Vacanta la Londra cu copiii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Hello,

Ne-am intors din "aventura" noastra. Intrucat este un topic despre Londra, voi detalia putin acest "capitol".

In prima zi aveam in plan sa vizitam Zoo si Muzeul Stiintei. Intrucat intre Reading si Londra a fost aglomerat pe autostrada (am mers cu masina), am ajuns cam tarziu si nu am avut timp decat de Zoo. Acolo ma asteptam sa gasim o alta atmosfera, animalele mi s-au parut putin cam neingrijite (si molesite de caldura). Oricum, mult mai ok decat in Romania, cel mai mult ne-a placut foarte mult cortul fluturilor, zona reptilelor si girafele.

A doua zi ne-am deplasat cu trenul intre Reading si Londra - Paddington (30 minute) si am bifat la prima ora Muzeul Stiintei (intrare gratuita). Zona pt copii mici (3-6 ani) este atractiva, pe Dudu l-au pasionat sectiunile despre sunete si lumini, respectiv cea despre apa. Mai erau cuburi (gen Lego - de dimensiuni mari) de construit si o simulare de casuta in copac (astea mergeau si la varste mai mici de 3 ani). Noua ne-au placut si exponatele (in marime naturala) de la parter (locomotive, avioane, masini vechi) - pacat ca nu am avut prea mult timp la dispozitie.

A urmat schimbarea garzii la Buckingham.Am ajuns pe la 11.20, deja era multa aglomeratie in zona. Cel mai bun punct pt vizionare este vis-a-vis de intrarea la Buckingham, pe trepele din fata statuii. Pe trotuarul de pe partea cu intrarea este foarte multa lume, doar cei care prind loc in imediata apropiere a gardului vad bine ce se intampla in curte. A fost un show in adevaratul inteles al cuvantului.

Am mers apoi pe langa St.James's Park pana la Westminster Abbey, apoi am purces in mini-croaziera pe Tamisa. A fost o pauza ok in care ne-am tras sufletul. Dupa croaziera, eu m-am asezat la coada la London Eye, iar copilul cu tati au intrat la Acvariu. Au fost ok.

Ce mi-a placut cel mai mult? Fiind a doua oara in Londra, mi-u placut chestiile pe care le-am vazut prima oara, mai ales schimbarea garzii. Iar dpdv transport, ne-am descurcat foarte bine (biletul de tren a fost valabil si pe metrou)

Ce nu mi-a placut? In zona Big Ben - London Eye nu am gasit la indemana chestii decente pt lunch, a trebuit sa ne descurcam cu sandwich-ri, fructe si inghetata. Un alt aspect care nu mi-a placut a fost faptul ca, desi prietenii nostri la care stateam ne-au asigurat ca oriunde se poate plati cu cardul, la magazinele de suveniruri din zona (si la cele de la Zoo, in ziua precedenta) nu mergeau aparatele, iar bancomatele erau inexistente. Eu suspectez ca doar pretindeau asta, considerand ca este mai safe ca turistii sa plateasca cash. Noi nu am avut cash, a trebuit sa renuntam la ceea ce intentionam sa cumparam.

Poze puteti vedea www.totsites.com/tot/duduburlacu/photosS/g278909" target="_blank">aici.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

la magazinele de suveniruri din zona (si la cele de la Zoo, in ziua precedenta) nu mergeau aparatele

Sa stii ca e adevarat. Mi s-a intimplat si mie, iar daca merg dureaza o vesnicie pina accepta tranzactia si de multe ori dau eroare. Pina la urma platescu cu cash. Sint magazine mici, de multe ori nu accepta card decit daca tranzactia este peste 5 lire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Majoritatea copiilor (ceva mai maricei) adora Muzeul M-me Tussauds si parcurile londoneze, unde au loc in general o multime de spectacole in aer liber si alte activitati.

