Dubii in privinta silicoanelor....
Ma adresez celor ce au silicoane.
Imi doresc foarte mult si eu, dar cum am spus, am mari dubii in ceea ce le priveste.
In primul rand as vrea sa stiu ce fel de analize se fac inainte de operatie, si daca este posibil ca d-rul sa refuze operatia din motive medicale (eu am un prolaps de valva mitrala si nu stiu cum ar fi in timpul operatiei cu anestezia totala).
Apoi as dori sa stiu daca se spune de catre medic, inainte, ca aceste silicoane sunt totusi riscante si pot dezvolta probleme ulterioare....sau pot duce la un cancer?
Cum va simtiti cu ele, daca dupa operatie v-a parut rau ca ati facut pasul, dar doresc pareri sincere.
Daca trebuie schimbate dupa un anumit nr.de ani.
Si daca dupa operatie v-au creat probleme (silicoanele)....
Multumesc mult.
Raspunsuri
inaioana spune:
Toti doctorii responsabili iti explica nivelul riscurilor in mod individualizat, adica depinzand de marimea pe care o doresti, tipul de piele si tesut, forma cavitatii toracice, tehnicile de operatie si asa mai departe. Nu exista risc de cancer de la silicoane, ala e mit urban.
Nu cunosc pe nimeni care sa fi regretat pasul, desi probabil ca exista cateva persoane..ca in orice.
Nu stiu daca prolapsul de valva mitrala este o contraindicatie pentru operatie, iti pot spune ca printre analizele care se fac preoperator este si un EKG. Banuiesc ca problema ta va impune mai multe analize si grija si o colaborare intre cardiolog si chirurgul estetician.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
didi-anda spune:
Zina, eu am silicoane din 11 ianuarie 2010.nu regret nici o clipa ca am facut acest pas. de foarte mult timp mi-am dorit acest lucru si am zis ca,indiferent ce riscuri sunt,nu renunt la aceasta idee.
vreau sa-ti spun ca nu stiu ce analize mi-au facut,doar ca,inainte cu o saptamana am mers sa-mi ia sange.atat. eu am crezut ca-mi vor face si un EKG si o ecografie mamara,dar nu mi-au facut.
vreau sa-ti spun ca sunt incantata,mi-am pus o marime de bun simt(350).n-am vrut sa ies in evidenta,am facut-o pt confortul meu psihic.
dupa operatie am avut dureri mari,cam 2 sapt,dar ma linistea gandul ca dup-aia nu voi regreta. depinde de fiecare organism in parte. au fost femei care au mers la lucru dupa 2 zile. eu 2 sapt m-am indopat cu calmante si tot degeaba...si dr-ul a zis ca n-a mai avut asa pacienta...asa sunt eu....sensibila si rea la durere.
acuma sunt ok, m-am acomodat cu ele,nu simt nici un discomfort,sunt mult mai bine din punct de vedere psihic.(eram fffffffffffff complexata).
stii si tu ca orice operatie implica un risc. eu am fost pregatita de orice.mi-am dorit enorm acest lucru si am sperat ca va fi totul bine. si a fost!
XIO spune:
Iti va explica doctorul tot , dar despre Prolapsul acela trebuie sa stie anestezistul , ca sa stie ce anestezie sa iti faca.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro