Traiasca Regele!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui alevin

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Da' de ce scrii cu majuscula? E vreun D-zeu sau ce?

Da' daca scrii Presendinte cu P mare, e Dumnezeu?

Andreea, mama lui 'Tefan

"He who fights and run away, lives to die another day."

Pai tocmai, ca nu e, de-aia nici nu scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

De ce se spune pricipele radu si nu pricipele duda?
e ca si cum spui doamna viorica de la frizerie. ..numele de familie pare mai pompos si mai oficial sa zicem. nu?

In buletin il cheama Radu al Romaniei Duda.
Ii poti zice Domnul Al Romaniei :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

10 mai a fost ziua regelui Carol I care, nu prea mai are cum sa traiasca

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:

e ca si cum spui doamna viorica de la frizerie. ..numele de familie pare mai pompos si mai oficial sa zicem. nu?

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Il cheama Radu Hohenzollern. Titulatula de " al Romaniei" i-a fost acordata de Mihai I si nu are efecte legale sau diplomatice. Iar particula "de" a fost adaugata atunci cand a fost numit principe de Veringen. Stiu ca Wikipedia spune altceva. Dar Casa Regala a comunicat altceva. Si prefer sa-i cred pe ei.
Pe de alta parte, internetu'i mare si fiecare poate decide, pentru sine, ce sa creada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

acum banul e la mare pret ...cit are familia regala de cheltuiala de la buget?
le taie si lor din cascaval basescu sau nu?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Il cheama Radu Hohenzollern. Titulatula de " al Romaniei" i-a fost acordata de Mihai I si nu are efecte legale sau diplomatice. Iar particula "de" a fost adaugata atunci cand a fost numit principe de Veringen. Stiu ca Wikipedia spune altceva. Dar Casa Regala a comunicat altceva. Si prefer sa-i cred pe ei.
Pe de alta parte, internetu'i mare si fiecare poate decide, pentru sine, ce sa creada

Nici eu nu ma rezum la wikipedia .

Dar Casa Regala a comunicat altceva.
Da?
Eu am redat ce spune Dl. Duda himself despre numele pe care-l poarta, s-a mai studiat problema aici:

Robert Turcescu: [...], cum ar trebui sa vi se adreseze la un moment dat cineva care vine la Palatul Cotroceni?
Principele Radu: Domnule presedinte, bineinteles.
Robert Turcescu: Domnule presedinte Radu Duda.
Principele Radu: Sau Radu al Romāniei, cum scrie in buletinul meu de identitate.
Robert Turcescu: Asta voiam sa intreb, cum scrie?
Principele Radu: Scrie Radu al Romāniei Duda , adica cele doua nume pe care le am prin identitatea mea, unul cu care m-am nascut, si...
Robert Turcescu: Hohenzollern-Veringen.
[...]
Principele Radu: Hohenzollern-Veringen este un titlu, pe care l-am primit in prealabil si care este acum surclasat de titlul romānesc. Titlul Hohenzollern ramine īn subsidiar. Primul si cel mai important, īn conformitate cu ...
Robert Turcescu: Nu tine cumva de acea disputa, pe care ati avut-o cu Casa de Hohenzollern, cind s-a spus ca nu va poate...
Principele Radu: Statutul Casei Regale precizeaza ca titlul romānesc precede orice alt titlu si asta de 143 de ani. Deci, acela nu a disparut, dar el este subsidiar, acoperit ca importanta de titlul romānesc.
Adrian Ursu: De stare civila.
Principele Radu: Dar acestea sunt toate chestiuni de identitate a persoanei. Asta nu inseamna ca ele ajung in mediul institutional romānesc, fiindca Constitutia Romāniei nu prevede nimic despre Casa Regala.

Din script-ul emisiunii "Ora de Foc" - 09.04.2009 - invitati: Principele Radu de Romānia, Robert Turcescu

Crezi ca ne-o fi mintit? :))

Mergi la inceput

Hai domle stiti de cite ori sta pe scaunul regal din baie si nu stiti cu cit este asistat de stat financiar?

Nu de altceva dar mi-ar parea rau sa aiba probleme financiare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Nici eu nu ma rezum la wikipedia .

Dar Casa Regala a comunicat altceva.
Da?
Eu am redat ce spune Dl. Duda himself despre numele pe care-l poarta, s-a mai studiat problema aici:

Robert Turcescu: [...], cum ar trebui sa vi se adreseze la un moment dat cineva care vine la Palatul Cotroceni?
Principele Radu: Domnule presedinte, bineinteles.
Robert Turcescu: Domnule presedinte Radu Duda.
Principele Radu: Sau Radu al Romāniei, cum scrie in buletinul meu de identitate.
Robert Turcescu: Asta voiam sa intreb, cum scrie?
Principele Radu: Scrie Radu al Romāniei Duda , adica cele doua nume pe care le am prin identitatea mea, unul cu care m-am nascut, si...
Robert Turcescu: Hohenzollern-Veringen.
[...]
Principele Radu: Hohenzollern-Veringen este un titlu, pe care l-am primit in prealabil si care este acum surclasat de titlul romānesc. Titlul Hohenzollern ramine īn subsidiar. Primul si cel mai important, īn conformitate cu ...
Robert Turcescu: Nu tine cumva de acea disputa, pe care ati avut-o cu Casa de Hohenzollern, cind s-a spus ca nu va poate...
Principele Radu: Statutul Casei Regale precizeaza ca titlul romānesc precede orice alt titlu si asta de 143 de ani. Deci, acela nu a disparut, dar el este subsidiar, acoperit ca importanta de titlul romānesc.
Adrian Ursu: De stare civila.
Principele Radu: Dar acestea sunt toate chestiuni de identitate a persoanei. Asta nu inseamna ca ele ajung in mediul institutional romānesc, fiindca Constitutia Romāniei nu prevede nimic despre Casa Regala.

Din script-ul emisiunii "Ora de Foc" - 09.04.2009 - invitati: Principele Radu de Romānia, Robert Turcescu

Crezi ca ne-o fi mintit? :))

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Io stiu ?:)). Sa-l intrebam pe Mihai I? Crezi ca putea sa-si treaca in buletin "al Romaniei" fiindca asa s-a sculat intr-o dimineata? As putea sa fac si io la fel? Adica sa ma duc la politie si sa le zic sa ma treaca in buletin: Andreea, mama lui Stefan? Ca asa ma simt io bine!

Mergi la inceput

Alevin, da, dpdv legal orice cetatean roman isi poate schimba numele de la evidenta populatiei daca are un motiv intemeiat si dupa parcurgerea unui anume traseu birocratic.

Din nefericire :), chiar o copie dupa buletinul lui Radu Duda nu am gasit :)), asa ca alegi sa crezi ce vrei.
Eu il cred pe el, banuiesc ca este cel mai in cunostinta de cauza cu privire la ce-i scrie in buletin :).
-----

Guestus, eu imi amintesc de prin stirile din ultima vreme doar de asta: http://www.gandul.info/news/regele-mihai-bun-de-plata-pentru-intretinerea-palatului-elisabeta-5897832
Te multumesti cu atit?

Mergi la inceput

Da...regia rappps asta nu mai este ce a fost.
Am citit azi ca si pe madam mioara roman vor sa o scoata afara din casa..i-au taiat apa si gazu". ..dupa o viata de boieroaica uite cum a ajuns. incredibil

Mergi la inceput