NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron

Raspunsuri - Pagina 44

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

noapte buna... ca imediat aflam si ce au hotarat mintile luminate pentru noi!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

eu in america am dreptul de a trai si de a munci.

ariadna aceasta indemnizatie a fost intotdeauna suportata de la bugetul de stat. o platea angajatorul dar era dedusa din cheltuielile catre buget.


alina


scuze...acum am realizat.. ca in RO ai DREPTUL doar de a munci si de a cotiza statul!!!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Beren, si in ce stat din USA se acorda concediu de cresterea copilului de catre stat macar 50%


Comparatia cu US am facut-o in legatura cu pensiile (Social Security income versus pensie de stat). Benefit-urile calculate la valoarea de acum nu vor putea fi acoperite de bugetul proiectat in cativa ani. Dupa cum spune foaia de informare de la SSA, "din 2037, doar 76% din beneficiile legale vor fi acoperite de catre contributiile la fondul SSA" (prin taxele pe care o platim cu totii pe paycheck). La fel si cu Medicare.

Dar indiferent ca e vorba despre pensie, CIC sau asigurari medicale, legea trebuie respectata. Mai ales de catre guvern. Asa ca eu sper ca cei nedreptatiti sa actioneze in justitie guvernul pentru incalcarea contractului (din cate inteleg, 85% e stipulat explicit) si sa castige. Iar guvernul sa prezinte (ca in US, ca in Elvetia) solutii legale, serioase, din timp, in fata populatiei si a legislativului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

eu in america am dreptul de a trai si de a munci.

ariadna aceasta indemnizatie a fost intotdeauna suportata de la bugetul de stat. o platea angajatorul dar era dedusa din cheltuielile catre buget.


alina


Alina, cum bine ai spus tu in america ai dreptul de a traisi de a munci, insa, tu mai ai un drept pe care noi, aici in romania nu il avem si anume cel de a alege singura ce asigurari si ce fond de pensii, etc iti platesti si atunci mi se pare corect sa nu stai acasa 2 ani ci sa te duci sa lucrezi ca sa cotizezi mai mult la acele asigurari pt care tu ai optat, din pacate noi suntem OBLIGATI, NU NE INTREABA NIMENI DACA VREM SAU NU, sa platim asigurai sociale catre stat, care nu sunt mici absolut deloc, iar daca Doamne fereste ai o pb de sanatate si ajungi la spital trebuie sa cotizezi de la femeia de servici si pana la dr (am avut pb cu copilul si am stat toata luna ianuarie in spital cu ea si m-a costat aprox 3000 lei )in aceste conditii evident ca din salariile noastre de aici si la nivelul de trai de aici noi nu ne mai permitem alte asigurari si ne asteptam sa primim de la stat pt ceea ce am platit deja.
Sper ca ai inteles de ce mamicile de aici sunt asa de inversunate sau suparate si sa nu mai pui si tu sare pe rana pt ca, crede-ma este suficienta cea existenta deja.

mamica de BIANCA MARIA 28.04.2009

AM IMPLINIT 1 ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

fetelor este printre voi vreo avocata?
sau stiti un avocat bun pe care sa-l platim (mana de la mana) bine si care sa ne reprezinte intr-o lupta in instanta??

oare avem sanse de castig?


inteleg ca masura e ca si luata...
de la 1 iunie 600ron

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik


www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"


............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_t1971

Citat:
citat din mesajul lui conchita
iesiti in strada si cereti-va dreptul la lene sociala pe timp de criza economica, io donez tarii romanesti taxele si impozitele platite pana acum, sa va fie de bine.


Sa-ti fie rusine !
Iti spuneasta o mama care-si creste singura copilul si in curand va trebui sa o faca cu 600+200 RON/ luna, asta in conditiile in care a cotizat la maretul buget la GREU, care inainte de avea acest copil s-a gandit bine si pentru el a muncit 80-90 ore pe saptamana, gandindu-se la binele lui.

Eu atat am avut sa-ti spun si nu mai comentez alte mizerii ca nu are rost.


nu are de ce sa-mi fie rusine, ca si eu imi cresc copilul singura, dar nu cu mana intinsa la stat sau la straini. tie, pana una-alta, ti-l cresc toti romanii platitori de taxe, daca primesti CIC, intelegi diferenta? era deunazi un articol pe news despre 8 milioane de mame singure din US care, din cauza crizei, nu mai primesc pensia alimentara de 1-2-3-4 ani de zile, ca ecsii lor si-au pierdut joburile. si stii ce fac? lucreaza 2-3-4 joburi sa-si intretina copiii. asa ca nu-mi spune tu mie sa-mi fie rusine ca eu muncesc si sa-ti plang tie de mila ca ai "drepturi" intr-o tara unde toti fura si nimeni nu vorbeste aici ce sa faca sa dea si inapoi, macar acum, in criza asta, din solidaritate sociala. asta se cheama lene sociala, punct, inverziti-va de nervi, dar cineva tre sa va zica adevarul in fata.

tu nu cotizezi LA GREU la buget, pentru ca nu esti miliardara. din procentul tau de 1% timp de 12 luni, astepti inapoi de la stat 85% timp de 2 ani, luna de luna. cine plateste diferenta? printre altii, si diaspora asta de-o injurati, care baga miliarde de dolari in poponeata romaniei ca sa fie tratata cu poponeata de fiecare data cand deschide gura! va aduceti aminte de diaspora cand e vorba iarasi sa primiti ceva, fie voturi, fie ajutoare, fie imaginea romaniei in lume! si tot mie sa-mi fie rusine?? da' oglinda voastra ce zicea, bai frate, ca deja m-ai enervat.

asta e matematica, asta e realitatea. daca ai nevoie de CIC, e clar ca nu ai contribuit nici macar pe jumate decat primesti inapoi prin cic. asta a fost o masura de sporire a natalitatii, nu este un drept constitutional cicul, asa ca revolta voastra si iesitul in strada este pentru favoruri, nu pentru drepturi fundamentale.

cat despre teoria chibritului ca vezi, doamne, v-a luat pe nepregatite, ca voi aveati planuri...pai cate milioane de oameni au fost luati prin suprindere cand au ramas fara joburi si alte avantaje, cati si-au pierdut casele???

nu, nu empatizez cu voi. empatizez cu un om necajit care e cinstit, nu da in cap altuia, munceste onest, isi ajuta semenii, si l-a lovit soarta nasol la un moment dat, cu ala empatizez. nu cu scoala de la APACA sau mahalaua din damaroaia.

nu e nevoie sa ma dati voi afara, ca plec si singura. cinci stelute la un subiect de ferentari de la admina forumului spune tot. si lipsa de cartonase pentru insultele dintr-o singura tabara spune si-aia de ce nu are ursul carpatin coada. merci pentru ospitalitatea de pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MMoniq spune:

Mamicile afectate trebuie cumva sa-si apere drepturile.
Pentru aceasta este nevoie de un avocat si poate sustinerea unor politicieni. Poate daca s-ar organiza un grup care sa poarte discutii cu reprezentanti ai guvernului pentru NEGOCIERE, ar fi o solutie.

Dincolo de toate polemicile, pe care nu am avut rabdare sa le citesc, parerea mea este urmatoarea:

1. Statul roman nu mai are bani nici de indemnizatii, nici de pensii, nici de altele - stim cu totii de ce si e si vina noastra, a fiecaruia ca ne-am lasat furati.

2. Mamicile ce primeau cei 85% aveau acest drept dat de lege, pe baza muncii depuse si a contributiilor la bugetul statului. Orice alte comentarii si insinuari nu fac cinste nimanui!

3. A anunta "peste noapte" mamicile ca peste 2 saptamani li se va reduce venitul substantial este dincolo de orice limita a nepasarii fata de ceilalti, ca sa nu zic ca ar trebui probabil sa fie si ilegal (vezi necesitatea unui preaviz de min x zile in diverse contracte). Nu cred ca vreuna din mamicile care aveau salarii mari se teme de munca, dar in 2 saptamani nu stiu cine poate gasi solutii potrivite pentru copilasul drag.

Pentru cei care judeca, stati putin si ganditi ca sunt mamici care:
- nu au parinti sa le ajute, nici fizic, nici material;
- bona nu se gaseste in 2 saptamani si nu iti poti lasa copilul cu orice, plus ca e nevoie de perioada de acomodare;
- la ce cresa de stat poti inscrie copilul acum in luna mai daca nu ai facut cerere din timp? ce te faci ca intra in vacanta in curand?
- la ce gradinita/cresa privata poti da copilul de cateva luni, in cat timp sa o gasesti, sa faci analizele necesare samd? Asta presupunand ca nu e copilul bolnav acum.
- au rate mari o garsoniera amarata (vezi preturile din anii trecuti) sau un apartament decent pentru o familie cu copii
- au un sot care tocmai a fost dat afara de la serviciu sau este bugetar
- sunt divortate si se bazeaza doar pe propriile venituri.
-samd

Ii rog pe cei care nu sunt afectati direct sa incerce sa inteleaga inainte de a judeca, sa puna intrebari si apoi sa traga concluzii.

Haideti noi cei afectati gasim modalitati de a ne organiza, a negocia cu guvernul si a ne castiga drepturile legal.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Citat:
citat din mesajul lui petra

Stiu ca or sa sara multi in capul meu dar mi-a stat mintea in loc cand am citit ca" ....cert este ca s-a dat o lege, noi am luat-o de buna, am facut copilasi (pentru ca asa ne-am dorit noi si am simtit poate si putin suport din partea statului) pana intr-o zi cand apar la Tv si anunta ca in mai putin de o luna de zile nu vom mai beneficia de niste bani ..... .



de ce ti-a stat mintea in loc?????? poate doar ca am crezut in stat...in lege...
Ce este atat de aberant si de neconceput ca noi, mamicile vrem sa stam acasa cu copii nostrii?????? Tu ai copii?????

Intreb pentru simplu fapt ca nu se vede...
sau ai, dar mai ai si o situatie foarte buna in asa fel imcat sa nu fie nevoie sa astepti niste bani lunar de la stat..bani pe care noi l-am dat si acum doar se intoarce la noi!!!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE


Dupa cum era de asteptat reactiile de sarit la gatul cuiva nu au intarziat sa apara ! Da, pentru mine suna aberant ce ai scris tu acolo "ca s-a dat o lege si voi a-ti luat-o de buna si a-ti facut copii"!

Si ca sa fiu scurta cu tine, pentru ca simt ca te poti certa urat cu oricine, iti raspund la intrebarea principala :

Da am 2 copii pe care i-am crescut eu si sotul meu fara nici un ajutor de la stat, si de aceea sunt foarte mandra de chestia asta ! Nu sunt milionara sa nu stiu pretul banilor si nici nu am plecat de cine stie cand din tara si am uitat de unde am plecat!Din potriva de fiecare data cand intru aici imi aduc aminte cum se gandeste in Romania: statul sa ne ajute, statul sa ne dea si mai ales intrebarea :cum crede statul ca pot sa cresc un copil cu 600 roni pe luna ????



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:
citat din mesajul lui beren

Petra, traiesc in USA 15 ani, multumesc pentru informatie.

Umanitar DC | www.savethechildren.net/romania/copiii_romania/legislatie/legislatie_acteinternationale.html" target="_blank">Drepturile Copilului | www.salvaticopiii.ro/index.html" target="_blank">Salvati Copiii | R.A. Rescue | Quackwatch | www.math.caltech.edu/code/petition.html" target="_blank">"Mistere" | www.tolkiensociety.org/ts_info/mallorn.html" target="_blank">Mallorn



Beren, si in ce stat din USA se acorda concediu de cresterea copilului de catre stat macar 50% fata de cel din Romania? ca ma mut si eu si mai fac 1-2 copii sa nu ramana copii mei singuri pe aici cand nu o sa mai fiu eu ! PE bune !




da??? stii care e indemnizatia medie in momentul de fata in Romania? 900 ron!

poti sa cresti 3-4 copii din banii astia! in USA, nu in Romania, poate!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi


Ariadna33,
De ce crezi tu ca in USA sunt doar salarii mari ?? Crezi ca aici nu sunt salarii de mizerie ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

ok, gata..mi-am dat seama, ai copii, traiesti in USA cine stie de cand... si ai uitat de unde ai plecat..tipic!!!
Vii acum s ne scoti noua ochii ca de ce asteptam bani de la stat...pentru ca aici in Ro nu poti pune bani deoparte ca in USA, nu ne bucuram de aceleasi privilegii si aceeasi viata! Noi, aici in Ro, din pacate, marea majoritate depindem de acesti bani care vin acum de la stat....dar la care am contribuit...


Offffff...nu inteleg de ce atatea rautati...
Sunt ferm convinsa ca seara te pui linistita cu capul pe perna si te gandesti ce cumparaturi, cadouri vacante sa mai ai... pe cand noi aici in Ro noaptea, ne punem in pat si ne gandim ce sa mai facem ca sa le putem oferi copiilor nostrii ceva decent..ceva ce ei poate ca-si doresc..sau ar fi fericiti sa aibe.
Din pacate aici tot sistemul se invarte in jurul unei mari gauri negre...in care oricand putem aluneca in gol... eu tocmai am fost prinsa in "gaura neagra" daca se adevereste ca vom primi de luna viitoare 600 ron. pentru mine...este sfarsitul!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE


Eu iti inteleg disperarea si supararea dar astea nu-ti dau voie sa ma judeci pe mine cum dorm eu noaptea , si la ce ma gandesc. Nu ai de unde sti la ce ma gandesc eu! Si chiar asa sa fie ca ai vrea sa fac???
Daca acolo iti este asa de greu, pune si tu ceva in doua valize si porneste in lumea larga sa vedem cat de repede uiti de unde ai plecat, si cum o sa dormi multe nopti !
Nu judeca pe nimeni pentru ca nu eu sunt de vina ca acest guvern este condus prost si jecmaneste oamenii in loc sa mai ia din pernele de sub fundul parlamentarilor si a coruptilor in Romania.

Mergi la inceput