Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (387)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Neatza si de la noi! Sa va mai spun si despre noi cateva cuvinte...sa nu ne dati disparuti.

Robert e in perioada 'de ce?' Ma termina toata ziua cu intrebarea asta Deja a inceput sa vorbeasca mai mult...si sa discutam ca doi adulti. Intr-o dimineata ma intreaba ganditor; "Mama, pisica ce mananca?" "Bea lapte" si el "De vaca?" Sau "Asta de la ce magazin am cumparat?Erau multe?" Si daca e ceva ce ii place..."Sa mai luam!!" Pe Nicole o iubeste tare mult, e chiar responsabil...ca un adevarat frate mai mare. In salon ea de obicei sta in leagan si cand vrea in brate si nu pot chiar in momentul respectiv tzipaaaa Si ii mai spun lui Robert... du-i o jucarie, mergi pana la ea si spune-i ca mama vine imediat...si el merge si ii face vant cu leaganul si ii canta: Utza, Utza! Bun...si intr-o dimineata Nicole s-a trezit pe la 6...pe la 7 ii era somn...si cand o adormeam mai plangea...si Robert pe jumatate adormit...Nicole...Utza,Utza!! Voia sa doarma saracutul

Cu Nicole am fost la doctor...un oculist pediatru, si ne-a recomandat o terapie cu ocluzor...asta e bun insa e pt 6 luni in fiecare zi...toata ziua. Alternand ochii. Terapia asta e pt vedere...sa invete sa se uite cu ambii ochi. Strabismul ei ar fi de operat...insa mai tarziu. Eu sper sa se rezolve de la sine...

Crishtina cu Robert(09.09.2007)
& Nicole (18.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

'Neatza, va ofer cafelutza ! Ceamica, o pastrez calda pentru tine, chiar daca te trezesti mai tarziu !

Erina , multumesc mult !

Piciulika

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Asa...si am revenit:)
Am inceput diversificarea cu Nicole...eu aveam de gand putin mai tarziu...dar ea a dat semnale ca ar fi timpul...si deocamdata mananca f bine...e o mare diferenta fata de Robert la varsta asta. Si il mai intreb pe Robert daca ii e pofta sa ii dau si lui...se uita in bol...vede o culoare nu prea atragatoare:) si zice..."Am papat cand eram mic eu"
Aaa...si cu bicicleta...tot asa ca Yaia...am zis ca el nu e de bicicleta mai mare...cu tricicleta nu ii prea placea..pana cand o data in parc a incercat una de la niste prieteni...cred ca e de 14"...si mergea struna...m-a uimit!! Ma asteptam pe vara viitoare sa il pasioneze...acum e chiar obsedat de bicicleta...deja trebuie sa ii cumparam una "Abastu cu rosu"

Cam atat despre noi...mai asteptam vesti si de la cine nu a mai scris demult. Macar sa stim ca sunteti sanatosi...ca asta e important!

Crishtina cu Robert(09.09.2007)
& Nicole (18.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina
Ramonaiani, foarte perspicace Eliza. daca a mai mincat si broccoli-ul pe mine m-a cucerit.

hei, sa nu exageram ....

Cristina felicitari pentru Robert asa vorbaretz. Eliza inca nu face asa propozitii complexe si nici in perioada 'De ce'-urilor n-a intrat. Si eu imi doresc sa se rezolve de la sine problema de strabism a lui Nicole si sa nu ajungeti la operatie (tine-te de terapia respectiva cu sfintenie). din DE.

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Nana, mai da si tu un semn!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Prezent!
Chiar ma intrebam pe unde esti.
Si sa stii ca sunt absolut deacord cu cainii cu colaci in coada.

Si sa exemplific ceva despre Canada tuturor viselor: fina mea a emigrat acolo anul trecut in august, si din motive lesne de inteles, au inscris-o pe Aura la o gradinita privata de romani. Asta ptr ca ei sunt singurii care accepta copilasi fara sa existe o lista de asteptare de 1 an, cum este mai peste tot. In fine. Aura ajunsese sa spuna ca nu mai vrea la gradi, ca nu-i place de doamna etc. Nimic neobisnuit, doar asa sunt toti copiii pana se acomodeaza. Surprinderea mare a fost cand mama a ajuns sa o ia de la gradi, mai devreme cu o ora si un pic, si a gasit-o pe Aura cu pantalonii in vine, la colt, plangand, iar copiii radeau de ea. Cand a cerut explicatii i s-a spus ca e indisciplinata, ca a fost poreclita si maini de carpa, ca nu reuseste niciodata sa se imbrace in acelasi timp cu copiii, etc.
Concluzia finala a fost: mama s-a lasat de servici, Aura a fost retrasa de la gradinita cu pricina, educatoarea a fost reclamata iar dupa ancheta facuta de stat, a fost concediata si gradinitei i s-a ridicat autorizatia de functionare.
Acum peste tot pe unde se intalneste cu educatoarea respectiva, este injurata si mereu i se spune ca nu s-a gandit la ea ca e mama singura, atunci cand a reclamat-o.

Asta se intampla in Canada in ianuarie.
Si da, a fost dusa la gradinita respectiva ptr ca trebuiau sa se angajeze iar cei de acolo considerau ca e normal sa se poarte asa cu copiii, ca oricum parintii nu aveau alta alternativa si erau la mana lor.

Acum Aura a fost acceptata la o gradinita de stat, iar dimineata e prima la usa, gata imbracata si incaltata si o zoreste pe mami sa se miste mai repede, ca intarzie la gradi.

