testicol flotant
Poate fi o cauza a pansului noaptea faptul ca are un testicol flotant . Baietelul meu are 21 luni si se trezeste din somn brusc plangand si plange mult eu am puso in legatura cu dintii si cu maseleler dar totusi cred ca ar putea sal doara cand testicolul se plimba pt ca au fost si perioade cand nu iau iesit maselute sau dintisori si a plans. Poate vati comfruntat cu asas ceva si puteti sami dati si mie un raspuns Mia spus cineva care sa mai comfruntaty cu problema asta dar copilul avea 3-4 ani si se umfla cand se urca testicolul sus acum nu stiu daca si pe el il doare ca testicolul nu e asa mare la varsta lui.
Raspunsuri
luminita2008 spune:
parerea mea e ca nu are legatura una cu alta. si copiii mei au testicule flotante, amandoi, pe amandoua, si nu sunt excesiv de agitati noaptea. din cate stiu si am citit, nu doare, de asta e si destul de greu de identificat problema testiculelor flotante.
poate fi de la dinti, poate ii e cald, poate iti simte lipsa (daca dormi cu el, e mai bine, ai incercat?), poate viseaza urat...
sanatate!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
adda_lili spune:
Cati ani au basieteii tai si ce ai facut tu in sensul asta eu am mai intrebat aici in forum am mai gasit un subiect de genul asta azi si mia raspuns un doctor si mia spus ca e prea tarziu la varsta de 2,5 ani sal duc la control si daca pot sal duc mai devreme cu cat mai devreme cu atat mai bine Am citit un articol mai devreme care ma speriat putin dar o sa merg sal vada un chirurg cat mai repede
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adda_lili Cati ani au basieteii tai si ce ai facut tu in sensul asta eu am mai intrebat aici in forum am mai gasit un subiect de genul asta azi si mia raspuns un doctor si mia spus ca e prea tarziu la varsta de 2,5 ani sal duc la control si daca pot sal duc mai devreme cu cat mai devreme cu atat mai bine Am citit un articol mai devreme care ma speriat putin dar o sa merg sal vada un chirurg cat mai repede |
1 an si 7 luni. la banuiala mea, ca au testicule flotante, am mers la control cu ei, la chirurg. noi am mers la dr Andrei Bogdan de la CMU Kids si mai avem o programare luna asta la dr Radu Spataru, Medlife Grivita. Dr Andrei mi-a confirmat suspiciunea, ca sunt flotante (ba unul la Robi se pare a fi retractabil, adica si mai rau, abia il gaseste si fuge repede in abdomen). a spus sa mai asteptam pana pe la 2 ani si 2 luni, cu aproximatie, sa vedem daca totusi coboara si raman unde trebuie.
daca nu, solutii sunt 2: tratament injectabil cu Pregnyl (hormoni) sau operatie. parerile sunt impartite, eu prefer operatia, care este una simpla, in aceeasi zi plec cu ei inapoi acasa. dar trebuie anestezie generala.
ceva trebuie facut totusi, normal e sa stea in scrot, unde temepratura e mai scazuta decat in abdoment, aceasta temperatura crescuta putand duce la o 'nefunctionalitate' a testiculelelor in viitor.
cam asta...
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
Gabi_K spune:
Al meu avea testicole flotante, nu l-a durut si nici nu l-a agitat noaptea. Chirurgul ne-a vazut cam odata pe an, si ne-a spus ca trebuie controlat regulat, sa fim siguri ca se fixeaza la locul lor inaintea pubertatii cand testicolele cresc brusc si nu mai au loc sa coboare, ca atunci e necesara o operatie mai complicata.
Adda, ar fi bine totusi sa mergi la un medic cu el, mai ales daca tu presupui care ar fi motivul plansului.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert