Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 6
ramonapreda spune:
gabitza,concluzia aia este doar a ta,iar treaba cu dansul...asta e sociatatea in care traim. 80% dintre parinti,nu mai vorbim despre copii,sunt mult mai incantati daca vad dansul pinguinului dacat mersul piticului. nici mie nu mi se pare in regula,la fel cum nu mi se pare in regula sa se mediatizeze atat de mult anumite dansuri,cantece si alte cele...sa nu intram in detalii. sunt optiuni ale societatii noastre.la mine veneau copii la gradi si-mi povesteau nu stiu ce telenovele sau imi cantau tot felul de manele...
ramonapreda spune:
gabitza,eu cred ca acei copii fac in primul rand ce vad la parintii cu care-si petrec 20 de ore ,nu la educatoarea cu care sta 4. e exact ceea ce spunea si marius...nu stiu de ce parintii au asteptari atat de mari din partea educatoarelor(mai tarziu din partea invatatoarelor si profesorilor) si nu isi asuma responsabilitati asupra copiilor lor.educatia ,in mare parte, copiii o primesc acasa,la gradi o completeaza.
corap spune:
off topic - ca mai toate posturile de pe-aici
da, desigur ca in fiecare zi imi petrec 20 de ore cu copilu' (ma rog, la limita as "inghiti" un ... sa zicem 24 - 8 ore in care dormim cu totii = 16 - 4 in care sta cu educatoarea = 12, asta daca parintii nu lucreaza)
acum, la drept vorbind, eu stau cu ai mei de la 18 la 21 (hai, 22 ca e vara si frumos afara) + 1 ora dimineata - deci si parintii tot cam 4 - 5 ore stau.
asa ca educatia vine cam juma/juma cu gradinita. si de-aia e gradinita, adica are functie educativa, ca altfel se chema cresa pana la scoala.
(tot off topic, mie imi plac ambele educatoare ale lui andrei , sunt ok din punctul meu de vedere pentru ca primul lucru pe care l-a invatat la gradinita a fost ca niciun adult nu are dreptul sa ii loveasca. bine, sunt ok si din multe alte motive)
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Bee spune:
Educatoarele, femei si femei ca si mamele. Metode de educatie invechite? Asta nu e o scuza! Sunt sigura ca au adaptat si programa de studiu a educatoarelor la evolutia societatii.
Exemplu personal: noi stam la tara. Educatoarea noastra e o femeie mai simpluta, care are de a face cu parinti si parinti, dar si cu copii destul de diferiti ca posibilitati materiale si mediu familial, sa nu mai zic de etnie- ca-s vreo 4 copilasi rromi intr-o grupa de 25, dar la scola vor fi mai multi. Si e exact ce-mi doresc pentru copilul meu la varsta asta. E si o grupa sa zicem "grea", in sensul ca-s destul de multi baieti si baietii de 4-5 ani sunt (nu zic neascultatori, ca nu cred in termenul asta) neastamparati. De cate ori am avut treaba in scoala (gradinita e cumva anexata scolii), am trecut sa vad ce se intampla. Foarte cuminti copiii! Am ramas uimita. Chiar cand nu-i supravegheaza direct, nu i-am vazut tipand sau facand lucruri "nepotrivite" mediului in care erau. Si asta fara a fi obligati sa stea smirna pe scaunele, fara a fi pedepsiti si obligati sa faca ceva. Eu una sunt impresionata. Fata mea merge cu placere si eu zic ca asta e cel mai important.
Gabitza, cu dansul pinguinului: da, alta generatie, alte placeri, nu e neaparat ceva rau, e doar diferit! Si a mea face dansul pinguinului acasa. Cu sosetele, urat sa-l pedepseasca pentru asta! Sunt sigura ca femeia nu a explicat regula respectiva copilului, plus ca asta nu-i motiv de pedeapsa! Nu mai zic de mamica pentru care s-a instituit regula cu pricina.....Legat de limbaj, nu e ok sa spuna in mod curent "prostule" si aici banuiesc ca insisti sa scape de cuvantul asta. Limbajul educatoarelor, e unul neadecvat din ce spui tu.
Eu una le admir pe cele care fac meseria asta cu dragoste si blandete in primul rand! E foarte dificil. Si sunt sigura ca pentr multe nu e dificil atat lucrul cu copiii, cat contactul cu parintii! Greu. Educatia o fac si parintii, iar lucrul nu e inteles de multi. Nemaivorbind ca prin educatie, majoritatea inteleg deprinderile: sa stie sa scrie, sa stie cifrele, operatii matematice, sa coloreze, deseneze, decupeze, poezii, cantecele, limbi straine, dansuri, etc.
ramonapreda spune:
bee,am observat din experienta,sunt mult mai linistiti si mai receptivi copiii din mediul urban.
jozsaerika spune:
si inca ceva,jozsaerika,fata de copilul tau ai luat atitudine?
si cam ce atitudine crezi tu ca ar fi trebuit sa iau??? stii de ce a fost tras de urechi? sau de ce avea urmele mainilor ei pe brat?
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jozsaerika si inca ceva,jozsaerika,fata de copilul tau ai luat atitudine? si cam ce atitudine crezi tu ca ar fi trebuit sa iau??? stii de ce a fost tras de urechi? sau de ce avea urmele mainilor ei pe brat? mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003) si comoara Beatrice (20 mai 2008) poze |
cred ca se referea la parintii care vin la tine si iti reclama comportamentul agresiv al copilului tau.
Ca parinte cu copil traumatizat de copii agresivi, aici (in Canada) am anuntat scoala ca fac reclamatie la politie. Stiu ca elevul respectiv a fost exmatriculat.
La gradi, stiu ca sunt exmatriculati la a doua abatere.
(PS: am fost invatatoare 18 ani. tot respectul pentru educatoare. Nu e o meserie, nu e o cariera, ci e vocatie)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda conchita,eu nu vad diferenta intre time-out-ul vostru si "stai 5 min pe scaunel" sau "stai departe de topogan 10 min" e aceeasi marie cu-alta palarie... |
stai cinci minute pe scaunel este time-out, da, si nu este pedeapsa per se, ci ii dai o pauza sa se calmeze si sa reflecteze la ce-a facut. dar nu-l smucesti si nu-l arunci pe scaun, ci asa cum a exemplificat Bic, atitudinea ta e tot de educatoare/mama iubitoare. copilul nu e rau sau neascultator, ci strict fapta respectiva e negativa sau nu te-a ascultat la un moment dat. ca o paranteza, eu nu cred in time-out impus, prin urmare nici nu-l aplic. stai deoparte de tobogan cinci minute nu e acelasi lucru cu "iti tai desenele animate o zi", daca fapta reprobabila s-a petrecut la tobogan, nu la televizor. e vorba despre diferenta dintre insusirea consecintelor directe si a pedepsei aiurea. prima educa, a doua face rau.
ramonapreda spune:
deci,conchita,la gradi, doar suporta consecintele...
statul pe scaunel nu este pana la urma o pedeapsa,se numeste time-out si este o consecinta...la fel si privarea de un anumit obiect care este la mijloc...
de aici rezulta ca la gradi,exceptand situatiile izolate cu bataia, copiii suporta doar consecinte,pedepsiti sunt acasa ,de parinti...