Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Eu am tot respectul pentru educatoarele care se pricep si iubesc sa-si faca meseria. Mi se pare o profesie extrem de grea, cu foarte mari responsabilitati. Insa educatia copilului nu se face doar in gradinita, ci se completeaza acolo. Eu asa CRED. Nu degeaba se vorbeste despre "cei sapte ani de acasa" si nu despre "cei 4 ani de la gradinita".
Din experienta proprie, pot sa spun ca exista persoane cu drag de aceasta meserie, dupa cum exista si persoane blazate, care abia asteapta sa se faca ora de plecat acasa. Din nefericire, noi am avut nenorocul sa tot schimbam educatoarele, ca asa a fost sa fie. Unele au aplicat pedepse corporale copiilor , altele au incercat sa-i stapaneasca cu vorba buna (laudabila initiativa, dar nu prea le-a iesit, li s-au urcat copiii in cap ). Sunt convinsa ca exista o cale de mijloc. Acum copiii din grupa au crescut destul de mari si inteleg si de cuvant, nu doar de bat. Exista in continuare pedepse care se aplica in grupa: cel mai frecvent se aplica "statul la colt" (de fapt, copilul sta oarecum la distanta de colegii lui, direct sub privirea educatoarei)


sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.


Poate ai dreptate, dar mai intervine si firea copilului: de ex. fiu'miu e ok in casa sau in locuri unde atentia nu ii este distrasa de altceva/altcineva. Cum apare ceva in decor (musafiri, afara) nu mai exista reguli, degeaba-mi bat eu gura, mu mai aude nimic din ce-i zic (sau nu mai executa nimic din ce-i zic), face doar ce vrea el. Conculzia? Astept.... Sincer eu am cam ramas fara solutii in situatiile respective.




Nu stiu ce varsta are baietelul tau dar daca are vreo patru anisori, ar trebui sa-ncepeti sa va-ntelegeti cand nu-i obosit. Daca e obosit scurtezi vizitele la o durata care e rezonabila si in general evita sa-l suprasoliciti. Cand se merge undeva se stabilesc niste reguli de comun acord. Daca nu sunt respectate asa cat de cat se mai si sare activitatea aceea. Ca-i parc, ca-s musafiri. Orice pas in directia buna e recompensat c-o vorba buna, c-un sticker ...
Daca-i mai mic tot incerci sa-l tii aproape de scopul initial. In parc sigur are chestii care-i plac, pai vorbesti de ele inainte si incerci sa-l ghidezi. Daca e distras intreaba-l de ce, uitati-va/participati impreuna.



AB_AC, multumesc de sfat. Cam astea ma ghidez si eu astea dar mai sunt si situatii cand efectiv raman fara solutii. Baietelul meu face in iunie 4 ani si inca de la cresa a fost caracterizat cu o vointa puternica, deci am cu cine lucra, uneori si in opozitie.
Ceea ce vroiam sa subliniez cu mesajul meu e ca nu poti incadra TOTI copiii care sunt neascultatori, acasa sau la gradinita ca fiind din cauza parintilor. De fapt stau si ma intreb exista copii 100% ascultatori? Raspund prima: NU. De ce? Pt ca copiii au personalitate proprie, gandesc, au conceptii, nu sunt robotei (executa orice comanda fara sa se opuna). Un copil care nu-si spune parerea sau nu se opune parerii parintelui macar o data in viata nu e un copil normal, si nu va fi un adult normal; si implicit nu va sti ce vrea de la viata, sau in viata. Sincer niciodata nu mi-am dorit ca, copilul meu sa ma asculte in toate. Imi place cand isi spune parerea, cand vrea/ nu vrea ceva. Si bineinteles urmeaza explicatiile inevitabile de ce nu e bine ce vrea el, cand e cazul.
Revenind la gradinita: (in cazul nostru) este incurajata dezvoltarea vointei proprii, se recompenseaza copii cand e cazul dar se si pedepsesc copii la fel cand e cazul; exlus pedepse corporale. Nu sunt de acord sa se generalizeze : toate educatoarele sunt la fel, pt ca nu sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Cgea si celelalte mamici care au spus ca au vazut ca sint aplicate pedepse coroporale, ati considera reclamarea acelor educatoare? Nu stiu unde, dar cu siguranta exista o institutie unde se poate face asa ceva.

Statul la colt este o alta metoda umilitoare de a trata un copil. Dupa parerea mea, principiul calauzitor ar trebui sa fie: "Cum m-as simti eu in aceeasi situatie." Si daca noi, ca adulti ne-am simti prost, atunci inseamna ca ei, copiii, se imt de 100 de ori mai prost. Asta e scopul educatiei? Sa-i facem pe copii sa se simta prost?

Revenind off-topic la treaba cu copiii "neascultatori." Nu exista copii neascultatori, dupa cum nu exista nici copii ascultatori. Asta inseamna ca punem etichete pe cineva. Sa-l stigmatizezi in pofida unei prejudecati. Exista, ca toti oamenii, copii cu diferite personalitati: exista copii cu o putere de concentrare mai mare si copii cu putere de concentrare mai mica. Exista copii mai activi si copii mai neastimparati. Exista copii care dorm mai mult si copii care dorm mai putin. Exista copii coplesiti de prea mult zgomot si copii care infloresc in medii incarcate.
Si exista parinti care sint consecventi cu atitudinea lor si asta da rezultate si exista parinti care nu sint consecventi sia asta se vede. Si mai exista majoritatea parintilot care sint consecventi in unele si inconsecventi in altele.

Si revenind la educatie, eu tot nu-mi dau seama de unde vine discordana din ceea ce inteleg ca se invata in scoala in demersul de pregatire pentru a deveni educatoare si ceea ce se vede in gradinitie.
Poate ca standardele societatii sint prea scazute?



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Bic,meseria de educatoare este foarte grea. Pe cat este de frumoasa,caci eu mereu zic ca e cea mai frumoasa meserie ,pe atat este de grea.Iti trebuie extraordinar de multa rabdare.Asta e tot secretul. Te stoarce pur si simplu de energie ,crede-ma. Si ia gandeste-te ce inseamna sa educi un copil si ce inseamna sa educi 25-30,care sunt total diferiti.Si chiar sunt copii carora trebuie sa le acorzi mult timp si atentie,ori nu poti sa faci asta atata timp cat de tine mai au nevoie inca 25. Sunt o multime de mamici pe aici care cer ajutorul si spun ca nu stiu ce sa mai faca si cum sa procedeze cu copiii lor... Nu sunt de acord cu pedepsele si crede-ma ,pe cuvant,ca de foarte putine ori am aplicat pedepse si pt situatii grave,pedepse cum ar fi nu ai voie la topogan 10 min sau chestii din astea...nu-mi mai vine nimic in minte acum. Nu se poate fara aceste pedepse,ceea ce spui tu e poveste... Nu cred ca exista parinti care sa nu aplice pedeapse copiilor lor. Repet ,ceea ce spui tu e poezie. De altfel, copilul trebuie responsabilizat cumva.Trebuie sa se supuna unor reguli de convietuire,pe care daca le incalca,plateste.
Ce-i faci tu unui copil care atunci cand iesi cu ei la joaca incepe sa imbranceasca copiii si sa faca tot felul de rautati care afecteaza pe ceilalti? In conditiile in care ii atragi atentia ,ii explici ca nu e bine si corect ceea ce face si el tot continua ca faca? Caci eu cred ca discutam despre pedepse aplicate pentru disciplina. Eu nu cred ca exista vreo educatoare care sa pedepseasca vreun copil pt un alt motiv, ca a gresit nu stiu ce liniuta sau n-a stiut cat fac 1+1...Sa fim serioase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

ramona, . am lucrat intr-o gradinita si am "simtit" pe pielea mea ce expui tu. stiu cat e de greu sa te ocupi de 30 de copilasi in acelasi timp, ajungeam acasa si simteam ca plutesc de oboseala si ma lua alexutza (avea 1 an) de proaspata
le admir din suflet pe educatoarele, invatatoarele, profesoarele care isi fac meseria cu dedicatie!
nu am suportat umilirea si pedepsirea corporala a unui copil, insa, un 10 minute fara desene (asta o impresioneaza) sau ceva similar, nu mi se pare traumatizant. uneori fiica-mea ajunge sa ma exaspereze efectiv, nu am cum sa o conving sa se potoleasca si recurg la aceasta "pedeapsa"...
e bine sau rau? nu stiu...insa, dupa ce am incercat toate metodele de a ii explica ca nu imi place ceva ce face, nu am cum s-o potolesc decat asa. uneori...de multe ori insa, colaboreaza.


mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Credeam ca numai noua ni s-a intamplat.L-am dus pe baietelul cel mare la o grad. partic. ,tocmai sa fie in siguranta.In a doua spt. mi-a spus ca dna. i-a dat cu "linia in cap"si nu numai lui.Am mers la dir.i-am spus ca la 3 ani el nu stia termenul de linie...Binenteles ca nu l-am mai dus.Dupa un timp am aflat ca s-a schimbat educ.probabil ca au mai fost plangeri.Nu a mai vrut sa mearga sub nici o forma la nici o gradi.,decat daca stau la usa.Lucru care il voi face din sept. pt. ca trebuie sa mearga la grupa preg.Noroc ca cel mic merge la gr. mica tot acolo.De cand l-am nascut abia asteptam sa mearga la gradi.,la scoala,povesteam cum o sa fie...Acum...mi-e groaza.Nu mai zic si asa zisa socializare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Aniso Foarte bine ai facut ca l-ai retras.
Uite din exemplul asta, se pare ca a fost schimbat educatoarea, ca se pot face schimbari, DACA parintii le cer si nu accepta orice.

ramona vad cu tu ai multe multe intentii bune si cred ca ti-ar folosi mult de tot sa pui mina pe cartile din filofia disciplinei afirmative. Am link-ul Web site-ului mai jos. Din pacate, cartile nu sint in Romania. Dar ma gindesc sa le traduc!
Ceea ce descriu eu nu e deloc nici poezie, nici poveste. Este realitatea in care traiesc eu. Nici o educatoare de la nici un program de preschool, gradinita sau scoala nu isi permite sa aplice pedepse.
Invatarea consecintelor nu inseamna aplicare de pedepse. Ce inveti un copil cind il pedepsesti? Nimic. Il umilesti si atit. Consecintele sint altceva. Si regulile la fel.
Intr-un mediu in care exista reguli, copiii invata imediat ca nu trebuie sa le inalce. Pina la virsta de 5 ani, singura metoda de invatare este prin repetare de o mie de ori. REgulile trebuie stabilite in prealabil si prezentae copiilor cind vin prima oara la gradi sau de obicei in prima saptamina le invata ei. Dar daca exista reguli, inseamna ca NU EXISTA exceptii de la reguli.
Cred ca mai bine ar fi sa-mi dai exemple de situatii in care a "trebuit" sa aplici pedepse si iti pot sugera metode alternative.


Repet, 25 de copii sub cinci ani la o educatoare este inuman. Si asta nu stiu cum se poate schimba, daca statu nu se sesizeaza. Aici e ilegal sa ai mai mult de un anumit numar de copii - invers proportional cu virsta- la un adult. Pina la 1 an, cred ca limita este 4 copii la o educatoare, dupa aceea cred ca este 6. La preschool la fii-mea este educatoarea cu un ajutor si 12 copii.

Si se pare ca exista o diferenta intre gradinile private si cele de stat:
http://www.reclama ilegala - xxx/in-joaca/cum-a-fost-la-lectia-deschisa/
Blogul este al uneia dintre redactorii, daca nu ma insel, de pe DC.


Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Hehe, Bic, stai sa vezi cum e sa lucrezi cu 36 de copii.... ca maica-mea saraca fiind de aproape 40 de ani educatoare are parinti care ii aduc copiii acum la inscriere. Si-a facut meseria cu dedicatie si acum o multime de parinti se bat sa isi inscrie copilul la grupa ei. In toamna daca ar fi fost sa ii ia pe toti ar fi avut grupa de 70 de copii...Si iata ca i s-au dat "doar " 36.... Eh? cam cum crezi ca e?

Si fara sa te supar, n-o fi stiind de disciplina afirmativa (desi ma indoiesc), dar iata ca vin la ea (chiar si anul asta la serbarea de 8 martie) fostii copii, acum adulti sa vada ce mai afce doamna educatoare. Oare cati dintre noi facem asta? Cati mai stim macar numele doamnei educatoare?? Cati mai mergem sa ii ducem o floare celei care ne-a sters la nas, care ne-a dat sa mancam si care ne-a sters la popou cand eram mici? Si uite, la ea vin, anul trecut a venit o fata s aii multumeasca pentru ca a intrat la facultate. A spus ca disciplina insusita de la ea i-a fost motorul in viata, plecarea a fost buna. Si nu a fost singura, anul asta s-0a trezit cu doua fete de 25 de ani si un baiat de 22....

Eu cred ca Ramona, daca educatoarea are dragoste de meserie si de copii in primul rand, nu sunt probleme.

Ariel

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bic
Dar daca exista reguli, inseamna ca NU EXISTA exceptii de la reguli.


Una dintre regulile acestui forum este sa nu postezi adrese website. Tocmai ai incalcat o regula. Si nu as fi fost scris strict pentru acest motiv ci pentru a sugera faptul ca nu suntem perfecti ca in fapt si defapt traim intro lume a compromisului si poate de multe ori tocmai acest compromis, aceasta flexibilitate ne poate caracteriza partea umana a fiecaruia dintre noi.
Pe de alta parte cu titlu personal on topic consider si eu ca fiind o meserie dificial si de multe ori delicata cea de educatoare insa eu imi permit sa prelungesc si la invatatoare si la profesoare.
Sunt convins ca opiniile cele mai pertinente ar putea sa vina si aici din partea exact a celor implicati. Noi ceilalti suntem loviti de subiectivism pentru ca noi insine avem caracteristici proprii, niveluri extrem de eterogene de perceptie a socialului, a societatii, a regulilor sociale, a interactiunii sociale si interumane. In afara de asta in domeniul educativ (si nu numai) cred ca ar trebui sa conteze atat stiinta cat si flerul, abilitatea, psihologia, diplomatia dar si autoritatea, iubirea, devotamentul, imaginatia, rezistenta psihica, intuitia. Da sunt de acord ca toti copiii vin la fel pe lume insa o stampila este pusa de exact parintii acestora sau de mediul lor primar de dezvoltare. Tot din nefericire problemele in procesul educativ au precursori in exact parintii copiilor care devin o problema. Acestia sunt efectiv o oglinda a mediului lor. Tot din nefericire exact acesti parinti care sunt o cauza directa a propriilor copii, isi imagineaza sau chiar sunt convinsi ca sistemul educational este daca nu solutia directa si unilaterala de (re)educarea a copiilor lor, cel putin direct raspunzatoare a viitorului stralucit al acestora si refuza categoric asumarea propriilor esecuri.
In fine ar fi multe de spus dar pozitia mea este categoric negativa pentru aplicarea de pedepse corporale. Mi-ar pare absurd si irational.
In final insa am sa spun a oriunde in lume omul este facut sa incerce, sa faca ceva ce lui atunci in acea clipa i se pare ca este Ok chiar daca nu este Ok in raport cu ce este in jurul lui. Suntem facuti sa ne facem pe plac noua sa incalcam dorinat celuilalt. De aceea exista reguli, de aceea exista consecinte tocmai pentru ca un sistem educativ este in general restrictiv. Nu facem ce dorim ci facem ce ne obliga socialul. Altfel platim. Cum anume platim este o extrem de buna intrebare dar lovita de subiectivism in raspunsuri tocmai datorita eterogenitatii actiuniolor si a efectelor pe care le poate provoca si mai ales datorita eterogenitatii noastre a fiecaruia dintre noi.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

ma intereseaza si pe mine subiectul
intrebare : unde se pot reclama educatoarele? ce masuri se iau pt sanctionare? se desfiinteaza grupa daca educatoarea este concediata?

de-a lungul timpului baiatul meu a avut vreo 6 educatoare din care 2 "agresive".De la prima l-am retras cat de repede am putut (aveam probleme familiare si era musai sa mearga la gradi vreo luna).Cea de-a doua este si acum educatoarea lui.Nu il mai retrag pt ca deja a schimbat mai multe educatoare , grupe de copii si gradinite si de la toamna merge la scoala.Intr-a doua zi de gradi cu Doamna l-a tras de urechi, iar a treia zi l-a strans de mana asa tare ca se veadeau urmele ...a patra zi era sedinta .Inainte am incercat sa povestesc cu parinti pe tema asta ca mie nu imi place de ea ca nu se face asa ceva- fiecare parinte s-a declarat impotriva ei ca nu stie sa ii atraga pe copii si ei plang cand trebuie sa vina la gradi.Este o persoana ff inchisa (are se pare probleme personale -sotul grav bolnav) nu zambeste decat f rar si nu prea saluta . La sedinta toti parinti mielusel ..la sfarsit zic Io am de zis ceva si am zis frumos ce aveam de zis + daca se mai intampla vreo agresiune asupra fiului meu am sa fac plangere.Ea a spus ca ce face un copil altui copil asta ii face si educatoarea agresorului !!!!!! asta e filosofia dansei despre educatie .Sa nu mai zic ca nu are deloc deschidere spre nou, ne-a explicat ce vor acum inspectoratul cum sa arate orele de gradi dar ca ea va zice ca face asa si va face altfel
Un singur parinte a fost de partea mea ...hai poate 2. Chiar si asa apoi am auzit povestind pe 2 parinti ca avea dreptate educatoarea sa il ia de urechi . In fine, nemaidorind sa il mut nu prea il las cand e Dansa de dimineata si la amiaz oricum il scot (din fericire pot asta acum ). Iar acum dupa atatea luni incep sa vina la mine parinti ca il agreseaza pe copii lor si ca ce sa facem

Chiar ma intereseaza cum decurge o reclamatie ??? Eu ma gandeam sa vb intai cu directoarea care este foarte de treaba

Multumesc
Erika


Mergi la inceput