Aspirante optimiste > 20 ani (496)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Va multumesc dragele mele pentru mesajele de sustinere eu am papat si apoi am tras un pui de somn. Nu imi vine sa cred ca in dimineata asta eram anesteziata intr-o sala de operatii!

Sa va povestesc pe scurt cum a fost.
Eu de aseara am inceput sa sangerez deja sange clar. Dar cum nu aveam deloc dureri si sangerarea era de abundenta ultimei zile de ciclu nu m-am panicat si am mers la ora programata azi dimineata.

M-a preluat asistentul doctorului meu, mi-a completat fisa de internare, toate simptomele, cand au aparut etc si apoi m-a dat pe mana unei asistente sa ma duca in blocul operator sa ma pregateasca.
Aia pe drum a inceput sa-mi tina teorie cum ca ce bun e steriletul. Ea avea cele mai bune intentii si probabil majoritatea chiuretajelor sunt la cerere, de aceea ea nu isi dadea seama ca eu nu ma chiuretez dintr-un accident.

In fine. Am ajuns in rezerva, erau doua paturi foarte, foarte roz si eu eram singura internata. Mi-au dat o camasuta de noapte foarte pufoasa cu floricele , papucei tot roz si mi-au zis sa stau cuminte in pat.
Au venit doua asistente hotarate sa-mi ia sange ptr HIV si sifilis, dar am scapat ca aveam dupa mine analizele facute abia de o saptamana si apoi a venit anestezista care mi-a pus un sir luuung de intrebari.

Si apoi a urmat asteptarea. Am aflat ca doctorul meu e prins iar la o urgenta la un alt spital din oras(deci mai trebuie sa traverseze si orasul!) si cu toate ca sala de operatii era pregatita pentru mine si perfuziile atarnau la capul meu, a venit o doamna si pe ea au bagat-o prima la chiurteja.
Doamna avea 42 de ani si era la al 4-lea sau la al 5-lea chiuretaj. Era de-a casei sa spun asa. Si ma tot incuraja pe mine ca "lasa, e o decizie buna, nu sunt bani in ziua de azi sa cresti un copil!". Eu aproape ca am inceput sa plang cand i-am zis ca eu nu as vrea sa fiu acolo, doar ca la mine nu vrea copilul sa ramana!

Cand a plecat doamna (chiuretata, trezita din anestezie), a sosit si doctorul meu. S-a uitat peste fisa de internare si m-a chemat sa mergem sa faca un eco. Doar ca sa ajungem la eco treebuia sa traversam in alta aripa a spitalului si sa trecem prin holul de la intrare, iar eu eram cel putin nostim echipata cu camasa mea de noapte. Si atunci ne-am bagat prin sectia de maternitate si neonatologie. Si asa am vazut eu incubatoare ca niste navete spatiale si niste sali de nasteri cum nici in filme nu am vazut (si sunt fan Grey's Anatomy, Dr House, ER etc). Intr-o sala era forfota de doctori si asistente si am prins din zbor informatia ca era asteptata o mamica sa nasca doi gemeni. Taticul, cu un halat de unica folosinta, dadea ture pe un hol de afara. ;))

AM refacut eco, sarcina mea deja se micsorase, aparusera cheaguri de sange si tot nici o urma de embrion. Situatia era clara. M-am intors in blocul operator si am intrat in sala de operatii.

M-am urcat pe masa de operatie si de aici m-a apucat rasul
In primul rand a trebuit sa sar sa imi urc fundul pe masa. Apoi anestezistul si-a dat seama si repede a coborat masa la nivelul meu. Cand sa pun sus picioarele, nici gleznele nu imi ajungeau la suportii aia. Repede, anestezistul si o asistenta mi-au coborat suportii aia. Era ciudat sa vezi doi oameni straini agitati intre picioarele tale.
Apoi au inceput sa-mi aranjeze picioarele. Pentru cele care nu ati ajuns inca pe o astfel de masa (si nu va doresc!!!) nu e chiar ca la consult. Picioarele trebuie sa stea mai sus, genunchii mai indoiti spre tine si picioarele iti sunt legate pe suportii aia (cred ca e ca o masa de nasteri, dar doar banuiesc!).
Si dupa ce m-au legat de picioare au urcat iar patul sa fie la inaltimea doctorului si au inceput sa-l dea pe spate. Cumva stai cu capul putin in jos. Anestezistul, agitat, imi explica sa nu ma sperii. Cand m-a vazut ca eu rad, a inceput sa rada si el ;))

Eu am avut nevoie de ras sa raspund mai bine la stres. Si cumva pozitia aceea total ciudata, cu picioarele legate in sus, m-a amuzat si mai tare.
Una dintre asistente m-a conectat la perfuzii, alta la ceva aparate de prin sala si un pic inainte sa adorm am simtit ca mi-au prins si pe deget acel fluturas. Cealalta asistenta s-a pus pe un scaunel langa mine, m-a prins de mana, imi mangaia mana si imi tot zicea ca o sa fie bine.

Apoi mi-a zis anestezistul sa nu ma sperii ca voi incepe sa ametesc, am inceput sa vad in ceata luminile din sala de operatii si urmatorul lucru de care imi amintesc este ca eram in pat, aveam intre picioare un pampers urias si imi zicea asistenta sa tin bratul drept pentru perfuzie.

A durat un pic pana mi-am revenit din anestezie si cat am stat acolo in pat am avut ceva dureri ascutite.
In patul de langa mine a venit o fata de varsta mea care a facut chiuretaj la cerere. Era inca anesteziata tare si vorbea un pic aiurea. Tot multumea doctorului si asistentei si spunea ca se simte vinovata ca a facut chiuretajul. A intrat la ea prietenul ei si atunci a inceput sa planga tare ;(

Eu cam la 1 ora dupa ce am iesit din operatie m-am imbracat si am plecat. Sangerarea este usoara si nu am dureri deloc. Acum am tratament pe urmatoarele doua saptamani si apoi un nou control.

Azi e considerata Z1 si acum incep numaratoarea inversa pana la urmatoarea incercare ;)

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi32 spune:

Ama, citeam si ma tot minunam si ma gandeam in ce tara esti oare de ai parte de asemenea tratament in spital? Dar povestea era asa captivanta - mi-a placut partea cu camasuta si papuceii roz - ca nu m-am putut opri sa ma uit de unde esti. Si apoi am vazut... de curiozitate, e clinica particulara? Oricum, bine c-ai scapat si ca poti sa te gandesti mai departe. Multi sa treaca repede!

in devenire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

offf Ama prin cate ai trecut azi
mi s-a facut pielea de gaina pe mine.

hai k va fi bine, trec repede 3 luni si vi cu liniutele

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre

In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!

Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Ama bine ca ai scapat cu bine si personalul a avut grija de tine,sper sa te refaci cat de repede si sa chemati si voi barza sa va aduca minuneamica

Am inceput a treia folie de AC,inca una si chemam barza sa n-il aduca pe

Marriage ticker
TTC ticker

Mergi la inceput

Fetele,m-a rugat Nike sa pun acest comunicat:
Vass, consiliera premierului Emil Boc: Se discuta reducerea alocatiei pentru mame. Cel mai probabil va scadea procentul de 85%
de Redactia Economic HotNews.ro
Marti, 11 mai 2010, 9:47 Actualitate | Esential

Andreea Vass
Foto: Hotnews Andreea Paul Vass, consiliera premierului Emil Boc, a afirmat marti, la Realitatea FM, ca Ministerul Muncii analizeaza variantele pentru reducerea alocatiei pentru mame, declarand ca ea va scadea in mod cert, solutia cea mai probabila fiind reducerea procentului de 85% din media venitului pe ultimele 12 luni.

Consiliera nu a avansat insa nicio cifra concreta.

"Se va diminua, asta este o certitudine, procentul se va diminua, dar nu stim inca sa va spunem exact cu cat pentru ca aceasta analiza de impact se face la Ministerul Muncii si asteptam pana maine o astfel de decizie", a afirmat ea.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Reprezentanti ai Ministerului Muncii au confirmat, pentru HotNews.ro, ca in acest moment se discuta despre diminuarea alocatiei, dar nici ei nu au vorbit despre un procent concret.

Incepand cu 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru mame a fost stabilita la 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Indemnizatia se acorda timp de doi ani de la nastere sau trei ani, in cazul unui copil cu handicap.

Marriage ticker
TTC ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Multumesc Didi. Da, e vorba de un spital privat (http://athenahospital.ro/). Aici e colaborator doctorul meu, dar nu regret nici o clipa ca am mers aici. Faptul ca esti tratat cu atata atentie, ca nu simti nimic, ca vezi toata aparatura curata, dezinfectata (eu cu ochii mei am vazut cum se curata sala), ca nu trebuie sa dai bani de la asistenta, la anestezist la doctor, fac toti banii.

Bebelu da, trec foarte repede trei luni si o sa vin si eu puternic din urma cu doua liniute :))

Paula multumesc mult

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

ma bucur Ama k a fost bine din punctu asta de vedere.

ati auzit fetelor k vor sa inchida 30%din spitale?????

Albumele noastre

Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta

Mergi la inceput

Ama super spitalul
Si noi mergem la particular cand o sa fie de nascut,la o clinica din Baia-Mare,optam pt nasterea in apa

Marriage ticker
TTC ticker

Mergi la inceput

aaaaaaaaaaaaaa

a plecat Adita la eco.
BAfta multa Adi sa vi cu vesti suuuuper bune si sa ni-l arati si noua pe samburel

Albumele noastre

Mergi la inceput

N-am auzit stirea bebelu,despre care spitale e vorba?sper ca nu cele particulare.

Marriage ticker
TTC ticker

Mergi la inceput