Nazdravani de prin 2003 *2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hop si eu in discutia cu animalele, pentru ca sunt de ambele pareri.
Am avut pisoi in casa, tarziu, pentru ca mama nu ne dadea voie cu animale cand eram mici. Bai si am avut vreo doi ... ceva de speriat ce relatie stransa am putut avea si ce curati puteau sa fie, blanita sanatoasa si curata, de dormeam cu ei in pat.
La numai un an de la iubirea asta colosala, am avut o dihanie infioratoare de motan caruia ii cadea parul, facea pipi peste tot (pana l-am castrat), nu vroia sa iasa afara, se catara cu ghearele pe canapea de a distrus-o si totodata se catara in sifonier (pe care mi-e imposibil sa inteleg cum il deschidea!!) si se catara pe haine si mi-a ros baretele de la vreo 3 posete... adica 3 din 3, ca erau toate pe care le aveam
Ce mai, am ajuns sa detest dihania care zgaria si musca mai rau ca un caine, si care mai faea si stricaciuni si lasa par peste tot, desi il periam si ii alegeam hrana cu atentie.
Daca ma intebi azi, nu ma mai risc. Nu mai vreau animal de casa si basta, poate doar daca ne-o scoate soarta in cale vreun animalut cu care sa fie dragoste la prima vedere, altfel nu!
Fetele in schimb isi doresc ceva, orice, chiar si un pestisor sau o broscuta. Deocamdata nu am decis nici macar pentru astea... Catel, oricum nu avem voie, deci macar aici am alt argument decat ca nu vreau eu, dau vina pe administratia blocului

Laura - si noi ne inscriem la un curs de-asta la bazin, noi o sa fim la 24-30 de luni

Cristina - la cum cunosc eu numarul pisicilor si cainilor din Bucuresti, pretul citricelor si incapatanarea stapanilor e animale de a nu curata in urma acestora, eu mi-as lua in locul tau un shotgun sau macar o prastie mai profi, si daca as avea incredere in tina mea, as rezolva problema cu masina urgent Glumesc, nu te speria
Noi am rezolvat cu clor problema, si am scapat si de animale si de miros. Doar ca trebuie sa dai constant.

Iuliana - noi am cumparat un lichid special de descalcit parul, care nici nu ma asteptam sa functioneze asa de minunat!
Cristina - vezi ca aparuse si in Romania, de la Johnson's

Cristina - la piata de flori e idee buna. Pachetele sunt de 100 de fire sau minumum 50 parca, nu mai stiu precis, dar in mod cert iesi la o treime din pretul de la taraba, mai ales daca ai mai multe buchete. La unii vanzatori mai poti sa si negociezi un 5-10 lei acolo, de pinde de ce flori iei...
Alte idei nu am. Cel mult as duce si un mic cosulet cu ceva, fructe sau o prajiturica de casa, ceva frumos ornat si ambalat dragut, din care sa rezulte ca le-ai lucrat cu drag si nu ca e pe post de cadou...

Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

la buchete is terminata... am asa:

3 buchete mari, educatoarele.
4 buchetele, ingrijitoarele. acum na, fi-miu a fost pishacios pana la grupa mare inclusiv, iar la iris e riscant sa nu fiu draguta .
1 la dna asistenta de la gradi, ca ea ne-a ajutat sa-l bagam pe andrei, si ne-a acceptat mereu fara aviz .
1 la dna irisucai de dans, ca a luat-o la optional cu voia dansei, desi eu am zis ca nu.
si as mai putea pune pe dna de engleza si de dans de la andrei, dar sa vad...
mie la taraba lista de mai sus mi se pare faliment curat...

ieri de 1 iunie le-am luat cadouri. irisuca a primit un set pentru tesut. au fost incantati amandoi, aseara faceau cu randul la dat cu suveica. cica fi-mea face covoras pentru casa piticilor...
dar oribila zi!! asa mi-ar fi placut sa mergem in parc impreuna...

