Traiasca Regele!
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabidaniela/gabidaniela.jpg)
gabidaniela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alevin
Da' daca scrii Presendinte cu P mare, e Dumnezeu? Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day." |
Pai tocmai, ca nu e, de-aia nici nu scriu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus De ce se spune pricipele radu si nu pricipele duda? e ca si cum spui doamna viorica de la frizerie. ..numele de familie pare mai pompos si mai oficial sa zicem. nu? |
In buletin il cheama Radu al Romaniei Duda.
Ii poti zice Domnul Al Romaniei :)).
miki68 spune:
10 mai a fost ziua regelui Carol I care, nu prea mai are cum sa traiasca
cristina d.
"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)
alevin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
In buletin il cheama Radu al Romaniei Duda. Ii poti zice Domnul Al Romaniei :)). www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Il cheama Radu Hohenzollern. Titulatula de " al Romaniei" i-a fost acordata de Mihai I si nu are efecte legale sau diplomatice. Iar particula "de" a fost adaugata atunci cand a fost numit principe de Veringen. Stiu ca Wikipedia spune altceva. Dar Casa Regala a comunicat altceva. Si prefer sa-i cred pe ei.
Pe de alta parte, internetu'i mare si fiecare poate decide, pentru sine, ce sa creada
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
acum banul e la mare pret ...cit are familia regala de cheltuiala de la buget?
le taie si lor din cascaval basescu sau nu?
iileana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alevin
Il cheama Radu Hohenzollern. Titulatula de " al Romaniei" i-a fost acordata de Mihai I si nu are efecte legale sau diplomatice. Iar particula "de" a fost adaugata atunci cand a fost numit principe de Veringen. Stiu ca Wikipedia spune altceva. Dar Casa Regala a comunicat altceva. Si prefer sa-i cred pe ei. Pe de alta parte, internetu'i mare si fiecare poate decide, pentru sine, ce sa creada |
Nici eu nu ma rezum la wikipedia
![](bandit.gif)
Dar Casa Regala a comunicat altceva.
Da?
Eu am redat ce spune Dl. Duda himself despre numele pe care-l poarta, s-a mai studiat problema aici:
Robert Turcescu: [...], cum ar trebui sa vi se adreseze la un moment dat cineva care vine la Palatul Cotroceni?
Principele Radu: Domnule presedinte, bineinteles.
Robert Turcescu: Domnule presedinte Radu Duda.
Principele Radu: Sau Radu al Romāniei, cum scrie in buletinul meu de identitate.
Robert Turcescu: Asta voiam sa intreb, cum scrie?
Principele Radu: Scrie Radu al Romāniei Duda , adica cele doua nume pe care le am prin identitatea mea, unul cu care m-am nascut, si...
Robert Turcescu: Hohenzollern-Veringen.
[...]
Principele Radu: Hohenzollern-Veringen este un titlu, pe care l-am primit in prealabil si care este acum surclasat de titlul romānesc. Titlul Hohenzollern ramine īn subsidiar. Primul si cel mai important, īn conformitate cu ...
Robert Turcescu: Nu tine cumva de acea disputa, pe care ati avut-o cu Casa de Hohenzollern, cind s-a spus ca nu va poate...
Principele Radu: Statutul Casei Regale precizeaza ca titlul romānesc precede orice alt titlu si asta de 143 de ani. Deci, acela nu a disparut, dar el este subsidiar, acoperit ca importanta de titlul romānesc.
Adrian Ursu: De stare civila.
Principele Radu: Dar acestea sunt toate chestiuni de identitate a persoanei. Asta nu inseamna ca ele ajung in mediul institutional romānesc, fiindca Constitutia Romāniei nu prevede nimic despre Casa Regala.
Din script-ul emisiunii "Ora de Foc" - 09.04.2009 - invitati: Principele Radu de Romānia, Robert Turcescu
Crezi ca ne-o fi mintit? :))
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Hai domle stiti de cite ori sta pe scaunul regal din baie si nu stiti cu cit este asistat de stat financiar?
Nu de altceva dar mi-ar parea rau sa aiba probleme financiare.
alevin spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui iileana
Nici eu nu ma rezum la wikipedia ![]() Dar Casa Regala a comunicat altceva. Da? Eu am redat ce spune Dl. Duda himself despre numele pe care-l poarta, s-a mai studiat problema aici: Robert Turcescu: [...], cum ar trebui sa vi se adreseze la un moment dat cineva care vine la Palatul Cotroceni? Principele Radu: Domnule presedinte, bineinteles. Robert Turcescu: Domnule presedinte Radu Duda. Principele Radu: Sau Radu al Romāniei, cum scrie in buletinul meu de identitate. Robert Turcescu: Asta voiam sa intreb, cum scrie? Principele Radu: Scrie Radu al Romāniei Duda , adica cele doua nume pe care le am prin identitatea mea, unul cu care m-am nascut, si... Robert Turcescu: Hohenzollern-Veringen. [...] Principele Radu: Hohenzollern-Veringen este un titlu, pe care l-am primit in prealabil si care este acum surclasat de titlul romānesc. Titlul Hohenzollern ramine īn subsidiar. Primul si cel mai important, īn conformitate cu ... Robert Turcescu: Nu tine cumva de acea disputa, pe care ati avut-o cu Casa de Hohenzollern, cind s-a spus ca nu va poate... Principele Radu: Statutul Casei Regale precizeaza ca titlul romānesc precede orice alt titlu si asta de 143 de ani. Deci, acela nu a disparut, dar el este subsidiar, acoperit ca importanta de titlul romānesc. Adrian Ursu: De stare civila. Principele Radu: Dar acestea sunt toate chestiuni de identitate a persoanei. Asta nu inseamna ca ele ajung in mediul institutional romānesc, fiindca Constitutia Romāniei nu prevede nimic despre Casa Regala. Din script-ul emisiunii "Ora de Foc" - 09.04.2009 - invitati: Principele Radu de Romānia, Robert Turcescu Crezi ca ne-o fi mintit? :)) www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Io stiu ?:)). Sa-l intrebam pe Mihai I? Crezi ca putea sa-si treaca in buletin "al Romaniei" fiindca asa s-a sculat intr-o dimineata? As putea sa fac si io la fel? Adica sa ma duc la politie si sa le zic sa ma treaca in buletin: Andreea, mama lui Stefan? Ca asa ma simt io bine!
iileana spune:
Alevin, da, dpdv legal orice cetatean roman isi poate schimba numele de la evidenta populatiei daca are un motiv intemeiat si dupa parcurgerea unui anume traseu birocratic.
Din nefericire :), chiar o copie dupa buletinul lui Radu Duda nu am gasit :)), asa ca alegi sa crezi ce vrei.
Eu il cred pe el, banuiesc ca este cel mai in cunostinta de cauza cu privire la ce-i scrie in buletin :).
-----
Guestus, eu imi amintesc de prin stirile din ultima vreme doar de asta: http://www.gandul.info/news/regele-mihai-bun-de-plata-pentru-intretinerea-palatului-elisabeta-5897832
Te multumesti cu atit?
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Da...regia rappps asta nu mai este ce a fost.
Am citit azi ca si pe madam mioara roman vor sa o scoata afara din casa..i-au taiat apa si gazu". ..dupa o viata de boieroaica uite cum a ajuns. incredibil