Traiasca Regele!
Raspunsuri - Pagina 8
loryi1974 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Rufus
Ti-am inteles punctul de vedere. Intrebarea mea era "de unde ai auzit" de viata linistita a Regelui: ai citit, ai vazut la TV, ai auzit la radio, ai citit presa comunista a vremii...de unde stii tu cat de linistit era Regele? Asta intrebam. Sau "am auzit ca facea ceva" inseamna ca n-ai auzit ca facea altceva... Eu "am auzit" cu totul si cu totul altceva...si de aia speram sa ma lamuresti tu. Din ceea ce "am auzit eu", cand si-a putut permite (pentru ca Regele a muncit ani de zile, ca orice om, ca sa-si intretina familia, probabil dupa ce si-a terminat trenul cu bogatiile furate din tara) a denuntat non stop tirania lui Ceausescu, a luat pozitie la diverse evenimente cum ar fi greva de la Brasov, sapand la temelia statuii pe care occidentalii i-o facusera lui Ceausescu. De ce crezi ca piticul ala analfabet ura asa tare Casa Regala si pe Rege? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
De la rudele "scapate" in strainatate si ingrozitor de dezamagite sa constate ca un om care trebuia sa fie seful opozitiei anticomuniste n-avea nicio treaba cu asta.Iar unii mureau in inchisori sperand intr-o revenire....
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui greieras Pai in primul rand regele Mihai avea 25-26 de ani cand a fost fortat sa plece din tara, in alte cuvinte era un tanar. Poate cine a zis ca a fost las s-ar fi descurcat mai bine decat regele la varsta aia. In al doilea rand va promit ca putini in Romania stiu istoria nescrisa, mai toti am fost crescuti la scoala dezimformarii comuniste. Si parintii mei vorbeau la un moment dat (in timpul comunistilor) descre o X persoana care a fost lasa si a emigrat, persoana care fusese torturata, inchisa..., numai ca ai mei nu primisera o palma de la comunisti, le era usor sa judece neavand idee de realitate. Cei din diaspora stiu ca regele a facut tot ce a putut, neobosit, (asta pe langa propria-i viata si familie) in favoarea Romaniei. Gloria si Eva (22 dec. 2004) Craciun 2008 Evil thrives when good men do nothing |
25-26 ani este o varsta taman potrivita sa fii un pic "nebun" nu linistit.El era sau se credea Regele ,in aceasta calitate
ar fi putut fi un catalizator.Dar n-a fost.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Intrebarea mea era "de unde ai auzit" de viata linistita a Regelui |
De la rudele "scapate" in strainatate
[/quote]
Am inteles, multumesc.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Guestus spune:
spune rufus...regele e rege....dar sa-i dai tu atita purcoi de bani lui duda sa faca turism?
de ce sa nu promovezi romania tu....de ce duda sa mearga in senegal si in insula gonoree?
"Principele Radu Duda, primul candidat la alegerile prezidentiale, a fost timp de sase ani subventionat de statul roman cu aproape 1 milion de euro pentru a face lobby si pentru a promova Romania peste hotare. "
Potrivit blogului personal, Radu Duda a efectuat vizita de lucru la Polul Nord pentru a participa la un simpozion dedicat studiului incalzirii globale, simpozion prezidat de Patriarhul de la Constantinopole.
O alta destinatie exotica aleasa de Radu Duda pentru a promova Romania a fost si Senegal. In Senegal, Principele a vizitat capitala Dakar si celebra insula Goree, cunoscuta si sub denumirea de Insula Sclavilor
http://www.agenda.ro/news/news/18006/principele-radu-duda-a-reprezentat-romania-si-la-polul-nord.html
Alizee spune:
Iata biografia Regelui Mihai, gasita pe net :
""""""Biografie
Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena.
Domnia
Prima domnie a MS Regelui Mihai I a inceput in 1927, dupa moartea bunicului Sau, Regele Ferdinand I. Regele-copil a fost tutelat de o Regenta condusa de unchiul Sau, Principele Nicolae al Romaniei.
Dupa venirea pe Tron a Regelui Carol al II-lea, in iunie 1930 si dupa plecarea Reginei-mama in exil, Regele Mihai a ramas in grija tatalui Sau, devenind din ce in ce mai inchis in sine si mai ganditor. Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia.
In urma abdicarii tatalui Sau, la 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.
In timpul razboiului, Regele i-a imbarbatat pe ostasii romani care au luptat pentru reintregirea tarii, prin recuperarea Basarabiei ocupate de sovietici. Nu a fost, insa, de acord cu depasirea liniei Nistrului si cu inaintarea Armatei Romane in interiorul URSS, alaturi de armatele Germaniei naziste. In ciuda refuzului Maresalului Antonescu, la 23 august 1944 Regele a hotarat trecerea Romaniei in tabara aliatilor sai traditionali. Acest act de curaj a scurtat razboiul cu 6 luni si a crutat vietile a sute de mii de oameni.
Din 1944, Majestatea Sa Regele s-a opus din toate puterile instaurarii autoritatilor comuniste (greva regala fiind apogeul acestor incercari). In cele din urma, a fost obligat sa abdice, la 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii, in caz de refuz, a 1000 de tineri detinuti de comunisti. Actul abdicarii, semnat sub amenintare, este ilegal si lovit de nulitate. Mai mult, actul nu a fost niciodata sanctionat de Parlamentul Romaniei.
Exilul
Exilul MS Regelui Mihai si al Reginei Ana a inceput odata cu revenirea de la nunta din Atena. Au locuit, pana la sfarsitul anului 1948, la Vila Sparta, locuinta Reginei-mama Elena. Din 1949, Regele Mihai si Regina Ana s-au mutat la Lausanne si apoi in Anglia, unde au locuit pana in 1956.
Pentru a-si castiga existenta, Regele si Regina au construit o ferma de pui si un mic atelier de tamplarie.
Familia Regala s-a intors in Elvetia in 1956. Regele Mihai a semnat un contract cu compania aeriana "Lear Jeats and Co." din Geneva. Familia s-a mutat la Versoix, un mic oras de pe malul lacului Léman, la cativa kilometri de Geneva. Aici a locuit peste patruzeci si cinci de ani.
In anul 1958, Regele a oprit colaborarea cu "Lear", iar un an mai tarziu a infiintat o companie de electronica si de mecanisme automate, denumita METRAVEL, pe care a vandut-o cinci ani mai tarziu.
Astazi
Din biroul sau de la Versoix si, incepand cu 2001, din cel de la Bucuresti, Regele Mihai a militat pentru interesele Romaniei si pentru eliberarea acesteia de sub dictatura comunista si, dupa 1989, pentru intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. Majestatea Sa a incurajat respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piata, pastrarea culturii nationale, respectarea adevarului istoric, respectarea si garantarea proprietatii private, consolidarea statului de drept si a democratiei in tara noastra.
MS Regele Mihai si MS Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, in Elvetia. De marile sarbatori crestine si in functie de angajamentele Lor publice, Majestatile Lor aleg sa fie alaturi de cei dragi fie la Castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta din Bucuresti.""""""
Despre regele Mihai, am invatat la istorie ca a fugit ca un las. Asta era varianta comunistilor.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Guestus spune:
A abdicat sub amenintare ca etc etc...pai ce ai vrea sa spuna? ca de buna voie si nesilit de nimeni...normal ca are un motiv...
Regula nr 1 universala => nu exista penurie de motive. alea au fost si vor fi intotdeauna.
ideea este sa nu ajungi la motiv ..aici e smecheria cea mare. erou nu poti sa spui ca este regele ....ca eroii sint morti deja.
loryi1974 spune:
Toata lumea intreaba de ce exregele este facut las.Dar de ce spuneti ce a facut concret pentru oamenii din ro care putrezeau in inchisorile comuniste,pentru aia care se luptau prin munti in timp ce el
pleca ,ca sa vorbim elegant,din Ro.In afara de bla bla bla de genul "din resedinta din Elvetia regele......".El nu era un simplu Gheorghe ,el putea fi (si n-a fost) un catalizator.Eroi au fost aia de la Europa libera batuti si omorati de Securitate,si nu numai ei.
Guestus spune:
Si daca il intrebi ce a facut intre anii 50 si 89 o sa spuna ca fost amenintat si ca etc etc ...mina lunga a securitatii...asa ca mai bine a stat el la cutie si uite acum traieste ca un rege adevarat
ce este mai valoros...un rege mort si erou al romaniei impuscat la abdicare sau un rege in viata cu degetele in icre si sampanie in gusa?
Lali spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui alevin
Io stiu ?:)). Sa-l intrebam pe Mihai I? Crezi ca putea sa-si treaca in buletin "al Romaniei" fiindca asa s-a sculat intr-o dimineata? As putea sa fac si io la fel? Adica sa ma duc la politie si sa le zic sa ma treaca in buletin: Andreea, mama lui Stefan? Ca asa ma simt io bine! Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day." |
Apropo de discutia asta, am vazut o stire la PROTV despre botezul copilului printului Paul.
http://stirileprotv.ro/video/presedintele-basescu-il-va-boteza-pe-printul-carol-ferdinand-al-romaniei/60419213
Nu vreau sa intru in polemici referitoare la printul Paul si Casa Regala, stiu povestile dar, daca aveti rabdare sa vedeti stirea arata la un moment dat certificatul de nastere al copilului la care scrie la prenume Carol Ferdinand iar la nume Al Romaniei. Asa ca, daca-l va opri un politist pe strada ii va spune corect, din buletin Domnul Al Romaniei.
Asta m-a surprins si pe mine si mi-am adus aminte cand am citit discutia voastra.
Guestus spune:
hai lali ca nu certificatul de nastere e problema aici...ci banul care este si ochiul dracului!
spune...merita sa fie intretinuta familia regala de la buget sau nu?