azi avem marea serbare la andrei... s-a sculat de la 6 si ne stresa, ce zi importanta e azi. of, da... mai ales cum il vad ca sta uneori ganditor si-i dau lacrimile, ma tot chinui sa-l fac sa se gandeasca ca si la scoala vor fi tot copii, isi va face noi prieteni...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Mihaela, Anka are dreptate... La Roma daca vreti sa vedeti Capela Sixtina sau Coloseumul e recomandabil sa va luati ghid sa scapati de cozi care sunt foarte foarte lungi pe cateva randuri si chiar daca merg relativ repede tot stai cateva ore. Cu ghidul te asezi undeva la mijloc si mai mult de 20 de minute nu stai. Plus ca ce poate sa iti spuna ghidul e mai greu sa citesti singur - pe langa mici picanterii din viata artistilor si a papilor, mai vezi si colturi pe care altfel nu le gaseai... Noi am luat un ghid de la Coloseum chiar de acolo din fata am gasit un grup si a doua zi i-am contactat din nou pentur Capela Sixtina.
Si pentru Versaille banui ca ai putea face la fel...

Noi cu muzeele avem noroc, am mai spus... de l-ar tine ca sa ne tihneasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Carmen, anka, multumesc de tipsuri. Noi nu prea suntem adeptii ghidurilor, ne place sa stam si sa vedem singuri, sa descoperim chestii...dar la o adica daca e asa nasol cu cozile, facem compromisul.
Colosseumul l-am vazut, nu cred ca mai intram, ne vom multumi sa il vedem de afara...dar avem si noi un tips. Cand am fost noi, era coada imensa la Colosseum si cineva ne-a spus sa mergem la Forum si sa luam acolo bilete duble(si pentru Colosseum), ca acolo nu e nimeni...si asa am facut! A fost misto de tot ca nu am stat nici 2 minute si aveam biletele, asta dupa ce eram gata sa renuntam, pentru ca dura vreo 3 ore sa stam la coada aceea imensa. La Capela Sixtina vrem sa ajungem, acolo am ajuns prea tarziu data trecuta si era deja inchisa, nu verificasem pe net inainte. In Roma nu am fost la nici un muzeu, orasul ne-a fermecat...sa vedem poate acum ajungem la careva...

Silvia e indragostita acum de www.google.com/images?um=1&hl=en&tbs=isch%3A1&sa=1&q=littlest pet shop&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&start=0" target="_blank">pet shop si ieri a mai primit un set. Azi l-a si dus la scoala(la fritids au voie sa isi duca jucarii de acasa, se joaca impreuna cu ele) si le-a facut haine din hartii . Acasa le-a facut case in cutii de carton, cu mobilier, tot din hartie...toata ziua mestereste la ele, deseneaza, apoi decupeaza, asambleaza, lipeste...se mai enerveaza ca masa ii sta cas , mai cere ajutor. Nah, atelier in toata regula la noi acasa....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

dragelor, multumesc de indicatii, sa vedem ce alegem oricum pe toate nu le putem face. Noi, daca mergem cu masina, pierdem ceva vreme pe drum, iar de acasa nu as vrea salipsesc mai mult de 10-12 zile, zic eu, ca matza mica ramane cu bona.
mihaela - la vulcania nu cred ca ajungem acum, noi venim de la viena, iar vulcania este spre sud cam la 450 km de Paris (verificat!).
De 1 iunie Sasha a fost in excursie cu gradi la castelul Bran, a fost super incantat, iar vineri fac o excursie la ferma Tnuva de langa Bucuresti. Gradi se termina pe 11 iunie, iar apoi au scoala de vara pana pe 9 iulie unde au de ales intre inot si tenis. sasha vrea la tenis, sa vedem ce o face. Luni are si el primul examen din "cariera", la karate, daca il trece ia centura portocalie.
Iris e din ce in ce mai obraznica, ce cuminte era mica si acum ... a inceput sa ne palmuiasca !! Si cd vrea ea ceva, o apuca un plans cu lacrimi si sughituri si daca e pe jos (adica nu in patut sau in scaunul de masa) se tranteste pe jos ... mi-e groaza cand o mai creste. Oare criza de 2 ani s-a mutat la 1 an intre timp ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

andrei si dariuca...

a fost f frumos la serbare, m-am pus pe plans, cu educatoarea lui de la grupa mica... cand au inceput copii sa candte... "imi amintesc prima zi in gradinita mea... cand plangeam ... vreau acasa..." si uite-asa plangeam amandoua, da' macar l-am facut pe andrei sa rada, ca era inghetat de emotie.

nici acum parca nu cred ca s-a terminat gradinta!! unde sunt cei 7 ani de cand stau pe-aici!?

