Copilasi din 2002 *77* Acum scolari !!!
Raspunsuri - Pagina 11
Cristina_C spune:
Da...
Chiar nu ce sa zic despre proteine si celelalte valori, stiu doar despre ASLO. Si eu am la ale noastre cateva necunoscute.
Deci Stefan trebuie sa ia antibiotic. Lui Matei ce i-a dat?
Nicoleta spune:
Cristina, ce stii despre ASLO? Voi ati facut analizele astea de care zic? HDL, LDL? Si daca da, cum au fost?
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
katty spune:
Saluti a tutti! Dar cat ati scrisssssssssssss........
Azi si ieri am avut 2 zile infecte fara prea mult timp liber! Azi am avut si cursul de marti, iar la munca am avut de lucru! Mai stau si pe bazarul de la Umanitare, si acolo am avut cateva produse licitate si le-am urmarit, asa ca...poate veniti si voi, fetele din Romania (chiar si fetele din afara poate cand veniti, daca aveti hainute poate rugati pe cineva din tara sa se ocupe sa le distribuie), macar sa vedeti in ce consta! I-am luat cateva hainute dragute lui Andrei de acolo si finutei mele, si am si pus multe din hainele ramase mici lui Andrei la licitatie, sunt copii care au nevoie de banuti si, cate putin, uite ca se aduna!!!
Dev, ma bucur ca sunteti bine si ca ai scris despre voi! Deci Sara a avut vacanta, super!!! Ce fel de vacanta a fost? ca aia mare sigur nu!
Nicoleta, e greu singura, dar uite ca te-ai descurcat fff bine! Ma bucur ca e Matei mai bine!
Si la noi e foarte frig de doua zile, acum a inceput sa si ploua! Sper pana duminica sa se faca frumos, ca iar iesim la padure! Am ramas datoare cu poze de duminica, dar, efectiv, n-am avut timp! Vad ca analizele nu-s prea grozave! Nu stiu ce sa te sfatuiesc cu "carnivorii" tai caci si Andrei e cam la fel, carne multa si cat mai putine legume!
Lucia, mi-a parut rau citind de Liviu ca avut viroza si a vomitat, saracutul! Dar ma bucur ca e mai bine acum! Cu aparatele electrocasnice, e adevarat ca e greu, dar nu e un capat de tara! Cu aventura cu Victor si eu m-am distrat, desi stiu ca nu era cazul, mai ales ca ma gandesc ca tu erai disperata! Bine ca i-ai dat de capat si cu asta!
Cristina22, zici ca vin si pe aici paduchii? pai e cazul sa-l tund atunci pe Andrei! Apropo de puiul meu, va anunt ca a luat EXCELENT la Cangurasul matematician, si pentru asta va primi 2 FB-uri la matematica, nu ca ar fi dus lipsa!
Cristina_C, pana n-ai o interperetare de la doctor, nu te hazarda, s-ar putea sa fie valorile iesite din limitele normale datorita procesului infalamtor care era in organismul lui!
Laura, sanatate si Alexiei!
Va pup si sanatate multa tuturor puiutilor!!!
Cristina_C spune:
Nicoleta, eu stiu ca ASLO mare indica prezenta unui streptococ, lui Robert i-am facut ASLO la cateva saptamani dupa ce a avut streptococul care cauzeaza scarlatina. N-a facut celelalte analize, cred ca difera de la un lab la altul. De-abia astept ziua de vineri sa vad ce-mi spune doctorul.
Katty, multe dintre hainutele noastre vechi au fost donate deja, le-am dus aici intr-un loc unde urmau sa fie distribuite...unde, nu stiu. Dar, din fiecare an, le-am pastrat pe cele care mi-au placut cel mai mult. Din primul an nici nu m-am indurat sa dau prea multe, eram indragostita de toate. Am vazut ca la bazarul DC sunt si conturi in care se poate dona, la urma urmei e acelasi lucru.
katty spune:
Cristina_C, e o idee si pentru hainutele care-i raman de-acum incolo mici copilului sa le pastrezi ptr. bazar! Spre ex, eu am ales numai produse de cand avea Andrei 4-5-6-7 ani, produse ca lumea, fara defecte sau pete, ce era mai naspa am pus in saci si le duc la tara! Conturile sunt cele in care se depun banii dupa castigarea produselor la licitatie, dar, sigur, banuiesc ca se pot depune si asa, dar felul asta de a licita e tare incitant (cel putin pentru mine), eu am intrat initial ca sa-i ajut pe Bogdan al lui Dodo si pe David al Leditiei, si am ajuns de am ajutat mai multi copii dupa ce am pus si eu produse acolo! E mai greu oricum daca nu esti in Romania!
Nicoleta spune:
Katty, bine ai revenit! Felicitari pentru rezultatele de la concurs!!
Cristina, nu imi dai ceva mai multe detalii despre ASLO? Cat a fost la analize? Ce a zis medicul? Mi se face frica...
Cristina_C spune:
Stai linistita, o sa vezi c-o sa scada ASLO dupa tratamentul cu antibiotic. Lui Robert i-a iesit normal atunci, a facut testul, mi se pare, la 4 saptamani dupa infectie si antibiotic. Acum n-am gasit in analize ASLO, vad ca nu i l-au facut. Doctorul ce-a mai zis de asta?
Nicoleta spune:
Initial nu a vrut sa ii dea antibiotic. Nu a zis mare lucru... L-am rugat pe Adrian sa faca o programare la ORL (nu pot sa merg singura cu 2 copii si sa ma si inteleg cu dr... trebuie facuta programarea candva cand poate si A, cand poate si S...). Dar culmea, S amigdalite pultacee nici nu mai stiu de cand nu a avut... Si as vrea sa facem si noi ASLO (eu si A), nu le-am facut in ultimele analize, cele de aici. Si nici in Ro nu-mi amintesc sa-l fi facut vreodata. Si da, sper sa scada. Fiindca am citit pe net si m-am ingrozit...
sinzi_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Vesti proaste, analize cu valori ori prea mari, ori prea mici... Matei are probele hepatice modificate si este anemic (sub limita), Stefan are ASLO dublu fata de limita superioara, IgE dublu, Eozinofilele peste limita superioara... Matei a facut febra de la niste afte... Stefan a primit antibiotic 10 zile... Sunt "fericita". In plus amandoi mananca prea multe proteine animale si prea putine vegetale. Am deschis un subiect la Parintii... daca aveti idei, multumesc. ---------------------------------------------------- Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua! |
Nicoleta, ASLO indica o infectie cu strep....Faptul ca e ridicat nu e chiar important...inseamna doar ca are o reactie buna la infectie.
IgE insa, ca si eosinofilele, sunt semne ale unei alergii...fie de sezon, fie la ceva anume...(IgE uneori indica si o infectie cu un parazit (viermisor), dar trebuie sa fie insotit si de alte simptome)
sinzi_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cristina_C Neata! Snou la intalnire cu doctorul pentru interpretare. Pana atunci poate trece Sinzi pe aici sau va mai dati si voi cu parerea: lui Robert i-au iesit leucocitele un pic mai mari, 11 in loc de 10 maxim, astea cresc in caz de infectie si e explicabil, ca era racit atunci, toata saptamana trecuta i-a curs nasul. Fierul (nu hemoglobina) i-a iesit cam mare si asta nu stiu ce inseamna, trombocitele, eritrocitele, usor peste normal. Mie mi-a iesit TSH -ul dublu fata de maxim si m-a cam pus pe ganduri. Exact acum 10 ani am fost la endocrinolog si tiroida era OK. |
Care leucocite sunt mari?? (limphocyte sau neutrophils?). Oricum sunt destul de putin crescute...probabil este cauza unei infectii (virale sau bacteriene) minore.
Trombocitele sunt cele resposabile cu inghegarea sangelui....daca sunt doar un pic peste normal, si mai ales in cazul copiiilor este destul de comun dupa o infectie...
LA fel si in cazul celulelor rosii (eritrocitele)....ajuta la o nevoie crescuta de oxigen al organismului...
In cazul in care ai un TSH crescut, ar trebui urmat de analize aditionale cum ar fi nivelul de T3 si T4. Daca TSH e crescut sau si la fel si T3 si T4 atunci ar pb e la nivelul pitularei, daca T3 si T4 sunt scazute...atunci e ceva in neregula cu tiroida...