Izolarea termica
Buna,
vrem sa ne izolam apartamentul,pe exterior,si nu stim care ar fi manopera pe metru patrat... sa ne putem face o idee cat ne-ar costa..stam la et.2 si-am inteles ca ar fi mai putin mai scump ca la et. inferioare..daca stie cineva concret va rog sa dati de stireNIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
Raspunsuri
crissteo spune:
Buna,
si noi am vrut sa izolam pe exterior, am gasit o firma care izola un apartament vecin si am aflat ca pentru 17 m2 de perete exetrior costa 1600 ron fara chitanta si 2000 cu chitanta.am renuntat pentru ca ne-au spus ca trebuie sa convingem toti vecinii de sub noi, noi stam la et 4, sa izoleze si ei. Nu avem cum sa facem asta pentru ca vecinii din varii motive nu vor sa izoleze. Ne-au oferit varianta de izolat pe interior, 100 ron m2, deci ajungeam la acelasi pret cu exteriorul. momentam mai cautam. stiti daca vrem sa izolam numai noi, avewm nevoi ede autorizatie de la primarie? am inteles ca e necesara o autorizatie de modificare a fatadei.
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissteo Buna, si noi am vrut sa izolam pe exterior, am gasit o firma care izola un apartament vecin si am aflat ca pentru 17 m2 de perete exetrior costa 1600 ron fara chitanta si 2000 cu chitanta.am renuntat pentru ca ne-au spus ca trebuie sa convingem toti vecinii de sub noi, noi stam la et 4, sa izoleze si ei. Nu avem cum sa facem asta pentru ca vecinii din varii motive nu vor sa izoleze. Ne-au oferit varianta de izolat pe interior, 100 ron m2, deci ajungeam la acelasi pret cu exteriorul. momentam mai cautam. stiti daca vrem sa izolam numai noi, avewm nevoi ede autorizatie de la primarie? am inteles ca e necesara o autorizatie de modificare a fatadei. |
stai la ultimul etaj?
Daca nu stai la ultimul si vecinu de deasupra nu izoleaza dar tu da iti va intra apa sub izolatie
De ce treb sa faca asta toti vecinii de pe lateral ca nu inteleg...
Altceva, eu am facut fara autorizatii cu banii mei (nu cu banii primariei care a primit fonduri de la ue special pt asta)
Vedeti ca trebuie sa stati linga lucratori pt ca daca din 'lene' nu baga cel putin 5 bolturi pe placa, cade ....placa !-mai ales daca si 'lipiciul' e ieftin(cunosc cazuri...)
crissteo spune:
stam la ultimul etaj si cei pe care i-am gasit nu vor sa ne izoleze numai noua, pentru ca nu e rentabil pentru ei. Si noi vrem sa facem tot cu banii nostri nu prin primarie, pentru ca sigur prin primarie va dura mult si cu doi copii mici nu ne permitem sa avem mucegai pe perete. asta e principalul motiv pentru care izolam, secundar ar fi costurile cu incalzirea.cat ar fi pretul de izolat pe interior la m2?
Maya25 spune:
Chiar e eficienta izolarea asta cu polistiren? Merita investitia?
Cineva scria de mucegai pe pereti. Mucegaiul se face daca incaperea nu e bine aerisita, daca se pun uscatoarele cu haine in camera, daca nu se da drumul la caldura, daca se gateste cu geamurile inchise, daca este o sursa de umezeala continua, etc. Numai asa din senin nu apare mucegaiul.
crissteo spune:
Nu stiu cat de eficienta este izolarea pentru combaterea mucegaiului, toti cei pe care i-am consultat ne-au dat aceasta solutie. cauzele nu le-am descoperit, le-am exclus pe toate cele mai sus mentionate de maya25. Noi am renovat anul trecut, pe perete era huma, am curatat si am dat cu lavabil. Unii spun ca aceasta ar fi cauza. Am schimbat si geamurile anul acesta, erau geamuri metalice si acum am pus geam termopan, toate acestea pentru a scapa de mucegai. daca vi s-a intamplat asa ceva sau stiti ceva sfaturi, va multumim.
eugcem spune:
citat din mesajul lui crissteo Nu stiu cat de eficienta este izolarea pentru combaterea mucegaiului, toti cei pe care i-am consultat ne-au dat aceasta solutie. cauzele nu le-am descoperit, le-am exclus pe toate cele mai sus mentionate de maya25. Noi am renovat anul trecut, pe perete era huma, am curatat si am dat cu lavabil. Unii spun ca aceasta ar fi cauza. Am schimbat si geamurile anul acesta, erau geamuri metalice si acum am pus geam termopan, toate acestea pentru a scapa de mucegai. daca vi s-a intamplat asa ceva sau stiti ceva sfaturi, va multumim. |
Noi am dat cu un spray antimucegai sau cu var lavabil antimucegai in zonele cu probleme. A mai reaparut, dar dupa destul de mult timp si mai repetam periodic in zonele cu probleme. Daca te ajuta, ma uit acasa exact cum se cheama produsele respective.
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
Maya25 spune:
Crissteo, ciudat atunci cu mucegaiul la voi. Eu stiam ca se formeaza daca exista umezeala. Iti dai seama ca la case, toti peretii sunt exteriori (ma rog, tot de-a roata) si nu toate casele au mucegai decat cele cu igrasie, dar acolo fundatia-i baiul.
Nu stiu ce sa zic.
De spray impotriva mucegaiului am auzit si eu dar ala elimina efectul si nu cauza. In ultima instanta il folosesti decat sa stai cu mucegaiul in casa, normal.
maya_m spune:
am terminat lucrarile..26ron/m2...tare mult mi s-a parut da' na asta e cand nu-i concurenta urca pretul pan' la cer
vecinii de la parter care si-au izolat in toamna anului trecut ziceau ca se vede la consumul de gaz..ei la parter-170ron/luna de iarna....eu la 2 -280..acum om vedea la iarna ce-o ficu mucegaiul noi n-am avut probleme pana acum...si noi avem izolat interior de 5 ani..cineva ne spunea ca nu e prea sanatos pt. perete sa fie si int. si ext.izolat ca nu respira si apare mucegaiul..dar io sper sa nu fie cazul mai ales ca aerisesc des ..vom vedeaNIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
Maya25 spune:
Maya m, 26 ron manopera pe metru patrat sau cu totul? Eu as vrea sa izolez o casa cu mansarda si nu stiu care sunt preturile.
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui Maya25 Chiar e eficienta izolarea asta cu polistiren? Merita investitia? Cineva scria de mucegai pe pereti. Mucegaiul se face daca incaperea nu e bine aerisita, daca se pun uscatoarele cu haine in camera, daca nu se da drumul la caldura, daca se gateste cu geamurile inchise, daca este o sursa de umezeala continua, etc. Numai asa din senin nu apare mucegaiul. |
Da, crede-ma, merita !
Cand altii plateau facturi de 3 -4 milioane la gaz (3/4 de oras are CT), cel mai mult am platit 1, 5 milioane.Si asta cand au fost - 20 grade.
Mucegai nici pomeneala. Conditia de baza e ca sa opresti caldura , sa aerisesti casa !
Gabriela
12+
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"