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Eu tot stau si ma minunez ca deja au inceput serbarile.
La noi se organizeaza abia pe 10. De fapt in fiecare an s-a facut cea serbare in ultima saptamana.
Oricum, anul asta va fi ceva mai...altfel ca doar e sfarsitul. Asa ca se va pune accent pe "petrecerea" de sfarsit de gradi, cu distractie, discoteca, sampanie, de-astea.
Avem maine si lectie deschisa ceea ce mie mi se pare superfain!
La engleza am primit materialele dupa care au studiat copiii iar pe mail ne-a felicitat Doamna. poate iar ma puneti la colt ca se fac diferentieri intre copii dar eu ma bucur ca mi s-a spus ca dintre toti copilasii de varsta ei Andra e in top . Am scris eu si de diploma...

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Pe 3 iulie Alex are ex la Cambridge si planuisem sa fac comanda de un tort si sa invit cativa copii dupa examen si sa mergem undeva cu ei sa se joace, bucure, sa sarbatoreasca faptul ca au trecut primul examen serios din viata lor. Pe 3 iulie... Un tort special, in forma de corabie si cu cativa pirati... am sa pun poze... deci pe 3 iulie...
Ieri, 2 iunie... am avut o zi super ciudata... plina cu vesti de tot felul, care m-au afectat mult sufleteste, plus sotul plecat si stateam cu inima stransa caci am inteles ca la Bucuresti a plouat la greu si pe drumul de intoarcere tot numai de ploaie a dat...in fine, la final s-a mai inseninat... sa vedeti cum!!!

Asadar cand am ajuns, intr-un final, acasa, adica dupa serviciu, o ultima sedinta la gradinita, antrenamentul de tenis al lui Alex si alte cateva drumuri - sa mentionez ca eu am masina in service si sotul era plecat la drum?, deci eram per pedis, sau cu taxiul... dupa ce ajung acasa copilul se manifesta ca vrea nu'sh ce si l-am luat a mergem sa ii iau... am plecat pe jos ca avem un soi de supermarket destul de aproape... si la intoarcere suna telefonul. Prietena mea, care face adevarate minunatii culinare si pe care o rugasem sa ma ajute cu tortul, ma intreaba cand sa imi aduca tortul!!! m-am prins repede ca 3 iulie va fi de fapt si 3 iunie... Deci azi am petrecere...
Sincer m-am bucurat, dupa o zi foarte incarcata si mult prea plina... m-am distrat cu confuzia intervenita si ma pregatesc de mini petrecerea ad-hoc... cum vom manca noi un tort de aproape 4 kg? Nu stiu. Dar probabil o sa sara in aer dieta mea - am dat 15 kg jos din ianuarie si ma gandeam ca intr-o luna jumatate ajung la 59 de kg si ma voi opri... dar probabil va dura mai mult de 2 luni... insa sincer merita! abia astept sa vad mutrita uimita a lui Alex cand va vedea ca ii vin musafiri!
Sa imi tineti pumnii... macar aseara a venit sotul meu acasa si azi am o masina...

Mergi la inceput

Cristina, si pe mine ma apuca jalea cand ma gandesc la serbarea de la gradinita... vorba ta: cand au trecut aproape 7 ani? Of! Nu stiu. Alex canta ziua intreaga:'la revedere gradinita draga' si 'de maine sunt scolar' etc... ma uit la el si nu imi vine sa cred... Tare isi mai doreste sa mearga la scoala... si parca mie nu imi vine sa cred ca a terminat gradinita.

Liliana, si la noi serbarea va avea loc duminica la 10 si apoi cica se va prelungi cu alte activitati... discoteca, joaca etc pentru copii si alte de astea, dar adecvate varstei, pentru parinti - mai putin discoteca... Sa spun drept ma lipseam de partea cu parintii, ce rost are socializarea impusa la sfarsit de gradinita nu inteleg... mai ales ca sunt cativa parinti pe care ma voi bucura ca nu ii voi mai vedea, cum sunt si altii cu care Alex sigur va continua sa fie prieten si cu cativa va fi si coleg la scoala iar noi parintii ne si vizitam... Adica cu care oricum ne vedem si inafara genului asta de petreceri... Dar eu sunt carcotasa ed felul meu... dupa cum prea bine stiti...

Mihaela, si noi tot la Coloseum am pescuit ghidul si ne-a dus si prin Coloseum si pe Colina Palatina... Cand am fost noi Coloana lui Traian si Forumul erau in renovari si le-am vazut de la distanta...
La Roma sper sa ajung cu Alex cu tot cat de repede... Si noua ne-au ramas multe de vazut acolo. Nu iti ajunge o luna cred sa vezi tot asa ca... am lasat loc de reveniri.

O zi super buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

carmen este prea tare asta cu tortul!!! Pai sa aveti pofta. Lasa ca e mai bine cu 2 petreceri decat cu niciuna .
Dar...poate ai mai scris si n-am retinut...voi de ce il sarbatoriti pe Alex pe 3 iulie??
Abia asteptam sa ne arati poze cu tortul. Cred ca va arata bestial!!!

Cat despre asteptatul scolii...noi nu prea o asteptam Cred ca totusi inca nu suntem pregatiti psihologic pentru marele pas. Mai mult eu decat fii-mea. Parca ma ingrozesc cand stiu ca deja e mare, nu mai este bebelina mea aia mica (de fapt nici n-o mai pot cara in brate cu toate ca are doar 19 kile dar e luuuunga si atarna)
Asa ca ingros si eu randurile si incep sa plang: oare cand au trecut anii???

Aaaa, asta cu petrecerea de final...la noi va fi cica la un loc de joaca. Copiii in legea lor, cu animatoarele, iar parintii..fiecare-si vede de patratica lui. Adica eu nu ma vad dansand cu ei pe "Nu mi-e frica de bau-bau" sau altele de genul asta. Va fi momentul lor.
Avem si noi de-astea din "comitetul de presiune" dar eu n-am treaba cu ele.

Imi amintesc un episod f interesant. La sfarsitul anului trecut o mamica a filmat serbarea. Eu am intarziat un pic asa ca n-am prins startul...dar am filmat si eu.
Ei cand am inceput urmatorul an mi-a spus ca-mi da filmarea. Am fost incantata, mi-a trimis CD-ul si...un biletel, sa-i trimit X lei. M-am enervat cumplit ca nici macar nu era filmat profi, cadrele erau puse doar pe copilul ei si alte aberatii de-astea. Imi venea sa-i zic vreo doua dar...am preferat sa o inghit si sa-mi vad de drumul meu.
Ma astept ca la scoala sa avem si astfel de specimene.
V-am zis ca am fost la sedinta cu parintii, la scoala.
S-a discutat despre uniforma. Una de-asta ghiulata toata si cu mii de kile de aur la gat a inceput: pai sa facem 4 perechi de pantaloni, pai sa luam de-aia si de-ailalta...Pana mea!
A mai fost o faza simpatica... N-am inceput bine scoala si s-au facut cereri de participare a copiilor la competitii scolare : Pai sa-i trimiteti Doamna!!!
Doamna s-a uitat lung si cu o delicatete iesita din comun a explicat ca si concursurile astea au rolul lor, trebuiesc selectate in functie de anumite criterii si...sa fie si copilul "pregatit" dar in clasa I in primul semestru, chiar daca stie sa citeasca nu e intotdeauna suficient.
Mi-e groaza de ce ne asteapta.
Nu vor fi cerintele scolii cat vor fi pretentiile "comitetului de presiune" al parintilor.
Venise alta mamica: Nu schimbam parchetul??? Doamna iar a fost eleganta si ne-a explicat ca din punctul ei de vedere arata ingrijit si ca oricum peste vara se va face curat asa ca ar fi bine sa ne canalizam spre altele. Si-a incheiat apoteotic: "sunt convinsa ca sunt suficiente cheltuieli pentru inceput, nu are sens sa cheltuim pe ceea ce nu este absolut necesar"
Mie mi-a placut de atitudinea Doamnei.
Pe 15 iunie avem prima intalnire cu copiii. Sa se cunoasca si eventual sa stabileasca ceva legaturi.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput