Educatia educatoarelor

Educatia educatoarelor | Autor: Bic

Link direct la acest mesaj

Continuam discutia aici.
Postez imediat ce s-a scris pina acum si link catre acest subiect.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Autor: Bic
Subiect: Ce educatie au unele educatoare?
Trimis la: 08/05/2010 11:39:50
Buna.

Sint extrem de revoltata pentru ca din cind in cind citesc aici despre educatoare care folosesc pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare a unor comportamente care, desi blamabile la un adult, sint foarte normale la anumite etape de dezvoltare ale unui copil.

Si stau si ma intreb: ce fel de educatie primesc aceste "educatoare?" Unde gasesc ele cartile alea in care scrie ca pedeapsa este o metoda eficienta de educare?
Daca parintii mai folosesc asemenea metode nu din rea vointa, ci din lipsa de informare, cum de este posibil sa se intimple asa ceva in rindul celor catre care acesti parinti ar trebui sa se indrepte ca sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.

Povestea nasterii

Dr. Sears

Disciplina afirmativa

Raspunsuri:

Autor: allinta
Raspuns la: 08/05/2010 12:28:43
Citat:
citat din mesajul lui Bic

Buna.

Sint extrem de revoltata pentru ca din cind in cind citesc aici despre educatoare care folosesc pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare a unor comportamente care, desi blamabile la un adult, sint foarte normale la anumite etape de dezvoltare ale unui copil.

Si stau si ma intreb: ce fel de educatie primesc aceste "educatoare?" Unde gasesc ele cartile alea in care scrie ca pedeapsa este o metoda eficienta de educare?
Daca parintii mai folosesc asemenea metode nu din rea vointa, ci din lipsa de informare, cum de este posibil sa se intimple asa ceva in rindul celor catre care acesti parinti ar trebui sa se indrepte ca sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.

Eu mi-am pierdut increderea in caliatile de pedagogi a educatoarelor.
Pe fetita mea am mutat-o la alta grupa, unde ii este mult mai bine decat la cealalta.
Nu este vorba de educatia pe care au primit-o educatoarele, ci de legile care nu exista, astefel permitandu-le sa se comporte oribil cu copiii de care ar trebui sa aiba grija si sa ii invete.
Te poti lupta cu mentalitatile educatoarelor si a directoarelor, dar cum rezolvam situatia cu parintii, care zic merci ca au unde sa-si lase copiii, cat sunt ei la serviciu ?!

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Autor: andata
Raspuns la: 08/05/2010 13:14:43
Allinta, cata dreptate ai cu parintii... Eu am avut probleme cu educatoarea care imi batea fiul sistematic si ii inspaimantase pe toti copiii atat de tare ca nici unul nu spunea nimic acasa. Noi am descoperit intamplator cand am facut un pas spre copil si micutul si-a dus mana la cap. Abia dupa multe rugaminti si asigurari ca nu se intampla nimic ne-a spus ca e batut. Noi l-am mutat imediat de acolo, dar dupa ce am vb cu educatoarea, cu parintii (nici unul nu a vrut sa se implice desi stiau ca le sunt batuti copiii, pe motiv ca nu au unde sa-i duca in alta parte) iar directoarea ne-a spus ca nu e adevarat, ca numai noi ne-am plans si ceilalti parinti nu

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Autor: Gabi_K
Raspuns la: 08/05/2010 20:03:35
fosta educatoare a lui fiimea s-a tot enervat pe un baietel (grupa mare) pt ca tot plangea. Ea l-a amenintat ca ii va da jos chilotii in fata grupei, sa-l faca de rusine daca mai plange. A doua zi el s-a apucat de plans, si educatoarea s-a tinut de promisiune. Peste vreo 2 sapamani s-a terminat anul scolar, mi-am scos urgent fata de la gradi... si am zis ca decat sa mai testz alte gradinite si educatoare, mai bine o dau la scoala la 6 ani.
Nevrozata aia de educatoare facea si alte faze, dar asta a fost cireasa pe tort. Daca era copilul meu, sigur nu scapa fara politie si ancheta.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi poze si mai noi
poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Autor: AB_AC
Raspuns la: 10/05/2010 04:55:27
Bic in .ro nu primesc educatoarele nici o educatie in sensul bataii. E urat sa spui asa ceva. Din pacate nu primesc nicio educatie.
Modulul psiho-pedagogic din facultatea vremii mele continea o carte de psihologia copilului care intr-o varianta simplificata era predata si la institutele pedagogice.
Stiintific vorbind era o carte interesanta care spunea cum se formeaza reversibilitatea gandirii, cum se memoreaza, cum e cu atentia etc. Plina de informatii din care eu personal am invatat enorm de multe. E drept ca am avut si in mod exceptional un prof exceptional care nu prea isi "pierdea" timpul pe la stiintele exacte: Anitei. Dar cartea aceea nu vorbeste de copii ca de fiinte care se pot implica in procesul invatarii sau il pot frana. Nu vorbeste de incredere in sine, de motivarea copiilor.... asa ca fata-n fata cu copiii educatoarele raman cu cei sapte ani de acasa. Asa ca nu toate educatoarele sunt nu stiu cum.

Autor: corinadana
Raspuns la: 10/05/2010 05:07:28
NU baga totul in aceeasi oala!!! de exemplu eu am intalnit educatoare grozave.

Este ca si cum ai spune toti romanii sunt hoti ceea ce este FALS!!!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Autor: Iasmin08
Raspuns la: 10/05/2010 07:25:07
Este o responsabilitate uriasa pe care aceste doamne o au. Nu e adevarat ca raman cu ceea ce si-au insusit in anii de studiu, ele au si acele ''perfectionari'' odata la 5 ani, in cadrul carora urmeaza din nou cursuri de matematica, literatura pentru copii, psihopedagogie, psihologia copilului mic, etc. In plus, de multe ori trebuie sa cumpere noi carti, manuale, in functie de inspectoratul de care depind, carti tot despre psihopedagogie (marea majoritate), pe care trebuie sa le citeasca, sa le consulte samd.

Problema violentei (ca presupun ca despre asta e vorba) depinde insa de fiecare in parte si este si o consecinta a faptului ca la noi clasele au un numar destul de mare de copii. Acesti copii primesc acasa o educatie diferita, li se permit anumite lucruri care la gradinita nu le pot face. Nu au mobilitatea de acasa cand minim un adult sta cu ochii pe copil. Si sa recunoastem se intampla destule accidente si asa. Daca luam insa in calcul un adult si un efectiv de 30 de copii, datele problemei se schimba in totalitate. Se intampla tot felul de accidente, educatoarea trebuie sa fie cu ochii in n-spe parti, la toti copiii simultan, ar trebui sa aiba ochii mobili in cap si sa i se invarta ca o elice... Sunt foarte multe detalii care trebuie gandite, de obicei se invata din mers.

Daca educatoarea ar fi prea blanda (nu vorbim de violenta aici), majoritatea copiilor nu ar manca (si se intampla la unele dintre ele), pentru ca acasa sunt obisnuiti sa fie hraniti, imbracati etc. Or o singura femeie nu poate hrani simultan 30 de copii, si oricat ar parea de deplasat ce spun eu acum, nu intra in atributiile lor de servici.
A, ca sterg nasucul la unul, ca il sterge pe altul la fund.... nici asta nu se invata la scoli sau la ''perfectionari''...

Multa scoala, responsabilitate enorma.

Sunt educatoare si educatoare....este total gresit sa le bagam in aceeasi oala.

Scuze daca am suparat pe cineva.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Autor: Rufus
Raspuns la: 10/05/2010 08:10:24
Ioana a avut doua educatoare foarte bune, una din ele chiar de exceptie. Desi acum Ana nu sta asa bine la acest capitol, n-are nici un rost sa punem la comun tot acest personal. E gresit.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Autor: mQQm
Raspuns la: 10/05/2010 08:12:56
Educatoarele nu trebuie sa fie nici violente, nici blande. Ele trebuie sa fie ferme. Si pregatite profesional sa stapaneasca cu calm o mana de copii... diferiti.

Sau tu crezi ca in alte tari toti copiii sunt ca-n filme? Crescuti pe aceeasi carte de o familie fericita, dedicata si cu aceleasi valori?

Pai aici se aduna intr-o clasa, ok, nu 30, dar 22-25 de copii din tot cam atatea tari si cam tot cu atatea obiceiuri, traditii si valori culturale si nu se bate nimeni cu nimeni. Ca sunt reguli si educatoarele sunt instruite sa le "enforce". Si nu pentru ca educatoarele pot sa faca pe girofarul cu ochii peste 20 de copii si nici sa-i hraneasca pe toti. Nu-i perfect niciunde, dar trebuie sa fie la limita bunului simt si a sigurantei tuturor participantilor.

Mi se pare ca e o postare plina de scuze ieftine pentru niste educatoare care nu sunt in stare sa-si faca treaba corect. Merge asa ceva in vre-un domeniu de activitate? Eu nu cred ca e normal.

Parte din problema in ro e si parintele ala care apreciaza o atare educatie, (da-i duamna educatoare!), e si lipsa de training eficient al personalului, e si lipsa de presiune de la forul imediat superior, dar si lasa-ma sa te las-ul multora din parintii ai caror copii sunt agresati... de frica repercursiunilor, de frica de a fi in minoritate. Atitudine lasata la bunul simt al educatoarei? Las-o incolo!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Autor: Iasmin08
Raspuns la: 10/05/2010 08:25:04
Faptul ca aici copiii se bat intre ei, nu inseamna ca invata toti la gradinita... Sunt destui care invata asta acasa. Si stiu ce spun, vin cu ''lectia facuta", poate acasa li se permite sa fi rasfatati si sa primeasca absolut tot ce vor cand urla, ei uite, la gradi nu se poate.
Diferenta de educatie exista, daca nu prefacem ca nu este, asta nu inseamna ca nu exista.
Si nu scuz pe nimeni, eu vorbesc despre realitate si atat.

Nu sunt de acord cu violenta, nota bene!!!! Dar nu toate educatoarele folosesc violenta sa controleze copiii.

Oh si ca sa nu exista cine stie ce idei: nu, nu sunt educatoare. Asa ca nu ma scuz....ca n-am de ce.

Autor: XIO
Raspuns la: 10/05/2010 11:49:26
Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ioana a avut doua educatoare foarte bune, una din ele chiar de exceptie. Desi acum Ana nu sta asa bine la acest capitol, n-are nici un rost sa punem la comun tot acest personal. E gresit.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Bic , eu am avut o educatoare fantastica , o doamna care i acum ete prietena de familie desi am 25 de ani . Deci cand tu spui ca educatoarele (adica toate) sunt asa si pe dincolo , automat le bagi in aceeasi categorie si pe bietele persoane care ii fac treaba foarte bine , dar au avut nenorocul sa dai tu peste o educatoare slaba.
E ca si cum am pune ca toti barbatii sunt porci , femeile curve , blondele parasute si brunetele devreme acasa.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Autor: mamagiuliei
Raspuns la: 10/05/2010 12:23:35
Si noi ne iubim educatoarea

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Autor: Cristina_C
Raspuns la: 10/05/2010 12:36:45
Bic, ce le raspunzi tuturor acestor parinti multumiti de educatoarea copilului? Ii poti contrazice?
De ce e atat de greu de crezut ca exista si educatoare bune?

Valabil pentru orice categorie sociala.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Bic, tu ai ca locatie SUA. Despre care educatoare vrei sa barfim pe acilea? despre alea din SUA? alea din RO?
eu is mai confuza dimineata...(in my previous life am fost invatatoare, nu educatoare, dar ce insinuezi tu prin titlu si prin subiectul precedent este, cum sa zic...lipsit de educatie?)

Mergi la inceput

Andata, Gabi K
este ingrozitor ce povestitit. Exisa cumva vreo institutie care poate cerceta aceste incidente?
De-asta am si deschis subiectul, poate ca prin forum putem sensibiliza in primul rind parintii, ca inteleg din postarile voastre ca e si o dovada de ignoranta din partea unor parinti care la rindul lor pot presa institutiile de invatamint. E cale lunga, dar nu imposibila.

AB AC si Iasmin multumesc ca ma lamuriti.
Iasmin desi este o problema, numarul de copii in clasa nu poate reprezenta o scuza pentru abuz. E ca si cind ti-as spune ca te-am injurat pentru ca eram stresata.
Nu vorbim des violenta aici (inca), ci de umilirea copiiilor prin pedepse si amenintari. Sa fii ferm nu inseamna sa umilesti.

mQQm cred ca ai descris f. bine motivele pentru care se intimpla asa ceva in Ro.

Nu prea am inteles chestia asta cu datul de mincare. Educatoarele trebuie sa le dea de mincare copiilor??? Eu n-am mai auzit asa ceva. Aici trebuie sa-i trimit cu mincare pe care o pot minca ei singuri. lui fii-mea nu i-a dat nimeni in gura niciodata si a mers la daycare cind avea 1 an si ceva.

Si o ultima lamurire, dar va rog sa nu continuam in directia asta. Eu nu spun ca nu exista educatoare bune, ci ma intrebam de unde vine dorinta de a umili copiii.

Mergi la inceput

Maru
Vorbim de cele din Ro in general, dar putem sa extindem. E vorba de educatoarele care aleg sa foloseasca pedeapsa si umilirea drept metoda e educatie. Sint sigura ca ele exista peste tot in lume, dar se pare ca predomina in Ro. De aceea, concluzia mea este ca trebuie sa exista un fir comun undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

pai, daca urmaresc logica ta, de ce sa nu le barfim pe alea din...Malawi, ca stiu eu pe cineva care si-a educat copii acolo, ori pe cei din...China, de asemenea cunoscand pe cineva de acolo.
Serios acu, de ce ti s-a pus pata pe educatoarele din Ro, cand tu locuiesti in state?

Citat:

Maru
Vorbim de cele din Ro in general, dar putem sa extindem. E vorba de educatoarele care aleg sa foloseasca pedeapsa si umilirea drept metoda e educatie. Sint sigura ca ele exista peste tot in lume, dar se pare ca predomina in Ro. De aceea, concluzia mea este ca trebuie sa exista un fir comun undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

dar educatia parintilor?!
copilul va imita ce vede acasa in primul rand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

concluzia mea este ca trebuie sa exista un fir comun undeva.

si ce trebuie facut cu firul asta? s-au terminat subiectele incendiare?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Ca sa fim de la sine intelese, fetelor, nu iau apararea abuzului!!
Nu cred in severitate dusa la extrem, nu cred in extremism, de absolut nici un fel.

Dar, mQQm avea dreptate in sensul ca pentru anumite lucruri, pentur anumiti oameni nimic nu este o scuza. (Draga de ea, chiar credea ca ma scuz pe mine).

Acum insa o sa va aduc in atentie motivele pentru care se intampla asa cateodata (nu toate educatoarele sunt teribil de severe 25 din 24 de ore).
Daca ele nu au posibilitate sa se impuna, apar insa situatii (iar intre copii aceste situatii sunt zilnice) cand consecintele unei comportari laxe pot fi teribile.

Exemplu de situatie:
Anul trecut, in orasul X, o doamna educatoare in loc sa iasa la pensie, a prelungit aceasta minunata experienta cu inca un an. Inainte de a manca, toti copiii sunt dusi in grupuri de cate 5 sa se spele pe manute, baile nu pot primi mai mult de atat deodata. O clipa de neatentie, deoarece cei ramasi in clasa au iesit pe hol, ea nu stia cum sa ii bage mai repede in clasa, un copil din cei 5 intra in baie (acolo unde erau cazile), se impiedica si cade jos, in cadere nu stiu cum cade cu gatutul in ceva (cica o cada, dar un-mi pot magina ce fel de cada) si isi taie gatul dintr-o parte in alta.
Daca cei ramasi in clasa ar fi stat acolo in loc sa iasa pe hol, daca ar fi ascultat, educatoarea nu ar fi pierdut din vedere pe ceilalti ramasi sa se spele pe maini...

Sigur, cazuri extreme. Copilul meu a cazut de mana cu educatoarea si si-a spart capul intr-un scaunel, care avea la spate un fel de cuie cu suruburi. Dupa aceea, bineinteles ca au schimbat scaunelele, dar pana atunci, puiul meu a trebuit sa aiba copci, sa indure durere, spaima, etc.

Alt exemplu: curtea gradinitei in forma literei L. Un efectiv de 60 de copii la doua educatoare, una plecata la baie, ora 15.00. Unii dintre copii in leagane, altii urcati pe sus in mobilierul de curte sa se joace, educataoarea ramas in curte cu ochii dupa toti, unul cade, educatoarea merge la el sa vada daca este bine. In acest timp, unul din copii este luat din curte de catre o ruda (tatal aflat dupa divort, care nu a anuntat pe nimeni, nici pe mama, nici pe cadrele didactice). Sa va spun ca dupa disparitia acelei fetite, educatoarea a albit peste noapte? toata lumea, inclusiv politia spuneau ca probabil ori a luat un pedofil fetita ori pentru prelevare de organe, ori altii nici nu mai credeau ca traieste.

Acum vin si va spun, daca ar asculta copiii de educatoare, sunt situatii care nu s-ar termina asa. recunosc, sunt situatii lacunare, o lipsa de personal, sau de altceva. Daca educatoarea nu este capabila sa se impuna, asemenea situatii care apar non stop sunt greu de rezolvat.

Si mai este o problema: nu cred ca toate educatoarele au chemare sa fie educatoare. Eu cred ca trebuie sa aiba ca preotii har pentru meserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

bic,generalizezi si jignesti! si eu am intalnit medici lipsiti de profesionalism,avocati,profesori... si asa mai departe.asta nu inseamna ca toti sunt la fel. treaba asta nu tine de educatie.desconsideri aceasta categorie de personaje si nu stiu pe ce te bazezi atunci cand faci asemenea afirmatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va rog sa continuati aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151978

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput