cost pe care îl putem suporta. Cu cât întârziem, cu atât costurile pentru români vor fi mai mari. Cum am putea împrumuta 11,7 miliarde de euro, pân#259; la sfâr#351;itul anului, pentru a ne finan#355;a nevoile de a pl#259;ti pensiile #351;i salariilor? Este o întrebare pe care o pun la modul cel mai onest. Am convingerea c#259; aceast#259; furibund#259; campanie creeaz#259; dezordine. Sunt foarte mul#355;i care doresc s#259; revin#259; la perioada anilor 90, când s-au îmbog#259;#355;it din dezordine.
Un acord cu Fondul înseamn#259; cre#351;tere de venituri sau reducere de cheltuieli. Fondul nu este armata salv#259;rii. Nu ne scoate din dificultate nicio lozinc#259;, nu ne iart#259; nimeni.
Acesta este mesajul pe care vroiam s#259;-l transmit. Prin con#355;inutul scrisorii, bazat pe cifre #351;i consultarea celor mai avizate institu#355;ii, eu am f#259;cut o ofert#259; corect#259; românilor. O solu#355;ie alternativ#259;, dac#259; va fi adus#259; în discu#355;ie, poate s#259; fie. Eu nu-mi însu#351;esc decât solu#355;ia corect#259;.

Andreea, mami de baiat si 14+ cu
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

letzy81 pai ce varianta avem? Sa lasam copilul pe mana bonelor sau in cazuri fericite ale bunicilor si sa ne intoarcem la munca..Si eu am rata la casa la fel ca tine. Cum sa platim 400 eur rata din cei 8mil pentru copil? si copilul din ce il cresc?

Si sotul castiga mai putin ca mine..Si daca eu renunt 6 luni la job si intru in cic cred ca ajung la mila lumii!

Azi nu am putut dormi de griji la pranz. M-am pus in pat dar tot ma perpeleam. M-am sculat sa aud marele discurs prin care Base incearca sa convinga amaratii ca trebuie sa rezistam! Sa acceptam!

sugubina +10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Am mers la dl Dr Topolog,un om deosebit.Imi pare rau ca nu am putut continua cu Dansul.La problemele mele Hematoloaga la care merg m-a sfatuit sa-mi gasesc ginecolog in Bucuresti.Acum merg la dr Turculet,Filantropia.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui letzy81

Sunt ingrozita,oare unde vom ajunge?
Mi-e frica sa ma mai uit la TV,sa dechid radio....
Sotul e bugetar...medic rezident anul 2,salariul lui fara 25%,eu castig mai bine.Dar oare cu o rata de 400 euro imi voi permite sa stau acasa(asta daca duc sarcina pana la capat)?Sigur nu,maxim 2 luni acasa cu bebe....
De mult timp vroiam sa plecam din tara...

14+

Si sora mea aplecat din tara tot cand era in anul II de rezidentiat. Acum e medic si se intoarce in Ro doar se ne viziteze. Ma bucur ca n-a ramas sa lucreze aici pe un salariu de mizerie. Asadar, daca aveti o sansa sa mergeti intr-o tara civilizata...

Victoria, mami de Anna Sofia, 12+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

celesta nu trebuia sa te simti vizata , in mesajul ala scrisesem ca am intrat din pacate pe subiectul cu cic, era una/unu acolo care scria sa numai plangem dupa banii pe care ii dam la stat ca nici ea nu beneficiaza de ei
in fine , sorry dar chiar nu era vb despre tine

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ral_eli

celesta nu trebuia sa te simti vizata , in mesajul ala scrisesem ca am intrat din pacate pe subiectul cu cic, era una/unu acolo care scria sa numai plangem dupa banii pe care ii dam la stat ca nici ea nu beneficiaza de ei
in fine , sorry dar chiar nu era vb despre tine

11+

Am intrat si eu pe topicul ala dar nu am rezistat mult ca mi s-a ridicat tensiunea cand am vazut cum pot gandi unii oameni, daca ei nu au avut parte de ceva, sa nu aiba nici altii
Imi faceam grij ca ai inteles ceva gresit din ce am postat eu
Bine ca s-a clarificat

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui letzy81

Am mers la dl Dr Topolog,un om deosebit.Imi pare rau ca nu am putut continua cu Dansul.La problemele mele Hematoloaga la care merg m-a sfatuit sa-mi gasesc ginecolog in Bucuresti.Acum merg la dr Turculet,Filantropia.

14+

si eu tot la dansul merg in ploiesti, dar am si medic in bucuresti.. mi se pare un om care isi da interesul..cum ai descoperit ca ai trombofilie? ce analize ai facut??..pupiciii

10+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput