Traiasca Regele!
Raspunsuri - Pagina 7
Lali_mete spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Din fericire,am invatat ca un om de stat las precum fostul rege nu are ce cauta in fruntea unei tari precum Romania. |
Si de ce ma rog e un las? Chiar sunt curioasa!
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
loryi1974 spune:
Asta se intampla acum aproape o suta de ani,din 27 incoa nu m-as mai avanta sa preaslavesc iubirea dintre tara si regi.Bunicii mei au fost tabaciti bine prin inchisorile comuniste,dar nu asta i-a lecuit de dragostea regala ci lipsa de reactie a unui om tanar si in vigoare fata de masacrele din tara.El si-a vazut de viata lui pasnica de "martir",noi de-a noastra cu cimitire pline.
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali_mete
Si de ce ma rog e un las? Chiar sunt curioasa! Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !! |
Ai auzit tu de vreo actiune de impact a ex regelui aflat in exil pentru sutele de mii de oameni care au murit sau au fost torturati in inchisorile comuniste?Eu nu,am auzit doar de viata lui pasnica in Elvetia si pasiunea pentru masini si alte asemenea pasiuni.
El a fost regele tinut in frau si de antonescu si de comunisti.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Ai auzit tu de vreo actiune de impact a ex regelui aflat in exil pentru sutele de mii de oameni care au murit sau au fost torturati in inchisorile comuniste?Eu nu,am auzit doar de viata lui pasnica in Elvetia si pasiunea pentru masini si alte asemenea pasiuni. El a fost regele tinut in frau si de antonescu si de comunisti. |
Chiar sunt curios...cine te-a informat pe tine de traiul linistit al Regelui in Elvetia?
unducthable...daca nu te superi...n-ai vrea sa lasi subiectul in pace si sa te duci linistita sa protestezi (vis a vis de guvern si actiunile lui) unde vrei, adica pe la alte subiecte, care trateaza acea problema? Multumesc...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
unducthable spune:
domnule rufus , cu cea mai mare placere
iti trimit un pupic
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Chiar sunt curios...cine te-a informat pe tine de traiul linistit al Regelui in Elvetia? unducthable...daca nu te superi...n-ai vrea sa lasi subiectul in pace si sa te duci linistita sa protestezi (vis a vis de guvern si actiunile lui) unde vrei, adica pe la alte subiecte, care trateaza acea problema? Multumesc... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
N-a avut nicio actiune sustinuta de protest in nspe ani de exil.El nu era Gheorghe fugit cine stiu cum dintr-o Romanie rosie ,el fusese rege si inca reprezenta o alternativa,trebuia sa fie o voce extrem de puternica.N-a fost.
paulina85 spune:
Eu nu sunt pro-monarhie dar mi se pare important ca Ceausescu nu mai este in timp ce Regele inca traieste si ne aduce aminte ca romanii au avut si altceva decat comunism.
Mi se pare important ca o parte din istoria noastra este inca langa noi, chiar daca numai simbolic.
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui loryi1974
N-a avut nicio actiune sustinuta de protest in nspe ani de exil.El nu era Gheorghe fugit cine stiu cum dintr-o Romanie rosie ,el fusese rege si inca reprezenta o alternativa,trebuia sa fie o voce extrem de puternica.N-a fost. |
Ti-am inteles punctul de vedere.
Intrebarea mea era "de unde ai auzit" de viata linistita a Regelui: ai citit, ai vazut la TV, ai auzit la radio, ai citit presa comunista a vremii...de unde stii tu cat de linistit era Regele? Asta intrebam.
Sau "am auzit ca facea ceva" inseamna ca n-ai auzit ca facea altceva...
Eu "am auzit" cu totul si cu totul altceva...si de aia speram sa ma lamuresti tu. Din ceea ce "am auzit eu", cand si-a putut permite (pentru ca Regele a muncit ani de zile, ca orice om, ca sa-si intretina familia, probabil dupa ce si-a terminat trenul cu bogatiile furate din tara) a denuntat non stop tirania lui Ceausescu, a luat pozitie la diverse evenimente cum ar fi greva de la Brasov, sapand la temelia statuii pe care occidentalii i-o facusera lui Ceausescu. De ce crezi ca piticul ala analfabet ura asa tare Casa Regala si pe Rege?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
greieras spune:
Pai in primul rand regele Mihai avea 25-26 de ani cand a fost fortat sa plece din tara, in alte cuvinte era un tanar. Poate cine a zis ca a fost las s-ar fi descurcat mai bine decat regele la varsta aia. In al doilea rand va promit ca putini in Romania stiu istoria nescrisa, mai toti am fost crescuti la scoala dezimformarii comuniste. Si parintii mei vorbeau la un moment dat (in timpul comunistilor) descre o X persoana care a fost lasa si a emigrat, persoana care fusese torturata, inchisa..., numai ca ai mei nu primisera o palma de la comunisti, le era usor sa judece neavand idee de realitate.
Cei din diaspora stiu ca regele a facut tot ce a putut, neobosit, (asta pe langa propria-i viata si familie) in favoarea Romaniei.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2008
Evil thrives when good men do nothing
mamitzica spune:
Unui popor ca cel romanesc nici nu ii trebuie un REGE ci un cizmar sau un marinar pentru ca e mai aproape de nivelul general al populatiei.
Din pacate comunismul a avut un impact uluitor asupra oamenilor-par exemplu ura fata de rege si fata de evrei.Ca sa nu mai amintesc de capra vecinului.