Traiasca Regele!
![](images/user_woman.png)
Azi e 10 mai, ziua Regelui, ziua Monarhiei!
Ne-ar fi fost mai bine daca Romania era Monarhie Constitutionala?
Traiasca Regele! (Imnul Romāniei 1866-1948)
Traiasca Regele
Īn pace si onor
De tara iubitor
Si-aparator de tara.
Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
Īn razboi, razboi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc parinte,
Sustine cu a Ta mana
Coroana Romāna!
Traiasca Patria
Cāt soarele ceresc,
Rai vesel pamāntesc
Cu mare, falnic nume.
Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc Parinte,
Īntinde a Ta māna
Pe Tara Romāna!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
sper sa nu fie aici o paruiala pro si contra monarhie .Dar as vrea sa te intreb, cine ai vrea sa fie regele...Regele Mihai (care fie vorba intre noi e cam batraior) sau Duda ?Ce noroc pe capul dudului sa se marite
cu fata regelui, si asa sa aspire la coroana.Un basm frumos, dar cam depasit, parerea mea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anya spune:
Asta ne mai lipsea...
Si mai vrea si razboi...plus ca o ia si pe parte religioasa....si parca eram stat laic, nu?
alevin spune:
De fapt coroana ar reveni ASR Principesa Margareta. Principele Radu ar fi doar Principele Consort. Ar fi clar o diferenta mare de clasa si stil!
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
De ce se spune pricipele radu si nu pricipele duda?
e ca si cum spui doamna viorica de la frizerie. ..numele de familie pare mai pompos si mai oficial sa zicem. nu?
paulina85 spune:
Eu voiam doar sa ne amintim ca avem un Rege. Ca azi e ziua Lui si Ziua Monarhiei. Ca pana la venirea comunistilor aceasta era Ziua Romaniei.
Le povestiti copiilor vostri ca avem un Rege?
alevin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus De ce se spune pricipele radu si nu pricipele duda? e ca si cum spui doamna viorica de la frizerie. ..numele de familie pare mai pompos si mai oficial sa zicem. nu? |
Nu-l mai cheama Duda. A preluat la casatorie numele sotiei, adica Hohenzollern.
PS. Conform logicii tale, printului Charles ar trebui sa-i spunem printul Windsor, nu-i asa?
Edit ca sa lamuresc: Hohenzollern se numeste Casa Regala. Conform uzantelor, in denumirea principilor si principeselor se folosesc numele de botez. Aceasta practica este intalnita la toate Casele Regale europene.
alevin spune:
citat din mesajul lui paulina85 Eu voiam doar sa ne amintim ca avem un Rege. Ca azi e ziua Lui si Ziua Monarhiei. Ca pana la venirea comunistilor aceasta era Ziua Romaniei. Le povestiti copiilor vostri ca avem un Rege? |
Ii povestesc fiiului meu ca am avut un rege, acum avem o Casa Regala si un Presedinte. Deasemenea ii povestesc toate lucrurile bune si mai putin bune care s-au intamplat atunci cand Romania a fost Regat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Glicina/Glicina.jpg)
Glicina spune:
citat din mesajul lui paulina85 Eu voiam doar sa ne amintim ca avem un Rege. Ca azi e ziua Lui si Ziua Monarhiei. Ca pana la venirea comunistilor aceasta era Ziua Romaniei. Le povestiti copiilor vostri ca avem un Rege? |
Cum adica avem? Cine avem?
alevin spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Da' de ce scrii cu majuscula? E vreun D-zeu sau ce? Legea compensatiei echivalente, exact ca si legea lui Newton in fizica, este precisa, implacabila si imuabila |
Da' daca scrii Presendinte cu P mare, e Dumnezeu?