P.S. Doamna respectiva era sefa acolo, iar personalul nu era format numai din romani, aveau si canadieni. De ce nu a facut nimeni nici o sesizare pana atunci? Ca sunt sigura ca nu a fost un caz singular Aura.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Erina draga, azi-noapte m-ai bantuit in pardesiul tau pink! Itzi statea de milioane - dar am uitat sa tzi-o spun, si uite ca mi-ai revenit... Eu nu as fi avut curaj la asa culoare tare, dar tu... absolut fenomenal!

Voiam doar sa intru iute sa va spun ca avem weekend lung si ploua si e frig tot weekendul. De azi e liber.
Acuma i-am facut pe barbatzii casei water-proof si i-am trimis cu bici la plimbare in ploaia marunta. Alex miorlaie in patutz.
La 18:00 merg cu Micha la circ - cel mai mare si mai tare de aici - si Tati merge cu baby in wrap la un muzeu de arta din apropiere. Daca e criza - 2.30 h tzine spectacolul - ies la alaptat... si schimbam distributzia?!?
Voiam sa fac ceva special cu Micha, mai ales ca e asa fixat pe Tati si cand va ramane doar cu mine tot nu pot sa ma dedic lui exclusiv.
In rest, program prin jurul cabanei si sper sa ne mai odihnim dupa "vacantza".

Piciulika, mami de www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246399-p6.html?try=1&cookieID=19K2R104M922F97MUE353PIEPQT19234TYLWY505-25032010-022230" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010) Povestile nasterilor de ursuletzi-printzi

Mergi la inceput

Ah da, Yaia, ma apuca nervii cand ma gandesc la Tudor cu caca de caine pe maini... Oricum, la asa miros sigur nu si-a dus manutza la gura, daaar...
Detest ideile astea asa 'inspirate' de educatzie a copiilor - se mai vad si pe aici idei de genul asta ce eu le cosider tembele. Bine ca aia la aeroport cand itzi cotrobaie in valiza de mana sau geanta lap-top au manusi de unica folosintza, si copii de nici 3 ani culeg gunoaie din parc cu manutzele ...

Inchei ca il am in poala stand in fund si e prea fascinat de forum.

Piciulika, mami de www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246399-p6.html?try=1&cookieID=19K2R104M922F97MUE353PIEPQT19234TYLWY505-25032010-022230" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010) Povestile nasterilor de ursuletzi-printzi

Mergi la inceput

Inca una si ma duc - probabil pentru tot weekendul.

Nana draga, prostia sunt impartzite in mod egal natziunilor. Dar dresajul social ii pune la locul lor, ii mai tempereaza. Surprinzator insa, ai nostri-s in continuare taratzi si ies in fatza...
Faza aia cu cresa o cred, dar nu stiu ce sa zic de personalul 'canadian' - de care o fi fost si ala?! ca "natives" sigur nu. Aici insa nu am auzit asa ceva - si sper sa ramana asa.

Fetelor, eu nu cunosc invidia. Am eu multe pacate, dar asta chiar nu. Insa poate v-am mai povestit de situatzia in care am fost invidioasa - sau mi-a fost ciuda pe poporul meu? Nu stiu exact, poate un amestec.
Colega mea neo-zeelandeza, indragostita peste urechi, s-a reintors in NZ, la logodnicul ei, spunandu-mi: "Stii, noi de pe insula calatorim mult, lucram prin lume cu anii, sa acumulam si alte experientze, dar cand e vremea sa sa faci copii, totzi neo-zeelandezii se intorc acasa. NZ e locul unde vrei sa-tzi cresti copii!" Si o spunea cu o naturaletze si convingere ca intr-o clipa m-a napadit asa o ciuda, ca eu nu pot spune asta despre tzara mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Crishtina, bravo lui Robert ca este un fratior asa iubitor si grijuliu ! Ce frumos...
Tinem pumnii sa se corecteze problema cu ochisorul la Nicole si sa nu fie nevoie sa ajungeti la nici un fel de interventie
Cred ca e mai usor cu diversificarea la ea pt ca il are ca exemplu pe fratior si poate de aceea a fost mai pregatita pentru acest pas. Poate e tentata sa-l imite ( cu mancarea si cu multe altele ).
I-ai mai tricotat ceva ? Sau nu mai ai timp acum ?

Nana , ne era dor de tine si de fluturash.
Groaznic ce ne-ai povestit, nu-mi inchipuiam ca e posibil sa intample asa ceva nici in Romania, cu atat mai mult intr-o tara care se vrea civilizata . Cum sa umilesti un copil in halul acesta ? Cred ca ar fi meritat cel putin data in judecata

Piciulika, distractie placuta diseara ! Sa va simtiti grozav cu totii !
Ah, asa curaj imi fac cand citesc cum va descurcati voi, mamicile de 2... De-aia nici eu nu sunt speriata, sunt convinsa ca voi face fata la randul meu ( spre deosebire de parinti/socrii care se lamenteaza si isi alimenteaza reciproc intrebarile: 'vaaai, cum o sa va descurcati voi cu 2 copii ?" ).
Si ce-mi place la voi este ca din vorbele voastre se simte asa o mare implinire si o atitudine asa, 'relax'

Va iubesc, fetelor, stiati ?

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika

Erina draga, azi-noapte m-ai bantuit in pardesiul tau pink! Itzi statea de milioane - dar am uitat sa tzi-o spun, si uite ca mi-ai revenit... Eu nu as fi avut curaj la asa culoare tare, dar tu... absolut fenomenal!

Uite cu asta imi iau si eu curaj sa iti spun visul meu de acum vreo 4 nopti.

Am visat ca parca eram la voi si tu semanai cu tine, Micha la fel dar mai aparea si un bebelus fetita in ecuatie. R nu semana deloc cu el si il cooptase pe M la un sport ceva...nu mai tin minte ce...

Oricum erati super relaxati si fericiti cum va stiu.

Sa petreceti frumos la circ si muzeu.

-------------------------------

Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput