Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 22
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorapiscoi Mai bine era inainte ... Mamica de "berbecutza" Sophia Francesca Maria 29.03.2011 |
Oho , sa vezi ce bine era pt educatoare si mai inainte, cand aveau voie sa tina copii cu mainile la spate zeci de minte, sa ii puna la colt cu mainiele ridicate sau in genunchi cand nu erau destul de cuminti. Atunci era ordine si disciplina si toti copii erau matematicieni.
Acu, sincer, eu nici in cl. intai sau chiar a doua nu stiam multe din informatiile pe care copii mei le stiu deja la 4-5 ani. Si asta nu pt ca eu eram batuta in cap si cu ei acu fac meditatii. Nu prea vad cum era mai bine inainte.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Dorapiscoi In fine...exceptand greselile mele gramaticale puse pe seama a ce vreti voi...era vorba despre cu totul altceva... Nu am zis ca matematica sau orice alta materie nu se predau prin joc la gradinita... ...dupa noul curriculum ...educatoarele lucreaza diferentiat la grupa...5 copii vor sa faca mate, alti 3 sa deseneze , 2 sa se joace cu cuburile , alti 10 sa asculte o poveste....ce poate fi in aceasta grupa??? Mai bine era inainte cand se facea ora de lectura , pe urma activitati ludice , si tot asa....la gradinita totul se face prin joc...si crede-ma chiar si la scoala in clasa intai si a doua... Nu cred ca mai are rost sa despic firul in patru...in orice caz au fost comentarii f rautacioase din partea unor participanti la forum si s-a deviat prea mult de la subiect! "A iubi o ora e ceva animalic; o zi e omenesc; o viatza intreaga e ceva ingeresc, dar a iubi toata viatza aceeasi persoana e ceva DIVIN..." (Paolo Mantegazza) Mamica de "berbecutza" Sophia Francesca Maria 29.03.2011 |
Dora, mie asa mi se pare normal, cum e noua programa. Consider ca un copil de 4-5 ani trebuie incurajat sa faca ceva, orice, nu neaparat ce zic cei mari, si toti la fel. Copiii sunt unici, diferiti, si gradinita nu trebuie sa le 'taie ' preferintele.
Ce iti place tie, se facea pe timpul lui Ceausescu, cand toti trebuiau sa scrie cu mana dreapta, sa faca in acelasi fel temele, etc.
Noua metodologie este implementata in vest, ca iti convine sau nu, asta va face copilul tau la gradinita/ecole aici. O acepti ori te intorci in ro, la tara.
Si apropos de 'educatia' din belgia, daca nu iti convine ceva sa nu implici copilul cu proteste, bombaneli. Ai ceva de zis/reprosat: vorbesti cu directorul/educatoarea/supraveghetoarea direct. Nu de fata cu copilul. Daca iti este de neacceptat si crezi ca ai facut o alegere proasta, faci o reclamatie scrisa, si duci copilul la o alta institutie.
Evident ca tie iti va fi greu sa te integrezi aici (la toti oamenii maturi este mai dificila schimbarea, si noi ne-am integrat mai greu ca piticania noastra), la copii insa totul este f. simplu, e firesc. Asa ca o sa iti atrag atentia sa nu 'contaminezi' copilul cu idei refractare (asa gasii intr-un articol frumos scris despre emigrat).
monalac spune:
Laura,stiu ca regulamentul nu permite sa critici notiunile de gramatica[uneori confuze] ale celor ce scriu,insa Dora Piscoi tocmai ce afirmase in postarea sa ca e deranjata de parintii care nu stiu sa scrie si sa vorbeasca corect.Si ma gandeam cum i o fi evaluat,daca ea insasi nu stie sa scrie.
monalac spune:
Stiu ca nu procedez corect,insa vreau sa cititi si voi ce mi a scris aceasta pseudo-invatatoare:
''Faceam referire la parintii care stau prin birturi , si care habar nu au cum arata literele!!! Daca nu ai de cine sa te iei, poftim! iti dau si celalalt obraz...
Pe acel forum era vb de cu totul altceva!!! Si te-ai gasit tu , mare filozoafa , sa despici firul in 4 si sa deviezi total de la subiect!
Da! intr-adevar am gresit la cuv. aceeia...fiind de fapt aceia ...dar unde a fost vb de copiii , am mancat un i , fara sa imi dau seama....crede-ma stiu cum se scrie!
Nu am de gand sa ma blagoslovesc cu tine pe forum de aceea nici nu ti-am mai rasp.... daca chiar te crezi mare profa de romana ...mai analizeaza forumul si mai unge cu cacao destui membrii ... spor sa ai!!!!
La revedere!!!''
I am spus ca ''membrii'' e scris gresit,ca in acest context se scrie cu un singur ''i'''iar ea iata ce mi a raspuns :
''serios?!?!?! membri/ membrii?!?!?!?
pune-te shi reciteste-tzi gramatica ta!
ai un caracter...!!!
Asta ca sa nu mai existe niciun dubiu!
JuliaSM spune:
Eu alta nu inteleg la limbajul asta de mirc/chat.Daca scrii prescurtat din lipsa de timp si pentru rapiditate pe makr,cf,aman2 ,nu te contrazici cand incepi sa pierzi miimi de secunde pretioase cand scrii shi,fatza,reciteste-tzi?
Ce nerecunoscatori suntem,sub ochii nostri se scrie istoria limbii romane si noi aruncam cu pietre...
kariguld spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Ce nerecunoscatori suntem,sub ochii nostri se scrie istoria limbii romane si noi aruncam cu pietre... |
eu am asa un feeling legat de userul cu pricina
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*