Aici gasiti cateva sugestii de locuri de vizitat si alternative de petrecere a timpului liber cu copiii in Londra - sugestii de la fata locului...

http://www.consiliervacante.ro/index.php/component/content/article/5-atractii/280-distractii-pentru-copii-in-londra.html

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Buna,
Plecam joi si as vrea sa va rog sa-mi dati niste informatii.
Stam 5 zile si o zi am vrea sa mergem la Oxford,Shakespeare’s Stratford-Upon-Avon ,Warwick Castle,Cotswolds .Turul costa 71 lire de adult ,fara Windsor .Cu ce ajung in aceste locatii cu transport in comun?E complicat?Acelasi lucru pt. Windsor .
Am citit despre London Sightseeing Pass ca include 50 de free entrance,dar n-am inteles exact daca le cuprinde pe cele importante? Au si transport in comun inclus in 90 lire de adult pe 6 zile.Ma sfatuiti sa-l iau,are logica?
Turul Londrei cu bus turistic e bun sau vad acelasi lucru detaliat ,in 4 zile care le-am alocat exclusiv Londrei?
Citisem aici ca atractiile sint grupate in general in zona centrala ,deci toata vizita se reduce la acces pietonal daca stau la Grange Fitzrovia Hotel, 20-28 Bolsover Street,in zona Oxford street si Regent Park?
Ce recomandari avizate mai aveti?
Abonamentul asta pe mijloace de transport in comun de unde-l iau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Aduc subiectul in actualitate, tocmai ne-am intors din Londra, am stat 9 zile. In care am vizitat foarte multe, sintem epuizati si fericiti ca mai avem citeva zile de vacanta sa ne odihnim. Mi-a fost foarte utila prima pagina de la topicul fetelor din Anglia .

Pentru mine si sotul meu a fost al doilea sejur la Londra. Prima data, acum 9 ani, am fost doar 3 zile, n-am vizitat mare lucru - Turnul Londrei, vazut Buckingham pe dinafara, croaziera pe Tamisa, Notting Hill - de data asta nu le-am mai avut in plan.

Copiii au rezistat bine, erau chiar mai in forma decit noi. Insa am fost in anumite locuri, zoo de exemplu, pe care nu le-as fi facut daca nu erau ei.

Marele regret e ca nu am reusit sa ajungem la Buckingham Palace sa vedem rochia lui Kate. E expusa pina la inceputul lui octombrie, daca va intereseaza si aveti ocazia, nu ezitati sa rezervati cu mult timp inainte, cind am dat noi telefon, vineri pt luni sau marti era prea tirziu.

Noi am cumparat un London Pass with travel si ne-a costat cam 368 £, cazarea fiind in zona 3. De fapt transportul e gratuit pt copiii sub 11 ani. London Pass-ul fiind pt 6 zile, in a 7-a aveam transportul gratuit.

In prima zi, pina la hotel, am platit un ticket simplu de metrou, 4 £/adult. LP-ul am preferat sa-l folosim din a doua zi, sa avem o zi plina. Mi s-a parut o optiune foarte interesanta, am grupat in primele 6 zile atractiile din LP, iar in cele 2 zile pline ramase, muzeele gratuite si cele care nu intrau in LP.

Asadar, ziua 2: London Zoo dimineata(pret normal adult 18.60£, copil 14.50£ - cu LP gratis). Nu mi s-a parut cine stie ce, nici macar nu au cimpanzei. Apoi am facut o croaziera - Jason's Original Canal Boat Trip, pe Regent's Canal (pret normal adult 9.00£, copil 8.00£ - cu LP gratis), in zona Little Venice - foarte dragut.

Ziua 3: London Bridge (pret normal adult 8.00£, copil 3.40£ - cu LP gratis). Apoi HMS Belfast (pret normal adult 12.25£, copil 0 £ - cu LP gratis) - e un vas de razboi, a servit in al II-lea RM si in razboiul din Corea. E foarte mare si foarte interesant, cu sali reconstituite si manechine ca la Madam Tussaud's. Are si un centru de activitati, unde copiii au primit cite un tricou si au putut sa-l picteze cum au vrut, la sfirsit le-au pastrat. In cabina capitanului s-au costumat si au "condus" vaporul. Dupa masa am fost la gradina Botanica, Kew Gardens (pret normal adult 13.90 £, copil 0£ - cu LP gratis). Am platit citeva lire ca sa vizitam Kew Palace. Gradina e draguta, foarte mare, de semnalat pavilionul cu nuferi si zona asiatica. E foarte odihnitoare, te poti plimba pe iarba cu picioarele goale, pacat ca e aeroportul in apropiere si avioanele treceau pe deasupra in fiecare minut. Undeva e o constructie, un fel de pasarela intre arbori, urci vreo 100 de trepte si pe urma faci o plimbare la inaltime, in fine, daca n-ai vertij si nu ti-e frica. Copiilor le-a placut.

Ziua 4: dimineata am vizitat stadionul Wembley (pret normal adult 15.00£, copil 8.00 £ - cu LP gratis). Aveam vizita cu ghid, ar fi trebuit sa dureze 1 ora jumate, dar s-a terminat dupa o juma de ora, n-am inteles prea bine de ce, aveau nu stiu ce meci si nu era posibila vizita vestiarelor. Mare dezamagire, daca stiam n-am fi venit pina acolo. In continuare am mers la Hampton Court Palace (pret normal adult 14.50£, copil 7.25 £ - cu LP gratis). E in afara Londrei. Am luat metroul pina la Richmond, apoi un autobuz (atentie, Wembley si Richmond sint in zona 4, am platit in plus - zonele sint valabile doar pt metrou, la autobuze nu conteaza). Hampton Court e palatul lui Henry VIII, cel cu 6 neveste. Ca de obicei, copiii au avut niste depliante cu jocuri, le-a pasionat sa gaseasca raspunsuri. Din cind in cind il intilneau pe rege si pe una din neveste (Julia a fost foarte dezamagita cind i-am explicat ca e un actor - de fapt eram la Westminster, cind a vazut mormintul nu intelegea cum de a facut poze cu regele daca e mort ). Din gradini n-am vazut mare lucru, am tinut doar sa ne bagam in labirint, am avut noroc cu Julia ca ea ne-a scos la liman! La intoarcere a fost haios, ne-am nimerit pe malul Tamisei cind sosea un vapor. Ne-am urcat fara sa stim prea bine unde nimerim, dar a fost extra. Era un vapor de genul celor de pe Mississippi, parca eram in Tom Sawyer amestecat cu Jerome K. Jerome .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ziua 5: am plecat la Windsor. Am luat trenul din gara Waterloo, in jur de 30 £ biletele dus-intors pt noi 4, calatoria dureaza cam o ora, ca opreste in toate statiile. La Windsor la castel am prins schimbarea garzii la 11. London Pass-ul ne-a dat acces la intrarea rapida, da' chiar si asa am facut vreo 20 min de coada (tarif normal adult 16.50 £, copil 9.90£ - LP gratis). Palatul se viziteaza doar cind nu e suverana. E magnific, impunator, luxos...regesc! Am stat destul de mult ca sa vizitam casa de papusi a Reginei Mary, e gratuit, dar se intra pe rind, coada a durat vreo juma de ora. Si acolo exista un centru de activitati, copiii au facut un castel din carton si l-au decorat. Ar fi stat acolo mult si bine, insa aveam multe altele de vazut. In castel era o expozitie dedicata celor 90 ani ai Printului Philip, sotul Reginei. Ne-am mai placut si gradina - costa cam 1.50 £/pers. E minunata, dar se vede perfect de sus, fara sa platesti nimic.
Pe la 3 am luat-o la goana ca nebunii sa ajungem la vizita cu ghid de la Eton College (tarif normal adult 6.50 £, copil 5.50 £ - LP gratis). Eton e Eton - traditie si renume. Totusi, ma asteptam la ceva mult mai luxos, mai impunator, parea modest, simplu si spartan.

Ziua 6: dimineata am fost la catedrala St Paul (tarif normal adult 14.50 £, copil 14.50 £ - LP gratis cu intrare rapida). Atractia principala a fost urcatul celor 520 trepte pina in virf. Epuizant, dar privelistea merita efortul. Dupa masa am fost la Westminster Abbey (tarif normal adult 16.00 £, copil 6.00 £ - LP gratis). Cozile de intrare sint imense si din pacate nu exista intrare rapida, insa merg destul de repede, o jumatate de ora, totusi. Copiii au avut si aici brosurica cu intrebari si au fost foarte dornici sa raspunda stiind ca la sfisit li s-a oferit cite o moneda de ciocolata. In continuare am traversat Tamisa pina la County Hall (fost sediu al primariei londoneze, acum transformat in 2 hoteluri, 2 sau mai multe restaurante, acvariul Sea Life, un muzeu, o sala de jocuri). Sotul meu si copiii au vrut sa mearga la jocuri, cu LP aveau jetoane gratuite. Mai mult, in timp ce stateam la coada, un tip ne-a oferit un pumn de jetoane - de fapt, dupa cum ai mei au constatat, nu la toate masinariile mergeau jetoanele si nu puteau fi schimbate contra lire, asa ca atunci cind au plecat au dat si ei jetoanele ramase la o familie cu copii. In timpul asta eu am mers la London Museum Film (13.50 £ intrarea si fara reducere LP). Cel mai entuziasmata am fost de expozitia care se pregatea, despre Harry Potter . Si am gasit foarte originala locatia, aveam impresia ca sint intr-un tribunal, asa erau amplasate salile.

Ziua 7 si ultima de London Pass: dimineata am fost la Churchill War Rooms (tarif normal adult 14.50 £, copil 0 £ - LP gratis) - este bunkerul din care Churchill a condus razboiul. Reconstituire minutioasa, asa cum le place englezilor sa faca. O chestie care a mers bine la copii - audio guide-urile. Le-a placut la nebunie sa le butoneze, nu stiu cit si daca au ascultat comentariile la momentul oportun, insa macar i-a amuzat si nu s-au plins ca se plictisesc. Dupa masa am fost la Kensington Palace, palatul printesei Diana (tarif normal adult 12.50 £, copil 6.25 £ - LP gratis). E in reconstructie, dar sint destule sali vizitabile si au facut si o epozitie originala - Enchanted Palace. Copiii au avut misiunea sa gaseasca numele celor 7 printese care au marcat istoria palatului. In continuare, ne-am plimbat prin parc. Am gasit si statuia lui Peter Pan, dar ceea ce copiii au apreciat in special a fost zona de joaca, mare si diversificata, cu multe activitati.Seara am fost in zona Picadilly Circus si Covent Garden, unde sint magazinele acoperite si spectacole de strada.

Ziua 8: dimineata am fost la Museum of London, gratuit pt toata lumea. Mi-a placut reconstituirea unei strazi din Londra, de pe timpul lui Jack Spintecatorul. Dupa masa aveam programata vizita la Houses of Parliament, luasem biletele cu 2 zile inainte, vizita e obligatoriu cu ghid si cum e in limba in care vrei, exista anumite ore stabilite. Un family ticket ne-a costat 33 sau 37£. Vizita dureaza aprox 75 min, grupul de 25 pers max. Mi s-a parut fascinanta, am intrat in salile Camerei Lorzilor si Camerei Comunelor, am invatat o multime de lucruri.Seara ne-am plimbat prin Chinatown.

Ziua 9: dimineata am fost la Madam Tussaud's. Luasem biletele din tren (Eurostar), cam 105£, cu toate astea coada era enorma. Fata de Musée Grévin din Paris, mi s-a parut saracacios in personaje. Chiar asa, sa nu-l aiba pe Hugh Grant?!!! In schimb am adorat plimbarea cu taxiul, gen Disneyland, prin istoria Angliei. Si mai ales spectacolul in 4D. Era de altfel prima data cind vedeam un film in 3D, asa ca in plus, cu efectele senzoriale a fost senzational. Copiilor le-a fost cam frica, Alex a stat mai mult cu ochelarii in mina si Julia a tipat tot timpul, in schimb noi astia mari ne-am amuzat pe cinste. Dupa masa am fost la Science Museum, intrarea gratuita. Copiilor le-a placut foarte mult, in special in salile unde puteau sa manipuleze, sa faca experiente. Pacat ca am fost extrem de obositi si ne-am reusit sa vedem chiar tot pe indelete. Apoi am terminat la Harrod's, muream de curiozitatea sa vedem decoratiunile de Craciun, e feeric. Am facut si o poza copiilor in fata unui brad impodobit, e bizar sa-i vedem in T-shirt. Pina la urma au avut dreptate, montind decorul inca din august cresc cifra de afaceri, noi n-am rezistat si am luat 2 globulete .

Ziua 10: am plecat inapoi acasa.

Ce sa zic, n-am reusit sa vedem totul, clar ca n-am fi putut. Da' tot am regrete. In afara de Buckingham Palace, mi-ar fi placut sa vad Imperial War Museum si Winston Churchill's Britain at War Experience, National Portrait Gallery si o expozitie la O2 de obiecte gasite pe Titanic (am vazut afise, insa nu sint sigura ca nu se terminase). Am fi vrut sa mergem si la musicalul Mamma Mia, preturile erau insa enorme, am gasit bilete la 60 si la 80£/pers si am hotarit sa fim rezonabili.

Oricum, vacanta ne-a placut foarte mult, Londra ne-a placut foarte mult si intr-o zi vom reveni. Am pastrat Oyster Card-ul, asa ca sigur vom reveni !

Mergi la inceput